..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilim þaþkýnlýkla baþlar. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Tarihe Yön Verenler > osman demircan




19 Mayýs 2012
Ermeni Türkleri  
osman demircan
SHP eski Milletvekili Ýbrahim Aksoy, Ermeni Türkleri yazýsýnda, Devlet Bahçeli, Mehmet Aðar, Mesut Yýlmaz, Abdullah Gül, Recai Kutan, Oðuzhan Asiltürk, Murat Karayalçýn, Hasan Celal Güzel gibi siyasetçilerin Ermeni olduðunu iddia ediyor. Ayrýca edebiyatçý yazar Elif Þafak'ýn da Ermeni olduðunu belirtiyor. 30.11.2007 00:


:BGHB:
SHP eski Milletvekili Ýbrahim Aksoy, Ermeni Türkleri yazýsýnda, Devlet Bahçeli, Mehmet Aðar, Mesut Yýlmaz, Abdullah Gül, Recai Kutan, Oðuzhan Asiltürk, Murat Karayalçýn, Hasan Celal Güzel gibi siyasetçilerin Ermeni olduðunu iddia ediyor. Ayrýca edebiyatçý yazar Elif Þafak'ýn da Ermeni olduðunu belirtiyor.
30.11.2007 00:
Ýbrahim Aksoy; Almanya Hamburg Üniversitesi’nde Yüksek mimarlýk okudu.

1989'da SHP Malatya Milletvekili olarak Meclis'e girdi.

Avrupa Parlamentosu'nda yaptýðý konuþmadý "Türkiye'de Kürt diye ayrý bir halk var" dedikten sonra dönemin SHP Genel Sekreteri Deniz Baykal'ýn baskýsýyla SHP'den ihraç edildi.

HEP'in kurucularý arasýnda yer aldý, DEP'in Genel Sekreterliði'ni yaptý.

Ve þimdi tartýþma yaratacak bir yazý kaleme aldý.

SHP eski Milletvekili Ýbrahim Aksoy, Ermeni Türkleri yazýsýnda, Devlet Bahçeli, Mehmet Aðar, Mesut Yýlmaz, Recai Kutan, Oðuzhan Asiltürk, Murat Karayalçýn, Hasan Celal Güzel gibi siyasetçilerin Ermeni olduðunu iddia ediyor.

Ýbrahim Aksoy'un yazýsýný yorumsuz olarak yayýnlýyoruz.

ERMENÝ TÜRKLERÝ

Irk ve ýrkçýlýðýnýn, öncülüðünü yapanlar gerçekten ne kadar Türk tür? Türkiye’de Türk olanlarýn, hiç biri Türkçülük yapmýyor.

Zaten buna da ihtiyaçlarý yoktur. Türkmenistan’dan Anadolu ya gelip yerleþen Türkmenler, hem Osmanlý döneminde, hem de Cumhuriyet döneminde sürekli devletin dýþýna itildiler.

Buna raðmen hiçbir zaman Türk ýrkçýlýðý yapmadýlar. Cumhuriyet döneminde Türk ýrkçýlýðýnýn büyük itibar görmesine raðmen yine yapmadýlar.

Türkmenistan’dan gelen Türkmenler, Orta Anadolu’da, Alevi Kürtlerle karýþýk yaþayan Aleviler; Toroslar’daki yörük Aleviler ve Ege’deki tahtacý Alevilerdir.

Bunlar Osmanlý döneminde sürekli aþaðýlanmýþ ve hatta kitlesel katliamlara uðramýþlardýr. Cumhuriyet döneminde de sürekli devletin kenarýnda býrakýlmýþlardýr.

Balkan muhacirleri, Karadeniz Pontus Rumlarýnýn torunlarý ve Anadolu’da yerleþik bazý azýnlýklar Türk ýrkçýlýðýný yapýyorlar.

Bazen de bunlar kendilerini kabul ettirebilmek için aklýn ve mantýðýn sýnýrlarýný bile zorluyorlar. Burada, bu sýnýrlarý aþan bazý Ermenileri anlatmaya çalýþacaðým.

Sabiha Gökçen; Atatürk’ün manevi kýzýdýr. Bu daha önce de yazýldý. Atatürk bu kýzý bir yetimhaneden alýp evlatlýk edinmiþtir.

Atatürk küçük kýzýna, zil zurna âþýk olduðu ve kendisinden 19 yaþ küçük Vahdettin’in küçük kýzý prenses Sabiha’nýn adýný verdi.

Böylece küçük Sabiha’nýn bir Müslüman adý oldu ve daha sonra, Gökçen soyadýný alarak, Sabiha Gökçen oldu. Sabiha Gökçen dünyada ilk kadýn savaþ pilotu olmanýn yanýnda, yine dünyada savaþa katýlan ilk kadýn pilot olma özelliðini de taþýyor.

Çünkü Sabiha Gökçen 1938 Dersim katliamýnda, Dersim’in köylerine tonlarca bomba yaðdýrdý. Binlerce, Dersimli bu bombalarla can verdi.
Hafize Özal; Turgut Özal’ýn annesi, Malatya’nýn Tecde köyünde önceleri Ermeni papazý, daha sonra din deðiþtirip, hocalýk yapan meþhur cinci hocanýn kýzýdýr.

Hafîze haným büyüyünce, yine Ermeni kökenli, Çemiþgezek göçmeni olan Turgut Özal’ýn babasý ile evlendi. Çocuklarý da dahil hepsi tarikat üyesidirler.

Recai Kutan; Adýyaman’ýn Sincik ilçesine baðlý Kotan köyünden, aslen Ermeni olan Ýsmail Efendi’nin oðlu olarak Malatya’nýn Nebioðlu Sokaðý’nda dünyaya geldi.

Özallar da ayný sokak da oturduklarý için, tanýþmýþlýklarý çok eskiye dayanýr. Sadece tanýþmýþlýklarý deðil, tarikat üyelilikleri de o yýllara dayanýr. Baþýndan beri Necmettin Erbakan’ýn sað kolu olan Recai Kutan þu anda SP Genel Baþkanýdýr.

Oðuzhan Asiltürk; kendisine asil bir soyadý da seçen Oðuzhan, Malatya’nýn Hekimhan ilçesinin Zorban köyünde dünyaya geldi.

Ermeniliðini terk edip tarikat üyeliðini benimsemesi, yaþý kadar eskidir.

