..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir önyargýyý yok etmek, atomu parçalamaktan daha zordur. -Einstein
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




31 Aralýk 2006
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 14  
Doðum Günü 10 Temmuz

TuðrulPekel


Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:ACBJ:
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 14

Doðum Günü 10 Temmuz

ONDÖRDÜNCÜ BÖLÜM




Ýkimizi hayal ediyorum. Karþýlýklý oturuyoruz. Üzerinde, benim yanýmda giymenden haz duyduðum, tam vücuduna oturan, ip askýlý, göðüs dekolteli kýrmýzý gece elbisen var. Ben de senin hoþlandýðýn elbisemi giymiþim. Konuþtuðumuz konular incir çekirdeðini doldur-mayacak þeylerdi. Seni düþünmek dahi heyecanlanma ma sebep oluyor ve mideme kramplar giriyor. Hiç salýncakta sallandýn mý? Göðe yükselirken bir þey olmuyor da inerken midende bir boþluk oluyor iþte öyle bir þey. Salýncakta sallanmakta dahil bütün anýlar hep geçmiþte kaldý.
Defterimi çýkardým ve yazdýklarýmý okumaya baþladým. Seninle kýsa bir zaman diliminde ne çok þeyler yaþamýþýz sevda çiçeðim. Ben her zaman söylüyorum. Seninle beraber geçen bir dakikam bana bir asýr gibi geliyor.
Bazen ne düþünüyorum biliyor musun? Acaba nere-desin? Ne yapýyorsun? Arada sýrada da olsa hiç aklýna geliyor muyum?

Temmuz 1999
Tam uykumun en tatlý yerinde yorgan üzerimden çekilip alýndý. Veda üzerime eðilmiþ beni dürtükleyip duruyordu.
Veda:
...Hadi Hasan Cevat fýrla bakalým yataktan nere-deyse öðle oldu. Saate baktým dokuza geliyordu iþe geç kalacaðým:
...Ýþe geç kaldým niye daha evvel kaldýrmadýn?
Hiç vakit kaybetmeden cevabý yetiþtirdi:
...Hafta içi sabah kahvaltýsýný hazýrlayýp beni sen uyandýracaktýn? Ama hadi bakalým bu günlük bendensin kahvaltý hazýr. Acele et.
Hasan Cevat:
...Eksik bir þey var mý hayatým?
Veda:
...Þimdilik yok gibi görünüyor. Pastayý yaptým. Meyveler tamam, Ýçkilerimizde hazýr. Sakýn geç kalma vaktinde gel.
Vakit geçmek bilmedi akþamý zor ettim. Eve dön-düðümde, saat yediye geliyordu. Kapýyý Ayþenaz açtý./ Hasan aðabey Veda ablamý bir gör, çok güzel oldu./ Dedi.
Odaya girdim masa hazýrlanmýþ. Pastaya mumlar yerleþtirilmiþ. Meyveler tabakta yerini almýþ. Ýki kadeh ve en iyisinden Bir þiþe kýrmýzý þarap. Ayþenaz’la Sultan hanýma kola. Bu sýrada Veda yatak odasýndan çýktý. Onu görünce, bir daha anladým ki ben çok talihli erkeðim. Karþýmda muhteþem bir kadýn vardý. Beni görünce gözlerinin içi güldü.
Veda:
... Ben hazýrým Hasan Cevat hadi bakalým sende giyin.
Hasan Cevat:
...Ne giyinmesi?
O insaný kurþun gibi delip geçen bakýþlarý baktý.
Veda:
...Bu gün benim için, özel bir gün giyeceklerini hazýrladým. Giyineceksin ve bu geceyi öyle kutlayacaðýz. Doðru odaya marþ, marþ.
Baþýma gelecekleri tahmin ettiðim için Allah tan berbere uðramýþtým. Yoksa bu kadýn bana bu saatten sonra, berber de aratýrdý. Üstümü deðiþtirdim. Bu arada Sultan haným da geldi. Mumlarý yaktým. Hepimiz masanýn etrafýna toplandýk:
...Bu gün on temmuz bin dokuz yüz doksan dokuz, yirmi yaþýný bitirip yirmi bir yaþýna giriyorsun hayatým. Mumlarý bir kerede söndüreceksin. Ýçinden bir dilek tutmayý unutma. Yeni yaþýn sana hayýrlý olsun.
Mumlarý bir üflemede söndürdü. Neþe ile alkýþladýk. Birlikte kutladýðýmýz ilk yaþ günüydü. Gözlerinin içine
bakarak dudaklarýna yeni yaþ öpücüðü kondurdum. Ýçkimizi yudumlarken sordum:
...Mutlu musun bir tanem.?
Veda:
...Mutluyum Hasan Cevat Hem de çok mutluyum.
Hasan Cevat:
...Bana bu dansý lütfeder misiniz?
Elimi beline attým ve kendime çektim. Dans etmeye baþladýk Ayþenaz ve Sultan haným bizi seyrediyordu. Ýkimizde bu akþam bir baþka çýlgýndýk. Gözlerimiz buluþtu. Gördüðüm þey mutluluðun yerini hüzün dalga-larý almýþtý. Gönül kayacýklarýna çarpýp, çarpýp geri dönen. Sevda çiçeðimin bir yaný mutlu deðildi. Ýçim burkuldu. Demek onu tam anlamý ile mutlu etmek için sýnýrsýz bir sevgi dahi yetmiyordu. Gözlerine düþen gölge beni de içine alýp kavurdu. Sahte bir neþe ile daha sýký sarýldým. Ayrý alemlerde dönmeye baþladýk. Veda güzel sevgilim kendi buradaydý ama, aklý kim bilir nerelerde. Ayþenaz’ýn seslenmesiyle kendimize geldik.
....Yeterin ama Veda abla yarým saattir dans edip duruyorsunuz. Annem engellemeseydi çoktan dansýnýzý bozacaktým.
Zamanýn nasýl geçtiðini anlayamadýk. Veda’ya baktým, gözünde bir damla yaþ inci tanesi gibi parlýyordu. Zavallý sevgilim. Bu göz yaþlarýnýn niye aktýðýný çok iyi biliyorum. Ýnþallah zamanla her þey yoluna girecek.

