..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Baþka dillerle ilgili hiçbir þey bilmeyenler, kendi dilleriyle ilgili de hiçbir þey bilmiyorlar. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Politik Roman > Bahattin YILDIZ




25 Temmuz 2002
Dansöz Kývýrmalarý- 22.sh.  
22.SAYFA

Bahattin YILDIZ


Küçük bir çocuk, elinden çekiþtirerek götüren babasýna; "Baba!... Saddam’ýn füzesi ne zaman düþecek?" diye soruyordu.


:BAAG:
38


     Avukat Avyansý, Ber'in ricasýný kýrmamýþtý. Biraz geçte olsa Yansý isimli müþterisiyle Ber’in görüþme zamaný ve mekaný ayarlamýþtý.
Davanýn ilk duruþmasýndan önce birbirlerini görüp, konuþabilecek-lerdi... Ber, yanlýþlýðý düzeltme þansý elde ettiðini düþünüyordu. Belki de, yargýlama oturumlarý baþlamadan dosyanýn düþürülmesini saðlatýp, etrafa reklam olmaktan kurtulabilecekti...
Bu düþüncelerle Avukat Avyansý’nýn ofisine varmýþtý. Randevu aný-na çok az bir zaman kalmýþtý.
Avukat Avyansý tanýdýk bir simaydý. Birkaç kez yargý binasýnda birbirlerine tesadüf etmiþlerdi.
Avyansý’nýn ofisinde ikram edilen çayý yudumlarken, böyle bir olayýn olmadýðý doðrultusunda telefonla belirttiði anlatýmýný kelimelerin yerlerini deðiþtirerek yeniden sunuyordu, Ber.
Bu çerçevede süren konuþmalar, Avyansý’nýn sekreterinin, "Yansý haným geldi!" duyurusu üzerine kesildi.
Kýsada olsa anlýk bekleyiþler sabýrsýzlýðýný duyumsayan Ber, kalpsel çarpýntýlar içindeydi.
‘Kötü bir þaka mý?... Kendisiyle uðraþan birilerinin yönlendirmesi mi?... Kimdi bu Yansý?... Neden böyle dayanaksýz ve yalan bir dava açma gereðini duymuþtu?... Amacý þantaj yaparak, bu yolla para sýzdýrmak mýy-dý?... Amacý buysa, avucunu yalayacaktý. Çünkü parasý olmadýðý gibi borç içinde yüzüyordu...’
Yuvalarýndan fýrlayacak derecede geniþleyen gözleriyle, kapýnýn açýlýþý sonrasý görünen ve selam veren silueti incelemeye baþladý...
Dýþsal görünümü, bakýþlarý, saç rengi ve yaklaþtýkça daha iyi algýladýðý ten kokusu yabancý gelmemiþti.
Ber, beyninin uyuþtuðunu, gözlerinin karardýðýný hissetti.
Bu durumdan sýyrýlmak için silkindi.
Bir gayretle ayaða kalktý. Duvarlardan destek alarak salondan çýktý.
Sekreterden tarifini aldýðý lavaboya girdi.
Ellerini ve yüzünü yýkadý. Yüzündeki ýslaklýðý kurulamadan aynadaki görüntüsüne baktý. Ýçsel devinimi, dýþsal görünümüne çok da yansýmamýþtý. Hafif bir sarýlýk dýþýnda sabah evinin banyo aynasýnda gördüðü yüze sahipti.
Ürpertisi geçmemiþ, bedenindeki dikleþen tüyler baþýný eðmemiþti.
"Yoksa!... Ben çýldýrýyor muyum?...”
Kendisini toparlamalýydý. Birkaç dakika öylece kaldý...
Salona geri dönmeliydi. Sýrlarý çözümleme fýrsatý doðmuþtu. Sakin olmalýydý. Bu ortamý iyi deðerlendirmeliydi...
Salona geri döndü. Yansý isimli kadýnýn karþýsýndaki koltuða kurul-du. Rahat ve kendinden emin bir görüntü saðlamalýydý. Ezik görüntü, karþýsýnda bulunanda suçlu olduðu yönünde bir kanaat verebilirdi. Ayak ayak üstüne attý. Hangi ayaðýn; hangi ayak üzerine atýldýðý önemli deðildi. Sonuçta her ikisi de kendisine ait ayaklardý ve bunlarý irdeleyecek ortamda deðildi.
Kadýný yeniden gözlemlemeye baþladý.
Avukat Avyansý tedirgin bir sesle, "Ber Bey, rahatsýz mýsýnýz?" diye sordu. "Bir sorunmu var?..."
Ber, "Hava sýcaklýðýndan galiba..." yalanýna sýðýndý.
     Yansý, düðmesine basýlan bir müzik seti gibi ara vermeksizin ön konuþmasýna devam ediyordu. "Çözmem gereken iþlerim var." dedi. "Dilerseniz hemen konuya geçelim... Benle görüþmek istemiþsiniz... Aslýnda sizinle karþýlaþmak istemiyordum. Ama, Avukatým Avyansý bey çok ýsrar edince kýramadým..."
     Ber, düþüncelerini sesliye dönüþtüremiyordu. Felç geçirmiþ gibiydi. Uzun gelen dakikalar sonunda kendisi için binlerce anlam ifade eden keli-meyi aðzýndan güç bela çýkarabildi, "Med!..."
     Yoktan kanýt bulmuþ bir güvenlik görevlisi gibi gözleri parlayan Yansý, Avyansý’ya dönerek, "Ýþte!.. O günde bana bu isimle hitap etmiþti," dedi.
     Avyansý, Yansý'yý baþýyla onaylayarak, "Evet!... Anýmsýyorum," dedi. "Bu isimden daha önce bana söz etmiþtiniz."
     Sevinç þaþkýnlýðý içinde olan Ber, kendisini kýsmen toparlayabildi. Eliyle saçlarýný kaþýyarak, "Avyansý bey!..." diyerek seslendi. Ses ve görüntüsüyle titrek ve isterik duruþ sunuyordu. "Davayý kabul ediyorum... Varol’un benim çocuðum olduðunu onaylýyorum... Hatta bu kabulümü yazarsanýz altýna yüzlerce kez imza atmaya da hazýrým..."
     Ber’in önceki sözlerinin tersine ani ve keskin dönüþüne kuþkuyla baktý Avyansý. "Dalga mý geçiyor?... " diye geçirdi içinden.
     "Med!... Seni gördüðüme ne kadar çok sevindim! Bir bilsen?..." diyen Ber, avucunu alnýna vurur gibi hafiften dokundurarak, devam etti. "Gerçi... Anlatmama da gerek yok! Nasýl olsa içimden geçenleri aynen duyumsuyor ve algýlayabiliyorsun..."
     Avyansý, kekeleyerek "Þey... Ber bey, kendinizi iyi hissetmiyorsanýz toplantýmýzý bir baþka güne erteleyebiliriz," dedi.
