..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öğretmen değil, bir uyandırıcıyım. -Robert Frost
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
İzEdebiyat - Yazar Portresi - Taner SARGIN
Taner SARGIN - Tanerce
Site İçi Arama:


Ana Sayfa
  Keşiş Dağında Erguvan Kokusu (Taner SARGIN) 20 Şubat 2020 Toplumcu 


  Bu Günün Bilimi Nereye Kime Hizmet Ediyor (Taner SARGIN) 3 Şubat 2020 Toplum ve Birey 

insanlara az yiyin çok çalışın yoksa hamam böcekleri genleri aşılarım size çünkü hamam böcekleri çürümüş yiyeceklerle bile besleniyor ama yapı itibarı ile egemen sınıfa daha iyi hizmet edebilirler diyor. Gölgesini satamadığı ağacı kesen zihniyetin sadece doğaya değil insanlığa da düşman olduğunu ne zaman göreceksin ey insan.

  İnsanın Doğa İçinde Kendisini Var Etmesi (Taner SARGIN) 3 Şubat 2020 Felsefe 

Doğa içinde var olmaya çalışıyoruz ama bir türlü doğanın bir parçası olduğumuzu kabullenemiyoruz.. .İlk çağda yada bu gün değişmeyen tek şey. Beyinde gerçekleşen kimyasal elektriksel bir takım süreçlerin parmak uçlarımızda gerçeklik bulmasıdır.

  Dondurulmuş Ölüler (Taner SARGIN) 3 Şubat 2020 Toplumbilim 

Cryonicks Projesi ile İnsanın ekonomik gücünün ölüme meydan okuma cesaretini göreceksiniz. Dünyanın aydınlanma çağında düşünürler bilim adamları filozoflar vardı bilim adamı tüm insanlık için bilim üretiyordu. Bilimi egemenliği altına almak isteyen güçler olsa da başarılı olamıyorlardı.

  Git Kendinde Kaybol Arama Beni (Taner SARGIN) 1 Aralık 2019 Modern Epik 


  Yaratıcılığın Kaynağı Öfke. (Taner SARGIN) 3 Temmuz 2017 İlişkiler 

Hepimiz etkilenimlerimizin bütünüyüz. Bildiğimizi iddia ettiğimiz anda öğrenmeye karşı direnç göstermiş oluruz. Oysa karşımızdakinin söylediklerini iyi analiz etmiş olsak anlayabiliriz. Çünkü en doğru bilinenlerde dahi yanlışlar en yanlış kabul edilenlerde dahi doğruluk payları vardır.

  Terör Kaos Siyaset Ekonomi ve İnsan. (Taner SARGIN) 26 Temmuz 2015 Politik Olaylar ve Görüşler 

İnsan özüne düşman olanı kendine empoze edenleri görürse herşeyi başarabilir. Yaşadığı kaosun yerine düzen ve adaleti getirebilir.

  Ben Selfi'ye Karşıyım. (Taner SARGIN) 25 Temmuz 2015 Kesinlikle Karşıyım! 

Bazen garip bir şekilde insanlar aynı hareketi tekrar etmeye başlıyor. Buna çılgınlık diyorlar. Selfi çılgınlığı Cep telefonu çılgınlığı otomobille son sürat giderken öndeki araç normal gidiyor diye selektör yapma çılgınlığı, Üfürükçülerin "oral seks helal mi haram mı" ya varan insan hayatına müdahale etme çılgınlığı, İnsanların bu adamların ağızlarına bakma çılgınlığı. Asma kesme videoları izleme paylaşma şiddeti meşrulaştırmaya destek verme çılgınlığı vs.

  Müşküre (Taner SARGIN) 24 Temmuz 2015 Deneysel 


  Hava Kar Yağıp Buz Kesiyor (Taner SARGIN) 18 Mart 2012 Bireysel 

Kış

  Topraktan Gelen Sesler (Taner SARGIN) 9 Şubat 2012 Başkaldırı 


  Yenidünya Düzeni Güçlerinin Politikalarını Gerçekleştirme Araçlarından Yeni Osmanlıcılık ve Anadolu Kültürünün Ötekileştirilmesi (Taner SARGIN) 8 Aralık 2011 Entelektüel 

Anadolu halkı öşür vergisiyle artı ürününe el konulup karnını zar zor doyurabilir bir duruma getirilirken çift bozan vergisiyle toprağını izinsiz terk eden ve üç yıl üst üste ekip biçmeyenler cezalandırılıp adeta toprağa ayağından pranga ile bağlanırken ticareti azınlık Ermeni, Yahudi ve Rumlara bırakılmıştır. Anadolu halkı yeteneksiz değil bizzat Osmanlı devlet sistemiyle köreltilmiştir...Anadolu Cumhuriyet devrimini yaptığında doğu enerji kaynaklarına ulaşmak isteyen batılı emperyalistler hayallerini ertelemek zorunda kaldı. Ama bir yandan da Anadolu da isyanlar tertiplediler...Türkiye cumhuriyetinin kurulduğu dönemlerde dünyaya egemen olan güçler orta doğudaki monarşiyi destekler iken bu gün ne oldu da geri sistemler olarak ilan edildiler?

