"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Hoşgeldiniz Sayın Fatih Yavuz Çiçek.......Nice paylaşımlara doğru sevgiyle kalın.
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Fatih Bey, Merhaba... Selamınızı yeni gördüm. Hoşgeldiniz:)) Dostlukla, sevgiyle kalın... Ve de şiirle elbette... :)))
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
efendiler.. ey kutsal ötüken ormanı halkı.. anneler günü için nacizane bir şiir yazım fikrim... anne sözcüğünün uyağa gelim bağlamında ki.. acizliği.. sebebi ile beni.. orta yaş üzeri olan var ise hatırladığı.. beniiim aaanneeem güzeeel aanneeem.. al beniii kollarııınaa.. diye bir şarkı vardı.. aristokriş mi akrostişmi her ne ise dilim dönmüyor.. baş harfler ile onu ortaya koyabileceğim şiir yazıma itti.. .. ve elbet takdir edeceğiniz gibi günlük konuşma da üç yüz kelimeyi geçmez cehaletim dil yetersizliğim ile istediğim kıvamda şiir yazamadığım gibi yer yer saçmaladım.. düşündüm.. dedim izedebiyatta.. okur yazar abi ablalar mürekkep yalamış medrese görmüşler var.. en azından yol yordam öğretir fikir verir şurayı şöyle yap şunu şöyle yaz der.. ona göre edite ederim vakıtlı dedim.. kendim kendime.. böyle düşündüm.. buraya açtım.. umut ederim yardımınızı esirgemessiniz.. şimdiden teşekkür ederim saygılarım ile en el fakir.. Benim henüz küçük.. ufakken yaşım Ellerim boynuna dolardım anne Ninniler söylerdin okşarda başım İç çeker uykuya dalardım anne Masal düşte biner anka kuşuna Arayıp düşerdim senin peşine Ne vakit kalırsam yanlız başıma Nasılda korkardım ağlardım anne Eğer sesimi duyarsan birden Matemler ederdin kalkıp yerinden Gözlerin bakardı öyle derinden Üzülür yüreğim dağlardım anne Zengin değilsekte eskiden beri Evimiz pek şirin güzeldi hani Laleler içinde bir bahçe yeri Avluda çoşardım çağlardım anne Nasıl gün geçerdi su gibi akar Nergis çiçeğini başıma takar Erik ağacına tırmanır çıkar Mendilim asardım bağlardım anne Ağacın üstünde ne zaman görsen Latife edipte yalandan küssen Bak gücendim sana gidecem desen Elinden tutardım eğlerdim anne Nedense bunları anarım hergün İçimde ki hisler değiller ölgün Küçük bir resmin var bir hayli solgun O da olmasaydı neylerdim anne Lafın geçse gözler yaşa bulayıp Lloş yere kaçardım sanki bu ayıp Adını sorsalar içim kanayıp Rahmetle anardım söylerdim anne Işıksız odalar ruhumu besler Ne görülme korkusu ne duyar sesler Ağrıyan başımı resmine yaslar Akan gözyaşımla ıslardım anne Nafile kulak verme oğlun şaşkına Niyazım tek kurul cennet köşküne Ey muhammet isa musa aşkına Mevladan başka ne isterdim anne .. annelik makamı gibi kutsal konu olunca... hafife alınmayıp.. yalnız edite olması düzelmesi bir şeye benzemesi yönünde.. fikir verecek eleştirel yorumların .. maydanoz olum butonu adı altı..yapılmasını rica eder.. tekirardan saygılarımı sunarım.. :0((
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
karşı dağı aşan kazlar.. tereyağı bal yemezler çök sofraya kırıp dizler.. oturmazsan gel demezler yetişirsen bulursun yer.. çek altına.. kalın minder mercimek çorbası kaynar.. pişer pilav olur sünger gözün aç.. zırnık komazlar.. çöreklenmiş kerkenezler usta asker şahbaz olmuş.. dünkü çaylak er çömezler sür ileri savur elin.. bu.. bakar bir kör demezler yaklaşın sizlerde gelin.. şu yaşarken var yemezler ömrüm yeyip bitirdiniz.. tükettiniz.. edip talan sizler ey patron milleti.. vurup semer.. vurup palan çekinmeyin sakın ..buyrun.. sizde gelin.. gelin ulan.. Allah ne verdiyse yeyin.. sizde yutun sizde yalan yanaşın efendim gelin.. şimdilik beleştir bilin kulunuz bendeniz bugün.. henüz başındayım yolun baktın biri tutar elim.. benim dilim.. arı.. yalın yarın şaşırmayın sakın.. ister isem dolar şilin heyhat şimdi hiç bir şeyin.. katiyen alıp gelmeyin bu beni yaralar derin.. neyleyim getirdiklerin ne paran pulun isterim.. ne baklava böreklerin bana yeter artar senin.. neşeli şen yüreklerin kokusunu getir yalnız.. mor çiçekli leylakların hoşlaşmam sohbetinden.. şu laklakçı leyleklerin vurulmuşum yıldızına.. kızıl renkli bayrakların yel estikçe dalgalanır.. uçlarında.. direklerin ufaklarından topladım mantarların en hasından soğanların irisini tarlaların ortasından melemenler hazırladım follukların yumurtasından bandırın efendim yeyin.. çıkardım bakın tasından ertesi güne kalmasın bozulur bugün