..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyayý isteyen bilime sarýlsýn, ahireti isteyen bilime sarýlsýn; hem dünyayý hem ahireti isteyen yine bilime sarýlsýn" -Hz. Muhammed
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tezler > Abdullah Çaðrý ELGÜN




23 Aralýk 2010
Topyekün Eðitim  
Abdullah Çaðrý ELGÜN
Eðer ülkenizi seviyorsanýz eðer bu halký seviyorsanýz, bu millet evlatlarýný hastalýklý toplum olmaktan sizler kurtarabilirsiniz. Var mýsýnýz dediklerimi uygulamaya?.. Hep birlikte yeni bir eðitim oluþturma ya?.. Var mýsýnýz uykunuza kýymaya, rahatýnýza dur demeye, yorulmamaya, dinlenmemeye?... Var mýsýnýz bu necip millete hizmete?! Cevabýnýz “Evet!” ise millet sizi bekliyor. Bahtýnýz açýk, yolunuz aydýnlýk olsun…


:BBHE:
MÝLLÎ EÐÝTÝM BAKANI ve DÝÐER DEVLET YETKÝLÝLERÝNE AÇIK MEKTUP;
     
Abdullah Çaðrý ELGÜN
cagrielgun@hotmail.com

TOPYEKÜN EÐÝTÝM

Eðer ülkenizi seviyorsanýz eðer bu halký seviyorsanýz, bu millet evlatlarýný hastalýklý toplum olmaktan sizler kurtarabilirsiniz.

Var mýsýnýz dediklerimi uygulamaya?..
Hep birlikte yeni bir eðitim oluþturma ya?..
Var mýsýnýz uykunuza kýymaya, rahatýnýza dur demeye, yorulmamaya, dinlenmemeye?...

Var mýsýnýz bu necip millete hizmete?!
Cevabýnýz “Evet!” ise millet sizi bekliyor.
Bahtýnýz açýk, yolunuz aydýnlýk olsun…

Bu milleti sil baþtan, yeniden yeniden eðiteceðiz.

TOPYEKÜN EÐÝTÝM:
Köy Kahvehaneleri,
Köy Kütüphaneleri,
Muhtar Evleri
Belediye Kültür Evleri, Salonlarý
Halk Eðitim Merkezleri
Þehir Tiyatro Binalarý, Eðitim için seferber edilecektir.

Millî Eðitim: Din Eðitimi (Ýslâm Dininin Güzellikleri), Türk Dili, Türk Tarihi, Türk Coðrafyasý, Türk Halk Bilimi (Örf, âdet, gelenekler, deðer yargýlarý, alýþkanlýklarýmýz, (Sadaka Taþlarý, Diþ Kirasý, Misafir Aðýrlama, Askýda Ekmek, Yitik Taþlarý, Kursak Yoklama, Ýmece Usulü Yardýmlaþmalarýmýz, Oruca Direk Koyma, Ahilik Geleneði, Komþuluk Ýliþkileri, Cenaze Defnetme, Fiyat (Narh Koyma), Ýstanbul Efendisi (Merkez Efendi, Sümbül Efendi), Ýlk Oruc, Hüda Verdi, Allah Verdi, Kuday Verdi Hoþ Görüsü, Aþüre Ayý, Mesir Macunu, Misafirsiz Yemeklerin Yenmediði, Sigaralarda Ay Yýldýzlý Bayrak, Sandýklarda Türk Bayraklarý, Yas Tutma, Düðünlerimiz, Töre ve Törenlerimiz,..vb deðerlerimizle geleneklerimizi, yeniden yeniden halkýmýza öðreteceðiz. Topyekün yeni bir eðitim seferberliði baþlatacaðýz.
Basýn yayýn ve televizyonlarda yansýtýlan boy boy ahlaksýzlýklarýn, kültür dejenerasyonunun yozlaþmasýna bozulup kök salmasýna müsade edilmemelidir. Olmuþ olsa bile bir haber deðeri olarak ekranlara ve gazette sutunlarýnda yer almayacaktýr. Yapan cezasýný mahkemede verecektir. “Yalan Rüzgarý, Doktorlar, Ezel, Hanýmýn Çiftliði, Eylül, Yaprak Dökümü, Aþk Tutulmasý…v bile gösteri, güldürü(shov) yapmak adýna ahlak dýþý görüntülere ve halk ahlakýnýn yozlaþtýrýlmasý için kiþilerin zenginleþtirilmesi mantýðýna son verilecektir. Rütük herhalde bunun için vardýr.
Böylece Eðitim Yaþýnýn Uzamasýnýn önüne geçilecek. Gençler, daha erken hayata atýlarak. Daha erken evlilikler olacak, sokaklar boþ gezen üniversite mezunlarýndan kurtulacak, Devlet Baba iþsize ya iþini verecek veya iþsizlik parasý ödeyerek vatandaþýný maðdur ve el açan durumuna düþürmeden ADÝL ve HAKÇA paylaþýmý gerçekleþtirecektir. AÝLE SAÐLIÐI ve SAÐLAMLIÐI KORUNacak. Bugün neredeyse % 50’ye davanan BOÞANMALARIN DA ÖNÜNE GEÇÝLECEK. HALKIMIZ ÖZBENLÝÐÝNE DÖNEREK YENÝDEN KENDÝNÝ BULACAKTIR.

EÐÝTÝM YILLARI
Eðitimin her kademesi kesinlilkle PARASIZ OLACAK bu maddi güç baðýþlar, eðitim vakýflarý kanalýyla; ve gönüllülük ilkesine baðlý olarak, çalýþan kiþilerden memur, iþçi, iþ sahipleri, fabrikatörler ... gibi kiþilerin vereceði aidat ve baðýþlarla, ve devletin bugün yaptýðý krediler gibi her öðrenciye EÞÝT; çalýþkan öðrenciye DERECESÝNE GÖRE YAPACAÐI GERÝ ÖDEMELÝ ve GERÝ ÖDEMESÝZ BURS, KIREDÝLERLE gerçekleþtirilecektir.

