"Yazarın hayatı, kelimelerin kölesi olmaktır; en azından, bir sonraki cümleyi bulana dek." – Ursula K. Le Guin"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Puslu ortamları hep sevmişimdir. Ben bu siteye daha fazla ihanet etmek istemediğimdendir ki susuyorum. Sadece; burası günlük reklam uğrağı, değil. Ve izEdebiyata editör olma imkanı bulmuş kişinin edeceği laflar da bunlar, değil. Peki bu solfej sanat ne... Bana ne; Koy okusunlar mı?
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
"-de Çetesi" nin damarına dokunmuşsunuz, yine hortlamışlar. Sanıyorum, kimlikleri g(iz)li on kişi kadar edebiyat uzmanı bu çete mensupları...Ama zararsızlar hatta faydalı oldukları bile söylenebilir, insanı boğulmaktan kurtarıyorlar:) İMLÂ KILAVUZU’nun -de'sine takılıp kalmak, sadece -de... Yaşamın neresine takıldılar Allah bilir! Yeni malzemeler lütfen, yaratıcılığınızı kullanın:) Dön dolaş -de ... Türkçe engin bir deniz... -de bağlacını, üstelik bir fonksiyonunu bilmek editör yapıyorsa insanı vaaay halimize! Taş yağacak başımıza taş! Saygılar...
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
İsa Kantarcı - Kenan Şahin. İyi geceler...
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Ya inanın okumak bile sıkıntı verir oldu , hani taraf olup sıkıntı çekmek gibi değil ama bunun burada olması büyük yanlış... Saçmalıyorsunuz derken kimseyi meclis dışı bırakmadım hatta belki bu yazdıklarımla ben bile kısmen saçmaladım ama birinin tarafsızca yeter demesi gerekiyor gönül ister ki buna gerek kalmasın... Buna bir son verilmeli... El sizin kelepçe vuracak değilim... Elinizi doğru kullanın bence... lütfen !!! Kişi ayırmadan herkese çağrım bu !!!
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Artık bıçak kemiğe dayandı benim açımdan. Bu noktada bana saçmalıyorsunuz, demeyin; çünkü bu iş iyice çığrından çıktı artık. Aklınızı başınıza devşirin, öğüdünü yazmakla yanlış bir şey yapmıyorsunuz, mesela şu an ben sussam ve söylenen hiçbir şeye yanıt vermesem, ben de yanlış bir şey yapmış olmam. Ama böyle yaparak bir şeye zarar veriliyor burada. Bu konuşmaların verdiğinden daha çok zarar veriliyor siteye, bazı konular havada kaldıkça... Öğrenme amacı taşımayan bilgisizliğin forumdan çıkarılması gerektiğini söylemeye başladım ve artık bu gerçekleşene dek de susmayacağım, bu konuda kimi, ne şekilde karşıma aldığım önemli değil.
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Efendim, kaç yanıt verdiniz ki bıktınız? Yapmayın tanrı aşkına. Ayrıca mahalle karıları gibi tartışmayı değil, edebiyat konuşmayı seviyorum ve bu forumda edebiyat konuşabilmek için sizin gibi çapsız insanların ya kendilerini geliştirmeleri, ya da çekip gitmeleri gerekiyor. Bilgisizliğe saygı gösterilir bir noktaya dek, ama bu bilgisizliğinizle saldırganlaşmanız karşısında birilerinin bir şey yapması gerekiyor. Ben şimdi günah keçisi oluyorum. Sizin forumu saçmasapan kullanmanıza karşı çıkıyorum; ve unutmayın, sizden bunu oldukça kibar bir dille rica etmiştim. Dedim ki neden birine bir araba laf söyleyeyip sonra yanıt yazmamasını istiyorsunuz, bu forum anlayışına ters, tek açıklama yaptınız mı bu konuda? Hayır. Hâlâ işi tartışma olarak görüyorsunuz. Sn Ömer Faruk gibi siz de bir noktayı atlıyorsunuz... Sizinle tartışılmıyor, yanlışınız söylenince daha da çok yanlış yapıyorsunuz...
