..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > mehmet burak yüksel




15 Haziran 2011
Karanlýk Köle  
mehmet burak yüksel
Sevdiklerimiz ellerimizden alýnýrken, iki savaþçýmýzý büyücüyle savaþmasý için görevlendirdik. Kara Köle mutlaka efendisi ruh toplayacýsý büyücü ile birlikte yokedilmeli.


:BCAJ:
KARANLIK KÖLE

Sabah olmasýna raðmen aðaçlarýn gölgesi ormana gece gibi çökmüþtü Meric köyü nün baþýndaki laneti ebediyen kaldýrmaya yemin etmiþ iki genç savaþçý atlarý ile karanlýk ormanda sessizce ilerlemekteydiler. Ýki savaþçýda yanlarýna silahlarýný almýþ olmalarýna raðmen, soðuk ve karanlýk Uradu ormanýnýn içinde, daha önce hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediði kadar ilerlemiþ olduklarý için korkuyorlardý. Bir zamanlar kraliyet ordusunda gözü karalýðý ile nam salmýþ kýrk yedi yaþlarýndaki Fiyera, bir yandan hava kararmadan aðaçlarýn az olduðu ,tuzak kurup rahatça dinlene bileceði bir kamp alaný bulmayý diliyor diðer yandan ise atýný bu isteðine tezat düþecek kadar yavaþ ve temkinli sürüyordu.
Yirmi beþ yaþlarýnda oldukça iri cüsseli olan Kroken atýný öfkeyle durdurup arkasýna baktý. “Ne savaþçý ama neredeyse altýna yapacak! Bak Fiyera bütün gün seni bekleyemem” Fiyera hafif bir tebessüm ile Kroken’e cevap verdi. “Eðer kahraman olmak istiyorsan önce hayatta kalmalýsýn atýný hýzlý sürmek için deðil dikkatli sürmek için çabala.” Kroken dikkatli deðil ödlek olduðunu söyleseydin daha inandýrýcý olurdun diye baðýrarak hýzla aðaçlarla çevrili düz patikada yoluna devam etti. Fiyera yý hiç sevmiyordu nedenini bilmese de ona hep sinir oluyordu. Þimdiye kadar köyden hiç dýþarý çýkmayan Kroken baskýcý bir ailenin çocuðu idi. Orduya katýlmak istediðinde babasý buna þiddetle karþý çýkmýþtý. Bir savaþçý olmayý hayal ederken kendini odun ambarýnda odun kesen bir köylü olarak bulmuþtu. Köyde kimse ona rakip olamazdý en güçlü en iri olan oydu iyi bir savaþçý olup tüm dünyayý gezebilirdi, ama iþte kýsmet. Öte yandan bu kendini beðenmiþ Fiyera Kraliyet ordusunun seçkin savaþçýlar timine kadar yükselmiþ ve dört kýtada savaþarak köyün kahramaný olmuþtu. Bu düþünceleri kafasýndan bir türlü uzaklaþtýramayan Kroken atýnýn yelini hýrsla sýktý Ödleyin biri eðer ödlek olmasa ordudan ayrýlýp bu gereksiz köye geri dönmezdi diye iç geçirdi.
Fiyera yol arkadaþýnýn garip bir þekilde kendisinden hoþlanmadýðýný biliyordu. En baþýndan beri bu göreve yalnýz baþýna çýkmak istemiþti. Köyde kendisi gibi savaþmayý bilen kimse yoktu ancak köyün çok yiðit olduðuna inandýðý Kroken isimli bu genç Fiyera ile birlikte bu göreve talip olmuþtu. Baþlangýçta Fiyera Kroken denen bu gencin kaçýrýlan Melisa ismindeki genç kýzla arasýnda bir þeyler olduðunu düþünmüþ ancak daha sonra Kroken nin tek amacýnýn kendisi ile rekabet etmek olduðunu anlamýþtý. Ýçinden hadi bu izbandut benle sidik yarýþtýrýyor peki benim burada ne iþim var diye geçirdi. Belki de burada olmamýn tek nedeni geçmiþimdir diye düþündü. Fiyera küçük yaþýnda köyden ayrýlýp kraliyet askeri olmak için her türlü yakýn dövüþ silah ve savaþ stratejisi eðitimini almýþtý. Kroken nin yaþlarýna geldiðinde ise Kraliyet ordusunun özel saldýrý timine girmeye hak kazandý. Evlendi ve bir çocuðu oldu. Ancak o savaþtayken kýzýný ve karýsýný sel baskýnýnda kaybetti yýllar sonra karýsýný ve kýzýný görmeye gittiðinde tek bulabildiði onlarýn mezarýydý . Derhal orduyu býraktý ve kendi köyü olan Meriç köyüne geri döndü orada huzurlu bir yaþam sürerek kýzýnýn ve eþinin yasýný tutmak istemiþti. Belkin de ellerimin arasýndan kayýp giden kýzýmýn yüreyimdeki acýsýný Melisa yý kurtararak biraz olsun dindirebilirim diyerek bu göreve katýlmýþtý.
