..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçek sanat, gizlenmesini bilen sanattýr. -Anatole France
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gülmece (Mizah) > Adnan Ergin




14 Aralýk 2010
Pazar Sabahý Zýnk Diye Uyanmak  
Adnan Ergin
haftaiçi uyanamayýp her pazar olduðu gibi, bu pazarda sabahýn köründe uyanýnca yazmak þart oldu gari...


:AIIE:
Her hafta olduðu gibi bu pazar yine sabahýn köründe karga kuruvasanýný yemeden uyandým ya yuf olsun bana.
iþ günlerinde sanki göz kapaklarým japon yapýþtýrýcý ile yapýþmýþ, baþýmsa yastýða çivilenmiþçesine tepki verir. bünye uyanmamak için her türlü çamura yatar. medine dilencisi gibi abii ya 5 dk. daha noluuuuur! diye yakarýr durur. kalkmam gerektiðini bilen üst bilincimle, ya salla iþi, yat uyu iþte! vurdum duymazlýðýndaki alt benliðim yatakta güreþirler bi güzel. o kadar ki bazen yaðlayasým gelir ikisinide. ekmek davasýnda temyize gitmenin iþe yaramadýðýný yýllar önce öðrenmiþ olan alt benliðim "ulan pazar günü öðlene kadar yatýcam, iliþeni gastenin 3.sayfasýna cinayet haberi olarak iliþtiririm ona göre" diye tehtid,küfür zorla çýkar yataktan.
deyyusun hallarýný görende harbiden pazar günü öðlenlere kadar geceden aldýðý sývý ve katý besinleri gaza dönüþtürüp tahliye ede ede uyayacak sanýr. ama ben yemem, çünkü bilirim malýmý. cumartesi gecesi nba maçlarýný izlerim iyice mayýþsýn diye. (örn: dün gece semih erden;10 sayý,7 ribaunt,4 blok,1 top çalma ile oynadý) neysem sabaha karþý uykuyu gözlerinden akýta damýta yatarýrým paþamý, ki sabah sabah arýza çýkarmasýn.
ama nerdeee efendim, hafta boyu uyanmamak için bin türlü pislik yaptýðý o makus saat geldiðinde içimdeki pire mi zýplar, canavar mý kýpraþýr bilemediðim bi nedenden gözlerim zýnk diye açýlýr. "e be hasiyetsiz bünye, hani öðlene dek uyuyacaktýn bre zýndýk, ne dýþký zýkkýmlanmaya uynadýn þimdi ?" bu kez hafta boyunca verdiðimiz savaþ tersine cereyan eder. ben yatýp uyumaya çalýþtýkça ters dönmüþ tospaa gibi kalkamayan bünye, evrimleþmiþ hacýyatmaz olmuþtur mübarek. 6 gün boyunca kuþtüyü muamelesi yaptýðý döþek ise hint fakirinin döþeðine mi evrimleþir nedir ki bünyeyi yatakta tutana aþk olsundur.
nasýl oluyorda oluyor diye bakiim dedim internetten, beden saatinden kaynaklanýyormuþ güya. hadi yaa! valla mý ? diye þaþkýnlýðýmý belirtmeye yeltendim, birader bizde yanýtlar nettir diye bi zýlgýtta ondan yiyince meselenin netliðini kavramýþ oldum. ama benim bünyenin durumu hala net deel ki.
velev ki beden saatinden olduðunu kabul ettik diyelim. iyi de nasýl bi saattir bu yaaa, bozuk saat bile günde iki kez doðruyu gösteriyoken benimki 45 yýldýr bir kez bilem doðruyu göstermez. sankim birisi gavurluðuna tersine kurup duruyo yýllardýr. baktým olmýycak, bari bi tamirciye götüreyimde saatçi abi iyice bi baksýn dedim. abii "oooo bunun arýzasý büyük kardiþ" dedi. olur mu abiciim, þuncaz saat ne kadar büyük olabilir ki arýzasý, sen gözüne taktýðýn büyüteçli dalgayla bakýyon ya, ondan olmasýn dedim. hakkatten ondanmýþ yaaav, bu alette bazen gereðinden fazla büyütüyo meseleyi dedi. ama gerisini getirmeseydi keþke. ben bunu yapamam, dedemin saðlýðýnda geleydin ya, kum saatinden rahmetlik iyi anlardý.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrmýzý Baþlýklý Kýz [Deneme]
Esma - Ül Hüsnanýn Allahýn Adlarý Olduðu Yanýlgýsý [Eleþtiri]


Adnan Ergin kimdir?

kah yazdým kah duraladým. ya hayat çok üstüme geldi. ya içimden gelmedi yazamadým. bir tarzým da olmadý üstelik. ne gelirse içimden öyle yazdým. þiir, öykü, roman, tiyatro oyunu, mizah dergisi bile çýkardýk dostlarla bir dönem. ne mi oldu ? bu ülkede hangisi uzun yaþamýþ ki bizimki yaþasýn. ama sanýrým en çok mizah yazmayý seviyorum. düdüklü tencerenin fazla buharý tahliye etmesi gibi, bu ülkede yaþamanýn verdiði þiþkinliði, mizahla tiye alýp hayatýn gazýný çýkarýyorum bende.

Etkilendiði Yazarlar:
etkilenirsem kendimden uzaklaþmaz mýyým ?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Adnan Ergin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.