Devlet Bahçeli; Aslen Siverek Ermenilerinden bir ailenin çocuðudur. Ailesi Siverek’ten göçüp, Bahçe ilçesine yerleþti.

Küçük Devlet burada dünya ya geldi. Özellikle üniversite yýllarýnda, Türk ýrkçýlýðýnýn öncü kadrolarýndandýr. Atatürk Üniversitesi’ndeki bu çabalarý, onu daha sonra MHP’nin Genel Baþkanlýðý’na taþýdý. Þu anda Türkçülük hareketinin en önemli þahsiyetlerindendir.

Hasan Celal Güzel; ANAP’ta bakanlýk da yapan Güzel þu anda YDP Genel Baþkaný’dýr. Hasan Celal, aslen Antepli olan ermeni bir ailenin çocuðudur.

Hasan Celal’in ailesi, Antep’de devletle iliþkileri deþifre olduktan sonra gelip Malatya’ya yerleþti. Küçük Hasan Celal Malatya’da traktör pazarlamacýsý Kamil Güzel’in oðlu olarak dünya ya geldi.

Baþarýlý bir devlet adamý olduðu gibi, yeminli bir Kürt ve Ermeni düþmanýdýr.

Mehmet Aðar; aslen Aðýnlý olan Ermeni bir ailenin çocuðudur. Küçük Mehmet, Elazýð’da meþhur Kürt Zülküf’ün oðlu olarak dünyaya geldi.

Kürt Zülküf 68’lilerin korkulu rüyasý olan iþkenceci toplum polis müdürünün ta kendisidir. Kürt lakabýný da Ermeniliðine örtü olarak kullanýyordu.

Mehmet Aðar her yasadýþý olaya adý karýþan baþarýlý bir devlet adamý ve gençliðinden beri yeminli bir devlet hizmetkarýdýr.

Devletin her kademesindeki baþarýlý hizmetlerinin yaný sýra, baþarýlý bir sorgucu olarak da bilinen Aðar, þu anda DP Genel Baþkanlýðý’ndan istifa etmiþtir.

Mehmet Keçeciler; Türkiye de gericilikten bahis açýlýnca ilk akla gelen isimlerin baþýnda gelir. Keçeciler de devletin her kademesinde, büyük hizmetleri olan, baþarýlý bir devlet adamýdýr.

Mesut Yýlmaz; þu sýralar siyasete yeniden baþlamak için, salvo yapmaya baþlayan Yýlmaz, Rize’nin Hemþin Ermenilerindendir. Mesut Yýlmaz, baþbakanlýk da dahil, devletin her kademesinde baþarýlý görevlerde bulunmuþ bir devlet adamýdýr.

Murat Karayalçýn; Mesut Yýlmaz ile ayný köydendir. Hemþin Ermenilerinden olan Karayalçýn, ailesi ile Yýlmaz ailesi kavgalý olduklarý için, Karayalçýn ailesi Samsun’a göçmek mecburiyetinde kaldý.


Küçük Murat, Samsun’da dünyaya geldi. Karayalçýn baþarýlý bir insan olduðu için, Kenan Evren’in ilk atadýðý bürokrattýr. Bu baþarýsýný Evren’in atamasýyla Kent – Koop Genel Baþkanlýðý’nda da sürdürdü.

Þu anda SHP Genel Baþkanlýk görevini baþarýyla sürdürüyor.

Karayalçýn’ýn en önemli özelliði, Ankara Siyasal Bilgilerde öðrenciyken Mehmet Aðar, Mehmet Keçeciler ve Hasan Celal Güzel gibi bazý arkadaþlarýyla, Arapkirliler Grubu’nu oluþturarak Uluç Gürkan’a karþý öðrenci birliði baþkanlýðýna aday olmasýdýr.

Aslýnda bu gruptan olanlarýn hiçbiri Arapkirli deðildir ve hepsi de Ermeni kökenlidir.

Ayrýca hepsi de ülkücü eðilimlidirler. Seçimi kaybeden Karayalçýn, CHP’li Uluç Gürkan’ý tehdit etmeye baþladý. O yýllarda ayný okulda öðrenci olan devrimci hareketin önderlerinden Mahir Çayan’dan zýlgýtý yiyince yerine oturdu.

Mehmet Ali Aðca, Oral Çerlik ve Mehmet Özbay gibi ülkücü camiada da çok sayýda Ermeni kökenli var. Bunlarýn hepsini teker teker saymaya gerek yok.

Ben burada sadece kamuoyunun da tanýdýðý bazý Ermenilerin isimlerini verdim. Türkiye’de kimliðini inkar ederek yaþamýný sürdüren 300 binden fazla Ermeni olduðu söyleniyor. Bu ürkütücü bir sonuç. Bu sonuç Türkiye’de Ermeni olarak yaþamanýn, ne kadar zor olduðunun açýk delilidir.

Kimliðini inkar ederek yaþamýný sürdürenlere hiçbir sözümüz yoktur. Onlarý anlayýþla karþýlýyoruz. Ancak Ermeni olduðunu bile bile Türk ýrkçýlýðý veya Türk- Ýslam sentezinin savunuculuðunu yapanlarý anlamakta zorluk çekiyoruz.

Hele bunlarýn Türkiye’deki gayrimüslimlere ve Kürtlere karþý düþmanca tavýrlarý anlaþýlýr gibi deðil.

Bir insan her zaman din deðiþtirebilir. Bu onun doðal hakkýdýr. Ama bir insan hiçbir zaman ait olduðu ýrkýný deðiþtiremez. Bunlarýn hangi koþullarda bu duruma geldikleri ilginç deðil mi?

Hz. Muhammed’in bir hadisi þerifi vardýr. Diyor ki; “Çocuk kimin yataðýnda dünyaya gelmiþ ise, ona aittir.” Bu hadise uygun olan, bir de atasözü vardýr: Aslýný inkar eden haramzadedir.

Ben bir insan olarak bunlarýn düþtükleri bu duruma üzülüyorum. Mesela Mehmet Aðar, insanlarýn yüzüne bakacak yüzü olmadýðý için sürekli renkli gözlük kullanýr.

Diðerlerinin gözlerinde sürekli suçlularýn telaþýný görmek mümkün. Ama bunlarý neden yapýyorlar, anlamak mümkün deðil.