Kroken ile neredeyse hiç sohbet etmeden bir süre ilerlediler. Aðaçlarýn seyrekleþtiði neredeyse açýk bir alan bulan Fiyera Kroken e seslendi.
-Sanýrým burada kamp kurmalýyýz. Aya kalmamýz mantýklý olmaz.
Kroken tehtitkar bir þekilde arkasýný döndü
-Buna sen mi karar vereceksin.
Fiyera kendisine meydan okuyan bu genci fazla üzmek istemiyordu. Buyüzden sakinliðini koruyarak cevap verdi.
-Bence ikimiz içinde en iyisi burada kamp kurmak. Çevremize tuzaklardan oluþan bir barikat kuracaðým. Bu bizi gece gelecek tehlikelerden korur.
-Ne o yoksa tanrýnýn unuttuðu bu belalý yerde uyumayýmý düþünüyorsun.
-Neden olmasýn uyku önemlidir. Ben uyumayý severim
Fiyera nýn sakin tavýrlarýndan sýkýlan Kroken öfkeli olduðunu hiç saklama gereði duymadan baðýrdý
- Bana bak kraliyetin çürük askeri belki senin gibi bir budala burada uyuyabilir ama ben o kadar aptal deðilim.
-Fiyera hafif bir tebessüm ile etrafýný inceledi sonra tekrar Kroken ne döndü asýl uyumazsan budalalýk edersin genç adam.
Elinde tuttuðu iki tavþaný kaldýrdý “Burada kamp kuralým , yaban tavþaný eti normalinden sert olur ancak bu gece karnýmýzý doyurur. Sonra güzelce uyuyalým ihtiyacýmýz olacak.” Kroken þaþkýnlýkla Fiyera ya baktý “O tavþanlarý ne ara avladýn”
-Önden hýzlý hýzlý gidersen avlayamazsýn.
Gece ay doðmadan kamp çadýrý kuran ikili yemeklerini yiyordu.
Kroken göz ucuyla Fiyera ya baktý.
-Kraliyet adýna savaþmýþ olabilirsin. Belki çok fazla Ýnsan , Kurt Adam , Cin yada Elf öldürmüþte olabilirsin ama büyü ile savaþmak baþkadýr. Karþýmýzda Melisanýn ailesini katleden her akþam köy korucularýný avlayan o canavar aslýnda bir kukla onun efendisini avlamadýðýmýz sürece bu hep devam edecek.
Uyumak için gözlerini yuman Fiyera ilk defa Kroken nin aðzýndan çýkanlarla ilgilenmiþ görünüyordu ama yine de gözünü açamadý.
-Bu illet tam olarak nasýl baþladý.
-Sen köye gelmeden bir sene kadar önce baþladý. Köye genç bir kadýn geldi. Bir ev tuttu güzel gözleri insaný çileden çýkaran bir ahengi vardý. Þerabýn dan bir yudum alan Kroken konuþmasýna devam etti. Belki tanýrsýn çiftçi Maradin ile evlendi.
Þaþýran Fiyera söze girdi “Maradinmi ? O adamýn bir karýsý iki oðlu olduðunu biliyorum” Kroken öfkeyle þerabýný yudumladý. “Öyleydi eþini sen ordudayken kaybetti sonra o kadýnla evlendi. Ýþte her þey o andan itibaren oldu bir ay sonra Maradin ortadan kayboldu daha sonra çocuklarý tüm aramalarýmýza raðmen bulamadýk. Önceleri köyümüz cývýl cývýldý neþeliydi ama herkes kaybolmaya baþlayýnca iþler deðiþti. Geceleri kafasý olmayan iri bir þövalyenin sokaklarda dolaþtýðý söylentisi yayýldý gündüz bile dýþarý çýkamaz olduk ama fark etmedi. Kaybolan insanlarýn sayýsý artmaya devam etti. Sonra sen geldin bir ay sonrada Melisa kaçýrýldý.” Kýlýcýný yatmak için sað tarafýna yere koyan Fiyera Kroken e onu anladýðýný ifade eden bir þekilde baktý “Merak etme Kroken þövalyeyi de Melisayý da o kadýnýda bulacaðýz”
Karanlýk geceyi aydýnlatan ateþin etrafýnda iki savaþçýda uyumaya baþladý.