tüketin yabancı gibi durmayın çıkar üstünden ceketin tasası sanamı düştü batıp giden memleketin gemiyi kurtaran kaptan tiryakiyi bol nikotin firauna ait imiş piramitlerdeki mumyalar hekimler almış içinden beş on metrelik tenyalar bilim adamları demiş kıyamet yakında kopar panik halinde insanlar kaçıyormuş apar topar durma sende bir bilet al var hisseli harikalar yahut bir iş bul kendine açılmakta fabrikalar adamı sanki tırmalar.. eskinin yaylı somyalar antika ile uğraşma çıktı yeni mobilyalar gelincesi benim yaşa senin aklın gelir başa hamallıkta alıyorlar genellikle genci işe borcun varsa uçan kuşa.. hiç burun kıvırma paşa kebap pişir alıp maşa.. yada çöpten topla şişe asayişi sağlar oldum suçlular ile barışıp gerçektende huzur buldum çoluk çocuğa karışıp kaderimi bekliyorum korkuyla yüzüm buruşup ardım sıra gelmekteler gölgeler peşime düşüp doğrusu şüphelendim bu alameti farikadan hususi bıçak getirttim avrupa amerikadan keskin ucu cilet gibi kalın pilastikten sapı geçen gün alıp sapladım.. parçalandı tahta kapı bet şiire kalıp maruz.. kızmaktasınız hepiniz hatta sinirden kiminiz.. koparmaktadır ipiniz bu ilk denemem yalnız.. kalıbında benim aruz başka sefere umarız.. bu açığıda yamaruz.. ..gusura bakmayınız.. of aaman aman vaaay... :0((
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Merhaba İzedebiyat ve dostlar...aranıza yeni katıldım.Tanıdık isimleri görmek beni sevindirdi.Öncelikle Gülgün hanıma merhaba demek istiyorum.Şiirlerini beğeniyle takip ettiğim arkadaşımızla burada da karşılaşmak güzel... Şiirleri yaşama benzetirim.Şiirlerde tıpkı yaşam gibi paylaşıldıkça güzelleşiyor,değer kazanıyor.Şiirleri paylaşmak dileğiyle selamlar
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
sincandan çıktım yola.. bre dilber.. yüküm gıranit yolda bir gürültü koptu.. sandım attılar.. dinamit yahut.. bu başarı.. yolu yapar.. mütaahite ait ardından.. deprem olmuşca sallandı.. birden vesait dedim.. bakma armut armut.. içmişce cin votka vermut ya bir şey yapmaya çalış.. yada yaşamayı unut hemen direksiyon simit.. sağa kırdım son bir umut lal oldu dil ağız samut.. atıp takla.. kalkıp amut gözümün önünden hayat.. geçmekte.. atarak cirit indi perde oynar filim..kaset kaset şerit şerit çoğu sahne.. zaten basit.. anlatmaya namüsait uygun değil kimi bölüm.. sansür ister.. bazı kesit sonradan göz açıp gördüm sarmışsada boynu hamut ve fakat yaşıyorum tüm.. elde mevcut.. bulgular somut düşündüm.. değilse vücut.. dinazor fosili mamut alt yanını bir kontrol et.. gitmektemi diye komut soruma ararken yanıt.. burun değil iken rinit alsana yegane kanıt.. işlemekte gibi zenit o halde dene.. bir kalk git.. ister ayağını sürüt hem üstelik fikir yürüt.. niçin bunu yaptı binit kalktım baktım arka teker imiş.. temin çalan fülüt saplılar.. demir kancalar.. adeta vurmuşlar kilit çin malı idi techizat..çıkan böyle dandik sakat geç anladım amma fakat.. surata yeyince tokat o ancauzda bir vakit..cebimde kalmamış nakit motoru istop etmiştim.. zay’olmasın deyin yakıt benim kamyon ebatları.. boyu bakla.. eni nohut cahal galmasın gardaşım.. aman çocukların okut bu gün ben okutmaktayım..elin öper onbir adet gerekirse satarın.. onlar için.. sırtın ceket zaten hep derim.. cehalet.. sebebi geri memleket bir okula bağış yapın.. olmaz bundan alaa zekat yahut yoksa paran şayet.. usta isen.. varsa sanat tutuyorsa el ayak gayet.. ilm aşkıyle çırpıp kanat varıp kutupları bile.. kütüphane ile donat bu hayrın hem dolmaz yeri.. namaz kılsan rekat rekat cehalet yüzünden oldu başıma gelen musibet atalar der kati suret.. yahniye gelmez ucuz et arkadaş kendini men et.. bundan böyle kılas tüket kimseye vermesekte senet.. bu hususta olak kenet yine der birisi.. ucuz tüketecek kadar.. servet sahibi değilim heyhat.. kalitededir mürvet ucuzdur.. resmen cinayet.. çeşitli kazaya davet uy kurala et rivayet kelepire deme evet ben bu şiir köprüsünü .. dolanırım.. geçmem teğet ömrümde yemedim hayret.. katiyen pişmemiş çiğ et ister isen el basayım.. getir bana zebur tevrat eksik etek kadın avrat.. ekmeğini közde gevret paçavralar bayrak olmuş.. nerde bu devlet bu millet pekekeci hain evlat.. başka yerde itin havlat baktır internette arat.. kesik yüze derler kırat sanırım bitmez bu meret.. kaçıp gideyim son sürat.. ooof.. amaaan.. amaan.. oy..
