..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Yumuþak olma ezilirsin, sert olma kýrýlýrsýn." -Victor Hugo
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > mehmet burak yüksel




30 Haziran 2014
Yataðýn Karþýsýnda Uyanan Kadýn  
mehmet burak yüksel
Sen onu sevmedin.Onu kullandýn


:ACGE:

YATAÐIN KARÞISINDA UYANAN KADIN

Boynunun taþ gibi olduðunu hissederek sýrtýnýn üstüne döndü. Boynu gibi omzunun da tutulduðunu anladýðýnda yavaþça göz kapaklarýný araladý. Göz kapaklarýnýn arasýndan gün ýþýðýnýn geçmesine izin verirken ayaklarýnýn sert bir cisme çarptýðýný hissedince doðruldu.
“Burada mý uyumuþum” diyerek yattýðý koltukta oturma pozisyonuna geçti. Karþýsýnda duran yataða bakarak “Artýk bu yataða girilir mi” diyerek eli ile saçlarýný geriye attý.
“Ýnsanýn baþýna düþünmek istemediði þeyler gelir” derler ya Nalan bu aþamayý çoktan geçmiþ ve günlerdir aklýna gelmesini istemediði halde aklýna gelen düþünceler ile mücadeleye giriyordu.
Ýki gündür bozulmamýþ yataða bakarak “Ýnsanda biraz onur olur” diyerek elini kaldýrdý. Karþýsýnda ses çýkarmadan duran yataðýn onu anlayamayacaðýný bilse de ,biri ne içini dökmesi zorunluluðu Nalan’ý buna mecbur býrakmýþtý.
Zaten biz insanlar için gerçek; olduðu gibi görülen deðil , olana yüklediðimiz anlam deðil miydi. Sinirli kadýn ayaða kalkarak önündeki yataða bir kez daha baktý. Mustafa ile bu evi ilk aldýklarýnda genç adamýn parasý çýkýþmadý için bu yataðý kendi birikimi ile almýþtý. “Bir çuval inciri bok etmek bu kadar kolay mý” diyerek bir kez daha yataða baðýrdý.
“Ben kaybetmem oðlum siz kaybedersiniz. Tek suçlu ikiniz siniz” diyerek arkasýný dönüp koridora doðru yürüdü. Tam kapýdan çýkacaktý ki ,arkasýndan gelen sesle olduðu yerde dona kaldý.
-Madem ikimiz de suçluyuz. O halde neden benim üstümde uyayamadýn.
Odadan kendisini dýþarý atmasý gerektiðini hissetse de þaþkýnlýðý hareket etmesini ,söyleyemediklerini söylemek konusundaki susuzluðu Nalan’ýn hareket etmesine mani oldu.
Yataða dönerek çekine çekine yaklaþtý. “Küstah ! Seni kendi paramla aldým. Ama sen kocamýn o orospu ile üstünde iþ tutmasýna mani olmadýn” Yataktan bir süre cevap bekleyen kadýn, karþýsýndaki soðuk sezsizliðe karþý her insanýn verdiði tepkiyi verdi. Arkasýný dönerek odadan çýkmak istedi.
-Ben yatak olarak görevimi yerine getirdim. Ýyi yada kötü, yanlýþ yada doðru üstümde insanlarýn yatmasýna izin verdim.
Nalan öfke ile yeniden yataða dönerek “Ama benim onaylamadýðým insanlarý yatýrdýn” diyerek yataða baðýrdý.
Kadýn arkasýný yeniden döndüðünde, yatak “Benim üstümde yatmalarý doðal. Ancak senin aldatýlman ,kadýn olarak baþarýsýz olduðunu gösterir” diyerek cevap verdi.
Nalan yataða doðru dönmeden “Benimi suçluyorsun? Mustafa ne dediyse yaptým. Bir kavga bile olduðunda hep alttan aldým.” Diye cevap verdi.
-Evliliðin bozulmasýn diye Mustafa’nýn her dediðini yaptýn. Her istediðini alsýn ,her iþini halletsin diye bir kavga olduðunda kocaný alttan aldýn. Bu sevgi deðil.
Nalan baþýný önüne eðerek “Beni aldattý” diye fýsýldadý. Ansýzýn yataktan çýkan tiz kahkaha sesi ile irkildi.
-Seni o kadýn ile aldatmadý. O kadýn için terk etti. Benim üzerimde o kadýnýn etini deðil ruhunu severek seviþti.
Nalan birkaç saniye sessiz kaldýktan sonra “Ne demek istiyorsun” diye fýsýldadý. Yatak kendisine arkasýný dönmüþ duran kadýna doðru gülerek “Onunla kavga etseydin, onun her dediðini yapmasaydýn ama ona aþkýný verseydin yataðýn karþýsýnda uyanan kadýn olmazdýn.” Diye baðýrdý.
Nalan baþýný sallayarak “Peki þimdi ne yapacaðým. Hayatýmý düzene koyup geçmiþin yaralarýný nasýl saracaðým .Her þeyi unutup senin üstüne nasýl yatacaðým” diye sordu.
Birkaç sanayiye sessizlikten sonra yatak, Nalan’a görünürde çok anlamsýz gelen ancak uzun uzun düþünüldüðünde çok doðru olan bir öðüt verdi.
-Çarþafý deðiþtir.

MEHMET BURAK YÜKSEL



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Adý Ayrýlýk
Kör Talih
Vedalaþmak
Gerçek
Uykusuzluk

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Karanlýk Köle
Atletik Vücutlu Sarýþýn Bayan
Avelon Krallýðý : Son Savaþ (Bölüm 4)
... Ölüm...
Dolunay
Ýhanet
... Ayna...
Karanlýkta Yalnýzým
Susuzluk
Ýstila

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýlk Öpücük [Roman]
Ýstila [Roman]
Yaþ 38 [Deneme]
Para Para Para [Deneme]
Çoban [Deneme]
Efsane Olmak [Deneme]


mehmet burak yüksel kimdir?

fantastik roman türü yazarýyým ayrýca korku ve bilimkurgu romanlarýda yazarým

Etkilendiði Yazarlar:
adam fewer, ken grimwood,chuck hogan


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © mehmet burak yüksel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.