Meslek edinme yaþý çok daha erken devrelere alýnacak; gençlerimiz, lise yýllarýnda Mesleðe yönelmiþ, meslek sahibi olmuþ birer idealist, vatan evlatlarý olarak yetiþeceklerdir. Bugünkü liseleri yeniden düzenlenecektir.
Liselerdeki fazla yýllar, ömür denilen hayatý yaþamaya ve devam ettirebilme gücünü yakalamýþ: çaða, çaðdaþlýða ve zamanýn hýz ve süratini benimsemiþ bir eðitim verecektir. Günün, eðitim müfredatý deðiþtirilerek, eðitim yýlý, Temel Eðitim ( 5(Ýlk Yaþ) +5+3+3+3) yýl þeklinde sýnýflandýrýlacaktýr.
Günümüzde lise yýllarýnda buluð çaðýný yakalayan ve bu yýllarda atlatan gençleri sokaklara, parklara, kahvelere, kýrlara, bayýrlara, kaçýrarak enerjilerini buralarda uygunsuz buluþmalar yaparak ve akranlarý veya kendinden kat kat büyük yaþlardaki zengin para babalarýnýn medresi olarak gayri meþru hayata terk ve mecbur ederek, seviþtirerek, sarmaþ dolaþ eylemler yaparak harcamalarýný teþvik etmeyecek, ve asla bu davranýþlara fýrsat vermeyecektir.

1) TEMEL EÐÝTÝM BÝLGÝLERÝ:
     ÝLKÖÐRETÝM BAÞLAMA YAÞI: (5), okul yýlarý: 5+3=8;            (5)+5+8=13
Eðitime beþ yaþýnda baþladýðýnda, beþ yýl boyunca bir eðitim verilecek. Bu beþ yýlýn üzerine ilave olarak üç yýllýk bir eðitim sonunda öðrencinin yaþý on üç olarak ilköðretimi geçmiþ, bitirmiþ olacaktýr. (Eðitime Baþlama Yaþý 5), (5+3) =8 yýlllýk eðitim 5+5+3==13 yýl TEMEL BÝLGÝLER ilköðretim sonunda (Gencin Ortalama yaþý 13’e gelmiþ oluyor), (Verilecek Dersler “Türk Dili(Anadili), Ýslâm Dini, Millî Tarih, Millî Coðrafya, Komþularýmýz ve Genel Tarih, Genel Coðrafya Bilgileri ) tam anlamýyla öðretilmiþ olacaktýr.      
Öðrencinin Yaþý: 5, Eðitim Süresi: 5+3=Toplam Süreler Ýçindeki Yaþý(Ortalama): 13 olacaktýr.
(TEMEL EÐÝTÝM BÝLGÝLERÝ) ALARAK OKULUNU BÝTÝRMÝÞ BÝR ÖÐRENCÝNÝN YAÞI, ON ÜÇ (13) OLACAKTIR.
Bu yaþtan sonra ikinci kademe eðitime (Meslek Edindirme 1)’e geçilecektir.

2) MESLEK EDINDIRME BILGILERÝ (1) : 5+8=13;                     13+3=16
MESLEK EDINDIRMEYE BAÞLAMA YAÞý, TAHMÝNÝ: (13)
Bu safhadaki eðitime on üç yaþýnda baþlanýldýðýnda, bu eðitime ilave olarak üç yýlllýk, bir eðitim sonunda: (Temel Eðitim Bilgileri 5(5+3=13) +( Meslek Edindirme Bilgileri 5(5+3+3=16) ilave eðitimiyle birlikte, toplam eðitim süresi ve kiþinin ortalama yaþý : 16 olacaktýr. 5+3+3=11yýllýk bir eðitim sonundaki ortalama yaþ, 16

Temel Bilgiler ve Meslek Edindirme (Gencin ortalama yaþý tahminen 5, (5+3+3) =16; 7 3+4+10=17; 3+5+10=18; ara verme, hastalýk, sakatlýk, olaðanüstü bir durum ve sýnýf tekrarý gibi ihtimallerle kiþinin ortalama yaþý 17 veya 18’e gelmiþ olabilecektir.)
BÖYLECE, FABRÝKALARA, ORTA ÖLÇEKLÝ ÝÞLETMELERE, KALÝTELÝ, KALÝFÝYE TEKNÝK; ve ZANAATKAR, ARA ELEMANLAR YETÝÞTÝRÝLMÝÞ OLUYOR.
BU MESLEKLER KONUSUNDAKÝ SEÇÝMÝ OKULUN KOMÝSYONU HAYATA ve SAHAYA YÖNELÝK OLARAK YAPACAK ve EN AZ ON TEMEL MESLEK SEÇÝMÝ veya DAHA FAZLASINI YAPACAK ve BUNLARI PROGRAMA KOYACAKTIR.

BU EÐÝTÝM SÜRESÝ ÝÇERÝSÝNDE, ARA ELEMANLARI ve ÝÞYERÝ SAHÝBLERÝNÝ, YETÝÞTÝRMÝÞ OLUYORUZ. “USTA”; Her öðrenciye kýsa; fakat hayata dönük eðitim verilecek ve bu eðitimin sonunda mezunlar: Tornacý, tesfiyeci, motorcu, sobacý, oto elektrikçisi, kabortacý, terzi, nakýþçý, dikiþçi, hattat, keresteci, kontrapilakçý, marangöz, oymacý, mobilyacý, tasarýmcý, desinatör, BÝLÝÞÝMCÝ, BÝLGÝSAYAR TAMÝRCÝSÝ, BÝLGÝSAYAR PROGRAMCISI, TASARIMCI, ... vb. mesleklerin USTASI olarak yetiþtirilmiþ olacaktýr.