Ben burada sadece bazý Ermenileri yazdým. Belki de Ermeniler, Anadolu’nun yerli halklarýndan olduðu için yazdým. Muhacir Boþnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Çerkezler ve Pontus Rumlarý da ayný durumda.

Cumhuriyet tarihinde hiçbir Türkmen Cumhurbaþkaný olmadý. Hiçbir Türkmen Baþbakan da olmadý. Hiçbir Genelkurmay Baþkaný da Türkmen deðil.

Türk olabilmek için, sadece Müslümancým, Türküm demek yeterli mi? Onu da bilmiyorum. Ama; keçinin ben koyunum demekle koyun olamayacaðýný biliyorum.

Bir Ermeni örneði daha. 12 Eylül Cuntasý döneminde yüz binlerce insan gözaltýna alýndý ve haftalarca iþkence gördü. Ama bunlarýn arasýnda Garbis Altunyan isminde birisi vardý ki sadece solcu olduðu için deðil, ayný zamanda Ermeni olduðu için de tam 270 gün iþkencede kaldý. Bunun 34 gününü aslan kafesinde geçirdi. Yýllarca cezaevinde yattý ve þu anda iþkenceden sakat kalmýþ bir insan olarak yaþamýný Avrupa da sürdürüyor.

Ýbrahim Aydýn

Navkurd.net

Tabi, sizinde arkanýzda Kilise veya Havra olsaydý isiniz týkýrdý.
Eee, camilerimizde Kilise ve Havralarýn arkasýnda durunca bizim arkamýzda duracak maddi bir güç kalmadýðý gibi, birde ilahiyatýmýzla oynayýp bizi birbirimizle kardýrmaya çalýþýyorlar.


ZÜLKÜF DEMÝRTAÞ, ERMENÝ'dir. Büyük dedesi KÝNKOS ve ninesi NAZLI, ERMENÝ idi. 1948, Palu doðumlu Zülküf Demirtaþ, terör örgütü PKK iþbirlikçilerinden olup, kürtçü-bölücü HADEP "Ýmamlar Birliði" üyesidir. Ýmam kisvesinde HIRÝSTÝYAN bir ERMENÝ".. ERMENÝLER'de görülen TÜRK ve MÜSLÜMAN adlarý, özellikle "TÜRK" ekli soyadlarý, dindar MÜSLÜMAN kisvesi, kendilerini gizlemek içindir. O yüzden bulabildiklerimizin dedelerinin, ninelerinin adlarýný veriyoruz. Babalar, analar genellikle TÜRk adlarý taþýmakta, ERMENÝ kimliðini gizlemektedir.

Ayný aileden olan kürtçü-bölücü BDP baþkaný SELAHATTÝN DEMÝRTAÞ ta ERMENÝ'dir. 1973, Palu doðumludur. Zaza olduðunu iddia eder.Babasýnýn dönme adý TAHÝR, annesinin dönme adý ÞADÝYE'dir. Hukuk Fakültesi mezunudur. 2006 yýlýnda kürtçü-bölücü Ýnsan Haklarý Derneði'nin Diyarbakýr Þube Baþkanlýðý yapmýþtýr. Kardeþi Nurettin Demirtaþ'ýn Genel Baþkanlýðý'ný yaptýðý kürtçü-bölücü DTP'nin kapatýlmasý üzerine, 2010 yýlýnda kürtçü-bölücü BDP'nin baþýna getirilmiþtir. Bölücü konuþmalarýndan dolayý 10 ay hapis cezasý almýþsa da, hapis yatmamýþtýr.

NURETTÝN DEMÝRTAÞ, ERMENÝ'dir. Selahattin Demirtaþ'ýn kardeþidir. 1972, Palu doðumludur. PKK'ya üye olmak, terör eylemlerine karýþmaktan 11 yýl, 6 ay hapis yatmýþ, çýkýnca kürtçü-bölücü DTP'ye katýlmýþ, 2007'de DTP Genel Baþkaný olmuþtur. Sahte çürük raporu alarak askerlikten kaçmýþtýr. Raporun sahteliði anlaþýlýnca, 1 yýl hapis yatmýþ, sonra týpýþ týpýþ askere gitmiþtir.

SEMRA BAKIR, ERMENÝ'dir. PKK’nýn yurtdýþýnda “Sürgünde Kürt Parlamentosu” kurma çalýþmalarýnda delege seçilmiþtir. 1959, Silvan doðumludur.

ORHAN BAKIR, ERMENÝ'dir. Semra Bakýr’ýn kardeþidir. Asýl adý ARMENAK BAKIRCIYAN'dýr.OHANNES BAKIRCIYAN diye de bilinir. Sonradan deðiþtirerek ORHAN yapmýþtýr. 1953, Diyarbakýr doðumludur. Surp Haç Ermeni Lisesi'nde,Hrant Dink ile birlikte öðretmenlik yapmýþtýr. Orhan Bakýr (Armenak Bakýrcýyan) daha sonra Hrant Dink ve arkadaþý Stefan ile sol örgütlere katýlma kararý aldý. Ancak Ermeni oluþlarý iþlerini zorlaþtýrmasýn diye Hýrant, FIRAT adýný; Stefan, MURAT; Armanek te ORHAN adýný aldý. Terör örgütü TKP-ML'nin askerî kanadý olan, BABA ERDOÐAN'ýn kurduðu TÝKKO’ya katýldý. TÝKKO, çoðu ERMENÝ militanlardan oluþan kürtçü görünüp, DOÐU ANADOLU'nun ERMENÝSTAN'a katýlmasý için faaliyet gösteren acýmasýz bir örgüttür. Daða çýkan ve sonraki yýllarda ALÝ AÐA kod adýyla Tunceli ve civarýnda terör estiren Orhan Bakýr, o bölgedeki gizli Ermeniler'le temas kurmayý baþardý. Ayrýca ERMENÝ terör örgütü ASALA ile de sýký iliþkileri vardý. Onlar dýþardan, TÝKKO içerden TÜRK DEVLETÝ'ne saldýrýlar düzenliyorlardý. Hakkýnda destanlar düzülen, TARÝÞ fabrikalarýný tahrip eden grevde iþçileri kýþtýrtan Orhan Bakýr'ýn, ayný günde iki banka soyup, paralarý iþçilere verdiði iddia edilir. Örgütün merkez komitesine kadar yükselen Orhan Bakýr, bir baskýnda yakalanmýþ, ancak hastaneden kaçýrýlmýþtýr. 1980’de Elazýð Karakoçan’da güvenlik güçleriyle girdiði bir çatýþmada öldürülmüþtür.