Ýki savaþçý Uradu ormanýnda daha önce hiç kimsenin gitmeye cesaret edemediði kadar ilerlediler. Kroken artýk atýný hýzlý sürmek bir yana dursun Fiyera nýn arkasýndan ilerliyordu. Fiyera yanýndaki iri genç adamýn daha önce evinden hiç ayrýlmamýþ birine göre fazla yolculuk yaptýðýný biliyordu. En önemlisi de Ýmede köyüne yaklaþmýþlardý. Uradu ormanýnýn güvenli ve bereketli bir orman olduðu zamanlar Ýmede köyü ormanýn tam ortasýna kurulmuþtu. Kraliyet cin ýrký ile topyekün savaþa girdiði zamanlarda köy vampirlerin sonrada kurt adamlarýn saldýrýsýna uðramýþ köy nüfusunun ancak dörtte biri kaçarken geriye kalanlar hayatýný yitirmiþti. Kraliyet cin ýrkýna karþý nihayi zaferini kazanýnca bir ordu göndererek köydeki tüm þeytani varlýklarý temizlemiþti. Bunlarýn içinde sonradan vampir yada kurt adama dönüþmüþ köy halkýda vardý. Tam bir trajediydi.
Kroken nin yüreyinde ki korkunun nedenini sezen Fiyera onu rahatlatmaya çalýþtý. “Merak etme artýk kurtadamlarýn soyu tükendi bunu sende biliyorsun Ýmede den kalan tek þey harbeler ve aðaçlar”
-Benim korkum kurtadamlar yada vampirler deðil. Artýk onlar yanlýzca masallarda karþýmýza çýkar. O cadýnýn kölesinden korkuyorum
-Baþsýz þövalye?
-Aynen öyle. Baþý olmayan bir þey nasýl yok edilir yada zaten ölü olan nasýl ölür.
Fiyera genç adamýn yüreðindeki korkuyu bastýrmak için Kroken ne döndü “Merak etme herkesi alt etmenin kolay bir yolu vardýr”
Ýmede köyüne vardýklarýnda bir zamanlarýn o büyük köyünden geriye neredeyse evlerin sarmaþýklar tarafýndan kaplanmýþ yýkýlmýþ duvarlarýndan baþka hiçbir þey olmadýðýný gördüler. Kroken köyde odun kesmek için kullandýðý baltasýný çýkararak sað eline aldý ve atýndan indi. Fiyera çatýsý yýkýlmýþ ancak duvarlarý saðlam olan bir ev bularak kýlýcý oku ve kraliyet hançerini sakladý. Kamp kuracaklarý evin çevresini bir kez daha tuzaklarla örttü. Ay yukarý çýktýðýnda uyumak için evin en saðlam duvarýna sýrtlarýný vererek yere oturdular.
Kroken yol arkadaþýnýn kalkanýný tutmak istedi kalkaný tuttuðunda kulaklarýnda dayanýlmaz bir çýnlama sesi duyarak eli ile kulaklarýný kapadý.
-Aaaaghh buda ne ?
Fiyera hafifçe tebessüm ederek güldü.
-Elf yapýmý bir kalkan yanlýzca ben tutabilirim
-Ben tutarsam kulaklarýmmý çýnlar ? ammada saçma
-Kalkaný yanlýzca sahibi tutabilir .Eðer bir baþkasý tutmak isterse kalkan kendini korumak için onu tutmak isteyenin zayýf bir yanýna uyarý verir.
-Nasýl yani
-Örneðin eðer acýya dayanýksýzsan elini yakar, buna dayana bilen birinin kolunu uyuþturur, buna da dayana bilirsen seni öldürmeden yanlýzca sana acý vererek baþka metotlarla seni kendinden uzaklaþtýrýr.
-Yani zayýf yönün neresi ise oraya saldýrarak kendini tutturmaz öylemi ?
Fiyera gecenin sesinden daha farklý bir sesin kulaðýna gelmesi ile irkildi. Hýzlýca ayaða kalktý kalkanýný sýrtýna taktý oku ve kýlýcýný alarak dýþarý çýktý. Okunu çimlerin üstüne koydu kýlýcýný iki eliyle tutarak saldýrý pozisyonuna geçti. Kroken þaþkýn þaþkýn yürüyerek ona doðru geldi. “Ne bu saçmalýk sen ne…..” “Þþþt sessiz ol biri geliyor” etrafýna alaycý bir ifade ile bakýnan Kroken iki elini yana açarak Fiyera ya dödü “bide bana korkak diyosun”
Fiyera gözünü karanlýkta görünmeyen bir patikadan ayýrmayarak kýlýcýný yavaþça indirdi. Ani bir refleks ile belindeki kalkaný tutatarak yüzünü sakladý. Kaþla göz arasýnda ormandan çýkan bir mýzrak kalkana çarparak 1.85 boyundaki Fiyera nýn ayaklarýný yerden kesti. Yere düþen savaþçý hemen mýzrak ýn geldiði yöne doðru okunu fýrlattý.