     Ber, yerinden kalkarak, Yansý’ya yaklaþýp sarýlma teþebbüsünde bulundu.
Akan gözyaþlarýný onun yüzüne bulaþtýrarak, "Siz!.... Siz!... Bana dünyalarý baðýþladýnýz," diyecekti.
Eliyle hafiften itekleyerek Ber'i kendinden uzaklaþtýrdý, Yansý. "Lüt-fen!... Yerinize oturur musunuz?..." Uyarý baðýrtýlýydý.      
Eline bir fýrsat daha geçmiþti. Önceki anlatýmlarýna inanmakta güçlük çeken ayný zamanda akrabasý olan avukatý Avyansý'ya, ‘sana söylemiþtim’ mimikli bedensel dille birlikte, "Avyansý Bey!... Size mes-lektaþýnýz hakkýnda verdiðim bilgilerin tümüyle doðru olduðunu þimdi daha iyi anlýyorsunuzdur umarým." dedi.
Avukat Avyansý, nasýl bir tepki vermesi gerektiðine karar veremiyordu. Þimdiye kadar hiç karþýlaþmadýðý bir durumdu. Hukuk kitaplarý ve yasalar, öðretiler bu tür bir durum karþýsýnda nasýl davranmasý gerektiðini öðretmemiþti. Esrarlý bir diyalogdu ve pandoranýn kutusunu açacak yetiye ve bilgiye sahip deðildi. Onlarýn karþýlýklý diyaloglarýndan çýkarýmlar elde etmesi gerekiyordu. Þimdilik susmak en iyisiydi. Mutlaka suskunluðunun sonunda, konuþma sýrasý kendisine gelecekti veya ortam oluþtuðunda 'Durumdan vazife çýkararak," tavrýný ortaya koyacaktý.
     Ber, uzaklaþtýrýlma sonrasý koltuðuna yýðýlýrcasýna oturdu. "Kendini gizleme ne olur Med!..." dedi umutsuz ezgili söyleyiþle. "Doðrularý, yaþa-nanlarý anlat Avyansý beye... Benim hakkýmda yanlýþ þeyler düþünmesini istemiyorum."
     Yansý, yargý oturumunda bulunan bir insanýn ruh halini yansýtýyordu sanki. "Anlatacaðým!... Bunun için buradayým..." dedi. "Ama lütfen, bana bir kez daha Med ismiyle hitap etme!... Benim adým Yansý!... Yan-sýýýýý!!!... Anlýyor musunuz?..."
     Ber, "Yansý isimli biriyle hiç tanýþmadým. 'Med' isimli arkadaþýma o kadar çok benziyorsunuz ki..." dedi, yarým býraktýðý cümlesinde... Köþeye sýkýþtýrabileceði kanýsýyla, " 'Med' deðilsen, kimsin?..." diye sordu.
     Yansý, boðazýný hafiften öksürerek temizledi. Soluk alýþveriþlerini düzenledi. Uzun bir anlatýya gireceðinin sinyalleriydi bunlar. "Benim adým Yansý... Ýkibuçuk yýl önce; kocam, geçirdiði bir iþ kazasý sonucu vefat etmiþti. Yirmi sekiz yaþýnda olmama raðmen onun anýsýna hala büyük saygý duyarým. Bu nedenle, þimdiye kadar ne kimsenin evlilik tekli-fini kabul ettim. Ne de bir erkekle özel arkadaþlýðým oldu... Ölüm aylýðý ve beyimden kalan ikinci dairenin kirasýyla geçiniyorum..."
Önünde bulunan bardaktan bir yudum su aldý.
Ana konuya temiz bir sesle girmeliydi. "Yaklaþýk bir yýl önce bir cumartesi günü -nasýl bulduðunuzu bilemiyorum- benim telefon numaramý arayarak, "Çok önemli, hayati bir konu olduðunu ve mutlaka benimle derhal görüþmen gerektiðini..." belirterek ev adresinizi tarif ettiniz. Bana bu acil durumun ne olduðu konusunda açýklama getirmeni istediysem de, "telefonda olmaz!" yanýtýný vermiþtin. Kocamýn ölümüyle ilgili bir konu olabileceði saplantýsýna girmiþtim. Buna raðmen Avukat da olsa tanýdýk olmayan bir kiþinin evine gitmek istemiyordum... Komþum ve güvendi-ðim Boþsel isimli arkadaþýma, durumu açtým... Senin adýný duyunca, 'Bu benim boþanma davama bakan avukat! Mutlaka önemli bir þey vardýr, ona
güvenebilirsin,' demiþti. Bunun üzerine senin dairene gelmiþtim... Evinde olanlarý anlatmaktan utanç duyuyorum..."
Yansý, kýzarýk yüzünü aþaðý indirdi. "Olanlarý anlattýðým avukatým Avyansý Bey bile bana inanmadý. Hatta bir çoðunu inandýrýcý olmaz düþüncesiyle dava dilekçesine dahi yazmadý..."
Ber, içsel transa geçti. Karþýsýndaki bayanla telepatik iletiþimde bulunmaya çalýþýyordu. "Bu olanlara inanmamý mý bekliyorsun?... Med!... Kendini bu kadar gizlemene ne gerek var. Her ikimizde aramýzda geçenleri tamamýyla biliyoruz... Gizlemek, saklamak istiyorsan sorun yok... Buradan çýkalým... Davayý da kabul ederim, olay biter," iletisinde bulundu.
     Ber, boþuna bekledi. Ne iletiye yanýt vardý, ne de karþýsýndaki kadýnda düþüncesini okumuþ bir tavýr... Onunda zihinsel düþüncelerini dahi algýlayamýyor, duyumsayamýyordu.
     Yansý'nýn belirttiði dönemde Markýz ve Med dýþýnda hiç bir kadýnla cinsel iliþkide bulunmamýþtý. Yansý, Med'e sadece dýþsal görünüm olarak aþýrý benzerlik arz ediyordu... Kendisi hakkýnda hastanede düzenlenen raporda belirtilen kiþisel trans hali ve hipnoz yeteneðini kullanarak farkýn-da olmadan bu kadýný etkileyip yanýna gelmesini saðlayarak, ‘Med’ sanal kiþiliðiyle onun dýþsalýný örtüþtürmüþ olabilir miydi?...
Ber, beyinsel düzeneðinin darmadaðýn olduðunu fark etti. SodGom Ülkesinin düzeneðindeki kaosun aynýsýný içselinde yaþýyordu. Neye inanacaðýný bilemiyordu. Çözüm bekleyen sorularý þu an bir kenara býrak-malý, aný kurtarmalýydý.
Yansý ile bu þekilde diyalogu geliþtirmenin sonucunda Avyansý’da olumsuz etki býrakabilir, hatta "Deli," etiketi almasýný saðlayabilirdi.
