"Sabahın dokuzunda şiir yazan adamdan hayır gelmez, hele bir kahvaltı etsin de bakarız." - Orhan Veli Kanık"

Eleştiri > Modernizm ve Post-Modernizm

olumsuz

Aşklar Fışkı Kokmakta

Eskiden bedenlerdi orospu. Şimdi duygular ve düşünceler, cep telefonundaki mesajlar, e postadaki iletiler orospu. Herkesin elinde cep telefonu... Mesaj atmakta gün boyu. Yazılar gün boyu fışkı kokmakta. İnsanlar sabahtan akşama, aşkamdan sabaha; yirmi dört saat kafasını kaldırmamakta teknoloji dışkısından. Her gün yeni bir icat çıkmakta. Ortalık taze dışkı

olumsuz

Çağdaş Gericilik: Postmodernizm

Ancak şimdi burada bir yanıltmaç (paradoks) söz konusu. Modern sözcüğü çağdaş, ilerici, devrimci, reformcu, yenlikçi, muasır sözcüklerine eşanlamlı veya yakındır. O halde postmodernizm bunları da aşan bir düzleme mi işaret ediyor? Yoksa bunları yadsıyor mu?

Yapay Zekâ Ve Rabita: Tevhi̇d Merkezli̇ Bi̇r Değerlendi̇rme

Yapay zekâ, günümüzün en çarpıcı teknolojilerinden biri olmasına rağmen, aşırı yüceltilmesi veya şeytanlaştırılması yanlıştır. Bu sistemler sadece verilerle eğitilmiş yazılımlardır; bilinçleri, iradeleri veya gerçek bilgelikleri yoktur. Hata yapabilirler ve sınırlıdırlar. Yapay zekâyı ilahlaştırmak, tevhid inancına aykırıdır. Teknolojinin gerçek yerini ve sınırlarını doğru anlamak önemlidir.

KİTAP İZLERİ

Sus Barbatus! 1

Faruk Duman

Faruk Duman’ın Kış Mıntıkasında Destansı Bir Canavar: Sus Barbatus! Faruk Duman, Yaşar Kemal geleneğini modernist ve masalsı bir dille yeniden yorumlarken, doğa, insan ve mit
İncelemeyi Oku
Başa Dön