BÜLENT BAKIR, ERMENÝ'dir. 1977, Silvan doðumludur. Annesi MERYEM BAKIR, ERMENÝ'dir. PKK terör örgütü mensubu Bülent Bakýr, yatmakta olduðu cezaevinde bölücübaþý Abdullah Öcalan’ýn yakalanmasýný protesto etmek için hap içerek intihar giriþiminde bulunmuþtur.

ORHAN ÖLSEN, ERMENÝ'dir. Büyük dedesi ÝLÝYO, ve ninesi MARÝ'dir. 1977 Silvan doðumlu Orhan Ölsen, çürük raporu alarak askere gitmemiþtir. Orhan Ölsen PKK terör örgütünün dað kadrosundandýr.

ÝDRÝS SEFÝL, ERMENÝ'dir. Büyük dedesi AVÝT ve ninesi CEVAHÝR, ERMENÝ'dir. 1977, Karayazý doðumlu Ýdris Sefil, PKK terör örgütü mensubu olup, Adana 1 No.lu DGM'de 3713sa/-: CK/168 sayýlý dosya ile yasadýþý silahlý örgüt kurmak veya katýlmaktan yargýlanmýþ, hapis cezasý almýþtýr. PKK-YCK örgütlenmesi içerisinde faal olmuþtur. Konya HADEP il teþkilatý gençlik komisyonu üyesi olan Ýdris Sefil, bir ara hapis yatmýþ, çürük raporu alarak askere gitmemiþtir.

ERSÝN SEFÝL, ERMENÝ'dir. Ýdris Sefil'in akrabasýdýr. 25.04.2006 tarihinde KUZEY IRAK'ta bir çatýþmada öldürülmüþtür.

HACÝ ÝÇER, hacý-hoca falan deðildir, ERMENÝ'dir. Dedesi ALÝ ve ninesi GÜLE, ERMENÝ idi. 1974, Hazro doðumlu Haci Ýçer, PKK terör örgütü mensubudur. Ayný zamanda kürtçü-bölücü HADEP Diyarbakýr Hazro ilçe teþkilatý yönetim kurulu üyesi idi. Haci Ýçer de çürük raporu alarak askere gitmemiþtir.

SÝDAR ÞÝMÞEK, ERMENÝ'dir. Büyük dedesi BEDROS ve ninesi LUÞÝN, ERMENÝ idi. 1978, Silvan doðumlu, PKK terör örgütü mensubu Sidar Þimþek, kürtçü-bölücü DEHAP Silvan ilçe teþkilatý tarafýndan, 18.11.2005 günü "Þemdinli ve Yüksekova’da yaþanan olaylar" ile ilgili olarak yapýlan basýn açýklamasýna katýlýp, yasadýþý slogan atarak topluluðu güvenlik kuvvetlerimize karþý provoke etmiþtir.

MEHMET SAMÝ GENÝÞ, ERMENÝ'dir. Büyük dedesi SERKÝS ve ninesi ÞUÞÝ, ERMENÝ idi. 1977, Diyarbakýr doðumlu, Mehmet Sami Geniþ, yasadýþý PKK terör örgütü adýna faaliyetlerde bulunmak suçundan cezaevinde yatmýþtýr. Terör örgütü PKK'ya maddi destek saðlamak amacýyla uyuþturucu madde kaçakçýlýðý yapan Mehmet Sami Geniþ, 11.12.2002 tarihinde Ýstanbul; 6 No.lu DGM'de CK/405 ve CK/403 No.lu dosya ile Uyuþturucu madde ticaretinden yargýlanarak, 6 yýl 8 ay aðýr hapis cezasýna çarptýrýlmýþtýr."SAMÝ" adýna bakarak YAHUDÝ yönü olduðu da düþünülmektedir. TARKAN'a uyuþturucu temin etmekle de suçlanmýþtýr.

MEHMET SAÝT YALÇIN, MEHMET KERÝM ve MEVLUDE’den olma ise de, adlara bakmayýn, gayrýhalis gayrýmuhlis ERMENÝ'dir. 1973, Urfa doðumludur. Dedesi GIRBUÞ ve ninesi VARTÝ, ERMENÝ idi. PKK mensubu Mehmet Sait Yalçýn, Bodrum’da 27 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen bombalý saldýrýyý gerçekleþtirmiþtir. 10 Haziran 2002 tarihinde, TCK 125. maddeden yargýlanarak müebbet aðýr hapis cezasýna çarptýrýlmýþtýr.

ÖZGÜR ERBÝL, ERMENÝ'dir. Büyük dedesi AKUP (AGOP) ve ninesi LÜSYE, ERMENÝ idi. 1975, Afþin doðumlu Özgür Erbil, sahte belgeler ile yurtdýþýna çýkýp Almanya'da PKK terör örgütü adýna uyuþturucu madde kaçakçýlýðý yapmaktadýr. "ERBÝL" soyadýna bakarak YAHUDÝ-SABETAYÝST bir yönü olduðu da düþünülebilir. "ERBÝL" soyadlýlarýn çoðu öyledir.

KUTBETTÝN AKÞULA, ERMENÝ'dir. Büyük dedesi VARTAN ve ninesi ZELHA, ERMENÝ idi. 1968, Muþ doðumlu Kutbettin Akþula, 1992 yýlýnda Muþ ilinde PKK terör örgütüne maddî yönden destek saðlamak amacýyla silah kaçakçýlýðý yapmaktan yakalanmýþtýr. Kutbettin Akþula, çürük raporu alarak askere gitmemiþtir.

ABDÜLAZÝZ ÖZDEMÝR, ERMENÝ'dir. Dedesi YUSUF ve ninesi KAZO, ERMENÝ idi. 1953, Ýdil doðumludur. PKK militaný Abdulaziz Özdemir, 21.02.1991 tarihinde Þýrnak ili, Ýdil ilçesi, Köyceðiz Köyü yakýnlarýnda TÜRKÝYE'den Suriye'ye geçmek isterken, PKK militanlarý ile güvenlik güçleri arasýnda çýkan silahlý çatýþmada ölü olarak ele geçirilmiþtir. Yapýlan muayenesinde sünnetsiz olduðu tesbit edilmiþtir.

