..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþk eski bir masaldýr ama her zaman yepyenidir. -Heine
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Cahit Yetgin




2 Aralýk 2010
Eðitim Öðretim ve Meslek  
EÐÝTÝM ÖÐRETÝM VE MESLEK

Cahit Yetgin


EÐÝTÝM ÖÐRETÝM VE MESLEK Ýnsan oðlu yaþamý boyunca atadan duyduklarý ve gördükleri ile hayatý yaþamýþ, her nesil kendi çapýnda bir þeyler katmýþ nihayet günümüzde eðitim aileden baþladýðý bulunduðu çevrenin, dini, ýrký ve de örflerin adetlerin etkisiyle önemsenmiþ anaokulu,ilköðretim,lise,üniversite ve lisans üstü akademik eðitim öðretimden sonra hem meslek,hem ünvan,mevki,makam ve kariyer elde edilmiþ olmasýna raðmen;


:AHCG:
EÐÝTÝM ÖÐRETÝM VE MESLEK
Ýnsan oðlu yaþamý boyunca atadan duyduklarý ve gördükleri ile hayatý yaþamýþ, her nesil kendi çapýnda bir þeyler katmýþ nihayet günümüzde eðitim aileden baþladýðý bulunduðu çevrenin, dini, ýrký ve de örflerin adetlerin etkisiyle önemsenmiþ anaokulu,ilköðretim,lise,üniversite ve lisans üstü akademik eðitim öðretimden sonra hem meslek,hem ünvan,mevki,makam ve kariyer elde edilmiþ olmasýna raðmen;
Ne bu kadar eðitim alanla,hiç eðitim öðretim görmemiþ sadece çýrak,kalfa,usta iliþkisi içerisinde MESLEK sahibi olup ününe ün katanlarda ki eþitlik her iki tarafýn birer meslek edinmeleri birisi ALAYLI diðeri MEKTEPLÝ oluþu.
Her meslek kutsaldýr. Hepside bir birini tamamlar ve hizmet eder, ancak önemli olan mesleklerini icra eden þahýslarýn KARAKTER ve HUYLARI dýr.
Bir insanýn genetiðinde hýrsýzlýk varsa! Karaktersizse ALLAH’TAN korkmayýp kuldan utanmýyorsa ölümden sonra bir hesabýn sorulacaðýna inanmýyorsa!
Bu meslek erbabýnýn ünvaný ne olursa olsun ister eðitim öðretim sonucu olsun, isterse çýrak,kalfa,usta iliþkisi ile olsun hiç fark etmez.Ýkiside iþinde hýrsýzlýk yapar çünkü taþýdýklarý genetik ayný.
Bu sadece hýrsýzlýkla deðil örnek verdim.Ýþini dürüst yapmama konusunda ki sahtekarlýk,üçkaðýtçýlýk,rüþvet alýp vermek,dolandýrýcýlýk gibi aklýnýza ne geliyorsa yani tüm olumsuzluklarý düþünün.Okumuþ ile okumamýþ arasýnda HUY ve KARAKTER farký eþittir.
Huy çýkmayýnca can çýkmaz demiþler atalarýmýz.Eðitim ve öðretimde huy ve karakterin olumsuz yönlerini yok edecek bir ders ben bilmiyorum.Benim bilgisizliðime verin.Size birkaç soru sorayým;
Cimriliði cömertliðe çevirecek bir ders var mý? Cimri cömert olur mu? Kýskanç bir insaný kýskanmamasý için reçetesi nedir? Sadist, hýrslý, münafýk , arsýz,terbiyesiz kaba saba vs. Bir insaný ne kadar eðitir öðretirsiniz.ASLUHU NESLÝHU boþa söylenmemiþ .
Her meslek erbabý karakterine ve huyuna göre iþ yapar, yani ÞEYTAN gibi, CÝN gibi, HAYVAN gibi ve de ÝNSAN gibi.Kim ne yaparsa kendine yapar.
Ýyi ki ALLAH c.c hu var.Ýyi ki ölüm var.ALLAH c.c hu gizli ve açýðý bilen , gören ilahi adaleti saðlayacak HAKÝM.Ölümde yine onun adaleti ve emri .Kimse bu dünyada kalýcý deðil.Hamd olsun .
Gaye , amaç,hedef,þan,þöhret,mevki,makam,üniforma ve de DÝNÝHUM DÝNARUHUM(Dini imaný para demek) olunca babasýný ayaðýna kadar getiren padiþah meselesi gibi olur.
Mevki,makam,þan,þöhret ve de ZENGÝN olursun amma!Ýnsan gibi ADAM olamazsýn.ÝLÝM ÝLÝM BÝLMEKTÝR ,SEN KENDÝNÝ BÝLMEZSEN ÝLÝM NÝCE BÝLMEKTÝR.Her meslek erbabýnda huy ve karakter,þahsiyetdir ESAS OLAN.Bütün meslek erbabýnýn içinde ayný tipler mevcuttur.Bunlar Çürük elmalar gibi,yanýndakileri de alýþtýrýrlar rüþvete,hýrsýzsýlýða,ahlaksýzlýða.Burada eðitim ve öðretim onlar için birer kamufledir.Makamlarýný mevkilerini görgüsüzce kullanýrlar.Ýnsanlara tepeden bakarak,üstünlük taslarlar.Kibirli davranýþlarý hemen göze çarpar.Bunlar Ýç dünyalarýnda ki sadistliði elde ettikleri makamlarda insalara kaba davranarak tatmin olur egolarý.
ALLAH c.c hu 4 de 1 okuyucularýmý hayatta adam gibi iþini yapanlarla karþýlaþtýrsýn. Amin.Bu devletin, milletin iþini doðru dürüst namuslu yapan , kendi hakkýndan fazlasýna tenezzül etmeyen , çýkar ve menfaat saðlamayan ALLAH tan korkan, insandan utanan vicdan merhamet sahibi GELECEK NESÝLLERE ÝHTÝYACIMIZ VAR.Eðitimcilere ve ustalara duyurulur.
4 de 1 e özel sevgi,saygý ve hürmetlerimle ALLAH’A emanet olunuz.

CAHÝT YETGÝN





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Flört ve Evlilik
Gençler'e Bak Gençler'e
Geliþim Sürecinin Filmi
Güven Kaldý Mý..?
Gurur ve Kibir
Hayatýmýz Tezat
72 Fýrka
Artý ve Eksi
Neden Fakiriz Acaba..?
Ateþ,su,hava ve Toprak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Apartman ve Ahýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bir Hayalim Var..! [Þiir]
Olsan veya Olmasan Ki..! [Þiir]


Cahit Yetgin kimdir?

1958 POZANTI-ADANA doðumlu lise mezunu. emekli. evli 2 erkek çocuk babasý. www. cahityetgin01. tr. gg özel sitem de devamý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
***********************************************************


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Cahit Yetgin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.