..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yalnýzca hava, ýþýk ve arkadaþýn varsa hiç üzülme. -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri

Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  

Silikon Kadýn
Ýsa Kantarcý
Roman > Korku Romaný

Birkaç gün sonra, kargo elemaný kutudaki silikon kadýný ve diðer kutudaki tütün sarma makinesini adrese ulaþtýrmak içini araçla kýrsala ilerliyordu, yola aniden hasta bir eþek çýkýnca araç yolun kenarýna, hendeðe, oradan da bataklýða savruldu, devrildi. Baþýndan hafif yaralý þoför kendine geliyordu, baþýný saða çevirdi, bir çift göz ona bakýyordu, kutusundan çýkan silikon kadýný ceset sandý ve fýrlayýp uzaklaþtý. O civardan geçen Ýsmail merakla ol

[DEVAMI]

 

 


 

 




Arama Motoru


• ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
 Monolog...  (Cahit KILIÇ)

Sonuç olarak: Seküler yaþamasam da, kendime özgü bir yaþam biçimi olan biriyimdir. Kimse bana karýþmadýðý müddetçe ben de kimsenin yaþam tarzýna karýþmam…
 Türkiye'nin Dincilik Sorunu  (Aziz Dolu)

Dindarlýk ile dincilik arasýndaki kýrýlgan çizgi Türkiye için bir sorun..
 Gerçeðe Aykýrý Ýþler  (Tayyibe Atay)

hiç bitmiyor aldanýþlar!.hem de kuyuya doðru!.
 Al-ilah  (Alp Þahin)

Fikirler Ölmez!
 Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz (2)  (Hulki Can Duru)

Din ve dinsel tapýnmadaki bir çok adetin putperestlikten kaynaklandýðý arkeolojik bulgular ve araþtýrmacýlar tarafýndan gün ýþýðýna çýktýkça Ýslam, Yahudi, Hristiyan yeni yetme ilahiyatçýlarý ve tarikat önderleri bunlara kýlýf bulma ve bunlarýn kutsal bir kökten geldiðini kanýtlama çabasýna giriþmiþlerdir.
 Yunus Peygamber Sütunu  (kemal düz)

Anadolu’yu Suriye’ye baðlayan en önemli geçitlerden de biridir bu anlattýðýmýz geçit. Çok az geçit veren amanos daðlarýyla( nur daðlarý) çevrili bereketli topraklarý kilikya ovasý ahameniþ( pers Ýmparatorluðu) hazinesine büyük gelir saðlýyordu. iskender burayý bir kaleye dönüþtürmeye karar verir.
 Ruhumuzu Kendine Döndürecek Olan: Ýnançtýr!  (Yûþa Irmak)

Bu ülkedeki her türlü “izm” bir kanser tümörü gibi insanlýðý yeyip bitirmeden insanlarýmýzýn kendine gelmesi lazýmdýr. Her türlü inançsýzlýðýn karþýsýna inançla çýkýlmalýdýr. Çünkü bütün “izm”ler inancýn zayýfladýðý inkâr alanlarýnda yetiþen bir düþünce mantarýndan baþka bir þey deðildir. Asýl afyon din deðil, “izm”lerdir.
 Dr. Fýrat’ýn Haþiyesine Haþiye  (Yûþa Irmak)

Sanýyorum þubat ayýnýn 1. gününde Ýman, Þüphe Götürür Mü Dr. Fýrat’a Yanýt? baþlýðý altýnda hafta sonu büyüklerimizle sosyalleþme iþini Zoom’dan gerçekleþtirdiðimizi, burada Dr. Fýrat hocamýzýn, Erol Güngör’e atfederek öne sürdüðü “bilim þüphedir” ilkesi üzerinden “Hayatýn içinde yaþadýklarýmýzdan, alýþkanlýklarýmýzdan, inançlarýmýzdan, hatta iman ettiklerimizden þüphe duyarak bakmak etrafa, sorgulamak, sorgulamak…” mevzusu üzerine itirazlarýmý dile getirip fikirlerimi söylemiþtim.
 Hollywood Þeytaný  (Alp Þahin)

Öncelikli olarak yazacaklarým inceden Lucifer dizisi spoilerý içerecek, o yüzden 5. Sezonun yeni bölümlerini bitirmeyenler izlemesin. Dýrdýr etmeyeceklerse pekala okuyabilirler.
10 
 Kitapsýz Bir Din Doðdu,haberiniz Var mý?  (Ömer Faruk Hüsmüllü)

Tek tanrýlý semavi dinler gibi bir kitaba sahip deðil bu yeni din,ancak çok güçlü bir tanrýsý var. Bu tanrý ödüllendirme ve cezalandýrmayý öteki dünyaya býrakmaz,her þey bu dünyada olur ve biter.Hem de anýnda!O tanrýya sahipsen yaþadýn,deðilsen yandýn… Bu tanrý ya kaðýttandýr,ya da madenden.Bankalarda yatar, kasalarda, cüzdanlarda, ceplerde saklanýr.
11 
 Paganlýktan Gelme Bir Tapýnma Þekli: Namaz  (Hulki Can Duru)

Araplarýn toprakla teyemmüm edip namazla idmana baþlamasýndan 12 yüzyýl önce gerçek anlamda beden eðitimi, atletizm ve jimnastik faaliyetleri antik Yunan’da ÝÖ V.ci yüzyýlda baþlamýþtý. ÝÖ IV.cü yüzyýlda ise Olimpiyat oyunlarýnýn da geliþmesiyle beden eðitimi, felsefe eðitimi kadar önem kazanmýþtý. Eðer Müslüman Araplarýn namazý jimnastik ise, pagan Yunanlýlarýn atletizm ve Olimpiyat oyunlarý neydi acaba?
12 
 Mevlana ve Ýslam  (Hulki Can Duru)