Ber, taktik deðiþtirdi ve anlatýmýna devam eden Yansý’nýn sözlerini sorusuyla bloke etti. "Ne demek istiyorsunuz?..." dedi. "Evime davet edip size zorlamý sahip oldum yani?..."
Yansý, "Avyansý Bey! Saçmaladýðýmý sanacak ama bunlarý sana özellikle anlatmak istiyorum. Çünkü nasýl olduðunu benim de anlayama-dýðým þeyler oldu..." dedi. "Aylardýr, içimi kemiren þüpheli noktalarý ortaya çýkarmama yardýmcý olabileceðini, bunlara bir açýklama getirebi-leceðini, sanýyorum... Her ne kadar Avyansý Bey’in ýsrarý ile senle görüþ-meyi kabul etmiþsem de, aslýnda merak ettiðim, aydýnlatýlmasý gereken o kadar çok karanlýk nokta var ki..."
     "Samimi olarak söylüyorum, sorularýnýzý, yanýtýný bildiðim kadarýyla karþýlýksýz býrakmayacaðým."
     Yansý, aldýðý yanýtýn verdiði rahatlýkla, "Siz Büyücü müsünüz?..." diye soru yönlendirdi. "O gün bana büyü mü yapmýþtýnýz ?..."
     Avukat Avyansý, bu sorudan rahatsýz olduðunu, "Yansý Haným!... Lütfen!..." kelimeleriyle belirtti.
     Ber, Yansý'nýn engellenmesine karþý çýktý. "Hayýr!... Hayýr!... Býrakýn anlatsýn, benim de bazý bilgilere gereksinimim var," dedi.
     Yansý, bu rahatlatma karþýsýnda daha bir heyecanla anlatýmýna devam etti, "Dairenize girdiðimde bana Med diye hitap edip, sarýlmýþ-týnýz... Sanki dilim ve bedenim tutulmuþ gibiydi... Ýsteklerinize karþý çýkamýyordum... Hayatým boyunca aðzýma alkol almamýþ olmama raðmen, ikram ettiðiniz þarabý içmiþtim. Bu arada çok garip þeylerden söz ediyor-dunuz.... O güne kadar hiç dinlemediðim bir müzik parçasý çalýnýyordu. O ezgi hala kulaklarýmda sanki... Evinize girdiðim andan itibaren tek kelime aðzýmdan çýkaramamýþtým. Konuþmak istiyor... Fakat konuþamýyordum... Dilsiz olmuþtum sanki. Buna karþýn sanki ben size bir þeyler söylüyor-muþum gibi yanýtlar veriyor, açýklamalarda bulunuyordunuz... Beni oraya baðlayan bir þey vardý... Her isteðinizi, hiç istemediðim halde yerine getirme zorunluluðu hissediyordum. Ýrademe hakim deðildim... Bu yüzden sizi çokta suçlayamam. Ýstemediðim halde, seviþme anýnda bedenim sana olumlu tepki veriyor, uyum saðlýyordu... Seviþirken garip hareketler ve sesler çýkarýyordun... Sanki... sanki... rüyada gibiydin... Gözlerinizi kapatmýþ garip konuþmalar ve fiziksel davranýþlar sergiliyor-dun... Kavaklardan, denizlerden, topraktan... anýmsayamadýðým bir çok þeyden söz ediyordun... Ýþin bittiðinde beni uðurladýn... Kendi evime varýncaya kadar da benden ses çýkmadýðýný fark ettim... Çok garipti..."
     Ber, nefesini tutarak dinlemiþti. Yansý'nýn konuþmasýný sonlandýr-masýyla soluðunu salýverdi. Anlatýmý, Med'le olan birlikteliðinde yaþadýk-larýyla aþýrý benzeþme gösteriyordu... Soluk alýþ veriþi hýzlanmýþtý. Kesik kesik konuþmaya baþladý. "Diyelim ki; anlattýðýn her þey gerçek olsun... Niye, beni ondan sonra hiç aramadýnýz?... Ýstemediðin halde hamile kalmýþsan neden kürtaj yapmadýnýz?... Ne bileyim?... Ne soracaðýmý da artýk bilemiyorum...."
     "Korkudan..."
     "Kimden?"
     "Sizden?"
     "Neden?"
     "Sizin büyücü olduðunuza inanmýþtým. Bana bir kötülük yapacaðýnýzdan korktum."
     "Korku taþýyorduysan davayý nasýl açtýn?..."
     "Psikolojik terapi gördüm ve korkumu yenmemi saðladýlar."
"Diðer soruma yanýt alamadým. Neden kürtaj olmadýnýz?...."
     Yansý, bu soruya hazýrlýklýydý. "Dilekçede de yazýlýydý; Kürtaj olmak için doktora baþvurmuþtum..." dedi. "Gerekli inceleme ve tahliller yapýl-dýktan sonra, eðer, kürtaj olursam bunun hayatýma mal olacaðýný, ölüm riskinin yüzde yüze varan oranda olduðunu belirtiklerinde, vazgeçtim."
     Ber, afallamaktan aptal görünümlü bir insan yüzüne sahip olmuþtu. Ne diyeceðini bilemiyordu. Yansý ile birbirlerini bir süre süzdüler.
     Avyansý, konuþulacak bir þeyler kalmadýðýný fark etti. "Ber Bey! Ne diyorsunuz bu anlatýmlara?..." diye sordu merak dolu gözlerle.
     Ber, "Ben halen Yansý hanýmla bu tür bir iliþki yaþamadýðýmý yeminle söylüyorum." diyerek yanýtladý. "Kafam karýþtý... Peki bu konuda hukukun kabul edebileceði kanýtlarýnýz var mý?"
     "Yansý hanýmýn evinize girdiðine dair görgü tanýklarýmýz var... Yine kabul etmemede ýsrar ederseniz, DNA testi talep etmek zorunda kalaca-ðým."
"Görenler kimler?..."
"Ýleride sunacaðýz..."
".............!!???..."
Avyansý, tartýþmanýn hukuksal alana kaymasý nedeniyle, toplantýyý sonlandýrmak istedi. "Kusura bakmayýn!" dedi. "Benim bir arkadaþla randevum vardý... Konuþacak bir þey kalmadýysa izin isteyecektim."
     Ber, ayaða kalktý. "Ben de kalkmak üzereydim zaten," dedi. Ayrýca, "Beni kýrmayarak bu gerçekleþtirdiðinizden dolayý her ikinize teþekkür ederim. Artýk, tartýþmamýz mahkemede devam edecek.... Davayý kesin kaybedeceðinizden adým gibi eminim," diye ekledi.
Yansý ve Avukat Avyansý ile sýrasýyla tokalaþtý.
Beyninde oluþan yüzlerce sorularla Avyansý'nýn ofisinden ayrýlýyor-du.


