..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Küle deðil, ateþe üflemelidir." -Divanü Lügat-it Türk, Savlar
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aný > Aliye Baran




23 Mart 2011
Hastane Günlüðü  
Baþlangýç

Aliye Baran


15 Temmuz 2003, Salý gününün akþamý saat 9.25 de, yolun sahil tarafýndan karþýya geçmek isteyen 17 yaþýndaki genç bir kýza üçüncü þeritte bir otomobil çarptý. Bu, üç dakikalýk mucize bir kurtuluþun baþlangýcýydý.


:AIJG:
15 Temmuz 2003, Salý gününün akþamý saat 9.25 de, yolun sahil tarafýndan karþýya geçmek isteyen 17 yaþýndaki genç bir kýza üçüncü þeritte bir otomobil çarptý. Bu, üç dakikalýk mucize bir kurtuluþun baþlangýcýydý.

Hýz sýnýrýnýn -70 km.- olduðu bir yolda 135 km. hýzla seyreden bu otomobil,eðer kýza tam önden çarpsaydý kýzýn hiç þansý olmazdý. Ama otomobil kýza sað ön köþeden çarptý. Genç kýz çarpmanýn ve hýzýn þiddetiyle otomobilin sað ön köþesini, sað dikiz aynasýný, sað kapýsýný çökerttikten sonra takla atarak ön camýný kýrdý, oradan otomobilin üstünü de çökertip 6 metre yukarýya fýrlayarak yere düþtü ve ancak 34 metre sürüklendikten sonra durabildi.

Yolun karþýsýnda sevgilisini bekleyen genç bir delikanlý bu genç kýzý uzaktan sevgilisine benzettiði için kazayý görünce hemen yanýna koþtu. Eðer koþmasaydý belki bir süre kimse ambulansý aramayacak, þans eseri yakýnlarda olan ambulans bu kadar çabuk gelemeyecekti. Bu kýzýn sevgilisi olmadýðýný gören genç adam rahatladý ama vijdaný rahatsýz oldu.Hemen 112 acili aradý ve ambulans çaðýrdý. Etrafta öyle büyük bir kalabalýk birikmiþti ki delikanlý kýza zor yardým edebiliyordu. Neyse ki bu genç, saðlýk memuruydu ve hemen nefesini kontrol etti. Nabzýný dinlemek için kýzýn sol kolundaki kalýn bilekliði çýkarmaya çalýþýrken genç kýz kolunu kendine doðru çekti. Bu hareket genç kýzýn uzun süre yaptýðý tek hareket olarak kalacaktý, çünkü aylarca komada kalacak, uzun süre kendine gelemeyecekti.

Hayýrsever delikanlý,kýzýn nabzýný dinledi.Etraf öyle bir kan gölü olmuþtu ki insanlar kýzý karga tulumba arabalarýna bindirmek istiyorlardý. Bu arada bir ceza mahkemesinde üst düzey memur olan orta yaþlý güzel bir kadýn, aðlayarak genç kýzýn heryere saçýlmýþ eþyalarýný bir torbaya topluyordu.
Etraftaki kalabalýða artýk engel olamayan genç tam pes ediyordu ki bir polis aracýnýn siren sesini -ambulans geliyor- diyerek kullandý ve insanlarýn kýzý bir arabaya bindirmesine engel oldu. Eðer olmasaydý genç kýz, boynunda kayan ikinci omurunun daha da kaymasý sonucu omurilik zedelenmesinden hayatýnýn geri kalanýný boyundan aþaðýsý felç olarak geçirecekti. Bu sýrada oradan geçmekte olan genç bir doktor hemen müdahaleye geldi. Delikanlý, doktora ilk bulgularý anlattý. Doktor kan kaybýný önlemek için tamponlar yaptý. Eðer yapmasaydý genç kýz kan kaybýndan ölecekti. Üçüncü dakikanýn sonunda ambulans geldi. Genç doktor ambulanstaki doktora durumu týp dilinde izah ederken genç kýzý, boynunu sararak sedyeye aldýlar ve ambulansa bindirdiler. Ama genç kýz aniden solunum yapmayý kesti. Yine þans eseri ambulans tam teçhizatlýydý ve suni solunum cihazý vardý. Eðer olmasaydý, artýk soluk alýp veremediði için on dakikalýk hastane yolu boyunca beynine oksijen gitmeyecek,ya beyin ölümü gerçekleþecek ya da muhtemelen zeka geriliði yaþayacaktý.
Ýþte üç dakikalýk mucize kurtuluþtan sonra genç kýz hastaneye vardýðýnda derhal acil servis koridoruna girdi. Onu görenlerden sonra öðrenildiðine göre yüzünde solunum maskesi, üzerinde siyah bir pantalon vardý. Kemik rengi bluzu artýk kýrmýzýydý. Sýrtýndaki derin yaralar hala kanýyordu. Acil servisteki tüm doktorlara ek olarak üst katlardan çaðýrýlan uzmanlar baþýnda durmuþ uðraþýyor, yatak,etrafýndaki insanlardan görünmüyordu.Hemþireler, üzerinden çýkarýlan ve tomar tomar çarþaf gibi görülen kýpkýrmýzý tamponlarý hýzla yenileriyle deðiþtiriyorlardý. Öyle çok kanamasý vardý ki vücudundaki tüm kan tamponlara akmýþ gibiydi.

Genç kýzýn beyni sarsýntýnýn hýzýyla kafatasýnýn içinde dönmüþ ve beyin sapýnda çoklu hasara sebep olmuþtu. Doktorlar birçok aletle inceledikten sonra beynine "politravma " tanýsý koydular. Henüz bir beyin kanamasý yoktu ama kanama yapmaya çok meyilliydi. Sol kolunda, sol elinde ve sýrtýnýn sol yanýnda kemiðe kadar inen çok derin yaralar vardý. Alnýnda ve kafasýnda yarýklar vardý, yüzü bir ay þeklinde þakaðýndan burnuna doðru çizilmiþti. Hýzla gelen darbeyle leðen kemiði yerinden oynamýþ, kalçayý ayakta tutan pelvis kemiði bile kýrýlmýþtý. Dalaðý dýþtan gelen tepkiyle patlamýþ, kanama yapmaktaydý. Sol kalça kemiði kýrýlmýþ, ön kaburgalarý kýrýlarak akciðere hasar vermiþti. Kollarýnda ve bacaklarýndaki tüm kemikleri kýrýlmýþtý. Doktorlar uzun tetkiklerden sonra tamamen ümidi kestikleri bu hastanýn yakýnlarýna herþeye hazýrlanmalarý için uygun bir cevap hazýrladýlar. Ama biraz ayakta kalabilmeleri için de küçücük bir kapýyý açýk býraktýlar. "Yüzde doksanbeþ ölecek..."

Oysa ki genç kýz günün birinde, doktorlarýn yakýnlarýna acýyarak açýk býraktýðý o yüzde beþlik kapýdan girecek, ve Tanrý, hayata dair kurulan ümidin enerjisinin gücünü baþta bu yazýyý yazan kiþi olmak üzere herkese acýta acýta, sindire sindire öðretecekti.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Kutlarým
Gönderen: Mustafa Þakarcan / , Türkiye
24 Mart 2011
O kýzý kutlar, ( Yok caným,sizi deðil o kýzý !!!), saðlýk ve mutluluk dolu bir hayat dilerim. Teþekkürler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Refakatçi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Silindi. [Deneme]
Silindi. [Deneme]


Aliye Baran kimdir?

kelimeler sihirli benim için . . .

Etkilendiði Yazarlar:
çok...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aliye Baran, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.