Burada alýnan eðitimin birinci yýlýnda, Bütün Meslekler, ‘Hayata Dönük Eðitim’ verilecektir.
Eðitimin ikinci ve üçüncü yýlýnda, öðrenci tarafýndan tercih edilen, Mesleðin Eðitimi verilecektir.
Eðitimim her zaman önü açýk olacak; ve bir bölümden baþka bölüme geçiþler, her zaman sýnavla, yetenekle, bilgi ölçümü, kabiliyet, kabiliyete dayalý insiyatif kullanýmý; veya isteðe baðlýlýk gibi, kýriterlerden biri; veya birkaç kullanýlacak; sýnavlar ayný yýl içinde, altý dönemde, zaman uzatýmý, zaman kaybý olmadan saðlanacaktýr.

Ýsteyenler buradan þartlarý yerine getirmek kaydýyla bir kaç bölümde birden, okuyabilecek ve isterlerse hemen hayata atýlabilmeyi saðlayan diplomalarýný alabileceklerdir. Bunlar, yine isterlerse, okullarýndan bir yüksek eðitime geçiþ yapabilecekler; fakat bütün öðrenciler bu temel eðitimi mutlaka alacaklardýr. Yine bu eðitimde de sýnýrlama olmayýp, bir kaç dalda eðitim alabilme fýrsatýnýn önü, öðrenciler ve kabiliyetliler için her zaman açýk tutulacaktýr.
Öðrencilerin OKUMA, BÝLGÝ EDÝNME KONUSUNDA ÖNÜ HER ZAMAN AÇIK TUTULACAK, bütün sýnýrlandýrmalar (öðrenciyi kýsýtlayan engeller) kalldýrýlacaktýr.

BÖYLECE, HÝÇBÝR GENCÝMÝZÝN, ÝÞSÝZ KALMA DERDÝ OLMAYACAKTIR.

Burasýný bitirenlerden isteyenler MESLEKLERÝNÝ YAPACAKLAR, tahsillerine devam ederek bir üst birim olan ÖNLISANS EÐITIMI (MESLEK EDINDIRME 2)’ ye geçiþleri bir kaç dal, branþ yazýlarak okulun kuracaðý bir komisyon tarafýndan saðlanacaktýr.
Örneðin: “A öðrencinin, kabiliyeti torna tesfiye, motor, bilgisayar, tasarýmcýlýk, programcýlýk, robot yapýmý, otokent programlarý, elektrik, elektronik …vb. konusunda yükseðine devam etmeye elveriþlidir.” þeklinde önerisi diplomaya yazýlý olabileceði gibi; ilgili branþlar veya; bütün branþlarý yapmaya kabiliyetlidir. Þeklinde de tavsiyede bulunup, ellerine diplomalarý teslim edilecektir.
Bunlara bu bölümlerden birini; veya bir kaçýný bitirdiklerine dair diplomalarý verilecektir.

3) ÖNLISANS EÐITIMI (MESLEK EDINDIRME 2)

(5) Ýlkokul (5+ 3) =8 Ortaokul ; (8 +3) =11 Ýlk Meslek (Lise) (11+2) =13 Orta Meslek (Önlisan); 13+3=16 Meslek Edindirme 2     16+3=19
ÖNLISANS EÐITIMI (MESLEK EDINDIRME 2) ‘YE BAÞLAMA YAÞý: 16;
Eðitim süresi: (10+1+2=13) Yýlýn sonunda (Gencin Ortalama yaþý tahminen 18-19-20-21’e gelmiþ oluyor):
Spor Öðretmenliði, JUDO, KARATE, KUNG-FU, Taek Won-DO, ATLETÝZM, Folklor Öðretmenliði (Halk Bilimi), Dinbilgisi Öðretmenliði ve Cami Ýmamlarý, ilkokul Öðretmenliði, Astsubaylýk, Polislik, Zabýtalýk, Baþkatiplik, Her Branþ Hemþirelik, Ebelik, Çevre Saðlýðý, Rotgen, Laboratuar, Narkozcu, Saðlýk Memurluðu, Diþ Tekniksyenliði, Eczacýlar ...vb meslek sahipleri bu eðitim sonunda çýkacaktýr.
‘Birinci Yýl, Bütün Meslekler, Hayata Dönük Eðitim’ ikinci yýl seçilen mesleðin gerektirdiði eðitim; ve seçilen ÝKÝ YABANCI DÝL yazabilecek ve konuþabilecek düyezde öðrenilecektir.

Birinci Yýl Bütün Meslekler, istemeyenler için, arzu ettiði, tercih doðrultusunda, derslerden bir kaçýný (sýnýrlama olmaksýzýn) ikinci sene ise, ayrýldýklarý ve meslek sahibi olmak istedikleri dallar, konusundaki eðitimi alacaklardýr. Yine bunda da sýnýrlama olmayýp baþarý, zeka ve kabiliyet öiçüsünde bir kaç dalda birden eðitim alabilme fýrsatýnýn önü, her zaman açýk tutulacaktýr. Bu eðitimler aralýksýz GECE ve GÜNDÜZ yapýlacaktýr.
Bunlara, bu bölümlerden birini veya bir kaçýný bitirdiklerine dair diplomalarý verilecektir.
BÖYLECE, BÜTÜN GENCÝMÝZ ÝÞ SAHÝBÝ OLACAKTIR.

4) LÝSANS EÐÝTÝMÝ: 16+3=19                              19+3=22
ÝLKÖÐRETÝM BAÞLAMA YAÞI: (5-6-7) Eðitim süresi: 13+2=15 Yýlýn sonunda (Gencin Ortalama yaþý tahminen 20-21-22-23’ye gelmiþ oluyor) Branj Öðretmenleri, Kimyagerler, Biyologlar, Mühendisler, Avukatlar, Tarihçiler, Coðrafyacýlar, Edebiyatçýlar, Matematikçiler, Pisikoloðlar, Eczacýlar, Müftüler, Büyükþehir Ýmamlarý ...vb yetiþip hayata atýlabileceklerdir.)

