"Yazarın hayatı, kelimelerin kölesi olmaktır; en azından, bir sonraki cümleyi bulana dek." – Ursula K. Le Guin"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Genel Tartışma
Açık Büfe
SİTENİN LOKUMU AYNI ZAMANDA HAYDUDU EŞKİYASI YOL GEÇEN HANININ ŞARAPÇISI, ESKİMEZ GENÇLİK ATEŞİ, SOYU SOPU İSTİRİDYE, YILDIZ GEMİSİ, İMGELEM İMPARATORU, MATADOR, GELMİŞ GEÇMİŞ EN TRANSATLANTİK TARTIŞMACI, KAHVE YAKIŞIKLISI, ADAM, SEVGİ NİDA, SELAM SANA. (yağcılığın da bu kadarına pes, napim içimden gelen bu)
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Bekledik , bekledik , suçladık , ısrarla yüklendik iyi mi kötü mü yaptık bilemiyorum ama Sayın Editörlerimizin tatilinin birmesine sevindim... Yamaktan vazgeçip hatta işi yazı , şiir vs. çekmeyi düşünenler ve bunları uygulayanlar bile oldu... Galiba aksaklılar son bulacak bu zamandan sonra. Ve bir özür... "Eylül Vurdu Yüzüme" adlı şiirimi iki defa yollamıştım birincisi ulşamadı diye ve aksaklık giderilince ikisi birden eklenmişti.Birini sildim... Şiirli nice günler ve gönüllerde buluşmak üzere...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Ek bir not... Geride bıraktığımız haftada yaklaşık 500 yazı gelmiş bulunuyor. Bu yazıların hepsinin onaylanması demek, büyük bir çoğunluğunun anasayfaya yansımayacak olması demek. İzEdebiyat'a son eklenen yazıları eksiksiz olarak izleyebilmek için [[A HREF="http://www.izedebiyat.com/arsiv.asp"]]Son Eklenenler[[/A]] bölümünden yararlanabilirsiniz.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Merhabalar, Tahminler doğru, ön seziler yanlış. Sitenin paralı olması gibi bir şey söz konusu değil; olsa izleyeceğimiz yöntem bu olmazdı zaten. Gecikmenin nedeni tatil. Sitenin editörleri aynı anda tatile çıkmaya karar verince, bir hafta boyunca yazılar gözden geçirilemedi. Şimdi tekrar iş başındayız. Yazıları okumaya başladık, bu hafta içinde tüm birikme giderilmiş olur. Sabır, güven ve hoşgörü için herkese teşekkür... Sevgilerimle, Diren
?
Fantastistan
Edebiyat Tartışmaları
Hayatımdaki sıkışmışlık ve boğuculuk hissinden beni bir azda olsa uzaklaştırıyorsa ve söylenenlerin aksine aklımı başıma getirdiyse,ki burda bahsettiğim Yüzüklerin efendisi,Ayaklarım şu anda eskisinden daha sağlam basıyorsa yere Fantastik eserler yargılanmayı haketniyor benim nazarımda...
