..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Fatih Mehmet Mirza
Fatih Mehmet Mirza - Sözün Gücüne Ýnanýn
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Býraktýðýn Miras Hala Kalemimde (Fatih Mehmet Mirza) 18 Mayýs 2010 Ýliþkiler 

Buhranlarý kapýlmýþ bir yazar belki de bir þairin kaleminden dökülen kelimelerim ben kuþkusuz. Hayal ettiklerim ve yaþadýklarým biraz da yaþamak istediklerimi anlatýyorum bugün mektubumda Sana. Okumayacaðýný bilerek, Sevgiyle, AÞK’la ve Saygý ile aktarýyorum duygularýmý, uçlarý kýrýþmýþ bu mahzun kâðýda.

  Sensizliktir Canýmý Acýtan (Fatih Mehmet Mirza) 17 Nisan 2010 Baþkaldýrý 

AÞK apoletlerini takmýþ bir komutan gibi dolanýrým gittiðin yerde Canýmý acýtan gidiþin deðil Sensiz kalýþýmdýr inan Islýk çalarým yalnýzlýðýn yaþadýðý mekânlarda Tabutlar dolaþýr býrakýp gittiðin yüreðimde Anlamsýz cümleler kurarým içinde Sen olmayan Nasýl da gittin Sevgili arkana bakmadan, iþte budur asýl içimi acýtan.

  Son Sözümüzü Söyledik Konuþmadan (Fatih Mehmet Mirza) 5 Nisan 2010 Aþk ve Romantizm 

"...Uygar toplumun serkeþ fanileri gibi dolaþýyorduk, AÞK kokulu sokaklarda Nahoþ dokunuþlarýn tutsak Aþýklarýydýk, kabýna sýðmayan mekanlarda..."

  Yarým Kalan Aþk "Baba" (Fatih Mehmet Mirza) 28 Mart 2010 Ýtiraflar 

Her dilde ayrý bir yazýlýþý olan; fakat evrenin her yerinde tek bir anlam taþýyan, “Baba” adý verilen bir varlýktan bahsedeceðim satýrlarýmda.

  Restore Etmeliyim Yýpranmýþ Duygularýmý (Fatih Mehmet Mirza) 22 Mart 2010 Bireysel 

“Restore etmeliyim yýpranmýþ duygularýmý Sorgulamadan, hesap vermeden ve sen bilmeden sessizce.”

  Bir Kadýn"ýn, Bir Sevgili"nin, Bir Aþk"ýn Anatomisi (Fatih Mehmet Mirza) 15 Mart 2010 Lirik 

"...Miras olarak býrakmalýyým sevgiyi paryalara Umut namýna yaþamalýyým bir kadýnýn dünyasýnda Gözden uzak, AÞK’a tuzak kaçýþlarýn sahanlýðýnda..."

  Maðrur Bir Eda (Fatih Mehmet Mirza) 9 Mart 2010 Aþk ve Romantizm 

Sonsuzluk yolculuðunda dönüþü olmayan bir bilet olmalýyým yüreðine Eþkýya ruhlu, asi duruþlu, bir Âþýk kadar cesur olmalýyým Ve marþýmýz olmalý Dulce Pontes’in Cancao do Mar’ý

  Aþk"la Karýþýk Aþk Tarifi (Fatih Mehmet Mirza) 5 Mart 2010 Sevgi ve Aþk 

“…AÞK’larýn en güzelini, çýlgýnca sevenini, yalnýz sende bulmuþtum, yalnýz senin olmuþtum…” Kelimeler ile anlatýlamayacak kadar engin, sevgili ile yaþanýlacak kadar coþkulu, ifade edilemeyecek kadar yoðun ve tanýmlanamayacak kadar karýþýk olan, herkesçe bilinen, adýna AÞK denilen efsunlu kelimeyi anlatmayacaðým. Onu yaþayacaðým.

