..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hata! Klavye baðlý deðil. Devam etmek için F11'e basýn...
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Kemal Yavuz Paracýkoðlu
Kemal Yavuz Paracýkoðlu - Siktiriboktan Þiir ve Öyküler
Site Ýçi Arama:


Roman
  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/1. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 15 Mayýs 2012 1. Bölüm 

Daðýn tepesinde, bir kaya kütlesi üstünde yer alan kale, bin yýlýn rüzgârlarýyla yerle bir olmuþtu. Kale surlarýna ait aþýnmýþ duvar taþlarý olmasa buranýn bir kale kalýntýsý olduðunu anlamak mümkün olmazdý; hiç kimsenin, oraya tarihi bir deðer biçtiði de yoktu zaten.

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/3. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 19 Mayýs 2012 1. Bölüm 

Ortalýðýn karanlýkla aydýnlýk aralýðýnda beklemeyi sürdürdüðü saatler, güneþ ýþýnlarý tepedeki kale kalýntýsý surlara deðiyor ama henüz Kayaköy’ün kale duvarlarýndan aþýrýlmýþ taþlarla inþa edilmiþ evlerine, aðýllarýna, ahýrlarýna, bahçe duvarlarýna deðmiyordu.

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/2. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 17 Mayýs 2012 1. Bölüm 

Kayaköy muhtarý, yanýnda aðzý laf edebilen, eli ayaðý düzgün bir iki kiþiyle birlikte sabah erkenden Kabaloðlu çiftliðine ulaþtý...

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/4. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 31 Mayýs 2012 1. Bölüm 

Oflaya puflaya, alýnlarýndaki ter kalýn bir toz tabakasýyla karýþýncaya kadar topraðý kazmýþtýlar. Alican, ablasýnýn hayallerinde yer almak istemeyerek, “yok, “ dedi, “ben topraðý böyle eþeleyip durmaktan hoþlanmýyorum. Hem biþey de bulamýyorsun. Boþuna kaz, dur.” Gülbahar, “ Ýyi. Sen keçi çobanlýðýna devam et...” diyerek öfkelendi

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/5. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 3 Haziran 2012 1. Bölüm 

Gülbahar, bir an eþelemeði býrakarak yukarý doðru kulak kabarttý. Alican korkarak, “N’oldu?” diye fýsýldadý.

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/6. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 7 Haziran 2012 1. Bölüm 

Adam uzanarak, çýðlýklar atan Alican’ý Gülbahar’ýn elinden aldý.

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/7. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 8 Haziran 2012 1. Bölüm 

Gülbahar çaresizlik içinde etrafýna bakýndý. Gözüne kestirdiði bir kayayý yerinden oynatýp, kucaklayarak yerden kesti, dizleri hizasýnda yar kenarýna getirip aþaðý attý. Attýðý kaya hedefine ulaþmadý, teröristin baþý yanýnda öteki kayalara çarparak parçalandý.

  Bizim Köyün Ayýlarý (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 10 Haziran 2012 Fantastik Roman 

"Ben bir fotoðraf albümüyüm. Kafamýn içinde, hiç deðiþmeyen, kimisi silik, kimisi derin izleri olan canlý yüzler taþýyorum. Binlerce…”

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/9. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 12 Haziran 2012 1. Bölüm 

“Kardeþinle mi, abinle mi? Ali Elmas senden epeyi yaþlý da...” “Yok. Onbir yaþýnda o...”

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/8. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 11 Haziran 2012 1. Bölüm 

Fiko ve diðerleri aþaðýdaki ölü eþkýyanýn ve Alican’ýn baþýnda toplanmýþlardý, adamý yanýna geldiðinde adamýn önüne dikilip, yerdeki ölü bedenleri iþaret ederek, öfkeyle baðýrmaya baþladý:

  Mevsim Gülbahar - 1. Bölüm/10. (1. Bölüm Sonu) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 1 Eylül 2012 Aþk ve Romantizm 

Bulanýk, ekonomik ve sosyal açýdan nispeten geliþmiþ, ekonomik varlýðý olan insanlarýn oturduðu apartmanlarýn, ticarethanelerin, bankalarýn, resmi dairelerin, v.s., bulunduðu bir ana cadde ve bu caddeyi çevreleyen gecekondu mahallelerinden ibaret tipik bir Anadolu kasabasýydý.

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/1. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 1 Ekim 2012 Aþk Romaný 

1970’li yýllarýn sonlarýydý. Müthiþ bir bölünme yaþanýyordu ülkede… Ýnsanlar, “saðcý” ve “solcu” diye iki kutba bölünmüþlerdi ve sürekli birbirlerini öldürüyorlardý.