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Ciddi olalım artık ne bu yapılanlar...Baştan sona " sn " başlıklı yazıları bir okuyun hele. SAÇMALIYORSUNUZ... Bende buraya yazmak zorunda kaldım...Kitap dünyasını alet ettiniz polemiklerinize , hakaretlerinize... Editörü , forum katılımcısı , yazarı artık aklınızı başınıza devşirin... İnanın hiç hoş durmuyor...Yazdıklarınızı baştan sona doğru bir okuyun bakalım hoşunuza gidecek mi KİTAP DÜNYASININ izlenimleri... SAÇMALIYORSUNUZ... SAÇMALADINIZ... Artık kendinize gelin.... ( lütfen mi demeliydim ? )
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Öfkeden sağlık durumunuz bozulmuş sanıyorum, insanları tanımadan hakkında hüküm vermeniz doğal, milletçe hastalığımız bu; ama en azından forumu takip etseydeniz yalaka sözcüğünü yutardınız. Size bir araştırma salık veriyorum. İsa Kantarcı kimdir? Kenan Şahin kimdir? Bu araştırma kafanızdaki bazı soru işaretlerini aydınlatacaktır eminim. Geçmiş forum iletilerini ve Internet arama motorlarını kaynak olarak kullanabilirsiniz. İsa'ya hiçbir özel ilgim ve hayranlığım yok, bunu kendileri de bilirler, pekâlâ. Sizin şu çığrından çıkmış sözcükleriniz karşısında soğukkanlılığımı koruyorum. Yoksa siz aksini mi düşünmüştünüz?
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
yalaka lafını düpe düz sana dedim. bu konuyu maillede halledicez merak etme. son olarak bayanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğren yoksa sana öğreticem. birde isa kantarcı kitap çıkardı meşhur olacak geleceğini ben sana yazayım dur sen. isanın arkasında çantasını taşıyacaksın.yalakası olarak. anladınmı. şimdi akıllı ol işine bak emi koçum.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Nasıl derler bilemiyorum ama klavyenin kemiği de yokmuş anlaşılan.Sorun üztüne sorun dolaşıyor.Ya ne büyük dertleri varmış şu bizim edebiyatımızın.Say say bitmiyor... Ahkâm üzre ahkâm !!! Polemiklere garkolmuş bir formumuz var HAYIRLI OLSUN... "Dağa çıktım dağ bir hoş / düze indim düz bomboş... Nere gidem , nasıl edem.Vur patlasın çal oynasın elbet duyulur isim... Allah iyiliğinizi vere emiii...Güldürdünüz beni... :)))) Gülüyom valla...
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
evet siz ağız dalaşını çok seven birisiniz anlaşılan fakat ben size cevap vermeye bıktım. aman ne meraklıymışsınız mahalle kadınları gibi kavga etmeye. negatif bir insansınız bu açıkca ortada sizi yok sayıyorum. haberiniz ola....
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Yalakalıkla itham ettiğiniz birinin cümlelerinin hakaret içerdiğinden mi yakınıyorsunuz? Ortalığı karıştırmak gibi bir niyetim yok. Forumu kimin kirlettiğine karar vermeden önce biraz düşünün. Son olarak "yalaka" sözcüğünüzü alıp size iade ediyorum, sanırım tartışmalarda bayanların imdadına yetişmek gibi bir şövalyelik peşindesiniz... Gönül Hanım İsa'ya bir şey söylemiş, o da yanıt vermiş. Bu onların arasındaki bir tartışma. Benim ilgimi çeken şey, iletimde de belirttiğim gibi, yineleyeceğim, şu: Neden birine laf sokup da bana karşılık verme deriz? Bu forum kavramıyla örtüşmez. Buna karşı çıkıyorsanız, konuşmaya devam edelim; yok bunu kabul ediyorsanız, neden karşımda yer almanız gerektiğini hissetiniz bu tartışmada? Öncelikle yalnızca buna yanıt verin, sonra dilerseniz şu yalakalık mevzusunu e-posta ile halledelim, forumda değil. Sizin de belirttiğiniz gibi, temizlik hassasiyeti ..)