Karanlýktan çýkan 1.90 boylarýnda tamamen zýrhlý baþ sýz iri bir þövalye Fiyera nýn attýðý oku tutarak Fiyera ya geri fýrlattý. Kýlýcý ile oku karþýlayan Fiyera þaþkýnlýktan donakalmýþ olan Kroken e döndü “Kroken þu bir karýþ açýlmýþ aðzýný kapa yardým et” Kroken baltasýný hýzlý bir þekilde sað eline aldý .Tam bu sýrada baðýrarak koþan bir kadýn, Kroken nin sýrtýna çýkarak genç adamý ýsýrmaya baþladý. Kroken kadýný sýrtýndan atarak tam baþýnýn ortasýna baltasý ile vurdu. Kadýnýn göðsüne hýzlý bir tekme atarak kadýný iki metre gerisine fýrlattý. Krokene doðru koþan küçük bir çocuk kendinden beklenmeyecek bir þekilde iki metre kadar yükseðe fýrlayarak avýný yakalamaya çalýþan bir kaplan gibi Kroken nin üstüne zýpladý. Ancak Fiyera nýn attýðý ok çocuðun tam baþýna isabet etti .Çocuk yere düþerek hareketsiz kaldý. Kraliyet üniformalý iki asker çýldýrmýþ gibi baðýrarak Fiyera ve Kroken nin üstüne atladýlar bir biri ardýna hýzla kýlýç saldýrýlarý yapýyorlardý Fiyera kýlýcýyla savaþçýnýn saldýrýlarýndan kendini korurken Kroken kendisine saldýran savaþçý karþýsýnda neredeyse çaresiz kalmýþtý. Hayatý boyunca eðitimli bir askerle dövüþmeyen iri gençcin elinden baðýrýp küfrederek baltasýný saða sola savurmaktan ve ileri geri hamleler yapýp kýlýç darbelerinden kendini korumaya çalýþmaktan baþka hiçbir þey gelmiyordu.
Fiyera dövüþmekte olduðu askerin kýlýç darbelerini kendi kýlýcýyla bloke ederken askerin kasýklarýna sertçe tekme attý. Acýdan öne doðru eðilen askerin sað omzunu sol kolu ile tutarak askerin arkasýna geçip boðazýný kesti. Kroken nin sesine doðru baþýný çevirdiðinde arkadaþýnýn yerde savunmasýzca yattýðýný ve çýldýrmýþ gibi duran kraliyet askerinin onun tam üstünde kýlýcýný havaya kaldýrmýþ olduðunu gördü. Hýzlý bir hareketle hançerini çýkarýp askere fýrlattý. Hançer askerin sol kulaðýndan baþýnýn içine girdi. Asker Kroken nin üstüne yýðýlýp kaldý .Tiksintiyle askeri üstünden atan Kroken hemen baltasýný geri aldý .Tedirgin bir þekilde etrafýna bakarak Fiyera ya baðýrdý.
-Söylesene bunlarda ne böyle Hani vampir ýrkýnýn soyu tükenmiþti haa
-Onlar vampir deðildi vampirlerin soyu tükendi
-Bana vampirmiþ gibi geldiler
Fiyera Kroken nin aptallýðýna kýzmýþ olduðunu artýk saklamýyordu.
-Söylesene Kroken hiç vampir gördünmü
-Hayýr
-O zaman artýk yorum yapma. Vampirler sýradan kýlýç darbeleriyle ölmezler ayrýca onlarý ancak gün ýþýðýnda avlaya bilirsin burada dört ceset var. Eðer biri bile vampir olsaydý ikimizin de þansý yoktu.
Kroken öldürdüðü ilk saldýrganýn yanýna gitti “Aman tanrým bu kadýný tanýyorum. Biz küçükken köyde yaþardý. Baþý olmayan o hergelenin kaçýrdýðý ilk kurbanlardan” Fiyera kadýnýn yanýna geldi “Pek yaþlanmýþ gibi durmuyor”
Kroken eliyle kraliyet askerlerini gösterdi. “Peki bunlarda kim” Fiyera askerlerin yaný eðilip künyelerine baktý. “Nasýl yani bu mümkün mü ? Bu adamlar Ýmedin köyüne vampirleri temizlemek için göderilen orduda yer almýþlar” “O halde takým arkadaþlarýnýn bize saldýrmalarý biraz tuhaf deðilmi”
Fiyera ilk defa soðukkanlýlýðýný yitirmiþe benziyordu “Benim takým arkadaþým deðiller iþte sorunda burada .Bu köye ordu çok çok eskiden gönderildi Bu adamlarýn benim dedem yaþýnda olmasý gerekirken benden daha genç duruyorlar” Aniden irkilen Fiyera ayaða fýrladý sol eline Elf yapýmý kalkanýný sað elinde kýlýcýný alýp dikkatli bir þekilde çevreyi izlemeye baþladý. “Kroken dikkatli ol bir þey var” Kroken baltasýný alarak kendi etrafýnda dönmeye baþladý. “Bu sefer sana inanýrým hem ayrýca……..” olduðu yerde dona kalan Kroken nin kollarý birden gevþedi sað elinde tuttuðu balta yavaþça yere düþtü. Sýrtýndan göðsüne doðru uzanan dayanýlmaz bir acý hissetmeye baþladý ancak ne baðra biliyor nede acý içinde kývrana biliyordu. Baþýný eðip göðsüne baktýðýnda, siyah bir buharýn kýlýç ucuna dönüþtüðünü gördü. Tam göðsünden çýkan bir kýlýç. ucu , “Sýrtýmdan giren göðsümden çýkan bir kýlýç ucu” diye iç geçirdi bunun anlamýný biliyordu.Ölüm.. Ayaklarý çözüldü ve yere yýðýldý.