  90"larda Çocuk Olmak (Fatih Mehmet Mirza) 2 Mart 2010 Aný 

Çocuk olmak, Ailemiz vardý bizim, sabahlarý bize kýzarmýþ ekmek üzerine yað süren annemiz, ananemiz vardý. Bize bakan ananelerimiz, babaannelerimiz, bizi kýzdýran teyzelerimiz, þair dayýlarýmýz, hayta kardeþlerimiz, akþam gelirken elleri ekmek dolu dedelerimiz vardý bizim. Mutlu bir yuvanýn neþesiydik biz, en sevilen, en deðerli olan, en kýymetliydik, tek kelime ile her þeydik biz. Küçüktük ama koca yüreðimiz vardý bizim, içine dünyayý sýðdýrdýðýmýz sevgi dolu yüreklerimiz vardý bizim, sahte olmayan gerçek sözlerimiz vardý, yalandan arýnmýþ. Çocuktuk ve çocukluk yapýyorduk hayata aldýrmadan, bazen kýrýldý kalbimiz bazen bozuldu büyümüz ama her þeyden öte sevgimiz vardý bizim.

  Utanýyorum Anne"ler Gününden (Fatih Mehmet Mirza) 26 Þubat 2010 Popüler Kültür 

Anne, ana, mother, мама, mutter, madre, mamma, μητέρα… Her dilde farklý bir yazýlýþý olan; fakat yüreklerde hep ayný yere sahip olan ulvi bir varlýktýr ANNE. Sevginin doruk noktasý, AÞK’ýn gizemi, utangaçlýðýn masumiyeti ve özlemin durak noktasýdýr ANNE.

  Aliya Sen Olmasaydýn (Fatih Mehmet Mirza) 24 Þubat 2010 Özgürlük ve Eþitlik 

“Bizler insan olmaya ve insan kalmaya çalýþtýk ve baþarýlý olduk.” Söylemini kazýyacaðým zalimlerin yüreðine. Bilge Kral, namý deðer Aliya. Silahsýz bir ordunun, yok olmaya mahkûm edilmiþ bir milletin, baþý dimdik duran bir lideri. Ýnancýyla bütünleþmiþ vatan AÞK’ýný taþýyor benliðinde. Sessiz Boþnaklarýn, daha doðrusu sessizliðe mahkûm edilmiþ Boþnaklarýn, aþaðýlanmýþ bir topluluðun (!) asil ve kutlu lideri Aliya Ýzzetbegoviç.

  Beni Ben Yapana (Fatih Mehmet Mirza) 24 Þubat 2010 Tasavvuf 

Bir yol çizmeliyim cep haritamda Bir kalem almalýyým elime, kaderimi çizmeye koyulmalýyým Bir rehber bulmalýyým doðru hamleyi yaptýracak Bir es vermeliyim hayata, yükümü taþýyacak

  Tek Bir Sözle Baþladý Her Þey (Fatih Mehmet Mirza) 12 Ekim 2009 Dinler, Ýnançlar ve Ateizm 

“Dünyanýn gördüðü her büyük baþarý, önce bir hayaldi. En büyük çýnar bir tohumda, en büyük kuþ bir yumurtada gizliydi.” James Allen’ýn bu sözünü her okuduðumda inancýn vazgeçilemeyecek en ulvi duygu olduðunu hatýrlarým. Hayaller ve getirdikleri veya götürdükleri… Hep bir baþlangýcý vurgular bu cümle, yaþama atýlan ilk adýmý, hayata sunulan ilk manayý...

  Yaðmuru Beklerken (Fatih Mehmet Mirza) 18 Eylül 2009 Yaþam 

Yaðmuru beklerken… ( Yine Umut) Hayata baðlayan yegâne unsurlardan en önemlisidir Umut. Kanýn damarlarda dolaþýrken bedene yaþam pompalamasý gibidir çoðu zaman. Bütün kayýplara raðmen derinliklerden insanýn yüreðine seslenen nidadýr, Ýlahi bir bekleyiþtir. Yok olmuþken küllerinin içinden yeniden doðmaktýr birazda. Ve Umut, gök gürültüsüyle gelen saðanak bir yaðmurdur.