LEVENT KAYADAÐ, ERMENÝ'dir. Dedesi MÝKDAT ve Ninesi HAVUÞ, ERMENÝ idi. 1972, Siverek doðumlu PKK terör örgütü militaný Levent Kayadað, 16.10.1993 tarihinde Elazýð ili, Alacakaya, Çataklý Köyü yakýnlarýnda köy korucularý ile girdiði çatýþmada ölü olarak ele geçirilmiþtir. Yapýlan muayenesinde sünnetsiz olduðu tesbit edilmiþtir.

MEHMET ÖZTUNÇ, ERMENÝ'dir. Dedesi MUSA ve ninesi MÝRARÝ, ERMENÝ idi. 8.9.1993 tarihinde. Antalya'da, PKK terör örgütü mensubu olmaktan ve örgüte yardým ve yataklýk yapmaktan tutuklanmýþtýr. Sünnetsiz olduðu tesbit edilen, 1954, Beytüþþebap doðumlu Mehmet Öztunç, 19.8.2000 tarihinde kürtçü-bölücü HADEP Antalya Ýl Yönetim Kurulu Üyesi seçilmiþti.

YUSUF CÝHANGÝR, ERMENÝ'dir. MEHMET TEVFÝK ve NEZÝHE’den olma, 1975 doðumlu Yusuf Cihangir'in dedesi VARTAN ve ninesi EYVAN, ERMENÝ idi. PKK mensubu Yusuf Cihangir; Silvan Çatak ve Silvan Bayrambaþý Jandarma Karakollarýna silahlý saldýrý, Silvan Otluk köyü öðretmeninin þehit edilmesi eylemlerine katýlmýþtýr. 1998 yýlýnda Diyarbakýr 1 No.lu DGM’de, TCK’nýn 125. maddesinden yargýlanarak 2 yýl 4 ay aðýr hapis cezasýna çarptýrýlmýþtýr.

ADNAN DÝZÝN, ERMENÝ'dir. KÂZIM ve ELÝF’ten olma Adnan Dizin, 1965, Karakoçan doðumludur. Dedesi KÝRKOR ve ninesi GEVHER, ERMENÝ idi. Adnan Dizin, PKK terör örgütü adýna faaliyette bulunmak, adam öldürmek, güvenlik güçleriyle silahlý çatýþmaya girmek, roketli ve bombalý eylemlerde bulunmak, pusu kurmak baskýn düzenlemek gibi suçlarý iþlemiþtir. 1994 yýlýnda Diyarbakýr 1 No.luDGM’de, TCK 125. maddesinden yargýlanmýþ, 6 yýl aðýr hapis cezasý almýþtýr.

NÝHAT TÜRKSOY'un TÜRKLÜK'le falan alâkasý yoktur has be has ERMENÝ'dir. HASSO ve MENDÝ’den olma, 1970, Siirt doðumludur. Dedesi SARKÝS ve ninesi ZERDO, ERMENÝ idi. PKK mensubu Nihat Türksoy, örgüt adýna silahlý eylemlere katýlmýþtýr. 1993 yýlýnda Diyarbakýr 2 No.lu DGM’de, TCK 125. maddesinden yargýlanmýþ, 6 yýl aðýr hapis cezasý almýþtýr.

MEHMET GÜZEL, ERMENÝ'dir. SÜLEYMAN ve ÝSLÝM’den olma Mehmet Güzel, 1977, Þanlýurfa-Bozova doðumludur. Büyük dedesi MIGIRDIÇ ve ninesi ÝLSEFÝL veya ÝLSEVÝK,, ERMENÝ idi. Hakkâri, Kamýþlý Karakolu'nu basarak 10 Er ve 7 korucunun þehit edilmesi olayýna karýþan PKK militaný Mehmet Güzel, Ýzmir'den yurtdýþýna kaçmaya çalýþýrken, Ömer Oymak isimli sahte kimlikle Temmuz 2000’de yakalanmýþtýr. Daha önce yurtdýþýnda eðitim gören ve bomba uzmaný olarak yetiþtirilen Mehmet Güzel, Ýran’da da deðiþik eðitimlere katýlmýþtýr. Mehmet Güzel, TCK 168. maddeden yargýlanarak 12 yýl 6 ay aðýr hapis cezasýna çarptýrýlmýþtýr.

AKÝF YADÝGAROÐULLARI, ERMENÝ'dir. HIDIR ve ZEYCAN’dan olma, 1974, Pertek doðumludur. Büyük dedesi APKAR ve ninesi MARYAM, ERMENÝ idi. Terör örgütü PKK mensubu Akif Yadigaroðullarý, kýrsal alanda CÝHAN kod adýyla silahlý faaliyetlere katýlmýþtýr. 25.3.2000 tarihinde, TCK 168. maddeden yargýlanarak, 12 yýl 6 ay aðýr hapis cezasýna çarptýrýlmýþtýr.

METÝN GÜMÜÞ, ERMENÝ'dir. ÝSMAÝL ve GÜLÝ’den olma, 1973, Mardin-Ömerli doðumludur. Büyük dedesi ARTÝN ve ninesi DÝHRAM, ERMENÝ idi. PKK terör örgütü mensubu Metin Gümüþ, 2.6.1994 tarihinde, TCK 125. maddeden yargýlanarak, müebbet aðýr hapis cezasýna çarptýrýlmýþtýr.

MERYEM TABAÞ, ERMENÝ'dir. Dedesi HOKAR, ninesi HAYKANUÞ'tur. Uyduruk "Sürgünde Kürt Parlamentosu" delegesidir.

MAHMUT HAKKI EÞÝYOK, adýna bakmayýn, ERMENÝ'dir. 1954, Kamberþeyh doðumludur. Büyük dedesinin adý HOKAR, ninesinin adý HAYKANUÞ'tur. Kürtçü-bölücü HADEP Ýstanbul il teþkilâtý sekreterliði yapmýþtýr. 2012'de kürtçü-bölüü BDP Parti Meclisi yedek üyesi seçilmiþtir.