Hasan Cevat:
...Hadi Veda pastayý kes artýk.
Pastalarýmýzý neþe ile yedik. Sultan haným bize anlattýðý fýkralarla kýrdý geçirdi. Geç vakte kadar oturduk. Ayþenaz’la dans ettim. Nihayet baþ baþa kaldýk. Hediyemi sakladýðým yerden çýkardým. Veda’ya uzattým.:
...Bir tek gül acaba kalbinin kilidini açan anahtar olabilir mi?
Veda:
...Ben o anahtarý çoktan sana verdim Hasan Cevat. Verdiðime de asla piþman deðilim.
Odamýza girdik. Hemen kedi gibi kucaðýma sýðýndý. Dudaklarýnýn tadý hala ilk gün ki gibi kýþkýrtýcý ve baþ-tan çýkarýcýydý. Baþka bir aleme el ele yolculuða çýktýk. Her þey silindi gitti ama, silinmeyen tek þey vardý mahzun, mahzun bakan bir çift göz.

Bu gün yanýmda olsaydý, yirmi dört yaþýný,
Beraber kutlayacaktýk.


Temmuz 2002
Biliyordum, ilk ve son kez kutlamýþ olduðumuz doðum gününde anlamýþtým. Gözlerim, gözlerinde sadece hüzün dalgalarý görmemiþti, bu dalgalarýn arasýna ser-piþtirilmiþ ayrýlýk tomurcuklarýný ruhunun derinliklerine eklemiþtin. Ne yazýk ki bu ayrýlýða karar veren sendin Uygulayan da sen oldun. Benim de senin kararýna saygý duymaktan baþka yapabileceðim bir þey yoktu. Beni çok üzdün. Üzüntüde deðil, yýkýcý bir hayal kýrýklýðý ki bu gitmenden çok bana karþý almýþ olduðun tavýr idi.
Bir tanem ben bunu hiç hak etmedim. Eðer, bu iliþkide bir suçlu aramak gerekirse beni seninle karþýlaþtýran kuvvettir ki onunla ne sen nede ben baþa çýkabiliriz. Seni görmem sevmem etkilemem bunlarda belki benim suçum olabilir. Ama ben hiç mi fedakarlýk yap-madým. Hiç mi Geride bir þeyler býrakýp köprüler yýkmadým? Seninle beraber belirsizliðe el ele çýkmadýk?
Sakýn þikayet ettiðimi sanma. Ýki yýllýk kaçak bera-berliðimizi saymazsak, bana öyle bir yýl yaþattýn ki, bü-tün hayatýma bedel olduðunu söylemeliyim. Beni terk etmiþ olsan bile, arkandan asla kötü konuþamam, ve düþünemem. Ama bir gün bu sayfalarda benimde neleri feda ettiðimi yazdýðýmda, beni anlayacaðýný umarým.
Bu gün eðer yanýmda kollarýmýn arasýnda olsaydýn, yirmi dört yaþýnýn baharýný beraber kutlayacaktýk. Yoksun sevda çiçeðim yoksun. Bacadan çýkýp savrulan duman gibi, önce vücudumu sardýn, beni içine aldýn sonrada daðýlýp gittin.
Þimdi kim bilir kimlerle hangi evde mutluluk gülücükleri daðýtýyorsun. Ama sevda çiçeðim, hiç kimseyle benimle, ettiðin gibi dans edemezsin. Bana ruhunu vermiþtin.. Geriye verecek neyin kaldý ki? Aldýðým hedi-yemi son dakikaya kadar saklayacaðým, sonrada sana veriyormuþ gibi çýkarýp her zamanki yerine koyacaðým. Bir gün ben bilinmeze doðru yol almaya baþladýktan sonra, bu eve gelince mutlaka geleceksin. Bu kadar kesin konuþmama iç güdü diyebilirsin. Neyin nerde olduðunu gösteren bir liste býrakacaðým. Benimle ilgili her þeyi bulabileceðin. Bir tek þeyi býrakamayacaðým, seni seviyorum sevda çiçeðim, doðum günün kutlu olsun derken gözümden akan bir kaç damla göz yaþýný. Ýçimden gelen bir ses diyor ki, Hasan Cevat sen son defa da olsa Veda’ný göremeyeceksin. Ama Veda’n seni çýkacaðýn son yolculuðunu yaparken görecek.
Deniz’i aramak istedim ama yapamadým. Onlarý yeniden üzmek istemedim. Bu gün birde misafirim gelecek. Geçen sefer müdür beyi tanýdým. Bakalým bu gün rüzgar karþýma hangi can dostunu çýkaracak. Hikmet dayýya yalvardým ama ser veriyor sýr vermiyor.
Yapacak iþ yok can sýkýntýsýndan dereye kadar yürüdüm. Sular yavaþ, yavaþ çekiliyor. Oda benim gibi, kan damarlarý kesildikçe kurmaya baþlýyor. artýk yaz sýcaklarý iyice kendini hissettiremeye baþladý. Bu demektir ki aðustos ayýnda dýþarýya hiç çýkamayacaðýz. Kasabanýn giriþinde müdür Cemil beyle karþýlaþtým.
