"Gelecek, şimdiki zamandan çok da farklı değildir; sadece daha pahalıdır." - George Orwell"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Sizin belirtiğiniz şekilde yazıların tabii ki arkasındayım. Bunlar zaten edebiyatta olması gerekenler... Yıllar yılı edebiyatta gizli veya açık olarak bir şekilde siyasi çekişmeler, fikir ayrılıkları bunun gibi şeyler yaşanmıştır yaşanıyorda... Ama benim karşı olduğum İzedebiyat'ın kalıplara sokularak İzedebiyat şu partiye mensuptur, şu topluluğun yanlısıdır şeklinde yapılan propagandalar elbet. Durum böyle olunca ister istemez insanların edebiyattan hatta izedebiyattan soğumasını istemiyorum. Benim kastettiğim kendime özel bencil isteğim sadece bu... Basit bir örnek vermek gerekirse her ay düzenli olarak aldığım ve severek takip ettiğim edebiyat dergileri var. Evet bunların belli görüşler çerçevesinde günlük yaşam içerisindeki politik siyasi olaylara değindikleri oluyor. Fakat burada ismini belirtmemin yanlış olacağını düşündüğüm bir dergi, birkaç ay, öylesine yanlı bir tutum sergiledi ki bu tavır benim açıkçası o dergiden soğumama neden oldu. Ben İzedebiyat'ın insanlara böyle bir etki yaratmasını istemiyorum. Elbette bu forumun başlığı Genel Tartışma fakat sizlerde dikkat edersiniz ki Yaratıcı Yazarlık Forumu içerisinde bulunan bir alt başlık ve ucu bir şekilde edebiyata dokunuyor. Kısacası İzedebiyatta ve edebiyatta bütün renkler ve görüşler bence mutlaka dozunda olmalı...
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Vanilla ve M. Doğan, öncelikle sizleri tekrar buralarda görmek güzel. İkide bir yeni İzEdebiyat forumları geliştirirken, her defasında endişemiz sizleri kaybetmek oluyor. Ama bunun olmadığını görmek güzel. Tartışılan konuya gelince... açıkçası İzEdebiyat'ı kurarken endişelerimizden biri buranın kimilerince ideolojik bir platform olarak görülüp öyle kullanılmasıydı. Ama bu olmadı, tersine aşk üzerine kafa yoranlar çok daha fazla oldu! Buna iyi birşey diye bakabiliriz tabi, dünyayı politika değil ama aşk kurtarabilir elbet bir gün. :) Ama dürüst olmak gerekirse, bu kadar az politik içeriğin olması, kendi adıma beni şaşırttı. Ben de 68 ya da 78 kuşağından değilim, 86 kuşağındanım, eğer öyle bir kuşaktan bahsedebilirsek; bu da bol renkli, bol danslı, bol paralı, 'çılgın' ve olabildiğince 'depolitize' bir kuşak. Bildiğim kadarıyla 80'lerde yetişenler için politika sadece Türkiye'de değil, dünyada da pek önemli bir konu değil. Ve tahmin ediyorum ki İzEdebiyat'ta bulunan yazarların birçoğu da bu kuşağa ait. İlk televizyonlar evlerimize girdiğinden beri kravatlı adamların gelip gittiğini, ülkeyi yönetmeye çalıştıklarını, pek de başaramadıklarını, başarsalar da başarılarının bize kadar ulaşmadığını gördük. 80 kuşağı oldukça bireyci bir kuşak, bu ister istemez sanatına da yansıyor. Aşk edebiyatının sadece bu sitede değil ama tüm edebiyat dünyasında bu kadar popüler olmasını da bunda aramak gerekir belki... Politikaya ancak birebir yaşamlarımızı değiştirdiğinde ilgi duyuyoruz, ama bu da pek olmuyor çünkü biz önceki kuşaktan farklı olarak sağ-sol çatışmasıyla değil, döviz-TL çatışmasını duymaya alıştık haberlerde; başka bir deyişle politik değerlerle değil, ekonomik değerlerin hakim olduğu bir dünyaya büyüdük. Benim aslında İzEdebiyat'ta hep görmeyi umduğum şey politik partiler değil ama örneğin her yeri kasıp kavuran globalizm gibi üzerinde durulması gereken konular... Alternatif görüşler, iyi yanları, kötü yanları... Bilim dünyasında olduğu kadar sanat ve edebiyat dünyasında da özellikle bu konu oldukça yoğun tartışmalara neden oluyor son on yıldır, ama İzEdebiyat'ta bu konulara pek giren yok. Mesela hep merak etmişimdir: bir gün İzEdebiyat'ın tepesinde Coca Cola ya da Turkcell reklamları görmeye başlasak, buradaki yazarların tepkileri ne olur? Tepkileri olur mu? Sokaktaki seçim heyecanına gelince... çevreyi çok kirletiyor! [[I]](çevre bilinci geliştirilmiş -86 kuşağı)[[/I]] Sevgiler, Diren
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Bahar bir türlü gelmek bilmiyor... Gri bulutlarla kaplı bir gökyüzünün altından size bu satırları yazıyorum. İzedebiyatta yeni yüzler görmek çok güzel... Ama eski tatları da yeniden tatmak istiyor bazen insan... İzedebiyat'ı ve aramıza yeni katılan yazarları hergün takip ediyorum. Beğendiğim ve beğenmediğim bir çok eser var... Ama görmek istediğim yazarlar neredeler... Sevgili Gülfem Elif, Kenan Şahin, Birkan Askan, Serkan Savaşeri ve daha birçok sevdiğim yazarın eserlerini bekliyorum. Yoksa herkes benim gibi bir tıkanıklık mı yaşıyor????