RUÞEN TAPANCI, ERMENÝ'dir. "ZAZAN BERTÝN" Kod adýyla bilinir. 1980, Silvan doðumludur. Dedesinin adý OHANÝS'tir. "MAVÝ ÇARÞI"nýn yakýlmasý" eylemine katýlmýþtýr. Ortalýkta olmadýðý içini ceza almaktan kurtulmuþtur.

BARIÞ BAÞAK, ERMENÝ'dir. 1979, Yurtbeyi doðumludur. Büyük ninesinin adý KOTÝNE'dir. Kürtçü-bölücü DTP kurucu üyesidir.

DÝLÂVER ÖNCÜ, ERMENÝ'dir. 1973, Yaylayaný doðu EDÝP YILDIZ, ERMENÝ'dir. 1965, Firke doðumludur. Büyük dedesi GAÇO, ninesi RÝHAN'dýr. Kürtçü-bölücü HADEP Parti Meclisi üyesi idi. Halen PKK'lý suçlularýn avukatlýðýný yapmaktadýr.

HAÞÝM BENEK, ERMENÝ'dir. 1964, Benek doðumludur. Büyük dedesinin adý ÞÝHO, ninesinin adý KÝTRO'dur. PKK militaný olup, güvenlik güçleri ile girdiði çatýþmada sað yakalanmýþ, hapis yatmýþ, sonra da kürtçü-bölücü DEP Antalya, Muratpaþa Belediye encümen adayý olmuþtur. Teröre bulaþmýþ biri böyle aday olabilir mi, nasýl olur, bilmem.

ÝZZETTÝN KALAYCI, ERMENÝ'dir. 1959, Urfa doðumludur. PKK militaný olup terör faaliyetinden 8 yýl 8 ay hapis yatmýþ, sonra kürtçü-bölücü HADEP Þanlýurfa il teþkilâtýnda görev yapmýþtýr. 12 Eylül sonrasýnda, Diyarbakýr hapishanesinde 3 yýl yattýðý için kendini "darbe maðduru" göstermektedir. Ya onun terör faaliyetinden dolayý "PKK maðduru" olanlara ne demeli?

MEHMET CANTEKÝN, ERMENÝ'dir. 1948, Kölük doðumludur. Büyük dedesi BEDROS, ninesi MERYEM'dir. 1995 Yýlýnda kürtçü-bölücü HADEP Diyarbakýr milletvekili adayý olmuþtur.

MARUF ALTIN, ERMENÝ'dir. 1953, Siirt doðumludur. Büyük dedesi OHANÝS, ninesi PORÝ'dir. Ama babasýnýn kripto dönme adý HÜSEYÝN, annesinin kripto dönme adý NAFÝYE'dir. Böylece, diðerleri gibi, ERMENÝ olduklarýnýn gizlemiþlerdir. Kürtçü-bölücü DEP Ýzmir, Konak ilçe teþkilâtý üyesi idi. Terörden 12 yýl hapse mahkûm olmuþtur.

BEHÇET CANTÜRK, ERMENÝ'dir. 1950 doðumlu, Diyarbakýr, Lice nüfusuna kayýtlý Behçet Cantürk'ün annesi, HATUN DEMÝRCÝYAN isimli bir ERMENÝ'dir. 1975 yýlýndan itibaren, bazý kaçakçýlarýn ve teröristlerin faaliyetlerine ortak olmuþtur. 1975 yýlýnda Türkiye Komünist Partisi'nin denetimindeki Ýlerici Gençlik Derneði'nin (ÝGD) tertiplediði Diyarbakýr, Lice protesto yürüyüþünü organize etmiþtir. Ayný tarihte, DDKD'yi maddî yönden kuvvetlendirmek amacýyla silah, mühimmat, uyuþturucu madde ve gümrük kaçakçýlýðýna baþlamýþ, 1979 yýlýnda Bulgaristan'dan kaçak olarak PKK'ye silah getirmýþtir. 1981-1983 yýllarý arasýnda, Kapalýçarþý'daki bazý ERMENÝ ve SÜRYANÝ kuyumcularla altýn ve pýrlanta kaçakçýlýðý yapmýþtýr. 1983 tarihinde Dündar Kýlýç ve Ýsmail Hacýsüleymanoðlu'nun, Kapalýçarþý'daki gayrimüslim ve Diyarbakýrlýlar'a, altýn ve pýrlanta kaçakçýlýðýný ele geçirebilmek amacýyla baský yapmasý üzerine, ASALA'nýn Kapalýçarþý'ya yaptýðý bombalý ve silahlý eylemi organize etmiþtir. Uyuþturucu ve silah kaçakçýsý Behçet Cantürk, ASALA konusunda ön plana çýkan bir isimdi. Cantürk'ün yasadýþý yollardan elde ettiði paralarý önce ASALA, sonra PKK'ya aktardýðý, PKK'nýn kaçýrdýðý uyuþturucuyu dünya piyasalarýnda pazarladýðý bilinmektedir. 22 Haziran 1984 tarihinde PKK üyesi olduðu gerekçesiyle Ankara Sýkýyönetim Komutanlýðý'nca tutuklandý. 1983'den 1994'e kadar Diyarbakýr'daki uyuþturucu tekelini elinde tuttu. Mart 1993'de Akdeniz'de batýrýlan Kýsmetim I gemisinde bulunan 3 ton uyuþturucuya Hüseyin Baybaþýn ile ortak olduðu, PKK'ye para toplanmasýnda kaçakçýlar ile örgüt arasýnda aracýlýk yaptýðý, Nisan 1992 tarihinde Ýranlý Hüsno adlý þahýs ile birlikte Pakistan'dan Türkiye'ye 6 ton bazmorfin ve 5 ton esrar getirdiði bilinmektedir. Behçet Cantürk, Tansu Çiller'in Baþbakan olduðu dönemde, Kürt mafyanýn ve PKK'yardým eden Kürt iþadamlarýnýn (ki, çoðu zaten mafya babasý idi) temizlenmesi sürecinde, 14 Ocak 1994 tarihinde, kimliði belirsiz kiþilerce kaçýrýldý. Cantürk'ün ve þöförünün cesetleri, bir gün sonra Sapanca yakýnlarýnda bulundu.