Cemil bey:
... O merhaba Hasan Cevat ne tarafa böyle?
Hasan Cevat:
... Haberin yok mu? Ankara’dan geliyorum. Biraz sonra Ýstanbul’a gideceðim.
Cemil bey:
... Bakýyorum bu gün keyfin yerinde.
Hasan Cevat:
... Eh biraz öyle sayýlýr.Ben hýzlanýyorum. Unutma mirim akþam saat yedi de.
Cemil bey:
... Hiç bende unutacak göz var mý? Dostum sana bir soru soracaðým. Bu benim, seni ilk görüp tanýdýðýmdan beri aklýmý kurcalýyor.
Hasan Cevat:
... Sor bakalým müdürüm.
Cemil bey:
... Sana niye hasan Cevat diyorlar?
Hasan Cevat:
... Nasýl yani?
Cemil bey:
... Bayaðý iþte. Niye Hasan bey deðil de uzun,uzun
Hasan Cevat.
Hasan Cevat:
... Ha þu mesele,bak dostum.Hasan Cevat’tan sonra uzun bir soyadým var. Ben de böyle hitap edilmesinden Hoþlanýyorum.Anlaþýldý mý müdürüm.
Cemil bey:
... Olmadý ya neyse.
Hýzlý, hýzlý eve geldim. Himmet dayý bahçede oturmuþ güneþleniyordu. Beni yanýna çaðýrdý:
... Neredesin be çocuk.
Hasan Cevat:
... Bak kýzýyorum Himmet dayý bana çocuk deme.
Himmet dayý:
... Hazýrlýða ne zaman baþlýyoruz?
Hasan Cevat:
... Ben biraz þekerleme yapayým. Nasýl olsa pek fazla iþ yok.
Ýçeri girip yataðýn üzerine uzandým. Uyuyup kalmýþým.Ne hayal gördüm ne de rüya deliksiz bir uyku. Ta ki kapý yýkýlacakmýþ gibi yumruklanýncaya kadar. Himmet dayýnýn sýtma görmemiþ sesi çýn, çýn ötüyordu:
... Hadi be çocuk ölüm uykusuna mý yattýn? Bütün milleti toplayýp kendin kaytarýyorsun.
Zar zor kendime gelebildim. Sallana,sallana gidip kapýyý açtým. Ooo ben uyurken bütün iþler bitmiþ. Herkes yeni giysilerini giymiþ, masanýn etrafýnda beni bekliyorlar.
Hasan Cevat
... Bana on dakika izin verin. Hemen geliyorum.
Ýçeri girip aceleyle giyindim, ve dostlarýmýn yanýna gittim. Her kafadan bir ses çýkýyordu.
Himmet dayý
... Sanýrým ilk konuþma Hasan Cevat’a deðil de bana düþecek. Öncelikle her toplantýmýzda yeni bir kiþiyle tanýþýyorsun. Geçen sefer okul müdürü Cemil beydi. Þimdi ise yine bir öðretmen. Ýstanbul’un Aksaray semtinde bir ilk okulda görev yapan, bizim bakkal Ýhsan Efendinin biricik kýzý Selma. Gel kýzým. Bu adam kasabamýza en son gelen yabancý ortak bir yönünüz var Ýstanbullu olmak. Biz onu çok sevdik.
Baþýmý kaldýrýnca göz göze geldik. Durgun mu? Dalgalý mý? Belli olmayan deniz yeþili bir çift gözle karþý karþýya kaldým. Þaþýrmýþtým bir an bocaladým.:
...Özür dilerim. Size dikkat etmemiþim. Ben bekliyordum ki bir erkek arkadaþ.
Selma
...Babam sizden o kadar çok bahsetti ki Sizi gýyaben tanýyorum. Bu toplantýyý fýrsat bilip, sizinle tanýþmak istedim.
Hasan Cevat
...O babanýzýn bana olan hoþ görüþüdür. Sað olsun haddinden fazla önemser. Gördüðünüz gibi öyle her han gi bir özelliðim yok Ne kadar kaba biri oluþuma da biraz evvel þahit oldunuz.
Ýhsan efendi
... Hasan Cevat oðlum o kadar da mütevazý olma. Kimseye hak etmedikleri payeyi vermezler.
Himmet dayý
...Kýzým sen kendinden bahset. Biz tanýyoruz ama Hasan Cevat tanýmýyor. Artýk sende bizim grubun bir üyesi oldun.
Selma
... Uzun zamandan beri Himmet dayýnýn da anlattýðý gibi Ýstanbul’da öðretmenlik yapýyorum. Mesleðime aþýk olduðumu söyleyebilirim. Eþimi kaybedeli beþ yýl oldu. Yalnýz yaþýyorum.Bu kasabadan, Ýstanbul’a Yolu düþen olursa bana uðramadan hiçbir iþini halledemez.. Eðer yolun bizim oralara düþerse seni de beklerim.
Hasan Cevat
...Tanýþtýðýmýza gerçekten memnun oldum.Genç bir bayanla konuþmayalý uzun zaman oldu. Eðer bir hatam olursa, özür dilerim. Bu kasabaya geldiðimde çok zor durumdaydým. Ama sizlerin sayesinde, bu gün ki durumuma geldim.