  Özgürlük Müzesi (!) (Fatih Mehmet Mirza) 26 Aðustos 2009 Savaþ ve Afetler 

“Bugün AÞK’ýn büyülü penceresinden bakmayacaðým hayata; ama tamamen duygusal yaklaþacaðým duygularýma” Adý : Özgürlük (!) Soyadý : Müzesi Yaþý : Ölümsüz Uyruðu : Dünyalý Cinsiyeti : Kurþun Asker Görevi : Adýný tüm Cihana duyurmak

  Aþk Tutulmasý (Fatih Mehmet Mirza) 28 Temmuz 2009 Aþk ve Romantizm 

Sevgi mührünü taþýyan AÞK’a âþýk bir faniydi þimdi. Mührü kime kapatacaðýný bilemeden dolaþýyordu sokaklarda derbeder. Yaþamý boyunca Onun yanýndan ayrýlmayan bedendeki tinsel gücü, yüreðindeki kalp atýþlarýný hýzlandýrýyordu. Soyut sevdalarýn somut dokunuþlarýydý bunlar Yaðýz Delikanlýnýn duygularýna. Kendisine ne olduðunu bilemeden dolaþmaya devam etti, devam etti…

  Selam Esrarlý Þehir (Fatih Mehmet Mirza) 18 Temmuz 2009 Yerler 

"...Maneviyatýn esintisi yüzümü okþarken, yüreðimin, kutsallarýmýzýn tebessümüyle serinlediði bir ortamýn havasýný her þeyimle içime çekmiþtim, býrakmamacasýna. Kaybettiklerimi tekrar geri bulmanýn sevinciyle gözlerimden dökülen yaþlar ruhumu serinletirken, hýçkýrýklarým sevincime farklý bir hüzün katýyordu..."

  Aþk Hüzünde Saklýdýr (Fatih Mehmet Mirza) 2 Temmuz 2009 Aþk ve Romantizm 

…Bu dansý bana lütfeder misiniz sesiyle irkildi kýz. Þaþýrmýþtý, bunu beklemiyordu. Gözlerini oðlanýn göz bebeklerinde görüyordu. Heyecanlý bakýþlardý bunlar, titrek dokunuþlardý. Elbette dedi kýz tereddüt etmenden. Orkestra çalmaya baþladý Notre Dame de Paris’in büyülü þarkýsý “Belle” kulaklarda çýnlýyordu.

  Ayn, Þýn ve Kaf (Fatih Mehmet Mirza) 7 Haziran 2009 Sevgi ve Aþk 

"...Sadece Sevdiði kiþiyle olmak ve hayata bir çelme takmak istiyor. Kuþlar gibi kanat çýrpmak istiyor göklere, çocuklar kadar þen olmak istiyor, anla Sevdiðim AÞK’ý yaþamak istiyor bu beden..."

  Ýki Kelimelik Aþk II (Fatih Mehmet Mirza) 25 Mayýs 2009 Aþk ve Romantizm 

“Ýki Kelimelik Aþk” kulaklarýmla birlikte, ruhumda derinden hissetmiþti. Ýlk kez söylemiþtin “Ýki Kelimelik Aþk’ý bana. Yýllar öncede ayný oda idik ve Sen yine karþýmda baþtan aþaðý Ben’din. Gözlerimin içine baktýn ve … Tokmak sesi engel olmuþtu! O zaman da mý söyleyecektin Sevgilim “Ýki Kelimelik Aþk’ý ? Hýzlý adýmlarla odayý tek ettim ve Seni. Seninle birlikte Aþk’ýmý da o odada býraktým, bir gün geri geldiðimde ayný yerde bulayým diye. Aþk’ýmý buldum ve her þey kaldýðý yerden devam ediyordu. Sanki Aþk’a ara vermiþ iki Sevgili misali yaþýyorduk yine her þeyi..."

 

 



Seni Arayan Sesim

"Sözün Gücüne Ýnanaýn!"

VERA



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Fatih Mehmet Mirza, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 20.04.2024 12:26:31