SEKÝNE CANSIZ, ERMENÝ'dir. Paris'te 9 Ocak 2013'te öldürülen üç PKK'lý kadýn militandan biridir. 1956, Tunceli doðumludur. "SARA" kod adýyla bilinir ki, ERMENÝ adýdýr. PKK'nýn kurucularýndandýr. Terör suçlarýndan Diyarbakýr'da 20 yýl hapis yatmýþtýr. 1991'de hapisten çýkýnca, akýllanmamýþ, tekrar PKK saflarýnda faaliyet göstermeye devam etmiþtir. Paris'te öldürülen üç kadýn militan olmasýna raðmen, PKK aslýnda bir ERMENÝ terör örðütü olduðu için, PKK bültenlerinde tek adý anýlan Sekine Cansýz'dý, çünkü o ERMENÝ'dir. Aðlamaklý ifadelerle ve müzikle agitasyon yapýlýr. Zaten ERMENÝ PKK'lýlarýn en çok sevdikleri þarkýcýlardan biri de ERMENÝ ARAM TÝGRAN'dýr. Onu kullanýrlar.

ZÜBEYÝR AYDAR, ERMENÝ'dir. 1961, Siirt doðumludur. 1991'de SHP Genel Baþkaný Erdal Ýnönü, kürtçü-bölücü DEP ile iþbirliði yaparak Zübeyir Aydar'ýn Leyla Zana, Hatip Dicle ile Meclis'e girmesini saðlamýþtýr. 1994'te DEP milletvekilleri Leyla Zana, Orhan Doðan, Hatip Dicle, Ahmet Türk, Sýrrý Sakýk ve Mahmut Alýnak'ýn dokunulmazlýklarýnýn kaldýrýlýp, yaka paça Meclis'ten çýkarýlýp, cezaevine konulmalarýnýn ardýndan, Türkiye'yi terk etmiþtir. Sýký PKK'lý olan Zübeyir Aydar, 1994'te Ýsviçre'de sýðýnmacý statüsü aldýktan sonra, PKK tarafýndan 1995'te kurulan "Sürgündeki Kürt Parlamentosu" (PKDW, Parlamana Kurdistane Li Derveyi Welat), ve 1999'da kurulan "Kürdistan Ulusal Kongresi" (KNK, Kongra Netewiya Kurdistan) oluþumlarýnda yer almýþtýr. 2003'te Kongra-Gel baþkanlýðýna getirilmiþtir. 2009'da ABD Hazine Bakanlýðý tarafýndan "uyuþturucu kaçakçýsý" olarak ilan edildi. Haziran 2010'da Belçika'da tutuklandý, ancak üç hafta sonra serbest býrakýldý. Herhalde ERMENÝ ve ajan olduðundan!..

OSMAN BAYDEMÝR, ERMENÝ'dir. 1971 Diyrbakýr doðumludur. Annesinin dönme adý AZÝZE'dir, onu da vefat ettiðinde öðrendik. Osman Baydemir meþhur ve kürtçülük-bölücülükte aktif bir belediye baþkaný olmasýna raðmen, hayatý ve özgeçmiþi hakkýnda medyada fazla bilgi yoktur. O yüzden babasýnýn adýný öðrenemedik. Kimin geçmiþi gizli ise, onda bir bit yeniði vardýr.

Osman Baydemir, Diyarbakýr Hukuk fakültesi'ni bitirmiþ, bölücübaþý Artin Apo'nn avukatlýðýný yapmýþtýr. Bölücü-kürtçü Ýnsan Haklarý Drneði Diyarbakýr Þubesi üyeliði, baþkanlýðý ve genel baþkan yardýmcýlýðý yapmýþtýr. 2002'de kürtçü-bölücü DEHAP'tan milletvekili adayý olmuþ, seçilememiþtir. Daha sonra Kürtçü-bölücü BDP'den Diyarbakýr Belediye Baþkaný seçilmiþ, PKK'lý terörist cenazelerine ambulans tahsis etmiþ, onlarla ayný aðzý kullanmýþtýr. Yaný baþýndaki TÜRKLER'den nefret eden Osman Baydemir, yurtdýþýndaki ERMENÝLER ile pek sýký-fýkýdýr. Osman Baydemir Eylül 2913'te, Ermenistan ERMENÝLER'ini davet edip Diyarbakýr'da ”Ermenistan Türkiye Yuvarlak Masa Toplantýsý” düzenlemiþ, "Diyarbakýr'da ERMENÝLER'in de hakký var," demiþ, TÜRKÝYE'ye bir ERMENÝ anýtý dikilmesini istemiþtir. Bir tek "Bölgeyi biz ERMENÝLER'e verin," demediði kalmýþtýr. Diyarbakýr'daki Surp Giragos Ermeni Kilisesi'ni, onarmýþ, restore etmiþ, ardýndan 97 yýl sonra açmýþ, düzenlenen piyano konserini ERMENÝ piyanist RAFFÝ BEDROSYAN vermiþ, Diyarbakýr'da fazla açýk ERMENÝ olmadýðý için, konsere ABD'den gelen 80 kiþilik ERMENÝ grubu katýlmýþtýr. Konserde Osman Baydemir'in yanýsýra, milletvekili Altan Tan da bulunmuþtur. Yine ERMENÝSTAN'lý iþ kadýnlarý, Diyarbakýr Büyükþehir Belediye Baþkaný Osman Baydemir'i makamýnda ziyaret edip görüþmüþtür. Heyet adýna görüþlerini bildiren ERMENÝ Ýþ Kadýnlarý Konseyi Baþkaný LÝLÝT AVESTÝYAN, Ermenistan ve TÜRKÝYE arasýnda diplomatik iliþki olmadýðý için ERMENÝ-KÜRT iþbirliði projesini gerçekleþtirdiklerini söyleyerek, bu projenin iki toplum arasýndaki baðý güçlendireceðini belirtmiþtir. Osman Baydemir, Paris'te öldürülen ve en az biri ERMENÝ olan üç PKK'lý kadýn militan için Diyarbakýr'da büyük bir tören düzenlemiþtir. O törende Diyarbakýr'ý Kürdistan'ýn "payitaht"ý , yani baþkent ilan ederek, Potamyalý Baþbakan Erdoðan'ýn izinden gitmiþtir. Osman Baydemir kürtçü-bölücü ÝHD Genel Baþkan Yardýmcýlarý'ndan Reyhan Yalçýndað ile evlidir.