                         ***


     Ber, Avukat Avyansý'nýn ofisinden bürosuna döndüðünde karmaþýk-laþan zihniyle, günlük planladýðý iþleri yapabileceði konusunda tereddüt içindeydi... En iyisi kendisini iyi hissedinceye kadar bugün olanlarý içselinde irdelememe kararý almaktý...
     Yöneticisi olduðu, "Ýyi Ruhlar" isimli web sitesine bazý yazýlarýný ekleyecekti... Ayrýca; "Faiz Oranýný Keyfimiz Belirler Bankasý"na olan borcundan dolayý banka avukatýnýn icra kanalý ile kendisine teblið ettirdiði ödeme emrine karþý bazý itirazlarýný içeren dilekçeyi hazýrlayacaktý...

Web sitesinde yayýnlayacaðý yazý daha önemliydi. Ondan baþlama-lýydý.
Med'in sanal olduðunun farkýna vardýðýndan kýsa bir süre sonra kollarý sývayarak web sitesi hazýrlamaya koyulmuþtu. Kiþilik bölünmesi sonucu, kiþiliklerin içsel tartýþmalarýndan elde ettiði bilgilerden, sezgiler-den, duyumsamalardan baþka bireylerin de yararlanmasý amacýný gerçek-leþtirmeyi bir görev edinmiþti. Ýnsanlar bazý þeyleri yapmak için kendisini zorunlu sayardý. Ber'de böyle bir zorunluluk hissetmiþti.
Web tasarým, uygulama, yayýnlama gibi alanlardaki acemiliði nedeniyle Solkol'un yanýnda çalýþan ve bu konularýn uzmaný olan PcBilir isimli yurttaþýn, hatýrý sayýlýr yardýmlarý olmuþ, sistem oturmuþtu. Ber, onun uðraþýný bizzat izleyerek bir çok deneyim edinmiþti. Artýk kendi baþýna da olaðan düzenlemelerde bulunabiliyordu.
Ayrýca, yine internetten tanýþtýðý ve düþünce, duygu, duyumsama yönleriyle kendisiyle benzeþen on kiþiyle web sitesi düzenlemelerinde yardýmlaþýyorlardý. Asýl yönetici kendisi gibi görünse de, kendisiyle birlikte on bir kiþilik bir kadro ile sitenin yaþamý güncellemelerle devam ediyordu.
Ýyi Ruhlar web sitesiyle baðlantýlý 'Ýyi Ruhlar e-mail haber grubu' na üye olanlar zamanla çoðalmýþ ve en son on bir bin kiþiye ulaþmýþtý. Hiçbir e-mail kesinlikle engellenmiyor, ayný anda binlerce bireye ulaþýyordu. Tartýþmalarýn seviyesi gitgide nitelikleþiyordu.
Ýnsanlar gerçeði, özellikle kendi gerçeklerini arýyorlardý.
Ýyi ruhlar web sitesinde, bir çok alt link bulunmaktaydý. Politika, Hukuk, Mafya, Güvenlik, Sanal Yargý, Rüyalar ve Yorumlar, Duyumsa-malar, Zihinsel zeka, Duygusal zeka, Cinsellik, Dinsel öðretiler, Tarih, Edebiyat, Sanat, Müzik, Bilinmeyenler, Demokrasinet, Anti-Düzenle-yiciler, Anti-Uygulayýcýlar, Anti-Ýzleyiciler, Anti-Denetleyiciler, Kehanet-ler, Medyumluk ve daha birçok alt baþlýklý linkler bulunmaktaydý.
E-mail haber gruplarýnda özellikli bilgi içeren yazýlar ilgili konu baþlýðý altýna da kaydedilip, sürekli okunmaya hazýr tutuluyordu.
Ziyaretçi sayacýna göre, sitenin en fazla týklanan 'Med'den Alýntýlar,' isimli linkti. Bu linki sadece Ber hazýrlýyordu. Geçmiþte sanalýnda oluþturmuþ olduðu Med'le olan düþünce ve duyumsamalarýndan kaynaklý toparlanmýþ bilgiler sunuyordu.
Özellikle Demokrasinet görüþü ziyaretçilerin dikkatini çekmekte ve genel kabul görmekteydi.
Buna göre;
"Seçimlerin maliyeti nedeniyle tüm oylamalar, Ýnternet üzerinden gerçekleþtirilmeliydi. Bunun için gerekli koþullar devlet tarafýndan saðlan-malýydý. Birey, adý soyadý dýþýnda sadece kendisine ait bir þifreye sahip olmalýydý.
Her birey öncelikle oy verip vermeme konusundaki iradesini net kanalý ile tescil ettirmeliydi.
Delegelik sistemi ile Parti Genel Merkezinin Halk Temsilciliði için aday adayý belirleme haklarý kaldýrýlarak direk parti üyelerinin kendi adaylarýný belirleme haklarý tanýnmalýydý. Her isteyen aday adayý olma þansýna sahip olabilmeliydi. Aday adaylarý; nette açacaklarý web sitesinde yaþam biçimlerini, amaçlarýný, siyasi, ekonomik, kültürel, görüþlerini, malvarlýklarýný, seçildiklerinde gerçekleþtirmek istediklerini açýkça ve ayrýntýlý þekilde belirtecek bu onlarýn taahhütnamesi sayýlacaktýr.
Seçime az bir zaman kala, birey hangi partiye oy vereceði iradesini göstermeli ve o partiden sýnýrsýz sayýda aday adaylarýndan önceden belirtilmiþ sayý kadarýný sýralayarak belirleyebilmelidir.
Bu þekilde bireylerin kullandýðý oylarla salt çoðunluk oyunu alan kiþinin katýlacaðý seçimde birey, adaylarýný belirlediði parti dýþýnda bir partiye oy verme hakkýný askýya almýþ sayýlmalýydý. Bu aþamaya kadar seçime katýlacak Halk temsilcileri adaylarý belirlenmiþ olacaktý.
Genel seçimde, tercih de bulunduðu partinin adaylarýndan önceki sýralamayý dahi deðiþtirerek oy kullanma hakkýna sahip olmalýdýr.