5) UZMANLIK EÐÝTÝMÝ: 19+3=22                              22+3=25

ÝLKÖÐRETÝM BAÞLAMA YAÞI: (5-6-7) Eðitim süresi: 15+2=17 Yýlýn sonunda (Gencin Ortalama yaþý tahminen 22-23-24-25’e gelmiþ oluyor (Yüksek Mühendistler, Yüksek Kimyagerler, Yüksek Ýslâm Enstitüleri(Uzmanlarý) Yüksek Lisanslýlar, (UZMANLAR KADROSU ) ...vb yetiþip hayata atýlacaklardýr.)

6) DOKTORA EÐITIMI 22+3=25                              25+3=28

ÝLKÖÐRETÝM BAÞLAMA YAÞI: (5-6-7) Eðitim süresi: 17+2=19 Yýlýn sonunda (Gencin Ortalama yaþý tahminen 24-25-26-27’ye gelmiþ oluyor GENÇ DOKTORALI bir bölüm ortaya çýkacaktýr.

7) DOÇENTLÝK EÐÝTÝMÝ: 25+3=28                          28+3=31
ÝLKÖÐRETÝM BAÞLAMA YAÞI: (5-6-7) Eðitim süresi: 19+2=21 Yýlýn sonunda (Gencin Ortalama yaþý tahminen 26-27-28-29-30’a gelmiþ oluyor GENÇ DOÇENTLER bölümü ortaya çýkacaktýr.

8) PROFESSÖRLÜK EÐÝTÝMÝ: 28+3=31                         31+3=34
ÝLKÖÐRETÝM BAÞLAMA YAÞI: (5-6-7) Eðitim süresi: 21+2=23 Yýlýn sonunda (Gencin Ortalama yaþý tahminen 28-29-30-31-32’ye gelmiþ oluyor GENÇ PROFESSÖRLER ortaya çýkacaktýr.
Bütün bu eðitimlerde ünvanlara geçmede “ÖNLÝSANS, LÝSANS, YÜKSEKLÝSANS, DOKTORA, DOÇENTLÝK, PROFESSÖRLÜK” gibi ünvanlar sýnýrlama, kýsýtlama, zaman kaybý, zaman unsuruna baðlý, kýsýtlamalar ve engelemeler olmadan ZEKÂ, KABÝLÝYET, YETENEK, BÝLGÝLER, ÖLÇÜ OLARAK ALINACAÐINDAN SÜRESÝ GELMEDEN, SÜRESÝ DOLMADAN DA BÝR ÜST ÜNVANLARA GEÇMEK” (Uzman, Doktora, Doçent, Profesörlük) hemen anýnda oluþturulacak bir komisyon ile gerçekleþtirilecektir.

Ayrýca bilgili ve zeki gençlerin önü açýlacak, iki üç hatta daha fazla eðitim birimlerine kaydolma ayný anda bir çok okulda, bölümlerde okuma fýrsatý, sýnav verme gibi ...vb eðitimleri ayný anda yapabilecek, hiçbir süreyi, yýlý ve sýnav tarihlerini beklemeksizin; ve yaþ sýnýrý olmaksýzýn sýnava tabi tutularak, sýnav vererek ünvanlara yükselebilecektir.
ÝLK, ORTA, TEMEL BÝLGÝLER,            YIL:      5+3= 8      Ortaokul
LÝSE, MESLEK EDÝNDÝRME (1),                 YIL: 8+3=11     Lise, Ýlk Meslek
ÖNLÝSANS EÐÝTÝMÝ (MESLEK EDÝNDÝRME 2),YIL: 11+3=14     Orta Meslek
LÝSANS EÐÝTÝMÝ,                           YIL: 14+3=17      Yüksek Meslek
UZMANLIK EÐÝTÝMÝ,                      YIL: 17+3=21      Uzman
DOKTORA EÐÝTÝMÝ,                      YIL: 20+3=22      Doktor
DOÇENTLÝK EÐÝTÝMÝ,                      YIL: 22+3=24      Doçent
PROFESSÖRLÜK EÐÝTÝMÝ                 YIL: 24+3=26     Proffesör
Her kiþiye istediði mesleklerinden birine atlayabilme; kariyer ve ünvan elde edebilme þansý ve imkaný tanýnacaktýr.

Bu hayata dönük eðitimin dýþýnda, üniversitelerdeki fazladan olan yýl sayýsý tamamen kaldýrýlacaktýr. GENÇLÝK YILLARI OLUMLU YÖNDE DEÐERLENDÝRÝLECEKTÝR.

Örneðin: Diþ Hekimliðinde 4 yýl liseden sonra 1 sene Ýngilizce hazýrlýk 5 yýl diþ hekimliði(çok mantýksýz ve akla aykýrý bir durum) hangi bölümü olursa olsun altý ayda diþ tekniksyeni yetiþtiren kurslar var. Bunlarýn hepsi de Diþ Tekniksyeni oluyor ve her diþ hekiminin yanýnda da fevkalâde çalýþýp para kazanabiliyorlar. Peki o zaman Diþ Doktoru yapmak için bir gencimizi, niçin 1+5= 6 yýl okuýtuyoruz? Gençlere yazýk… Verilen emeðe, heder olan en verimli yýllara ve kaybolan gençliklerine yazýk deðil mi?!.. Üniversitelerimizde gençlere bu kadar uzun tahsil ettirme yerine iki üç yýllýk Meslek Edindirme, Enstitüler, dört yýllýk Akademiler ve giderek beþ yýllýk Üniversite ve Fakültelerle hayata hazýr hale getirilmelidir. Beþ yýllýn dýþýnda Buralarda ise sadece ünvanlarý UZMAN, DOKTOR, DOÇENT, PROFFESÖR, ORDÜNARYÜS PROFFESÖR ÜNVANLI KÝÞÝLER ÇIKABÝLECEKTÝR.
Angarya eðitime bir son verilecektir.