Þaþkýnlýk içinde olaylarý izleyen Fiyera kara buharýn birleþmesiyle baþsýz þövalyeyi gördü. “Olamaz” Baþsýz þövalye kýlýç kullanma sanatýnda oldukça yetenekli olduðunu gösterirmiþçesine Fiyera ya doðru güçlü hýzlý teknik esaslý kýlýç vuruþlarý yapmaya baþladý. Fiyera kýlýcýyla þövalyenin kýlýcýna yaptýðý blok lamalarla þövalye kadar iyi kýlýç kullandýðýný ispatladý. Ancak þövalyenin Fiyera dan neredeyse iki kat güçlü oluþu düelloyu Fiyera için oldukça zorlu hale getiriyordu. Fiyera baþsýz þövalyenin yukardan aþaðý doðru paralel inen kýlýç darbesini kendi kalkaný yada kýlýcý ile bloke etmek yerine yana çekildi. Darbesi boþa çýkan baþsýz þövalyenin kýlýcýný kaldýrmasýna fýrsat vermeden kalkaný ile var gücüyle þövalyeye vurarak kýlýcýný þövalyenin kalbine soktu. Ansýzýn Fiyeraya tekme atan baþsýz þövalye savaþçýnýn yere düþmesi ile kalbine saplanmýþ kýlýcý çýkararak Fiyeraya fýrlattý. Yerden hýzlý bir hareketle kalkanýný alan Fiyera, kýlýcýn kalkana çarpmasýndan hemen sonra tekrar ayaða kalkmaya çalýþtýysa da baþsýz þövalye, kýlýcýyla Fiyera tam doðrulamadan kalkana ardý arkasý kesilmeyen darbeler savurmaya baþladý . Baþsýz þövalye Fiyera nýn yorulduðunu hissettiðinde savaþçýyý boðazýndan tutarak havaya kaldýrýp kalkanýný aldý ve Fiyerayý yere çarptý. Artýk hareket edecek hali kalmayan Fiyera nýn göðsüne basan Baþsýz Þovalye Fiyeranýn baþýný ezmek için Elf yapýmý kalkanýný havaya kaldýrdý. Fiyera gülerek baþsýz þövalyeye baktý “Gerçektende kafasýz bir þövalyesin. Acaba bugün yapmaman gereken ne yaptýn” Baþsýz þövalyenin kalkaný tutan elleri yanmaya baþladý þövalye korku ve þaþkýnlýkla kalkaný fýrlatýp tekrar buharlaþarak kaçtý.
“Artýk nasýl öldüreceðimi biliyorum” Fiyera ayaða kalkarak Kroken nin yanýna koþtu. Cansýz yerde öylece yatan dostunun gözlerini avuç içi ile kapadý. “Üzgünüm çocuk üzgünüm”
Krokeni burada tanrýnýn unuttuðu bu köyde gömmek hoþuna gitmemiþti, ancak fazla bir þansýda yoktu. Kalkanýný ve okunu sýrtýna taktý. Atýna binmiþtiki bir kez daha gecenin sessizliðini bozan ufak bir çýtýrtý duydu. Baþsýz þövalye için hazýr deðildi ancak atýna binip dörtnala kaçsa bile biraz önce kaybettiði yol arkadaþý gibi göðsünden çýkan sonrada soðuk bir kýlýca dönen kara bir buhar görmek istemiyordu. Kalkaný ve kýlýcýný tekrar eline alarak sese doðru yürüdü. Ses bu sefer ormandan deðil, duvarý yýkýlmýþ bir ahýrdan geliyordu. Ahýrýn içine yavaþça girdi. Sakince nefes alýp vererek bir zamanlar atlarýn otlamasý için yapýlmýþ olan çitlere yürüdü. Arkasýndan ona doðru yaklaþan ayak seslerini duysa da arkasýný dönmedi. Baþsýz þövalyenin kendisini savunmasýz olarak düþünmesini istiyordu. Ayak sesleri aniden hýzlandý arkasýndan her kim yaklaþýyorsa artýk koþuyordu. Saldýrgan Fiyera ya nihayi darbeyi vurmak için gerildi kýlýcýný havaya kaldýrdý ancak Fiyera ansýzýn arkasýný dönerek saldýrganýn eline kýlýcýnýn keskin olmayan yan yüzünü vurdu. Saldýrgan yere elini tutarak yere düþtü. Fiyera savaþçýnýn göðsüne eli ile bastýrarak kapþonu nu indirdi.Karþýsýnda baþsýz þövalye yada delirmiþ herhangi birini beklerken bir çift yeþil göze sahip yay gibi ince kaþlarý olan yirmili yaþlarýnda genç bir kýz gördüðü için oldukça þaþýrdý. “Sende kimsin”