Bu tür veriler bir bilgi merkezinde otomatik olarak kaydedilmeli, aksine davranýþ halinde birey üç kez uyarýlmalý ve üçüncü hata yinele-mesinde ise sistem, onun kullandýðý oyu geçersiz saymalýydý.
Seçilecek Halk temsilcileri toplamýnýn genel nüfus toplamýna bölünmesiyle elde edilecek sayý esas alýnarak seçim bölgeleri oluþturulmuþ olmalý ve her seçim bölgesine ayrýlan kontenjan sayýsýyla bölünerek elde edilecek sayý nazara alýnýp halkýn temsilcileri seçilmeliydi. Örneðin; 1000 seçmenli seçim bölgesine düþen temsilci kontenjaný 20 olsun, bu durumda 50 oy bir temsilciye eþitlenmeli 200 oy alan partiden 4 temsilci, 300 oy alan partiden 6 temsilci, 400 oy alan partiden 8 temsilci seçilmiþ olmalý...
Halk temsilcisi sýfatý kazanan kiþi vekil edilen, onu seçen bireyler ise vekil eden hukuki iliþkisine girmiþ sayýlmalý, bu yönüyle iki taraflý bir sözleþmenin yapýlmýþ olduðu temel kural kabul edilerek bu yönde düzenlemeler yapýlmalýdýr.
Halk Temsilcisi, taahhütlerine baðlý kalmalý, halk temsilci merkezin-de aksine oy kullanýmýnda bulunmamalýdýr. Temel yasalarda kullanacaðý oylardan önce seçmeninin e-mail yoluyla veya anket formlarýyla sunduðu iradesini kesinlikle gözönüne almalýdýr.
Temsilcinin; Taahhütlerinin aksine Halk Temsilciliðinde oy kullanmasý, seçmen iradesini yansýtmayan davranýþ ve hallerde bulunmasý hallerde, seçmen bireylerin yine uygun programlý netsel oy kullanýmý sonucunda oy çokluðuyla yapýlan uyarýlara ve bu uyarýlarýn üç kez yinelenmesine raðmen kendisine çeki düzen vermediði takdirde azledilmiþ sayýlacaðý ve onun yerine, aday adayý listesinde, ondan sonra gelen sýrada bulunan kiþinin temsilci olacaðý...
     Temel Yasalarda ise, seçmen bireylerin direk kabul veya ret yönündeki oylarýna göre hareket etme zorunluluðu olmasý...
Bu ve benzeri uygulamalarla bireyin doðrudan yasa düzenleyici iradesini yansýtmasýyla kendi kendini yönetme tanýmýný içeren demokratik yönetime kavuþulabileceði...
Yasalara uygun olarak yürütme, diðer anlamýyla uygulamayla yetkili ve görevli olan "Kendine Bakanlar Grubunun" isminin "Bireye Bakanlar Grubu," olarak deðiþtirilmesi... Bu grup üyelerinin de halk temsilcilerinin oy çokluðuyla seçilmesi... Baþkanlarýnýn ise; genel seçimde en çok oy alan partinin genel baþkaný olmasý...
Merkezi Yargý Erkinin tüm ileri gelen baþkanlarýnýn, Yüksek Ýnceleme ve Denetleme Yargýsýnýn Daire baþkanlarýyla, devlet avukatlarý-nýn, Temel Yasalarý Ýnceleme Baþkan ve üyelerinin de belirli koþullara sahip olan adaylar arasýndan seçimi de Demokrasinet sistemiyle bireyler tarafýndan belirlenmeli...
Dýþ ve Ýç Güvenlik konusunda kendi grubu içerisinde içsel yetene-ðini kanýtlamýþ ve belirli düzeye gelmiþ görevliler arasýndan seçimi ve azli de ayný sistemle gerçekleþtirilmelidir.
Yerel Güvenlik, Yerel Ýdare, Yerel mahkemeler de belirli koþullarý taþýyan adaylar arasýndan ayný sistemle seçilmeli ve ayný sistemle azledilebilmelidir.
Hastanelerdeki yöneticiler; çalýþanlarý tarafýndan... Üniversite yönetimi; öðrenci ve çalýþanlarý tarafýndan ayný sistem örnek alýnýp adapte edilerek seçilmeli...
Devlete ait iletiþim araçlarýnýn üst düzey yöneticileri de ayný sistemle belirlenmeli...
Bir takým günahlarýn ve günahkarlarýn soruþturulmasý "Ulusal Güvenliðe Aittir. Açýklanamaz" soyut kavramýyla engellenmemeli, ve ‘özel olaylar’ dahi bireylerin seçtiði komisyon tarafýndan tartýþýlmalýdýr. Hiçbir gerekçe özellikle ‘Ulusal Güvenlik’ dahil günahlarý ve günahkarlarý örtmemeli... Suçlu cezasýný yasalara göre çekmelidir. Engelleyenler, bir þekilde yargýya yardýmcý olmayanlarda suça ortak olarak kabul edilmeli... Bu tür günahlarý ve günahkarlarýn cezalandýrýlmasýný saðlayacak bilgileri saklayanlar, bunlarýn bilinmesini istemeyenler gizli elin en kibar deyimiy-le gizli kuklalarý olarak kabul edilecektir. Birey dýþýnda bir güç kabul edilmemelidir.
     Kýsaca; Ülkenin, toplumun ve bireyin geleceðini tayin edecek her grup, bireysel irade çoðunluðuyla, azlide ayný yolla gerçekleþtirilmelidir... Bu görüþün açýlýmý ve oluþabilecek sorunlarý bireylerin katýlýmý ve ortaya koyacaklarý mantýklý çoðunluk iradesiyle gerçekleþtirmeliydiler. Önemli olan ana düþünceydi... Konu ve ayrýntý açýlmayý, tartýþmayý bekliyordu.
Devletin görevi; bireysel iradenin yansýmasýný kolaylaþtýrýcý ve önünü açýcý olmalýdýr. Týkanýklýklarýn bireylerin iradesiyle aþýlmasý saðlanmalýdýr..."