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Gülgün Hanım, ben de fikrinize katılıyor ve site yönetimine, yazılarımı onayladığı için "teşekkür etmeyi" bir borç biliyorum... Sevgiyle...
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Onay beklerken buraya yazıyoruz da, onaylandığında teşekkür etmeyecek miyiz diye düşünüyorum... Kendi adıma teşekkür ediyorum... :)
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
bu güne dek tarak vurmadım başa şu vakitsiz düşen aktan usandım vefasız gelirmi diyerek boşa camdan dışarı çok baktan usandım temizler süpürüp karı kürüten helal olsun işi bilip yürüten karşımda yılışıp gülüp sırıtan karın lebalepten toktan usandım soyup menetseler beni kılıktan ne farkım kalır ki sanki çulluktan eynime giydiğim bu yoksulluktan sineme saplanan oktan usandım mazide bağladım bel sadarete kaç yıl oldu davam ermez sadete benle dalga geçercesi adeta geciken adalet haktan usandım boşalan kadehi doldur be saki kimbilir ki şimdi milli misakı hergünüm geçmekte aynıyla vaki bezmişim hayattan çoktan usandım punduna getirip ne mümkün çekmek aslanın ağzında durmakta ekmek üstüste içerim kullanmam çakmak ucuca tutmaktan yaktan usandım darda kalan yolcu bulur hancıyı ateşe atsınlar bir yalancıyı halden anlamayan her dilenciyi kapıdan kovmaktan yoktan usandım bilmem bu işte kim haklı kim haksız köyümüz köpeksiz eller çomaksız sokağın başında rögar kapaksız kurulu tuzaktan faktan usandım belkide tahtalar değiller kavi sanki biri silker uyuyan devi ne yapsam durmuyor oynuyor çivi çekici vurmaktan çaktan usandım saki bende dertler gelmez perdaha çöllerde çok işe yararmış vaha sen bana bir şişe getir ver daha taksitle almaktan tekten usandım beğenmedin demek bir göz arayı bir düşün verdiğin nakit parayı şayet artırmazsan mevcut kirayı tez zaman evimden çıktan usandım profilde resmim var yandan cepheli bulursam deyin bir altın küpeli emesen adreste bütün şüpheli postalar silmekten tıktan usandım bilirler yok bende silah tüfekti gırtlaktan verirler bol ses efekti bahçeme konarlar her akşam vakti karganın kavaktan gaktan usandım şair olmaz asla benden hayatta dikiş tutmaz iğnem edebiyatta bulaştı galiba velakin hatta seninde suratta tikten usandım revan olam raha saki ufaktan hem afitab yakın söker afaktan çün artık intiha hani bi-nifaktan yane lügat çaktan pekten usandım
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Sevgili İlker Bey, siteyi sorgulama,yargılama bölümüne değil de, bekleyişin uzun sürmesi nedeniyle endişelenmenize katılıyorum. Bende aynı durumdayım ve en azından onaylanmadığında tarafımıza bilgi verilip verilmediğini ısrarla öğrenmek istiyorum. Hatta, onaylanmama nedeniyle birlikte bir bildirimin yapılıyor olmasını arzu ediyorum... Umuyorum bu sorularımız yanıtsız kalmaz... Sevgilerimle...