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/2. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 6 Ekim 2012 Bilim Kurgu 

Saha içindeki “solcu” gençler kendi aralarýnda maç yapmaya hazýrlanýyordu.

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/3. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 11 Ekim 2012 Aþk Romaný 

Anadolu Üniversitesi rektörlük binasýndaki Sosyal Bilimler Fakültesi dekaný Prof. Dr. Nezih Al’ýn bürosu iç içe iki odadan ibaretti. Ýçeriye, Nezih beyin yanýna, dýþ odadaki sekreter kýzýn yanýndan geçilerek giriliyordu.

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/4. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 16 Ekim 2012 Aþk Romaný 

Kafeteryada kalanlardan Paþa, Metin’in solcu gruptan ayrýlarak elindeki poþetle kafeteryaya doðru geldiðini görünce dikkat kesildi. “Anlarýz birazdan þu kitaplarýn ne kitabý olduðunu.”

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/5. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 22 Ekim 2012 Aþk ve Romantizm 

Halil Kaya’nýn otobüsü saat tam onüçte hareket etti. Bora ile Hülya, otobüsün arkasýndan uzun uzun el salladýlar. Sonra Hülya, bir görevliye, “Ayvalýk’a saat kaçta varýr?” diye sordu. “Allah kýsmet ederse saat yirmi birde Ayvalýk’ta olacaktýr.”

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/6. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 28 Ekim 2012 Aþk Romaný 

Türkiye’de ki bir memur için en ideal yaþam, memuriyete baþladýktan sonra, hemen bir kooperatife girerek, henüz çoluk çocuk yokken, ya da çocuklar küçükken, yani taksit ödeyebilecek haldeyken bir kooperatifte ev sahibi olabilmek, çocuklar büyüdükçe de onlarýn eðitimlerine daha fazla harcama yaparak memlekete yeni memurlar yetiþtirmekti.

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/7. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 4 Kasým 2012 Aþk Romaný 

Anadolu Üniversitesindeki olaylarý soruþturan emniyet mensuplarý olaylarýn baþlamasýyla ilgili olarak Cemal’inkiyle birlikte birçok isime kolayca ulaþmýþlardý; bunlardan firarda olan Ali Ýhsan ve Metin’in dýþýnda elliden fazla kiþi gözaltýna alýnarak Emniyet Müdürlüðünde sorgulanmaya götürülmüþlerdi.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm - 10. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 17 Aralýk 2012 Aþk ve Romantizm 

Bedri bey yatak odasýna yönelirken Halil, annesinin yanaklarýndan öperek gönlünü almaya çalýþtý; sonra o da odasýna gitti. Nisa haným sinirli hareketlerle, kocasýnýn tembihine raðmen tabak ve bardaklarý mutfaða taþýmaya baþladý…

  Mevsim Gülbahar (2. Bölüm/8 - 9) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 17 Aralýk 2012 Aþk ve Romantizm 

Erol, babasýna, ne oluyor, der gibi bakýnca, Ýzzet bey piþkin piþkin gülümsedi. Erol ve Halil’e dönerek, “Çocuklar, olanlardan sizin haberiniz olmadýðý için, bu þaþkýnlýðýnýzý anlýyorum. Anlatayým da dinleyin. Bu deli kýz, Kaya ailesi ile Soylu ailesini dostluklarýnýn yaný sýra akraba da yapmak kararý almýþ kendi kendine! Ve, bu kararýný iki aileyi bir araya getirerek, her iki tarafa da teblið etti…”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/11. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 18 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Erol Soylu’nun iþ yeri, Ayvalýk’ta, Atatürk Bulvarý üzerinde, tam da merkezi yerde, ikinci katta, evden devþirme bir avukatlýk ofisiydi. Binanýn zemin katýnda bir beyaz eþya maðazasý, üst katlarda bir doktor muayenehanesi ve bir mali müþavirlik bürosu bulunuyordu…