Bu þekilde devam eden yazýyý web sayfasýna kaydettikten sonra ikinci yazýya geçti.
     " ...yabancý maþalar kullanýlarak düzenledikleri senaryo gereði iki gökdeleni -kendi insanlarýnýn ölümünü de göze alarak- bombalatan güçle-rin oluþturduðu kaos ortamýndan, istediði kitle psikolojisini oluþturan, zihinleri kontrol altýna almayý baþaran, kendisi aleyhine çýkan veya çýka-cak çatlak sesleri sessizleþtiren petrol þirketleri, enerji yatýrýmcýlarý, uyuþturucu ve silah tüccarlarý etkin, özel tarikat niteliðindeki Genel Düzenleme Grubu; Bileþik Devlet kanalý ile; iki gökdelen karþýlýðýnda binlerce binalarýn, milyonlarca insanýn kanýný akýtmak için; sürekli kullanýlmýþ Uzak ülkenin maþa lideri Paslanmýþ DemirAdamý yok etmek ve Birleþik devlet Lideriyle ortaklý petrol þirketi olan yerel ve illegal Örgüt liderini de ek bahaneler olarak kullanarak, dünya fiili egemen ýrk olan ‘Nil’i Geçenler Irkýnýn’ nokta ülkesini de, desteklemek amacýyla büyük harekat baþlatma niyet ve arzusundadýr....
Kendilerine alet ve yardýmcý olmayanlara karþý çok önceden oluþtur-muþ olduklarý ve gündemde tuttuklarý olgularla tehdit ve þantajlarda bulunmaktadýrlar.
Ortadoðu’nun normal ateþini, cehennem ateþine dönüþtürecekler. Buna alet olanlar veya sessiz kalarak onay verenlerin bu cehennem ateþinde odun olma ihtimaline karþý, "Sizler de cehennem ateþinde yanan veya yakan bir odun olmak ister misiniz?" sorusuna birey olarak "Hayýr!" yanýtýný vereceðinize adým gibi eminim.
     Amaçlarýnýn demokrasi ve insan haklarý olduðunu iddia eden güçlerin; çýkarlarý gerektirdiðinde insan haklarýný ihlal eden grup ve devletlere destek verdikleri yakýn ve güncel olaylarla apaçýk ortadadýr.
Kendi inisiyatiflerinde yeni oluþumlar saðlama amaçlý ve doðal kaynaklardan beslenen gruplarýn istila hareketine karþý her bireyin kendi alanýnda ve yasal çerçevede karþý duruþ göstermesi gerekiyor... Bireyler, bulunduklarý kitle örgütlerinden de baðýmsýz içsel oluþumlarýný tamamla-yýp bu konuda diðer bireylerle internet kanalý ile baðlantý kurup yasal tepkilerini göstermeleri gerektiði kanýsýndayým... Birey sesi, bireylerin sesleri olarak daha gür çýkacaktýr.
Bu durumda hafifte olsa esintisel köstek olunmamasý amacýyla ülkemiz Sodgom’da yeni oluþumlar saðlanmaktadýr. Etkin gruplarca eskimiþ yüzlere makyaj yapýlmakta, yeniler ise yeni söylemli sunuþlarla takdim edilmektedir...
Bunu boþa çýkarmanýn en akla gelen yolu Demokrasinin gerçekten uygulana alaný bulabileceði Demokrasinet yapýsýnýn tamamýyla ve yasal düzenlemelerle yerleþmesini saðlamaktýr. Bu yapý saðlanmadan hiçbir partiye oy vermeme silahýný, bireyler olarak kullanmak zorundayýz. Geleceðimize, baþkalarý karar veriyor ve verdikleri kararlarda genelde aleyhimize oluyor. Geleceði yaþayacak bizleriz, bunu düzenleme hakký da bizlerin olmalýdýr..."
Bu yazýyý da web sitesine verdikten sonra, SodgGom dili dýþýnda yabancý iki dile de çevrilmesi için çevirici programýný uyardý. Ayný yazý iki dile daha çevrilmiþ oldu, týpký sitede bulunan diðer yazýlar gibi. Web sayfasý, e-haber mesajlarý tümüyle bu program sayesinde üç dilde yayýmlanýyordu. Dünya insanlarýnýn tümünün bunlardan yararlandýrýlmasý amaçlýydý. Dünya küreselleþmiþti. Bir çiçekle bahar gelmezdi. Dünya’nýn tüm yöreleri çiçeklenmeliydi.
Ýnternet baðlantýsýný kapadý. Telefon faturasýný ödemekte zorluk çekiyordu. Faturayý fazla þiþirmemeliydi.