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
[[B]]Eserlerin yayına verilmesini kutlamak gerek diye düşünüyorum bunca bekledikten sonra. Her birimiz kendi mekanımızda neden yayın yok diye düşüncelerdeyken, bir ekip, beklediğimiz süre içinde tüm eserleri yayına hazırlamış, emeklerine teşekkürler...[[/B]]
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Sevgili dostlar, Bir ayı geçen bir süredir sitemizi merak ve ilgiyle izliyordum. Yazmaya devam ederek.. Aylardır yazarlarımız arasında her kuşaktan olan tartışmaları, çekişmeleri de izlediğimi söylemeliyim. Ben bunlara girmiyeyim dedim sık sık ama susmanın bir faydası olmadığını görüyorum. Hani Atatürk'ün ünlü sözüdür ' Fikirlerin çatışmasından basın özgürlüğü doğar ! ' Doğrudur, çok doğrudur ancak dozunu mu fazla kaçırdık acaba diyeceğim. Zamanı geldi ve kendimi eleştirdim önce ve İzedebiyat'ımıza haksızlık yaptığımızı düşünerek beş, altı şiirimi sildim sayfamdan. Siz de böyle düşünüyorsanız fedakarlık yapmanın zamanı geldi de geçiyor. Yine Ziya Paşa'nın ünlü özdeyişi geldi aklıma " Zira bu terazi bu sıkleti çekmez ! " Ben diyorumki zaman geçmeden herkes başını iki elinin arasına alsın ve düşünsün biraz. İzedebiyatımızı daha yükseklere taşımak için ne gerekiyorsa hep beraber yapalım. Son olarak İzedebiyat yönetici ve emekçilerine bugüne kadar bize gösterdikleri kolaylık ve hizmetleri için teşekkür ederim. Tüm İzedebiyat dostlarına da saygı ve selamlarımla. Gürcan Erbaş, Erenköy / İstanbul Not: Tartışmaya katılmayacağımı söylemiştim. Bu akşam Nida'nın teşekkür yazısını görmeseydim daha da iki satır yazacağım yoktu. Sevgili Nida'yı genç ve keskin bir kalemşor olarak düşünüyor ve buna iki satır yazayım diyordum. Ancak bu akşam arkadaşımın sıkı bir edebiyatçı olduğunu düşündüğümü söylemek istiyorum. Teşekkür yazısıyla kendini kanıtlamış oldu. Kendsine buradan selamlarımı gönderiyorum .
?
Yeraltından Notlar
Edebiyat Tartışmaları
uzak değildi önceden boncuk boncu terli elleri sarılmıştı en ince yerinde gül fidesi taze geline bulutlarla boy ölçüşen kavakların gölgesi altında eylülü beklerken sevişmek güzeldi dudağına kondurulan ilk büse gibi yıldız olmadan kayıp düşmeden
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
neler oluyor burda, bu isyan nedir fes midir ces midir tires midir şeker midir fesleğen midir, gördüğüm kadar, bütün canı sıkılmışlar, bunalım takılanlar, hayalde kendini şair ya da romancı ya da öykücü ilan edenler, yazarlık sempatizanları, uçak kaçık tipler bişiyler diyor. ya bırakın yahu, ancak gevezeliğe tutuluyorsunuz, çalışın ciddi biçimde, yüzlerce kitap alın. bir bir puma gerektiği kadar enerji harcar avlanırken, forum denen tavşan, geyik için daha fazla enerji harcar. var yoğa konuşun siz.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Kalite düşüşü gönderilen eserlerden ziyade forum köşelerine iletilen yazılardan kaynaklanmaktadır, kanaatim. Dört veya beş sene olmuştur Kenan arkadaşla ilk polemiğe düşeli. “veya fikir ayrılığına” Ben, her kişinin bu siteye yazma hakkını savunan taraftım. Günümüz depreşiminde özgürce hak ve bir seçim idi, bence. Yelkovan koştukça açık denizlere, hak verdim. “Belki iş çığırından çıktı, ben de değişmişim…” Jurnal… Ci! Değil beş lira… Bu site dünya çapında ödül almış. Saygı ve sevgi duyduğum insanın bir tek kelime bile etmeden, kahvehane ağzı ile yaptığımız yorumları duymazdan gelişi onun sağırlığına delalet, değildir. Bizim cahilliğimizin yansımasıdır. Biz kim miyiz? 1. Nida… 2, ve 3, hatta n… sayma gereği yok. Bu site internet ortamından dokunaksal ortama kapakları hariç tam 543 sayfa hediye etti. “İZEDEBİYATIN KENDİ ÖYKÜSÜ Bu kitapta ünlü yazarların ünlü öykülerini bulamayacaksınız. Ne de yayıncılar tarafından seçilmiş, editörler tarafından cilalanmış eserlerle karşılaşacaksınız. Bu kitap, tıpkı onun arkasında duran web sitesi gibi, tüm sözün yazarda olduğu “”bir dünya dolusu bakış açısı, bir dünya dolusu tat”” sunacak size. 1200’ü aşkın yazarlı web sitesinin 205 yazarı, en sevdikleri yazılarıyla katıldılar bu kitaba. İyisiyle, kötüsüyle, deneyimlisiyle, deneyimsiziyle, 205 yazar, yüreklerini ve düşüncelerini, kimse karışmadan, kimse ‘seçmeden’ özgürce dışa vurdular. Onlar sayesinde bu kitap doğdu. Dünyada türünün ilk örneği olan, aynı zamanda bugün dünyanın en büyük edebiyat portallarından biri sayılan izEdabiyat sitesinin öyküsünü kısaca anlatalım. Herşay 2000 yılının başlarında, İstanbul’un çok ender olarak gördüğü o güzel karlı kış günlerinden birinde başladı”… Devamını merak edenler kitabını alsın ve okusun İzEdebiyatın. Kendi adıma bu emeğe yaptığım saygısızlıktan ötürü Sevgili Diren’den ve bu siteye emeği geçen tüm dostlardan özür diliyorum.