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Merhaba; Gereksiz tartışma yapanları, birbirlerine hakaret edenleri; sağduyulu, seviyeli bir yaklaşıma davet eden iletim; hoş olmayan iletilerlerle birlikte silindi.........Artık buraya ileti yazmayacağım, görüş belirtmeyeceğim........... Site için iyi şeyler yapmaya gayret ederken, hevesim kırıldı.............. izedebiyatı çok seviyorum.Yazar sayfama yazı, şiir göndermeye devam edeceğim, yanlış anlaşılmasın.Buradan kopamam.Yalnızca forumlarda yokum. Herkese sevgiler.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Sayın Esen; Ben izedebiyat'taki yazılarınızı ilgiyle takip eden bir "izedebiyat" okuruyum. Son yazınızıda "Hayal dergisinde" büyük bir memnuniyetle okudum ve orada da izedebiyat ile ilgili o içten ve sevimli yazınızı görünce ve bunun, burada yazılarının yayınlanmasının en az kitap bastırılması kadar değerli olduğunu belirttiğinizide bilince dayanamadım yazdım. İsterdim ki; bir daha buraya ileti göndermiyeceğinize karşın aldığınız karara yönetim tepki göstermiş olsun. Olmadı... bir eleştiri değil ama izedebiyat yönetimiminin nedense bu tür olaylarda basireti bağlanıyor. Sürekli ve istikrarlı bir yazarının ve okurunun forumlardan çekildiğini belirtmesine karşın anında bir tepki gösterilmesini bekliyorum. Çünkü kişisel görüşüm edebiyat sitelerinde "forumlar" aslında bir tür "yazım atölyeleridir" diye düşünüyorum ve siz bunu burada en iyi gerçekleştirenlerden birisisiniz. Herşeye rağmen kararınızı yeniden gözden geçireceğinizi ümit ediyorum. Buradaki ve diğer dergilerdeki yazılarınızı her zaman takipedeceğimi bilmenizi isterim. Size yazın uğraşınızda başarılar dilerim. Saygılarımla.
?
Kurgu Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
[[I]] "Kurgu sanatı güzel bir kadına benzer başını her nasılsa belaya sokmuş güzel bir kadına"[[/I]] [[B]]Virginia Woolf[[/B]]
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
[[B]]Yeni Forumlar Açıldı[[/B]] Yeni İzlenim Edebiyat Forumları Açıldı.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Bir roman yazarken iyi bir girişin nasıl olabileceğini pek bilemiyorum aslında. Bu konuda fikiri olan var mı?
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Evet yazacağın konuya bağımlılık yada yaşayış tarzı, illaki etkilemeliyim diyorsan, bence hiç yorulma olayı olduğu gibi gerçeklik payını geçmeden yazarsan bence istediğin sonuca ulaşırsın. Tıpkı mektup gibi giriş, gelişim, sonuç ilkesini unutmadan yazına başlamalısın. Yazacağın konu diğelim ki bir sevgiyi anlayıyor. Bu sevginin anlatımını sonundan başlamazsın.ilk önceki duygular, gelişen duygular, yazdığın andaki duygular, önemlidir. bir rüya görüyordum sanki, uçuyordum adeta -giriş şimdi seninle mutluyum- gelişim sonsuza kadar benim ol sonuç- yada, seni hiç unutmayacağım keşke ayrılmasaydık gibi sonuçları yazabilirsin.konu çok önemlidir başlığın yazılımı etkileyici olursa sonrakiler kendiliğinden gelecektir saygılar erdal babür
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Doğdum, büyüdüm bir kurt gibi hür, Anadolu'nun dağlarında... Baskı tanımadım, bileğim bükülmedikçe, ki bükülmedi hamt olsun, kalsam da 16 yıl hapishanelerinde Nazilerin... Üzülüp, onlara hiç kırılmadım, çünkü düşmanımdılar, biliyordum... Ama üzülüp, kırılıyorum şimdi, çünkü bana kapılarını kapatanlar Türk, benim yurttaşlarım, izedebiyat editörlerim... Ne yazık, ne çare... Kilitli kapıları hiç sevmem oysa....
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Sevgili Hüsrev Özel, Sizin sayfanız bu mu? http://www.izedebiyat.com/yazar.asp?id=240 Ad bulunmadığından teyitiniz gerekiyor. Ama sayfanızdan e-posta adresi de silindiğinden ancak buradan sorabiliyoruz. Kayıtlarınızı güncellerken veritabanında bir sorun çıkmıştır büyük bir olasılıkla. Sevdiğimiz, takip ettiğimiz bir yazarımızsınız. Saygılar, Diren Yardımlı [[B]]İzEdebiyat Editörü[[/B]]
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Kendimi bildim bileli yazmak istedim, ama bir türlü cesaretimi toplayıp işe koyulamadım. Yaşım 31: (yani) Kimine göre genç, kimine göre yaşlı. Artık zaman kaybetmek istemiyor, kendime en azından bir şans tanımak istiyorum. Karşıma pek çok zorluğun çıkacağı kesin; neler olduğunu tahmin bile edemediğim bu zorluklar beni şimdiden korkutuyor. Ama, herşeye rağmen bu işe girişeceğim. Sizden fikir almak istiyorum: Beni neler bekliyor?
Başa Dön