Okullardan daha fazla mevcutlu Dershaneler beklemeksizin Özel Paralý Okul olmalý; ve ÖÐRENCÝLERÝNÝN ÖÐRETMENÝ SEÇME TERCÝHÝ OLDUÐU, DEÐÝÞTÝRME ÖZELLÝÐÝ OLDUÐU ENSTÝTÜLERE dönüþtürülecektir.
Sadece din eðitimi veren, okullar olmalý. Ayrýca TEMEL EÐÝTÝMDE Ýslâm Dini MECBURÎ DERS olarak okutulmalý ve TEMEL ÝSLÂMÝ BÝLGÝLER TAM OLARAK öðretilmelidir.
DÝN EÐÝTÝMÝNDE: Ýnsaný ve Aklý hesaba katmayan hiçbir din eðitimi verilmemeli Kur’an’ýn zorlaþtýrýcý deðil, kolaylaþtýrýcý, Hurafe deðil AKIL dini olduðu öðretilerek: ONLARA ALLAH VE DÝN SEVGÝSÝNÝ BENÝMSETÝLECEKTÝR... HARAMý HELALÝ, HAKKý-BATýLý, FAYDALý-ZARARLýYý, DOÐRUYU-YANLýÞý, ADALETÝ-ZULMÜ, ÖLÜMÜ VE ÖLÜM ÖTESÝNDE HESABA ÇEKÝLME ÞUUR VE ÝNANCýNý,
ÝYÝYÝ, DOÐRUYU, GÜZELÝ, GÜZELLÝKLERDEN ZEVK ALMASýNý BÝLEN, GÜZEL BAKMASýNý, GÜZEL GÖRMESÝNÝ, GÜZEL SEVGÝSÝNÝ, GÜZELLÝÐE DEÐER VERMESÝNÝ BÝLEN NESÝLLER YETÝÞTÝRÝLECEKTÝR, CÝRKÝNLÝÐÝN, BAYAÐýLýÐýN, ALÇAKLýÐýN, ÝÐRENÇLÝÐÝN KÖTÜ OLDUÐUNU ÖÐRETMEK ZORUNDAYýZ.
ZERRE KADAR ÝYÝLÝK VE KÖTÜLÜÐÜN BÝR GÜN KARÞýLARýNA ÇýKACAÐýNý ÖÐRETMELÝYÝZ

MILLETIMIZIN NECIP BIR MILLET OLDUÐUNU, DÜNYAYA GELIÞ GAYEMIZI, BU DÜNYADAKI GÖREVLERIMIZI ONLARA BIRER IDEAL OLARAK AKTARMALýYýZ. BUNDAN SONRA HUZUR ve GÜVEN TOPLUMU, OLARAK, BARýÞ ve SÜKUNET IÇERISINDE YAÞAMAYA BAÞLAYACAÐýZ.

GENÇLERÝMÝZÝN GAYESÝ ve TOPYEKÜN ÝDEALÝMÝZ:
ÝLÂHÝ KELÝMETULLAHI YERYÜZÜNDE HAKIM KILMAK ,
KENDILERÝNÝ ALLAH’ýN YERYÜZÜNDEKI HALIFESI OLARAK GÖRMEK,
DÜNYANýN BIR TÜRK’E YETMEYECEK KADAR DAR OLDUÐUNU;
“KÜRRE-Ý ARZ (YER KÜRESÝ),
YEDÝ ÝKLÝM VE DÝÐER TOPRAKLARýN, TEK SAHÝBÝ OLDUÐUNA;
ALLAH’ýN TÜRK MÝLLETÝNE YARDýM ETTÝÐÝNE ÝNANMAK,
ATALARIMIZ, YERYÜZÜNÜN ÝDARESÝNÝN KENDÝLERÝNE ALLAH TARAFINDAN VERÝLDÝÐÝNE ÝNANDIRMAK.
YÜKSEK ÝDEAL: “DAHA DENÝZ, DAHA IRMAK, GÖK ÇADIRIMIZ GÜNEÞ MIZRAÐIMIZ OLMALI” DEDÝLER.
DÜNYANýN TEK BIR HAKANA YETMEYECEK KADAR DAR OLDUÐUNU ÝSPAT ETTÝLER.
ASGARÝ ÜÇRET EN AZ, ÝKÝ MÝLYON TÜRK LÝRASI OLARAK BAÞLAMALI; BUNDAN SONRA HER TAHSÝL YILINA 100TL EKLENEREK DEVAM EDÝLEREK MAAÞ MÝKTARI BELÝRLENMELÝDÝR. ÜÇRET ADALETSÝZLÝÐÝNE SON VERÝLEREK ÝNSANLARIMIZN ÝNSAN GÝBÝ YAÞAMASI DA SAÐLANMALIDIR.

ÜÇRET DAÐILIMI
ÝLK ÖÐRETÝM MEZUNU 3.000TL Orta Öðretim üç yýl olunca 3000+750=3.750; Lise mezunu 3000+750+750= 4.500TL böylece tahsil durumuna gore, liyakat ve kariyer durumlarýna gore her yýla artýþlar yapýlarak en yüksek devlet memuru maaþý 50.000TL’ye kadar uzanmalýdýr. Þimdiki gibi kýstaslarýn dýþýnda dengesiz ve fazla maaþ alan memurlar olmamalýdýr.
Tahsil durumlarýna göre belirlenen kýstaslar çerçevesinde ilk baþlayýþ derecelerinde aldýklarý maaþ bundan baþlayacak, her artan kademe için 500TL her artan derece için ise 1000TL ilaveler yapýlacaktýr.