Himmet dayý
..Hadi çocuklar vakit geldi bardaklara kolalarý dolduralým. Hadi bakalým Nurettin emmi davran Kýzýmýzla beraber pastayý sen keseceksin.
Nurettin amca
..Hadi Selma kýzým iþ önemli pastalarý daðýtmak bize düþtü.
Selma pastalarý daðýtýrken, akþam karanlýðý yavaþ, yavaþ kasabanýn üzerine çöküyordu. Sevda çiçeðime olan özlemim gittikçe çoðalýrken. Gökyüzünde bir yýldýzýn kayýp gittiðini gözledim. Demek ki binlerce kiþinin içinde yalnýz olmak, böyle bir þey çok yalnýzým sevgilim. Herhalde benimde bir þeyler söylemem gerekecek
Hasan Cevat
... Benim için böyle önemli bir günün akþamýnda, beni yalnýz býrakmadýðýnýz hepinize teþekkür ederim. Özellikle Selma haným size de teþekkür ederim.Benimle arkadaþ olmayý istemeniz benim için gurur verici bir þey.
Geç vakit daðýldýk.Selma hanýmý yolcu ederken, bir kere daha göz, göze geldik Gözbebekleri koyu yosun yeþiline dönüþmüþtü. Sanki benle dalga geçer gibi bir bakýþý vardý. Acaba kader bana yeni bir oyun mu oynuyordu? Ortadan uzun boylu, zayýf yapýlý, esmer, konuþkan cana yakýn. Sanki Hasan Cevat yaþantýnýn bir bölümünü kenara doðru sýkýþtýr. Bundan sonraki Yaþantýnda, bana da zaman ayýracaksýn. Der gibiydi.
Yoksa bunlar Himmet dayýnýn bana yapmýþ olduðu bir oyun muydu. Ýç güdüm bana bu yeþil gözlü kadýnla çok defalar karþýlaþacaðýmýzý söylüyor. Yollarýmýz bir noktada daima kesiþecek.Seni seviyorum demek çok. Sevgiyi yüreðinde taþýmadýktan sonra.

Tuðrul PEKEL / devamý var



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.