"Faiz Oranýný Keyfimiz Belirler Bankasý"nýn alacaðýna yönelik itiraz dilekçesini de hazýrlamak için sayfa açtý. Ýtirazýný yazacak ve ilgili yargý grubuna verecekti. Ama bu itiraz davasýnýn kabul olmayacaðýna adý gibi emindi.
Birkaç kez müþterilerinin ýsrarýyla ayný doðrultuda itiraz dilekçesi yazmýþ ve kabul görmemiþti! Ber, bunu anlamakta güçlük çekiyordu. Yürürlükteki kurallara göre kazanýlmasý gereken dava neden reddediliyordu. Yüksek Yargý Ýnceleme ve Denetleme Grubu üyeleri neden bu ret kararlarýný onaylýyorlar, yurttaþýn itirazýný kabul eden bazý yerel mahkeme kararlarýný ise banka yararýna bozuyordu...
Genel hukuk kurallarýna göre, iki taraflý sözleþmelerde, deðiþen ortam ve baþkaca nedenlerle taraflardan birinin aleyhine, diðer tarafýn lehine bir durum ortaya çýktýðýnda, sözleþme koþullarý dahi buna göre yeniden yargý grubunca uyarlanýp düzenlenirken, genel yönetimin ve özelde banka yönetimlerinin yanlýþ uygulamalarý ve yapýlan ve yaptýrýlan soygunlar sonucu oluþan ve faturasý bireye çýkarýlan ekonomik krizden dolayý, bankalarýn dilediðince faiz artýrýmýna gidebilmesini anlayamýyor-du. Eðer, bunda bankanýn sorumluluðu olmadýðý düþünülse dahi her birey ve banka ayný olumsuz ortamda soluklanmaya baþladýðýndan ekonomik krizin sonuçlarýna her iki tarafýnda eþit þekilde katlanmasý gerekmez miydi?...
Býrakýn katlanmayý, üstüne üstlük eski koþullar daha fazla aðýrlaþtý-rýlmýþ, eski faiz oranýnýn kat be kat üstü isteniyordu. Kendisine öðretilen hukuk ile uygulama farklýydý. Kahvelerdeki söylence aklýna geldi; "Kanun lastik gibidir! Ýstediðin yere çek, çektikçe uzar."
Yüksek Yargý Ýnceleme ve Denetleme grubu üyeleri, bazen neden ekonomist olma gereði duyarlardý?... Týpký; ziraat mühendisliði diplomasýyla iþ bulamayan bireyin, kendi alanýyla ilgisi olmayan bayan kuaförü iþiyle uðraþmasý gibi... Gerçi ziraat mühendisi bu iþle kendi asli iþi arasýnda baðlantý kurabilirdi. Kadýnlarýn tüylerini çimene, yüzlerini ise topraða benzetip psikolojik rahatlamaya geçebilirdi ziraat mühendisi.
Yolsuzluklara dayalý ekonomik kurallar ile hukuk kurallarý arasýn-daki çeliþme ve çekiþmede neden ekonomistlerin kurallarý geçerli oluyor du?... Ve neden bir hukukçu; bazen bir hukukçu gibi deðil, ekonomist gibi hareket eder di?...
Nedenini biliyordu Ber. Milyonlarca bireyin iflasý önemli deðildi. Bir bankanýn iflasý ise riskliydi...
Hukukun iflasý önemli deðildi. Ýleride yeni düzenlemelerle birey ve toplumun gönlü alýnabilirdi. Hukuk karýn doyurmazdý. Ekonomik iflas ise, ekonomiden yararlanan üst gruplarýn aç kalmasý demekti. Ýþte bu kabul edilemezdi.
Hukuk bazen evin eþiðinde kalmalýydý. Her zaman görücüye çýkma-malýydý. Sodgom Ülkesinin genel yapýsýnda ekonomi, sonra siyaset ve sonra gerektiðinde bu yapýlara uygun hukuk gelirdi. Doðal yapý buydu, bozulmamalýydý. Bozanlar, ilgilileri tarafýndan gerektiði þekilde uyarýlýrdý. Hukukçunun görev alanýný belirleme, asýl sahiplerin etkilediði siyasetçi-lerin elindeydi. Siyaseti elinde bulunduran ‘gerçek el’ komutaný ‘gizli el’ ayný zamanda ekonomiyi elinde bulundurandý.
Yazmak rahatlatýcýydý... Kabul görmese de bir tepkiydi.. Ýçsel tepki, içte kaldýkça rahatsýzlýk verici ve karýn aðrýtýcýydý. Ber ise saðlýðýna önem verenlerdendi.
Son paragraflarý sildi. Dilekçe standardýna uymuyordu. Birinin dikkatini çekip, bir ceza maddesinin ihlali þeklinde yorumlayabilirdi. Riskliydi... ‘Bana bir kelime söyleyin, sizi idama götüreyim," diyen þahýs ne de güzel söylemiþti...
Yazdýkça yazýyordu ve sonlardaydý.
"...sanki ekonominin kötü gidiþatýndan ve krizden kredi kartý kullanýcýlarý deðil de sadece bankalar zarar görmekte gibi bir anlayýþ ortaya konmaktadýr. Hiç istemediðimiz halde düþülen ekonomik olumsuz kaos ortamýna ben vatandaþ olarak sebep olmadýðým gibi þimdiye kadar olan ekonomik geliþim ve uygulamalarýn çoðuna kalben de olsa onay vermediðim için bunun sorumluluðunu paylaþmak gibi bir zorunluluðum söz konusu olmamalýdýr. Sorumlular kimlerse onlar bu zararý paylaþsýn.... Bankanýn faiz oranýný tek taraflý ve kredi kartý kullanýcýsý olan benim aleyhime istediði oranda yükseltebilmesi karþýsýnda zaten ödeme güçlüðü içinde olan durumumu bayaðý zora sokmuþtur... Oluþan bozulmadan tüm piyasalar nasibini aldýðý gibi, benimde iþlerim bozuldu. Alacaklarýmý tahsil etmekte zorluk çekmeye ve borçlarýmý ödemede temerrüde düþmeye baþlamýþtým. Bu arada elimden geldiði kadar alacaklý bankaya ödemelerde bulunmuþsam da sanki ödediðim paralar (faizden olsa gerek) bir türlü bitmemiþtir..."
Dýþarýdan gelen yüksek oktavlý uðultu üzerine merakýný yenemeyerek, pencereye koþtu. Karþý binada bulunan kafeden geliyordu sesler... Hayýr, Hayýr... bir çok yerden yükselen seslerdi bunlar... Kulak verdi.
"Gooooollllll!..." diye baðýrýyorlardý. Ber, bugün Evrensel Futbol Turnuvasý maçýnýn olduðunu anýmsadý. Sodgom Ülkesi Milli takýmýnýn yarý finale yükselebilmesi için bugünkü maçý kazanmasý gerekiyordu. Bilenler öyle söylüyordu...
Futbolla ilgili ikiz rüyasýný anýmsadý. Med’le olan sanal seanslarýna uzandý. Ekranda gördüðü temsili Düzenleme Grubu raporlarýnda yarý finale ulaþacaklarýný duymuþtu Ber. Futbol maçýný seyredenlerden kendi-sini daha güçlü buldu. Sonucu önceden biliyordu. Bilmek, üstünlüktü. Üstün insan; bilinçli bilgiyle ölçülmeliydi.