ÝLK, ORTA, TEMEL BÝLGÝLER,           YIL:      5+3= 8      Ortaokul      3.750
LÝSE, MESLEK EDÝNDÝRME (1),           YIL: 8+3=11     Lise, Ýlk Meslek 4.500
ÖNLÝSANS EÐÝTÝMÝ (MESLEK EDÝNDÝRME 2),YIL: 11+3=14     Orta Meslek     5.250
LÝSANS EÐÝTÝMÝ,                           YIL: 14+3=17      Yüksek Meslek 6000
UZMANLIK EÐÝTÝMÝ,                      YIL: 17+3=21      Uzman     6.750
DOKTORA EÐÝTÝMÝ,                      YIL: 20+3=22      Doktor     7.500
DOÇENTLÝK EÐÝTÝMÝ,                      YIL: 22+3=24      Doçent          8.250
PROFESSÖRLÜK EÐÝTÝMÝ                 YIL: 24+3=26     Proffesör     9.000
SÝYASETÇÝLER
Tahsil durumlarýna göre yukarýdaki kýstaslar çerçevesinde maaþ alacaktýr.
MUHTAR 10.000TL                         
HER DERECEDEKÝ ÝLÇE BAÞKANI 20.000TL
ÝL ENCÜMEN ÜYELERÝ OTURUM BAÞINA 2.000
HER DERECEDEKÝ ÝLÇE BELEDÝYE BAÞKANI 30.000TL
BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI 50.000TL
MÝLLETVEKÝLÝ, TAHSÝL DURUMUNA GÖRE En Alt Tahsiliye 100.000TL
Her bir çalýþana her ay her çocuk için 1.000TL çocuk parasý,
Her iþ yerinde çalýþanýn getireceði yeniliðe, buluþa yeni düþünceye 20.000TL
Akademik kariyer yapanlara Akademik Komisyondan Geçmiþ yazdýðý her makale baþýna 50.000 TL. Her kitap baþýna 250.000TL kimsenin bilmediði, duymadýðý insanlýða, ilme, teknolojiye, fayda saðlayacak yeni buluþ gerçekleþtirenlere, her gerçekleþtirdiði yeni buluþ baþýna 1.000.000TL verilecektir. Aylýk maaþ; ve gayretlilik (baþarý) ödülü verilecektir.
Kamuda Çalýþan Ýþçi ve Çalýþan Memurlara tahsil, kariyer, liyakat ve baþarý durumlarý dikkate alýnarak maaþ ödenecektir. (Ýlgili Dereceler ve Maaþlar Aþaðýda Belirtilmiþtir.)

Eðer ülkenizi seviyorsanýz, eðer bu halký seviyorsanýz, bu millet evlatlarýný hastalýklý toplum olmaktan sizler kurtarabilirsiniz.

Var mýsýnýz dediklerimi uygulamaya?..
Hep birlikte yeni bir millet oluþturmaya?..
Var mýsýnýz uykunuza kýymaya, rahatýnýza dur demeye, yorulmamaya, dinlenmemeye?...

Var mýsýnýz bu necip millete hizmete?!
Cevabýnýz “Evet!” ise millet sizi bekliyor.
Bahtýnýz açýk, yolunuz aydýnlýk olsun…

15/1          15/2          15/3
          2000          2500          3000     4000
14/1          14/2          14/3
          4000          4500          5000     6000
13/1          13/2          13/3
          6000          6500          7000     8000
12/1          12/2          12/3     
          8000          8500          9000     10000
11/!          11/2          11/1     
          10000          10500          11000     12000
10/1          10/2          10/3
          12.000          12500          13000     14000
9/1          9/2          9/3
          14000          14500          15000     16000
8/1          8/2          8/3
          16000          16500          17000     18000
7/1          7/2          7/3
          18.000          18500          19000     20000
6/1          6/2          6/3
          20000          20500          21000     22000
5/1          5/2          5/3     
          22000          22500          23000     24000
4/1          4/2          4/3
          24.000          24500          25000     26000
3/1          3/2          3/3
          26000          26500          27000     28000
2/1          2/2          2/3     
          28000          28500          29000     30000
1/1          1/2          1/3     
          30000          30500          31000     32000(1/4 )
1/4 gelmiþ 40 yýllýk devlet memuru ve iþçisi almýþ olduðu en yüksek maaþtan emekli olacak ve bu maaþta kesinti yapýlmayacaktýr. Kamuda çalýþan memur ve iþçilerin çýplak maaþlarýnýn elegeçen toplamlarýnýn en yükseði 50.000TL’yý geçmeyecektir. Ýkramiye, ödül, çocuk parasý …vb hariç.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kerim Özbekler Hakkýnda
Þafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkýnda Yazdýðý "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabý Hakkýnda Birkaç Söz Abdullah Ça Ðrý Elgün
Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 37. Yýlý Kutlu Olsun
Ýsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazýlan Þiirler"
Songül Dündar'ýn Hikâye Kitabý "Þoför Aða"

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
An - Der 2007 Þiir Antoloji Kitabý Hakkýnda [Þiir]
Ali Rýza Navruz, Öksüz Uykular Býraktým Yataðýma [Þiir]
Ankara Sevdam [Þiir]
Duran Tamer'in Hayatý ve Þiirleri [Þiir]
Ulviye Savtur'un Hayatý ve Eserleri [Þiir]
Abdullah Satoðlu'nun Kitabý [Þiir]
Afet Kýrat'ýn Þiirleri Hakkýnda [Þiir]
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine [Þiir]
Vatan Aþký [Þiir]
Âþýk Sezinî Ali Baþ'ýn Þiir Kitabý [Þiir]