“Üstümden kalkarmýsýn” Fiyera öfkeyle elini kýzýn buðazýna götürdü “Bak güzelim pek iyi bir gün geçirdiðim söylenemez bir kez daha soruyorum sende kimsin” Korktuðu gözlerinden anlaþýlan kýz eliyle yavaþça kýlýcý boðazýndan iterek “Adým Eliza”

Fiyera birçok savaþa , insanýn asla cesaret edemeyeceði yerlere gözünü kapayarak cesurca atýlmýþtý .Kendini bir kahraman cesur bir savaþçý olarak görüyordu. Ancak kýrk yaþlarýna merdiven dayamýþ bu adam ilk kez yüreðinde korkuyu hissediyordu .Daha öncede Pagan büyücülere. At vücutlu myrmidon lara , Cyclops lara ve daha pek çok ýrka karþý cesurca mücadeleler vermiþti. “Ama yalnýz deðildim” diye geçirdi için den. Nedenini kendide bilmesede ilk kez bir savaþa yalnýz ekibi olmadan çýkmýþtý .Kroken nin ölümü ve þimdide atýnýn arkasýna oturmuþ beline sýkýca sarýlýp uyuyan bu kýzýn sorumluluðu olumlu düþünme yetisini tamammen elinden almýþtý.
Göðsünde oluþan gerginliði birazda olsun hafifletmek için derin bir nefes aldý. Baþýný Fiyera nýn sýrtýna dayayarak uyuyan Eliza ellili yaþlarýna merdiven dayamýþ bu karizmatik savaþçýnýn ani hareketi ile uyandý. “Seni bizim köyde hiç görmedim” Kýza gülümseyerek bakan Fiyera “Bende seni hiç görmedim ufaklýk.” diyerek tekrar önüne döndü.
-Annemi bulabilecek misin
-Bilmiyorum söz veremem amacým cadýyý öldürmek.
-Annemi bul lütfen. Þimdi çok korkuyordur.
Fiyera sessizce bende diyerek iç geçirdi . Sakin ve emin bir tavýrla “Merak etme ufaklýk” diyerek kýza güven vermeye çalýþtý. Bu eski askerin orduda öðrendiði bir teknikti. Ne kadar korkarsa korksun bir karaliyet þövalyesi korkusunu gizlemeyi iyi bilmeliydi. Bunu beceremeyen asla kraliyetin özel birimine giremezdi. Gündüz olmasýna raðmen aðçlar güneþi kapamýþ olan ormanýn, geceden hiç bir farký yoktu. Patika yolda ilerleyen Fiyera ilk önce taþtan örülmüþ bir zamanlar kýrmýzý olsa da þimdi kararmaya yüz tutmuþ bir çatý gördü.
“Nihayet sona yaklaþtýk” Atýndan inen savaþçý Elf yapýmý kalkanýný ve kýlýcýný sýrtýna taktý ,okunu sað bacaðýna ve hançerini sol bacaðýnda, bulunan göze yerleþtirdi .Korktuðu kadar kararlýlýðýda gözlerinden okunan Eliza ya doðru döndü “Yollarýmýz burada ayrýlýyor Eliza ben sözümü tuttum sýra sende” genç kýz ellerini inatla yumruk yaparak baðýrdý “Ama kalmak istiyorum seni býrakmam” Fiyera gülmemek için kendini zor tuttu. “Sen çok cesur bir kýzsýn bunu biliyorum ama bir anlaþmamýz var unutma” Savaþçý eðilerek kýzýn yüzüne dokundu “Bana kýzýmý hatýrlatýyorsun sen buradayken, aklým seninleyken asla savaþamam lütfen git”
-Annemi kurtaracaðýný biliyorum sana inanýyorum
-Atým iyi eðitimlidir. Üstüne çýk ve bacaklarýnla karnýna hafice vur. Seni hemen köye götürecektir.