Üstün bireyler; ne zaman sahaya inerek kendilerine sürekli gol atanlara, karþýlýk gol atacaktý?... Bu hayali gerçekleþtiðinde kendisi de aþaðýdaki insanlar gibi neþelenecek, belki de daha yüksek sesle ve diðer kendisine benzer bireylerin sesleriyle karýþacak "Goooo-l!...Goooollllllll!" naralarýný zevkle duyacak ve duyuracaktý.
Bu düþüncelerle tekrar bilgisayarýnýn baþýna oturdu.
Kendisinden istenen ana paraya faiz ekleyerek bankanýn belirlediði ve buna raðmen yine ana para saydýðý, bu ucube; "Ana Para" ya yine ve ayrýca ek olarak iþletilmiþ ve iþletilmeye devam edilecek olan yüzde beþyüzlere varan faiz oranýna iliþkin itiraz dilekçesinin çýktýlarýný aldý...
Altýna kalýn ve okkalý imza attý.
Bilgisayarý kapatacakken birden bugünkü e-maillerine bakmadýðýný anýmsadý. Nete tekrar girdi.
Mesaj programýný açtý. Birçok e-mailler gelmiþti. Reklam içerikli olanlarý hemen sildi. Birkaç arkadaþýndan gelenleri okudu. "Ýyi Ruhlar" isimli web sayfasýyla ilgili olan övgü dolu e-mailler yanýnda, küfürlü yergilerde vardý. Bir kýsmýna karþýlýk verdi.
Mesaj programýný tam kapatacaðý esnada yeni gelen bir mesaj dikka-tini çekmiþti. Konu karþýlýðýna, "çok gizli," yazýlmýþtý. Ber, mesajý açtýðýnda hayretini "vay be!"” diye sesli olarak ifade etti.
"Ber Bey! Ýyi Ruhlar sitesinin ve özelde Med’den alýntýlar sayfasýnýn uzun süredir okuyucusu bulunmaktayým. Ýlk zamanlar tesadüfi izdüþümler diye, düþünmüþken zamanla bu yargýmdan sýyrýlmak zorunda kaldým. Lütfen bu mesajý okuduktan sonra sileceðinize kendi kendinize söz verin... Söz verdiðinize inanýyor ve devam ediyorum;
     Med, diye tanýdýðýnýz biri var mý?.. Alýntýlarýnýz gerçekten Med isimli bir bayandan mý?... Aþýrý benzerlik taþýyan cümleleriniz, kavramlarýnýz, anlatýlarýnýz var. Tanýmýyorsanýz, onu tanýyanlardan biriyle baðlantýnýz oldu mu? Veya onun kayýp eserinden sizde var mý?...
     Bu sorular size anlamsýz geliyorsa lütfen yanýtlamayýn!... Selamlar." Bir dost imzalý bu yazý gözlerinin açýlmasý, soðuk terleme, el ve bacak titremeleri, kalp tik taklarýnýn artýrýmý etkisi yarattý Ber’de.
     Mutfak lavabosunda elini yüzünü yýkadý...
Sek, onun bu haline bir anlam veremedi. "Ber bey, Bir sorun mu var?..." diye sordu.
"Yo bir sorun yok... Gelen olursa þu an yok de!" diyerek odasýný kapýsýný kapadý.
"Þu an oradaysanýz karþýlýklý mesaj bölümüne giriniz, lütfen! Direk yazýþmak istiyorum sizle,” mesajýný iletti, önceki iletiyi gönderen Korpsi nikli þahsa...
     Mesajýn yanýtý gelmekte gecikmedi. Birey, bilgisayar baþýndaydý ve chat yapmaya hazýr olduðunu belirtiyordu. Chat servisindeki özel nikini de sunmuþtu.
     Ber, chat servisine girmekte gecikmedi. Birkaç dakika sonra Korpsi nikini gören Ber; "Merhaba ben Ber, siz?..."
     "Evet, benim Korpsi. Size ileti gönderen þahýsým,"
mesajýyla karþýlýk verdi.
     "Kendinizi tanýtýr mýsýnýz?... E-mailiniz bayaðý dikkat çekiciydi."
     "Öncelikle, siz e-maildeki sorularýmý yanýtlayýn. Ondan sonra..."
     Karþýsýndaki sert söylemdeydi. Kýzdýrmamalýydý. "Med isimli þahýs benim yabancým deðil. Bir ara tanýþmýþtýk.. Ama sonra birbirimizi kaybettik." diyerek iletide bulundu Ber.
     "Ne iþ yapardý?..."
     "Ad Kenti Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunuydu."
     "Babasý, annesi?..."
     "Onlar hakkýnda pek konuþmamýþtýk... Ama
uzunca bir süre önce trafik kazasý sonucu vefat ettiklerini söylemiþti... Þimdi sýra sizde?..."
     "Benim yanýt vermeme gerek kalmadý Çünkü ayný kiþiden söz etmiyoruz, galiba."
     "Belki de ayný kiþidir. Bana yanlýþ bilgi vermiþ olabilir?..."
"Peki!... O halde Size Med’in kitabýndan bir alýntý sunacaðým..."
     "Evet!... Bekliyorum..."
"Uyarýlan topraðýn yarýlmasýyla, baðrýndan fýþkýran suyun, yansý kanalý ile denize doðru akarak kabarma evresindeki denizin dalga kollarýy-la birleþmesinden olacak kurtarýcý ‘Son’ a selam olsun..."
     Ber, iletiye gülmekten kendisini alamadý. Anlamsýz geldi kendisine... "Bir þey anladýysam kötü ruh olayým," yazýlý iletisini gönderdi.
     Korpsi’nin yanýt iletisi gelmekte gecikmedi. "Bu cümleler sizce bir anlam ifade ettiði zaman görüþelim,"
     Ber, "Ne demek istiyorsun?..." yazýlý iletisini gönderdiyse de yanýt alamadý. Çünkü; muhatabý internet baðlantýsýný koparmýþtý.
     Sözler saçma mýydý?... Yoksa anlam yüklü müydü?...
Bir delinin kuyuya taþ atmasý örneðini anýmsatan sözlerdi ve kendisi de bu karmaþada kýrk akýllýdan biri olup yorulmak istemiyordu. Ýnternet baðlantýsýný kopardý.
     Eve gidip uzanmalý ve Yansý’nýn söylediklerini irdelemeliydi...


                         ***


Devamý: 23.SAYFA'DA     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik roman kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Istakoz Büyüsü / 14. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 10. Sayfa
Kimlik No 666 / Kontes Princ - 1
Kimlik No 666 / Kont Drakula - 1
Kimlik No 666 / Arka Kapak Yazýsý
Istakoz Büyüsü /6 Sh.
Istakoz Büyüsü / 13. Sayfa
Istakoz Büyüsü / 16. Sayfa
Kimlik No 666 / Baþlangýç Bölümü
Istakoz Büyüsü / 15. Sayfa

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Saddam, kýzý Irak ve tecavüzcü Bush... [Eleþtiri]


Bahattin YILDIZ kimdir?

Soyutlamalarý seviyorum. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Asimov, King, Kafka, Dostoyevsky...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Bahattin YILDIZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.