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
teşekkür ederim en azından varsayımlarla içimizin karardığı bir günde iç açıcı bir açıklama yaptığınız için. tekrar teşekkürler artık bize sabırla beklemek düşer sağlıcakla...
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Site yöneticilerinden Diren arkadaşa mail attım...sorun hakkında, site üyelerini bilgilendirici bir açıklama notu yayımlamalarını rica ettim... Ama fazla meraklanmayın, sanırım bir teknik problem yaşanıyor sitede... çünkü, 3 hafta kadar önce, siteye hiç giremiyorduk... Oysa şimdi girip yorum bile yükleyebiliyoruz... Bu da bir gelişme... Sorun her ne ise mutlaka yakında çözülecektir... En azından kendim adına bu umudu taşıdığımı söyleyebilirim....
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
yöneticilere mail atmayı deneyen oldumu aranızda. bence denemeliyiz mailimize en azından cvp gelir sanıyorum. fakat aklıma takıldı syn sezai güvenilik kaynak diyorsunuz tam anlamıyla bize açıklama yapmanız kanısındayım kim bu güvenilir kaynaklar tezatlık hissediyorum hayali açıklama ve güvenilir kaynak arasında.bu bir varsayım mı yoksa kesinmi bilgi lütfen
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
ben böyle birşey olduğuna inanmıyorum... belkide yöneticiler bir süre tatile çıkmışlardır ne dersiniz yeni sezona hazırlanmak için olamazmı. aidat falan olmaz bence
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre izedebiyat yüksek istişare kurulu son günlerde yapılan şikayetlerden oldukca incinmiş ve devrim niteliginde kararlar alma aşamasina gelmiştir. Adının acıklanmasını istemeyen bir yönetici şu acıklamayı yapmıştır; "Bütün samimiyetimizle insanları yazmaya özendirmek ve yöneltmek icin masrafları cebimizden karşılayarak bu siteyi yarattık. Fakat görüyoruz ki, insanlar kendilerine ücretsiz saglanan bu imkanı suistimal etmiş ve ancak pembe yapraklı hatıra defterlerinde yer bulabilecek öykü/roman ve siir diye adlandırdıkları yazılarını edebi esermiş gibi sitemize yüklemiş ve yüklemektedirler. Hal böyle iken birde ukela ukela şikayetlerde bulunmaları bizleri oldukca üzmüştür. Bu sitenin, server ve teknik eleman masrafları büyük yekün tutmaktadır. Yazılardaki kalitesizlik yüzünden izedebiyat'in yaşamasi icin gerekli olan sponsorlar bulunamamakta, varolanlarda maddi desteklerini cekmiş bulunmaktadır. Bu durum bize bu sitede yazar üyeligini ücretli hale getirmekten başka secenek bırakmamıştır. Inancımız odur ki, ancak ondan sonra 'yazılarım niye hala yüklenmedı' türü şikayetlerin bir anlamı olacaktır. Aylık 5 YTL tutari yazar aidatı yakında uygulamaya konacaktır." Haber kaynak: Altıncı hıs.
Başa Dön