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/16. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 21 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Ümmühan, “ben banyoya gidiyorum,” diyerek evin arka tarafýna geçti.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/12. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 19 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Kapý zili çalýndýðýnda mutfaktan salona doðru elinde dilimlenmiþ ekmeklerle gelmekte olan Nisa haným, yön deðiþtirerek elinde ekmeklerle kapýyý açmaya geçti.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/13. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 19 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Sarýmsaklý’da, Sahil yolundaki bir emlakçi dükkânýnda, Ümmühan, çantasýndan çýkarttýðý iki ayrý anahtarlýktaki anahtarlarý þiþman emlakçiye verirken sýký sýkýya tembih ettiði konu, eþyalarla ilgiliydi.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/14. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 20 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Halil Kaya, kendini iyice salak gibi hissetmeye baþlamýþtý bu kýz yüzünden, “Yahu, niye dalga geçiyorsun? Seninle hiçbir þeyi ciddi ciddi konuþamayacak mýyým ben?”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/15. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 20 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Sahil yolu boyunca, yolun yarýsýný kat ettiklerinde Ümmühan onun elini tutup çekiþtirmeye baþladý, “Haydi koþ! Eve benden önce varabilirsen, bugün ne istersen iste yapacaðým…”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/17. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 21 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Ümmühan’ýn uslu durmasý mümkün mü? Yolda henüz ilerliyorlardý ki, zýpladý yine oðlanýn sýrtýna, yine bacaklarýný beline, kollarýný boynuna kenetledi. Halil, yine bir türlü söküp atamadý onu sýrtýndan.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/18. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 21 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Halil, arabasýný Ümmühan’ýn evi önüne çekerek Ümmühan’ýn inmesini beklemeye baþladý ama, boþuna. Kýz kýpýrdamýyordu bile.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/19. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 22 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Halil Kaya, odasýna girerek, içinde ýslak elbiseleri bulunan poþet torbayý kapý arkasýna doðru fýrlatýp, kendini sýrtüstü yataðýna attý.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/20. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 24 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Avukatlýk bürosunda ki arþiv odasýnda Erol Soylu, çalýþma masasý baþýnda oturmuþ, eski dava dosyalarýný incelemekteydi. Yaþlý Muharrem Efendi, dolaplarý karýþtýrarak temizlik ve düzenleme yapmaktaydý…

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/27. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 8 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Hülya, salondaki masada ders çalýþmaktaydý. Kapý çalýndý. Kalktý, gidip kapýyý açtý. Gelen Cemal’di. “Selam!” “Hoþ geldin!”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/21. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 26 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Ayný tip kooperatif evlerinden Erol’larýn evi ile Halil’lerin evi arasýndaki evin düzenli biçilmiþ, yemyeþil çimle örtülü bahçesinde, rengarenk çiçek öbekleri ve birkaç meyve aðacý arasýnda iki kýz çocuðu evcilik oynuyordu.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/22. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 28 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Telefonun zili birkaç defa tekrarlayarak çalýnca, Nisa haným mutfaktan söylenerek geldi: “Kýçýnýzý kaldýrýn da, telefona bir bakýverin Bedri Bey!” Verdiði ültimatoma raðmen kendisi açtý yine de;

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/23. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 30 Aralýk 2012 Aþk Romaný 

Kýzýlcýklý Mahmut Pehlivan caddesinden ayrýlan ambulans Devlet hastanesinin acil servisi önüne gelip yanaþtý.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/24. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 6 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Bu gün Halil’e tanýdýklarý beþ gün doluyordu. Akþam olmuþtu ve son geceydi Halil ile diyalogsuz geçirmek zorunda kalacaðý. Ümmühan, yarýn sabahtan itibaren Halil’in tepesinde bitebilecekti.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/25. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 8 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Erol, daha önceden, Cunda’da, Sahilde, deniz kýyýsýnda ki müzikli lokantalardan birinde yer ayýrttýrmýþtý. Genelde ailelerin oturduðu bir lokantaydý. Kendileri için ayrýlmýþ masanýn üstünde raký þiþesi ve meze servisi Erol’un talimatý doðrultusunda, onlar gelecek diye daha önceden hazýrlanmýþtý

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/26. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 8 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Ümmühan, camekan dýþ kapýdan geçerek, lokantanýn vestiyer/büfe, tuvalet, kulis, mutfak kapýlarýnýn ve yine camekanlý salon kapýsýnýn açýldýðý antresine geldi