Mevlana'nýn dünyaya bakýþý ve düþünceleri sürekli evrim geçirmiþ, yaþamýnýn ikinci evresinde -Ýslam ve þeriatý kat be kat aþmýþ- dinler üstü bir inanca ve bireþime ulaþmýþ, yepyeni bir din, inanç ve yol ortaya koymuþtur.
13 
 Bir Deizm Eleþtirisi  (Oðuz Düzgün)

Deistler de kainatta görünen muhteþem düzenin farkýndaydýlar elbette ve sonsuz ölçekli bu ince dengelerin, trilyarlarca bilinmeyenli bu denklemlerin bir var edicisi olduðu konusunda da inananlarla hemfikirdiler
14 
 Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (4. Bölüm)  (Erdað Duru)

"Kimin kanýný taþýyorsun sen? Ermenice konuþarak vatandaþlýk alamazsýn. Vaftiz kâðýdýný getir, Ermeni olduðunu ispatla ki sana vatandaþlýk vereyim. Ermeni, diniyle ayrýlmaz bir bütündür. Eðer Ermeni olmak istiyorsan, gelir vaftiz olursun, Ermeni Kilisesi mensubu olursun, ve o zaman dersin ‘Ben Ermeni’yim’ diye" Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Baþepiskopos Aram Ateþyan
15 
 2012 Gerçeði  (ilker uðurlu)

2012 yýlýnda olacaklar ve daha önce olmuþlar hakýnda gerçekler
16 
 Dinin Ahlaksýzlýðý, Yahut, Ahlaksýzlýðýn Dini  (Hulki Can Duru)

Papalýk kurumundaki süre gelen seks skandallarý, Avrupa'da eþcinsel evliliklerin yasallýk kazanmasý, Ýslam ülkelerinde artmakta olan dinsel içerikli pedofili, tecavüz, saldýrganlýk, çokeþliliðin yasal olmasýnýn talep edilmesi ve harem (kiþiye özgü genelev) hayatýna duyulan özlem konuyu irdelemeyi gerekli kýlmaktadýr.
17 
 Nötrinonun Hýzý ve Evrim Taassubu  (Oðuz Düzgün)

Son bilimsel deneyler, Einstein’ýn ýþýk hýzýný merkez aldýðý “görecelilik” teorisinin bile tartýþýlabileceðini gösterdi.
18 
 Dinhuriyet Sancýsý  (Osman AKTAÞ)

Bir imam 15 Temmuz deðerlendirmesi yaparken, cumhuriyetin ilk yýllarýnda bugüne geliþmelere de deðiniyor. Hükümetle fetö iliþkisine temas edip, bir sýr perdesini kaldýrýyor. Suçlu Amerika... Fetö aracýlýðýyla ülkenin geliþine vurulan darbe filan. Meraklýlarý için bu imam Ahmet Kalkan. Youtu.be'dan videolarýný dinleyebilir, sizler de kendi deðerlendirmelerinizi yapabilirsiniz.
19 
 Vakavirüs Yazýlarý 01  (Veysel Menekþe)

Ýman’ýn altý olmaz sa üstü de olmaz kabilinden bir idrak-ý müdrike dahilinde harici bedhahlar ve dahili bednamlar raðmýna olsa bile asla vazgeçemeyeceðim sitte madde þart u þürutuna bila kayd u þart iman eylediðimi dahi aynen ayan beyan ilan ederim ey ya erenler.!
20 
 Ermeni Apostolik Kilisesi Karanlýk Geçmiþiyle Yüzleþmelidir (1. Bölüm)  (Erdað Duru)

Fatih Sultan Mehmet Ýstanbul'u fethettikten sonra –siyasal taktiklerle olsa gerek- Ýstanbul’da Ermeni Patrikliði kurulmasýna izin veriri Bursa Episkoposu Hovagim'in Patrik ünvanýyla atanmasýný onaylar (1461). Bizans’a ait Samatya'daki Sulu Manastýrý da patrikhane binasý olarak Ermenilere baðýþlanýr. Manasýrýn adý Surp Kirkor Lusuroviç (Surp Kevork) olarak deðiþtirilir, bazý Bizans kiliseleri de Ermenilerin kullanýmýna verilir

1 2 3 4 5 6 7  Sonraki Sayfa




son eklenenler
Gerçeðe Aykýrý Ýþler
Tayyibe Atay
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Monolog...
Cahit KILIÇ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Al-ilah
Alp Þahin
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Türkiye'nin Dincilik Sorunu
Aziz Dolu
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Dinhuriyet Sancýsý
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Hollywood Þeytaný
Alp Þahin
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Yoz Meyveden Aþý Ýçin Filiz Almak
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Türklerdeki Kalýcý Din ve Geçici Dinler
Osman AKTAÞ
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Dr. Fýrat’ýn Haþiyesine Haþiye
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Ýman, Þüphe Götürür Mü? Dr. Fýrat'a Yanýt
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Ruhumuzu Kendine Döndürecek Olan: Ýnançtýr!
Yûþa Irmak
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Caner Taslaman
MUSTAFA ESER
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Hocalara Yöneltilen Saçma Sorular
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm
Nedir Bu Nirvana Muhabbeti
Ahmet Zeytinci
Eleþtiri > Dinler, Ýnançlar ve Ateizm

 


 


Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.