Eliza üzgün bir þekilde atýn üstüne çiktý. “Hoþça kal seni yeniden görmeyi çok isterim” Fiyera “ Göreceksin büyücünün kafasýný koparýr koparmaz yanýna geleceðim söz” Fiyera ya gülümseyen kýz savaþçýnýn atý ile birlikte köyüne doðru yola çýktý. Kýzýn gözden kaybolmasýný bekleyen Fiyera okunu eline alarak yavaþça mahsene doðru ilerledi. Mahsenin ana kapýsýna ulaþtýðýnda ortada hiç kimse yoktu. Yavaþça bahçenin ortasýna kadar ilerledi, bahçenin tam ortasýnda duran eski yýkýlmýþ bir havuzun önüne kadar geldiðinde, ellerinde kýlýçlarýyla baðýrarak malikaneden çýkan iki erkek Fiyera ya doðru koþmaya baþladýlar. Ayný anda ellerinde týrmýk sopa ve kör eski bir balta olan üç kadýn çýldýrmýþ gibi Fiyera ya doðru koþuyorlardý. Fiyera çevik bir hamle ile yayýna okunu koyarak kendisine doðru koþan iki adamý birer saniye ara ile baþlarýndan vurarak yere indirdi. Fazla zamaný kalmadýðý için kendisine doðru koþarak yaklaþan üç kadýndan birine hançerini fýrlattý ve kadýný tam boðazýndan vurdu. Ani bir hamle ile kýlýcýný sýrtýndan çýkardý. Ýlk saldýrgan çýldýrmýþçasýna savaþçýnýn üstüne týrpanýný soldan saða doðru savurdu. Fiyera diz çökerek týrpanýn baþýna çarpmasýný önledi ayný anda kýlýcýyla kadýnýn bacaðýný diz kapaðýndan kesip attý. Kadýn olduðu gibi yere düþtü ancak gözlerinde ne bir canýnýn acýdýðýna dair belirti nede þaþkýnlýk vardý. Son kadýn elinde ufak baltasý ile Fiyera ya doðru hamle yaptý baltasýný savaþçýya tüm gücü ile yukarýdan aþaðýya doðru savurdu. Fiyera hemen olduðu yerde kýrk beþ derecelik bir açý ile döndü. Savurduðu balta boþa düþen kadýn öne doðru sendeledi tam doðrulacakken Fiyera kadýnýn baþýný vücudundan ayýrdý. Koþarak yerden okunu ve hançerini yeniden alan savaþçý bacaðý kesildiði halde hala Fiyera ya doðru sürünerek gelmeye çalýþan kadýnýn boðazýný kesti.
Ormana yeniden sessizlik çökmüþtü Fiyera derin bir nefes alarak küçük malikaneye girdi. Yýkýlmýþ ve terk edilmiþ gibi gözüken malikane içine girilince son derece farklý görünüyordu. Fiyera sol tarafýna baktýðýnda Sorbonya krallýðýnýn en iyi þövalye birimi olan Tradu þövalyelerine ait bir bayrak gördü. Sembole bakarak iç geçirdi “Demek büyücünün malikanesine oradan terfi etmiþ” Önündeki merdivenlerden yavaþça inmeye baþladý. Oldukça geniþ yuvarlak taþtan yapýlmýþ bir salona indi. Ortada tahta bir masa masanýn tam karþýsýnda iki büyük meþale ve yine Tradu þovalyelirinin simgesi olan büyük bir bayrak duvarý kaplamýþtý.
Yavaþça çevresine baktý ortada kimse yoktu. Bayraða doðru ilerleyerek yanýna geldi ve bayraða dokundu “Bu bayrak nereden baksan yüz yýllýk” tam bu sýrada arkadan büyük bir el boðazýna yapýþtý ve Fiyerayý salonun ortasýna fýrlattý. Masaya çarpan savaþçý masa ile birlikte yere düþtü. Fiyera büyücünün kara kölesini hemen tanýdý. “Nereden çýktýn sen” Kendini hemen toparlayan Fiyera hýzlý bir hamle ile okunu yayýna koyup fýrlattý ancak bu baþsýz þövalye sanki oku görmüþçesine eliyle yakalayýp kýrdý. Fiyera hemen kalkanýný ve kýlýcýný eline aldý. Baþsýz þövalye buhardan oluþan ve aniden elinde beliren bir kýrbaç cý Fiyera nýn kýlýcýna savurdu. Kýrbaç yan taraffýnda ki dikenler ile kýlýca dolandý. Zaten Fiyera ya karþý çok güçlü olan baþsýz þövalye tüm gücü ile kýrbacý geri çekerek kýlýcý kendine çekti. Kýlýcý býrakmayan Fiyera baþsýz þövalyeye dooðru sýçrayarak kalkanýnýn sivri ucunu baþsýz þövalyenin tam göðsüne sapladý. Sendeleyerek geri giden þövalyenin elindeki kýrbaç aniden buharlaþarak bu sefer kýlýca dönüþtü .Kýlýçta en az Fiyera kadar usta olduðunu gösteren baþsýz þövalye kýlýcý ile Fiyera ya saldýrarak savaþçýya zor anlar yaþattý. Baþsýz þövalyenin saðlý sollu ve seri saldýrýlarýný karþýlayan Fiyera baþsýz þövalyenin gücü karþýsýda bitkin düþtü. Baþsýz þövalyenni son darbesinide karþýlayan Fiyera nýn eli kýlýcýný taþýyamaz oldu ve yere düþtü. Baþsýz þövalye Fiyerayý öldürmek için kýlýcýný yukarý kaldýrdýðý anda, Fiyera kalkanýný yere atýp baþsýz þövalyenin kollarýný alttan sýkýca tuttu. Ancak kendisinden güç olarak oldukça üstün olan baþsýz þövalye parmaklarýný gevþetip kýlýcýnýn yere düþmesine izin verdi . Ani bir hareketle sað kolunu Fiyeranýn bacak arasýna sokarak savþçýyý havaya kaldýrýp kuvvetlice yere çarptý. Çarpmanýn etkisiyle nefesi kesilen Fiyera yerde acý ile inledi .Mücadeleyi kazandýný anlayan baþsýz þövalye ayaðýný Fiyera nýn göðsüne bastýrdý. Yerdeki kýlýcý tekrar buharlaþarak elinde belirdi kýlýcýný Fiyera nýn baþýný bedeninden ayýrmak için yukarý kaldýrdý.