Abdullah Çaðrý ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çaðrý) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BÝLGÝLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk Ýlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eðitim Fakültesi'nde LÝSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptý. Ýlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocaðý Dergisinin Kurucularýndan ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocaðý Dergilerinin Genel Yayýn Yönetmenliðini yaptý. Erciyes, Gülpýnar, Hakses, Doðuþ Edebiyat, Küçük Dergi, Çýnar, Töre, Kayseri Ýl Yýllýðý, Kayseri’de Saðlýk, Yeþilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliþ, Kayseri Kültür Ocaðý, Türk Ocaðý, Aydýnlar Ocaðý, Türk Yurdu, Türk Edebiyatý, Türk Dünyasý Tarih, Artý Eðitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, Ýlesam Haber, gibi çeþitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkýnda yazýlar yayýnlandý. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yýllar köþe yazarlýðý yaptý. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Saðlýk Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazýlar yazdý. Kayseri Halk Aþýklarý Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salý ve Perþembe günleri, Baþak Televizyonunda Salý ve Pazar Akþamlarý dört yýl boyunca þiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanýnmýþ kiþilerle kültür üzerine sohbet programlarýný yaptý ve yönetti. DENEYÝMLERÝ ve GÖREV YAPTIÐI YERLER: GAZÝ ÜNÝVERSÝTESÝ ve ERCÝYES ÜNÝVERSÝTESÝ SOSYAL BÝLÝMLER ENSTÝTÜLERÝNDE ayný anda MASTER YAPTI; Bildiði Yabancý Diller : ÝNGÝLÝZCE, RUSÇA, TÜRK ÞÝVELERÝ (Kazakça, Kýrgýzca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Saðlýk Bakanlýðý, Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünde ÖÐRENCÝ ÝÞLERÝ ile DEÐERLENDÝRME ÞUBESÝ MEMURLUÐU, Ankara, Keçiören Çevre Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Tayin ve Atamalarý DEÐERLENDÝRME MEMURLUÐU, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Genel Ýdare Þefliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Yardýmcýlýðý, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliði, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOÐU DÝLLERÝ DOÇENTLÝÐÝ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalýðý, KAYSERÝ, SAÐLIK EÐÝTÝM ENSTÝTÜSÜ'nde TÜRK DÝLÝ DERSLERÝ HOCALIÐI, Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIÐI Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜRLÜÐÜ Kayseri, Kocasinan Grup Baþkanlýðý Ayniyat Saymanlýðý, yaptý. Halen Ankara’da Saðlýk Bakanlýðýnýn, EÐÝTÝM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Baþak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Þiiri, Genel Kültür, Sohbet Programlarý Yaptý Öðretim Üyeleri ve Aydýn Kesim ve konunun uzmanlarý ile GRUP SOHBETLERÝ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCÝYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZÝNTÝ” belgeseli yayýnlandý. SHOW TV’DE EÞEKLÝ KÜTÜPHANE FÝLMÝ yayýnlandý. Bir çok programlarý yöneten ve sunuculuðunu gerçekleþtiren ELGÜN, Cumhurbaþkaný Süleyman DEMÝREL, Baþbakan Mesut YILMAZ ve hanýmlarýnýn açýlýþ konuþmalarýnda da sunuculuk yaptý. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüðü” adý ile fotoðraflý belgesel yayýnladý. Ayný gazetede “Ufuklarýn Ötesi” adý ile köþe yazarlýðý yaptý. Kazakistan, Kýrgýzistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altý (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlý Televizyon Filmi yayýnladý. Erciyes Üniversitesi Sabancý Kültür Sitesi’nde “Fotoðraflarla Türk Dünyasýndan Görüntüler” adý ile bir Fotoðraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatý Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunlarý” konulu bir konuþma yaptý. Kazakistan’ýn Taldýkargon þehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçýlarý” konulu yirmi sayfalýk bir Teblið sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafýndan Rusça olarak yayýnlandý. ) 1 Nisan Dünya Þiir Günü Koordinatörlüðü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftasý Þiir Koordinatörlüðü yaptý. FAALÝYETTE BULUNDUÐU DERNEK ve KURULUÞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneði(KTKD), 5) Kayseri, Akkýþla ve Yöresi Türkmenler Derneði, 6) Ankara, Gazi Eðitimliler Vakfý (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfý (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneði Genel Merkezi, 10) Aydýnlar Ocaðý(Baþkan Yardýmcýsý), 11) Türk Ocaklarý(Yönetim Kurulu Üyesi, Baþkan Adayý), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneði(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliði Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Saðlýk Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði Genel Merkezi(ÝLESAM) … vb dernek kuruluþ ve vakýflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. ÝLGÝ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptýðý sýrada hazýrladýðý yirmi altý bölümlük "ATAYURDUNDA GEZÝNTÝ" adlý Televizyon Dizisi ERCÝYES TV’de beþ ay süreyle yayýnlandý. Uzun yýllardýr, KUNG-FU(SÝYAH KUÞUK I. GIP), JUDO(SÝYAH KUÞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoðu sporlarý yaptý. 1982 yýlýndan 1986 yýlýna kadar KAYSERÝ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüðü Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý görevi sýrasýnda, Bölge Ajanlýðý Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarýný KOORDÝNE ETTÝ. KAYSERÝ’deki TÜM UZAKDOÐU SPOR OKULARINDAKÝ öðrencilerin baþarý belgeleri ve diplomalarýný düzenleyip imza attý. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkýnýn katýldýðý, ERMENÝLER ve TEHCÝR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göðerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlý piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarýnýn da katýldýðý büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliði ve Ýl Saðlýk Müdürlüðünün iþbirliði ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarýný yönetti ve sunuculuðunu yaptý. . ALDIÐI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ EÐÝTÝM METODOLOJÝSÝ ve TEKNOLOJÝSÝ” BAÞARI BELGESÝ; 2) 1984 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ REHBERLÝK ve DANIÞMANLIK” BAÞARI BELGESÝ; 3) 1984 Yýlý TC. Gençlik ve Spor Bakanlýðý Beden Terbiyesi Genel Müdürlüðü Kayseri Bölge Baþkanlýðý Cumhuriyetimizin 60. Yýlý münasebetiyle ÜSTÜN HÝZMET ve ÞÜKRAN BELGESÝ; 4) 1991 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI HÝZMET ÝÇÝ EÐÝTÝMÝ ” BAÞARI BELGESÝ; 5) 1994 Yýlý Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayýya ulaþmasýnýn anýsýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 6) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜÐÜ DOÐU DÝLLERÝ BÖLÜMÜ, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 7) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi TARÝH FAKÜLTESÝ DEKANLIÐI, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 8) 1995 Yýlý Bizim Gençlik Aylýk Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediði “ÞAÝRLER ANTOLOJÝSÝ” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 9) 1999-2000 Öðretim Yýlýnda“CUMHURÝYETÝN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öðretmenler arasýnda yapýlan Makale Yarýþmasýnda “ATATÜRK ÇAÐDAÞ EÐÝTÝM ve ÖÐRETMEN” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ; 10) 2000 Anadolu Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði (ANASAM) “KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ”, TAKDÝR BELGESÝ; 11) 2000 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “1. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 12) 2000-2001 Yýllarýnda “OSMANLI DEVLETÝNÝN KURULUÞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarýþmasýnda “OSMANLI ve VELÝAHT TÜRKÝYE” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ ve Türkiye Genelinde MANSÝYON ve PARA ÖDÜLLERÝ; 13) 2001 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “2. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 14) 2001 Yýlý, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediði “ 2. KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 15) 2002 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “9. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 16) 2002 Yýlý “ERCÝYES AYLIK FÝKÝR VE SANAT DERGÝSÝNÝN 300. SAYIYA ULAÞMASINI SAÐLAYAN YAZARLARINA” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 17) 2005 Yýlý “Kayseri Turizm ve Kültür Derneði”, “Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Þiir Dergisi”, “Yeniden Diriliþ Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Baþkanlýðýnýn “AHMET’ÝN AKKIÞLASI” kitabýnýn çýkýþýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 18) 2007 Yýlý Mustafa Kemal Ýlköðretim Okulu’nun düzenlediði ÞÝÝR DÝNLETÝSÝ’ne katkýlarý için TEÞEKKÜR BELGESÝ; 19) 2007 Yýlý, Türkiye Yazarlar Birliði Kayseri Þubesinin düzenlediði Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERÝ KÜLTÜRÜNE HÝZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “3. Dünya Þiir Günü” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði” desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý ile Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði ve Sakarya Gönüllü Eðitimciler Derneði ” tarafýndan düzenlenen “SAKARYA ÞAÝRLER BULUÞMASI” na katkýlarý dolayýsý ile verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “II. Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ”,’nýn “ÜSTÜN HÝZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliði Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný sn. Köksal TOPTAN’ýn elinden ; plaket ve ödülleri almýþtýr. ÇEKTÝÐÝ DÝZÝ FÝLÝMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altý Bölüm) Erciyes TV. de Yayýnlandý. 2) Eþekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapýldý. YAYINLANMIÞ ESERLERÝ: 1)ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Düþten Öteye”, (Þiir, Aslýmlar Matbaasý, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Edebiyatýnda Söz Sanatlarý, Ýmlâ ve Noktalama”(Servet Yayýn Daðýtým, Ýstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Kültür Ýstilâsý”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Ýlk Kýble”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Þiirlerle Hemþire”, (Bizim Ofset, Kültür Basýn Yayýn Birliði Yayýnlarý, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Dili” (Geçit Yayýnlarý, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Duran Karakuþ’un Þiirleri”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Türk Dili”,( (Geniþletilmiþ Ýkinci Baský) Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Gesi Belgeseli”, (Akýn Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Belgelerle Ermeni Günlüðü”, (Araþtýrma), (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Kazak Þairleri Antolojisi”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý I”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý II”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Türk Dilini Öðrenmenin Metodlarý”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Akkýþla Yöresi ve Aðýzlarý”,(Büyükþehir Belediyesi Kültür Müdürlüðü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Eþekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Ahmet’in Akkýþla’sý”(Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005) adlý eserleri bulunmaktadýr. ESERLERÝNÝ YAYIMLANDIÐI ve ÜYESÝ OLDUÐU ÝNTERNET SÝTELERÝ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayýnlanan bir site) 10) Zemge Yayýnlarý 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreðimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yýldýzlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Þairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZÝÐÝ Tutkunlarý- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatý 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI SEVGÝSÝ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Þiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Þiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Þiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Þiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Þair Sofrasý 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanýn Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aþýklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERÝLÝ ÞAÝR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) Ýzmir Þairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Þiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKÝKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneþ Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazýða Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKÝN. Doðan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Þiir Molasý 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi Ýçinde Ýnsana Dair Herþey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatý 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Baþkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrasý 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatý 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydýnlý Þairler ve Þiir Dostlarý 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlýk Þiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aþka Sevdalýlar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralý Þairler ve Edebiyatçýlar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETÝM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagý SakýnlerÝ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcýyým,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aþýklarý 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altýncý Þehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocaklarý 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Þiirdostlarý Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaþayan Þairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - Ýlham Perileri Þiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPÝLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AÞÝKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Þaraplarý Kahve Diye Deviren Sarhoþ Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batý Trakyalýlar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aþk Þiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köþede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmýþ Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaþýlmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsýz da Olmaz Haberleþme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar, Araþtýrmacý, Þair


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Abdullah Çaðrý ELGÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.