EMÝNE AYNA, ERMENÝ'dir. Kendini Zaza diye tanýtýr. 1968 Dicle doðumludur. Babasýnýn dönme adý OSMAN, annesinin dönme adý GÜNAY'dýr. Aile aslen Tunceli'lidir. Tokat'ýn Kýzýldere köyünde Mahir Çayan ile birlikte öldürülen Türkiye Halk Kurtuluþ Ordusu militaný ÖMER AYNA'nýn yeðenidir. Kürtçe, Zazaca bilmez, çünkü ERMENÝ'dir. Bir dönem kürtçü-bölücü DTP Genel Baþkan Yardýmcýsý idi. 2007 yýlýnda Mardin'den milletvekili seçilmiþ, sonra kürtçü-bölücü BDP'ye girmiþtir. 2012 yýlýnda, ODTÜ'de düzenlenen "Barýþ Süreci ve ERMENÝLER" konulu panele HAYKO BAÐDAT, MELÝSA BOZ ve ARÝS NALCI ile birlikte katýlmýþ, ERMENÝLER'i kastederek "Artýk gerilla olma sýrasý bizdedir, " demiþtir. Böyle bir toplantýnýn ODTü'de yapýlabilmesi, PKK VE TKP sempatizaný gizli ERMENÝ öðrenciler ve öðretim üyelerin giriþimleri ile mümkün olabilmiþtir.

ÖMER AYNA, ERMENÝ'dir. 1952, Dicle doðumludur. Babasýnýn dönme adý OSMAN, annesinin dönme adý GÜNAY'dýr. Kürtçü-bölücü BDP milletvekili Emine Ayna'nýn amcasýdýr. Aile aslen Tunceli'lidir. THKO militanýdýr. Terörden tutuklanmýþ, hakkýnda idam kararý verildikten sonra, Meltepe Askerî Cezevi'nden, nasýl yaptýlarsa, Mahir Çayan, cihan Alptekin, Ulaþ bardakçý ve Ziya Yýlmaz ile birlikte tünel kazarak kaçmýþlardýr. Daha sonra 27 Mart 1972'de, Türkiye Halk Kurtuluþ Partisi - Cephesi kurucularýndan Mahir Çayan, Dev-Genç Genel Baþkaný Ertuðrul Kürkçü, Dev-Genç MYK üyesi Hüdai Arýkan, THKO'dan Cihan Alptekin, Fatsalý Nihat Yýlmaz, öðretmen Ertan Saruhan ve Ünyeli Ahmet Atasoy, Ünye'deki NATO üssünde görevli iki Ýngiliz (Gordon Banner ve Charles Turner) ve bir Kanadalý (John Law) radar teknisyenini kaçýrmýþlardýr. Kendilerini Kýzýldere'de (þu an adý Ataköy)bekleyen Dev-Genç Genel Sekreteri Sinan Kâzým Özüdoðru, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öðrenci Derneði yöneticisi Sabahattin Kurt, THKO'dan Ömer Ayna ve Hava Kuvvetleri Proleter Devrimci Örgütü'nün kurucusu olarak aranan Üsteðmen Saffet Alp'le buluþtular. Ömer Ayna, Ertuðrul Kürkçü hariç, arkadaþlarýyla birlikte, 30 mart 1972 tarihinde Kýzýldere'deki müsademe sýrasýnda öldürülmüþtür.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Bir soru
Gönderen: Hulki Can Duru / , Türkiye
23 Mayýs 2012
Tebrikler çok ilginç bir yazý. Anlaþýlan Türk Ermenileri diye bir þey var... Peki acaba Ermeni Türkleri de var mý?

:: hocam
Gönderen: mehmet avcý / , Türkiye
21 Mayýs 2012
deðerli hocam!siz böyle yazýlarý genelede kaleme almazdýnýz hayýrdýr inþllh..ayrýca alýntý yaptýðýnýz yazar,bu yazýyý geçmiþte yazmadý mý?üzerinde baya zaman geçmiþ olmalýki bahsi geçen kiþiler þuan ayný görevlerinde deðilller..

:: Ne mutlu Türküm diyebilene....
Gönderen: H.Deniz Hatipoðlu / ,
19 Mayýs 2012
Atatürkün milliyetciligi ýrk milliyetciliginden farklidir. suan ülkemizde olmasi gereken milliyetciliktir. her türlü irkci söylem ve simgeden soyutlanmis bir milliyetciliktir. Bu manada kiþilerin soylarý soplarý önemlimidir...önemliyse nedendir?? o zaman en baþa dönmeli ...ilk çaðlardan gelen atalara...hangi kanlardan hangi ýrklardan ....bu böyle sürer gider..."" söz sahibini baðlar her ne olursa olsun... derim ben...saygýlar




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn tarihe yön verenler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sokrates

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ekmek Parasý
Ýslami Sosyalizm
Teoman ve Elif Þafak
Þiir Nasýl Olmalý
Hiç Þüphesiz ki Gazeteciden Terörist Olmaz; Ama Ajan Olur
Evrim Vardýr; Teorisi Yanlýþtýr
Seni Saraya Götürsem Aðýl Nerede Dersin
Ama Sen Bir Çocuðun Topusun Hala Dünya
Ýntihar Eden Birinin Ardýndan
Yumurta Eylemlerinin Psikilojisi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
En Ateþli Anýmda Gel Yanýma [Þiir]
Öperek Beni Öldür [Þiir]
Cayýr Cayýr [Þiir]
Kar Yangýnlarý [Þiir]
Söyle Neden Konuþmuyorsun [Þiir]
Gözlerim Kan Davalýdýr Her Geceye [Þiir]
Kefenden Çiçekli Elbise [Þiir]
Martý Beyazý [Þiir]
Gül Þarabý [Þiir]
Varlýðýn Sevda Yokluðun Fýrtýna [Þiir]


osman demircan kimdir?

Yüreðimin ve beynimin tavanýnda buluyorum, tozlu mýsralarý. Aklým bir çatý katý. Gözlerim yýldýzlarla dolduðunda, bakýþlarýmýn ýþýltýsý vurur satýrlara. Ýþte o zaman, þiirler bir Samanyolu olur. Mehtaplý gecelerimi vururum gözyaþlarýmla biriktirdiðim göllere. Her mýsra bir dal gibi düþer, þiir denizlerine. Kýzýl bir duyguya boðulurum o an. Akarým ellerinize.

Etkilendiði Yazarlar:
Herkes


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © osman demircan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.