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
ya pardon ama ben uzun süredir bir yazı göndermeye çalışıyorum ama ne hikmetse yazıyı kaydet butonuna bastıgım zaman sayfa görüntülenemiyor(!)diyor. bu iş böyle mi oluyor yoksa bir terslik mi var gerçekten anlamak istiyorum. soruma cevap verilirse gerçekten sevinecegim saygılarımla....
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Merhaba... Acaba yazıların onaylanması için belli bir süre geçmesi mi gerekiyor, yoksa tüm yazarların yazıları belirli zaman aralıklarında okunup, hepsi birlikte mi onaylanıyor...? 5 gün geçmesine rağmen yazım hala onay aşamasında. Türkiye'nin en önemli edebiyat sitesine yakıştıramadım şahsen. Sanırım burada tek bir editör tüm yazıları okumaya çalışıyor. Eğer gerçekten söylendiği gibi "editörlerimiz" olsaydı, bir yazı 5 günde rahatlıkla onaylanırdı. Çünkü rakamlara bakıldığında yazıların "yağmadığı" ortada... Ha, eğer onaylanmayacaksa onu da bilmek hakkımız değil mi...?! Sevgiler...
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Bu arada ben aynı zamanda izedebiyatta yazıyorum.Fakat forumlarda bu belirtilmiyor...Bunun için ne yapabileceğimi de bilmiyorum.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Günlük tarzında bir roman...Yazılmayalı çok olmuş gerçek bir yaşam hikayesi... Kitap çıkmadan önce kapağı bile merak edilecek...
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
bende bu sürgünler oldu tarumar şimdi viran bağdır haraba döndü kapında ben kulun bir medet umar sığındım tam siper berber efendi usta kimse erden doldurdu cebi zaten ben gelirim yıl senede bi yeter ki olmasın geçen ki gibi aramam gayrı yer berber efendi dağ bayır ardında uzun bir kışın cilt derisi oldu kösele meşin her şeyi önceden konuşak peşin sonra çıkmasın şer berber efendi sirkeden büyükçe olurmuş bitler bana dokunmasın yaşasın hitler burnumdan getirme emdiğim sütler gelmem başka sefer berber efendi severim tas tarak pılı pırtını alem burde görsün dünya mertini kap getir şu senin yırtık örtünü dola boynuma sar berber efendi hasat ister tekrar başımın üstü leylek sahiplendi kovunca küstü aylar var ne rüzgar ne yel esti kuytudur çok süper berber efendi kafamı belli ki bildi barınak yahutta uzaktan sandı tapınak tepesine konmak isteyen sinek pas geçti sekiz tur berber efendi sanki galibidir uzun yarışın en kısa tel gelir bir el karışın hedef derde şurdan atarsan kurşun seker geri teper berber efendi serdim ayna önü yatak yorganı çıksın diye saplı duran dirgeni temizlemek için kimi urganı çilemi bana sor berber efendi bıyığı sap sanır ederler harman ya ölmez otu der ararlar derman sakalım oldular hayli gür orman ellerinden öper berber efendi kazırken uçurma dudağı lebi henüz ben bulmadım şişenin dibi suratı usulca okşuyor gibi çal usturanı vur berber efendi hasta olmak için almayım bilet gönül maaruzatını diyor ki ilet şayet korsan eski kirli bir cilet ense mikrop kapar berber efendi tıraş sonu baş soğuk suyu neylesin ko ocağa bir tas çabuk kaynasın yalnız makas tutan elin oynasın dök gerdanını kır berber efendi böyle başa böyle tıraş denmesin güzelce yıkadım hakkım yenmesin üstten kakül gibi alta inmesin ister elle kopar berber efendi söylediğin gibi gelmedi geri yanaktan öbür yıl yüzdüğün deri doldurma kan ile kestiğin yeri tez kantaşını sür berber efendi tamam susuyorum kızmışsın madem istemem kafamda oluşsun ödem zaten iş erbabı bir usta adam bildiğini yapar berber efendi yanlız hatırlatmakta gördüm yararı gerçi yoksada çok onun zararı pek çoştu verince sükut kararı benden boşalan ter berber efendi epey telaşlıdır bende ki gövde başımın üstünde bir yaman sevda cüzdan unutmuşum gelirken evde hızla apar topar berber efendi hakkı mutlak sahip olduğun ünün yarısı senindir kırktığın yünün yinede olmazsa elbette bunun bir orta yolu var berber efendi anlaşırsak yanmaz ne kebab ne şiş inmezsen aşağı fiyatın fahiş birde zulüm olur isterse bahşiş çırak denen şopar berber efendi son söz lütuf sanma sakın sustuğum yeter kuyruğuma senin bastığın delirtme adamı dipten kestiğin sağ kulağımı veeeer berbeeeer efendi
Başa Dön