Uygun anýn bu an olduðunu hisseden Fiyera hançerini çýkardý. “Baþýmýmý istiyorsun? rüyanda görürsün!” Baþsýz þövalye nin tam baldýrýna hançerini sapladý. Ani bir hareketle ayaða kalkýp baþsýz þövalyenin tam göðsüne tekme attý. Baþsýz þövalyenin yere düþmesi ile þövalyenin kýlýcýný alarak yerden kalkmakta olan þövalyenin tam omurgasýna sapladý. Ani bir hareketle yerde çömelmiþ vaziyette olan baþsýz þövalyenin üstünden atlayarak duvardaki meþaleyi alýp yere düþmüþ olan tek bir tahta okunu yaktý. “Son hatýrladýðýma göre ateþ senin fiyakaný bozuyordu” Fiyera elinde yanmakta olan oku, öfkeyle kýlýcýný belinden çýkarýp doðrulan baþsýz þövalyeye hamle yapma fýrsatý vermeden sapladý. Ýlk defa acý çektiði ve paniklediði belli olan þövalye çýrpýnarak küle dönüþüp gözden kayboldu.
Yorgunluktan nefes nefese kalan Fiyera duvara yaslanarak salon tava nýna bakarak baðýrdý. “Uþþaðýný öldürdüm peki efendisi nerede”
-Buradayým !
Sesin geldiði yöne doðru dönen Fiyera , gözlerine inanamadý.
-Eliza ? Ýmkansýz.
-Köye vampirleri musallat ettiðimde, imkansýz demiþlerdi. Köye gelen askerleri kölem yaptýðýmda da, imkansýz demiþlerdi. Güzel bir kadýn olarak köyünüzdeki o zavallýyla evlendiðimde , çocuklarýný ve herkesi kaçýrýp , kölem yapýnca da imkansýz dediler.
-Neden
-Neden mi ? Çok basit insanlar kölem oldukça hayatta kalabiliyorum. Yaptýðým kara büyünün laneti bu.
Fiyera tüm gücüyle , karþýsýnda çelimsiz duran, Eliza nýn üstüne doðru koþtu. Kýlýcýný havaya kaldýrýp Eliza ya doðru savurdu. Kýlýç Fiyera nýn þaþkýn bakýþlarý içinde, Eliza ya çarparak parçalandý.
-Gördünmü Fiyera , benle baþ edemezsin.
Eliza çelimsiz kollarý ile Fiyera nýn boðazýný tuttu. “Artýk benim yeni kölemsin. Bana yeni insanlar getireceksin.” Sað eliyle Fiyera nýn kafasýný çekerek savaþçýnýn kafasný vücudundan ayýrdý. “Benim yeni baþsýz kölem”
Bir daha Kroken ve Fiþyera yý köy halký asla görmedi. Artýk insanlar özgürce sokaklarda dolaþabiliyor, Kroken ve Fiyera yý saygýyla anlatýp, çocuklarýna iki savaþçý ile ilgili kahramanlýk öyküleri anlatýyorlardý. Karanlýk köle nin baþka köylerde yeni ruhlar aradýðýný bilmiyorlardý.






MEHMET BURAK YÜKSEL









Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk
... Hain...
Avelon Krallýðý Esfalt Kalesi (Bölüm 2)
Avelon Krallýðý: Kara Miras Bölüm 3
Avelon Krallýðý Loncanýn Yýkýlýþý (Bölüm1)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Ýstila
Ofis Bölüm 1
Çöküþ

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.