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
syn şahin ayıp ettiğinizin farkındamısınız siz.ortalığı yatıştırmaya çalışacağınıza ne diye milleti kışkırtıyorsunuz. çok ayıpladım sizi. birde şu var İsa bey kendi cevap vermesi gerekirken onun hakkını savunmak sizemi düşer. sezai bey,olgun bey ve gönül hanıma bir çok hakaretler ederek bundan mutlu oluyorsanız sizin psikolojinizi vahim görüyorum. ben yazayım anladığım kadarıyla son şahsın yazamadığı bölümü isterseniz isa beyin yalakalığına soyunduğunuzu kastediyor hiçte haksız değil .burdan bakıldığında apaçık öyle görünüyor. tavrınızı değiştirip sağa sola sataşmamanızı öneririm size. ayıp ediyorsunuz bu forumu böyle kirletmeye hiç hakkınız yok bence. ayrıca cümlelerinize dikkat edin saygısızlık içeriyor. benden söylemesi. yazın yazılarınızı bakın rahatınıza millete sataşmayın derim ben....
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
İsa Beyi kankam olarak görmeniz çok hoş doğrusu, ama yanılıyorsunuz, bir. İkincisi ben size iki kişi arasına girmeyin demedim, giriniz efendim; ama neden karşınızdakinin size yanıt vermemesini istiyorsunuz? Benim tuhafıma giden buydu? Kalbimi kırmaktan korktuğunuz için kimi şeyleri yazmamayı tercih ettiğinizi görüyorum. Yani, insaf, siz benim penceremi bile kıramazsınız, bırakın kalbimi... Şey, yazım yanlışlarınız beni ve yazdıklarınızı okuyan herkesi - nasıl diyorsunuz siz - alakadar eder... Bu konuda dokunulmaz olduğunuzu ancak günlük tutarken (v.b. durumlarda) düşünebilirsiniz, bunu aklınızdan çıkarmayın... Gereksiz ağız dalaşları, ne demişsiniz bir de, bakayım; hah, polemiklerle reklam yapmayı mı amaçlıyorum... Hım, lafı uzatmaya değmez; hayır... Selamlar...
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
İletileri ayrı ayrı yazdım, kusura bakmayın. Sizinki gibi ciddi, önemli bir konunun başka safsatalarla karışmasını istemedim. Ana sayfada İsa Kantarcı’nın “Umar” adlı yapıtının neden çok bilmiş, ukala, kendini beğenmiş editörün teveccühüne mazhar olduğunu merak buyurmuşsunuz… Şimdi kısa bir süre Forum Katılımcılığından çıkıp editör olarak yanıt vereyim, çünkü adıgeçen seçim bendenize aittir… Gözünüze çarpmamış, sanıyorum; ama yalnızca dilin doğru kullanımı konusunu kıstas edindiğinizde ana sayfaya koyacak yapıt sayısı on binlerden kaça iniyor, bir tahmin edebilir misiniz? Efendim, sıra gelmiyor ki edebi özellikmiş, imge kullanımıymış, düşünce zenginliğiymiş, ritmik estetikmiş… Bunları söylüyorum, lakin, bu işin sonunda korkarım, şiirle ilgili bilgimi “de” bağlacının doğru kullanımıyla özetleyebileceğim yalnızca… Şimdi forum gereği konuşuyorum, İsa Kantarcı'nın "Umar" adlı yapıtında edebi bir özellik bulamamış olmanız beni siteye yabancı olmanız bir yana, edebi özellik saptama yetiniz bakımından da bir hayli kaygılandırdı doğrusu... Umuyorum ki beğendiğiniz yazıları, yazarları bizimle paylaşırsınız. Böylece, bakarsınız - ne dersiniz, hoş olur ama değil mi - genelgeçer bir edebi özellik kıstası bile belirleyebiliriz, sitemizdeki tüm şiirler için...
Başa Dön