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/28. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 11 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Kapý aralandýðýnda Halil Kaya’nýn sesi duyuldu. “Hey, millet! Kimse yok mu evde?” Cemal, tanýdýk sesi duyar duymaz derin bir oh çekti. Silahý indirip emniyet kilidini kapatarak beline sokuþturdu.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/30. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 11 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Hülya, Cemal’in odasýna doðru seslendi. “Kanka! Haydi!” Cemal, odasýndan giyinmiþ olarak çýktý. “Çoktandýr hazýrým ben. Senin seslenmeni bekliyordum.”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/31... ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 14 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Halil Kaya, üniversite kampusunun nizamiyesinden çýkarak otobüs duraðýna doðru geldi. Çok moralsiz görünmekteydi. Sinirli hareketlerle boynundaki kravatý söktü, avuçlarýnda buruþturup yanýndan geçmekte olduðu çöp bidonuna fýrlattý.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/29. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 11 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Eskiþehir Kapalý Cezaevindeki berberden saçlarý tamamen kesilmiþ olarak çýkan Bora, yanýndaki refakatçi gardiyanýyla cezaevi hamamýna geldi. Hamamýn kapýsýndan ýslak, yývýþ yývýþ, buðulu bir kir kokusu yayýlmaktaydý. Ýyice aydýnlatamayan yetersiz ýþýklý lambalar, görünümün iðrençliðini daha da artýrmaktaydý.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/33. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 18 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Merdivenlerden inerek dýþ kapýya ulaþan orta yaþlý bir karý koca, dýþ kapýnýn önünde kapýdan girmekle, kapý önünde yýðýlýp kalmak arasýnda bir görünümdeki Halil’i görünce, ona acýyarak baktýlar.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/32. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 14 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Halil Kaya, rakýsýný bitirmiþ, þimdide birayla cilalama yapýyordu ve iyice sarhoþ olmuþtu.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/34. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 18 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Okuldan dönen Cemal ve Hülya, dýþ kapýdan girerek zemin kattaki evin kapýsýna gittiler. Cemal, “içerden su sesi geliyor,” diyerek kulaðýný kapýya yanaþtýrdý.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/35. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 18 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Halil, Cemal ve Hülya, cadde üzerindeki park etmiþ araçlarýn arasýnda bulduklarý bir boþluða park ettikten sonra arabadan inerek, hemen yakýnlardaki karakola kadar yürüdüler.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/36. ) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 29 Ocak 2013 Aþk Romaný 

Polis minibüsü, cadde boyunca gelerek birahane önünde durdu. Direksiyonda oturan, Halil’e; “Burasý mý?” diye sordu. “Evet.”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/37) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 5 Þubat 2013 Aþk Romaný 

Dýþarýdan duyulan bir ses mahkumlarý sayýma çaðýrmaktaydý. “Herkes sayýmaaa!… Sayýmaaa…. Hadi ulan, herkes içtimaaa…”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/38) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 16 Þubat 2013 Aþk Romaný 

Gece, herkesin yataklarýna çekilmeye baþladýðý saatlerde, Bora, pantolonunun paçalarýný bir karýþ kadar kývýrmýþ, çoraplarýný çýkarmýþ, ayakkabýlarýnýn arkasýna basmýþ, gömleðinin kollarý katlayarak kývrýlmýþ olarak tuvaletlere geldi.

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/39) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 16 Þubat 2013 Aþk Romaný 

Celal Kabaloðlu, oðlunun kendi arabasýyla geldiðini duyunca tepki gösterdi. “Eskiþehir’den buraya kadar araba sürecek þoför müsün sen de, kendi arabanla geldin! Seninkine cahil cesareti denilir!”

  Mevsim Gülbahar - (2. Bölüm/40) (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 16 Þubat 2013 Aþk Romaný 

Halil Kaya Ayvalýk’a döndüðünde sabah ezaný okunuyordu. Doðruca evlerine gidip, gürültü çýkartmamaya özen göstererek kendi anahtarlarýyla sokak kapýsýný açýp girdi.

  Paþazade…1. (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 23 Aðustos 2016 Gülmece (Mizah) 

Sübyanlar Yetiþtirme Yurdu iki katlý, eski, büyük bir taþ binaydý. Yurdun büyük avlusu cezaevlerini çaðrýþtýran büyük, parmaklýklý bir demir kapýdan þehrin en iþlek ana caddesine açýlmaktaydý. Ana giriþi cadde tarafýnda bulunan ve yeni, betonarme bir bina olan müdür lojmanýndan avluya küçük bir arka kapýyla gelinebiliyordu.

  Paþazade... 2 (Kemal Yavuz Paracýkoðlu) 30 Aðustos 2016 Karakterler Üzerine 

Yurdun müdavimi çocuklar, oyun saatlerini büyük avluda geçirmekteydi. Fiziksel olarak yeterliði olanlarýn bazýsý ateþli taraftarlarý önünde futbol, basketbol, voleybol oynamaktaydý. Fiziksel yapýlarý bunlarý yapmaya yeterli olmayanlar da yakar top, saklambaç, körebe türü oyunlarla eðleniyorlardý. Elleri kýçlarý üstünde baðlý birkaç görevli avlu boyunca gidip gelerek gözcülük yapýyorlardý.

 

 



uzun metrajlý bir filmdi hayatým
—aptalca çocukluklarýmý
—tembel öðrenciliklerimi
—can sýkýcý arkadaþlýklarýmý
—heyecansýz aþklarýmý
—izleyenleri sýkacak evliliðimi
—tatsýz tuzsuz, bereketsiz iþ hayatýmý
—temposu düþük emekliliðimi
kesti montaj iþçileri
onca yaþadýklarýmdan sonra
geriye bir reklâm filmi bile kalmadý…



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kemal Yavuz Paracýkoðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 29.03.2024 07:05:15