  Ayasofya Müzesinin Cami Olmasının Arka Planında Neler Olabilir? (Taner SARGIN) 13 Kasım 2011 Toplumsal Olaylar 

Ekümenlik talebinin nedeni nedir? Ruhban okulunun açılması için çalışan Fener Rum Patrikhanesi, Lozan Antlaşması gereğince, azınlık statüsünden dolayı Patrik ve kendisine bağlı 12 metropoliti ancak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan ruhaniler arasından seçebiliyor. Ekümenlik damgası altında Konstantinopole olarak çalışan patrikhanenin amacı kendine gelen yardımları İstanbul’un Bizanslaşması için gereken iddialı ve büyük amaçları olan projelere imza atmak.

  Yenidünya Düzeni Güçlerinin Günümüz İnsanı Üzerindeki Politikalarını Gerçekleştirme Araçları (Taner SARGIN) 14 Ağustos 2011 Entelektüel 

Belgesel ya da sinema filmi olsun iyi analiz edebilmeli bizde yarattığı duyguyu tahlil etmeliyiz ama kılavuzumuz somut gerçekler olmalıdır. Bu somut gerçekler nelerdir. Birçoğu bu tür belgesellerde istatistik olarak veriliyor zaten. Günlük yaşamda, haberlerde, dizilerde görüyoruz: Güçlüler kuralları koyuyor. İşine gelmeyince değiştiriyor. Uluslar parçalanıyor. İşine gelirse birleştiriliyor. Ama halklar hep sömürülüyor

  Suriye Hususunu Doğru Değerlendirmek. (Taner SARGIN) 11 Ağustos 2011 Dünya 

Gelelim esas konuya. Geçmişte Muhammet El hüseyni'yi kullanan güçler bu gün Arap devletlerini karıştırmak ve de denetimi altına almak için kimleri kullanıyor?

  Hanefi Avcı’nın Kutsal Görevi Devam Ediyor. (Taner SARGIN) 8 Ağustos 2011 Politik Olaylar ve Görüşler 

Türkiye’nin aldığı askeri araç ve gereçleri ile PKK’nın alabileceği askeri araç ve gereçleri kıyaslarsanız. Bir bölgedeki Milliyetçi Kürt Hareketinin gücüyle, Bu bölgeyi de içine alan kocaman bir devletin gücünün kıyaslanması söz konusudur. Amerika için Pazar önemlidir. Kime daha fazla ve karlı silah veya araç gereç satabiliyorsa başta onu muhatap alır. Hanefi Avcının Türkiye’yi bu kadar küçümsemesine hiç şaşırmadım.

  İnsan Beyni Nasıl Çalışır? (Taner SARGIN) 16 Temmuz 2011 Tıp 

Siber bilincimiz doğduğumuz andan itibaren aldığımız tüm iletilerin depolandığı yerdir.

  Bilimin Işığında Doğayı ve Evreni Doğru Kavramak (Taner SARGIN) 15 Temmuz 2011 Fizik 

Cisimler kütleleri oranında çevrelerine gravite denilen parçacıklar yayar. Kütlenin çekim alanına giren küçük cisimlere gravitasyonal parçacıklar merkeze doğru bir kuvvet uygular. Düşen cisim merkeze yaklaştıkça uygulanan kuvvet de artar. Kütlesi büyük olan cisimler yaydıklar gravite sayesinde daha geniş alana yayılmış bir çekim etkisine sahipken yüzeylerindeki çekim de kütlesi oranında büyür.

  Hayal Gücünün Paradigması - 5 (Taner SARGIN) 22 Haziran 2011 Bilim Kurgu 

Ruh eşim benim tavırlarıma dayanamayıp gittiğinde Sercan’ı tekrar buldum. Aslında ona ulaşmamın tek yolu Sercan’ı bulmaktan geçiyordu. Sercan bu sefer konuşmaya gönüllü gelmişti. İnsanların kavrayamadıkları çok şey olduğunu söylüyordu. Bu günkü düşünce sistemleriyle bunu kavramaları güç diyordu.

  Müşküle’de Kış (Taner SARGIN) 19 Haziran 2011 Yerler 

Gölün gözleri sönük maviydi. Yazın sıcağı İznik gölünün yüreğinde üşüyen derin bir izdi. Adeta dalgaları dahi öylece donmuştu.

 

 



İstiridyenin değerini oluşturan, serseri kum taneleri ile kirletilmesi sonucu oluşmuş inci taneleri değildir. İnciyi oluşturanın kendisi olması değer sahibi yapar onu. İstiridyenin değer anlayışı insanların değer yargılarıyla çelişebilir. Ama bu istiridyeyi bağlamaz.



 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Taner SARGIN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.

 

Bu dosyanın son güncelleme tarihi: 21.11.2024 11:40:00