..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alp Þahin




16 Mart 2018
Vice Versa  
Alp Þahin
Derin mevzudan yani asktan girerek baslayalim konumuza… Iki taraf vardir. Aci cekip sevenler ve aci cektirip devam edenler… Bunlar ying yang gibi kendi iclerinde doner dolasir. Bazen aci cekip seversin, bazen de aci cektirip devam edersin.


:ACBE:
Derin mevzudan yani asktan girerek baslayalim konumuza… Iki taraf vardir. Aci cekip sevenler ve aci cektirip devam edenler… Bunlar ying yang gibi kendi iclerinde doner dolasir. Bazen aci cekip seversin, bazen de aci cektirip devam edersin.

Nasil yani deme de dusun bir kere. Yasadigin ask acilari teker teker gelsin aklina. Iliskiyi kurtarmak icin yaptiklarin, savasmalarin ve her seye ragmen israrlarin… Olmuyor degil mi? Biliyorum mantikli sebepler ariyorsun, her seyi uzun uzun dusunuyorsun ama olmaz. Olmaz iste… Bir kere sen o zamanlar anlayamazsin ama isin buyusu kacmistir karsi tarafta… Kendini yenile, hatalarini duzelt veya ne bileyim bak son kez yaziyorum, bir daha da yazmayacagim deyip iki gun sonra dayanamayip tekrar yaz ama olmaz. Hatta abartip ters psikoloji ile davran. Sen kimsin ya? Edasiyla baska birilerini bul, fotograflarda o kiskansin diye hep gul, arkadaslarinla ortamlara ak, sosyal medyalardan hikayeler patlat ve bekle… Evet! Bekle! He bekle bekle, gelir. Nereye gelir? Olmaz arkadasim olmaz! Niye olmaz? Cunku o yasayacaklarini yasaman gerekmistir ve roller artik degismistir. Kendin gibi biri, yurekten seven biri cikmistir karsina. Oyle ya yasattiklarini yasarsin ama yasadiklarini da yasattirirsin.

Tam istedigim gibi biri derken zamanla sende bir seyler kopmaya baslamistir. Anlam verememissindir. Cunku guzel gitmistir her sey ama sonra ne bileyim ya olmuyor sanki derken bulmussundur kendini. Sana da bir yanlisi olmamistir halbuki! Biraz zaman gectikten sonra bu durumu citlatinca, mesajlar gelmeye baslar. Giris bolumunde buyuk bir sok yasar karsidaki ve kisa tepki mesajlari atar. Gelisme bolumunde arka arkaya mesajlar, yok israr etmicem ama lutfen cozelim konusmalari kendini gosterir. Finalde de peki sen bilirsin denip, kufur kiyamet edilip melankolik sarkilardan paylasimlar yapilir. Sen de yettin deyip basarsin engeli. Sen ve karsindaki bunlari yasarken o zaman kafana ansizin dank eder. Artik sen aci cekip seven degil de, aci cektirip devam eden olma yoluna girmissindir.

Sana aci cektirip devam edene de inceden ”ya zamaninda hakliymis valla” dersin ama yine de onun gibi olmak istemedigini de bilirsin. Cunku karsindakine neler hissettirdigini, kendin de zamaninda yasadigin icin bilirsin. Aslinda o aciyi ceken sensin. Elinde acidan kurtarma sansi olup da son karari verecek olan mercek de sensin. Oyle ya, sana deger veren birini sirf sen artik istemiyorsun diye birakip, ona aci cektirip hayatina devam mi etmeli? Bence etmemeli… Bu kisir dongu de boyle gitmemeli.

Ne kadar bu dongu yani bir aci cekip severken, bir de aci cektirip devam ederken bulsak da kendimizi bence bizi sevenlere ikinci bir sans vermeliyiz. Boylelikle Evren yasadigini yasattirma firsati vermesine ragmen kendinin daha iyi oldugunu gosterebilirsin hem de aci cekip seni seveni uzmediginden baska olasiliklara ve beraberinde yeni sanslara yol verirsin. Demem o ki carklarin degisimine izin verin! Size sunulan cozumleri de karar zannetmeyin! Gercek karar, farkliliktir.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çekilememek
Amin Diyelim
Evlilik Kurumu
Herþeyime
Kalp...
Vicdan
Ne Fark Eder?
Achilles
Ýyikimsin Bal Gözlüm
Aile

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uðruna Nefes Alýp Verdiðim
Gece Gündüz
Son Ýsyan
Ýyi Biri
Ne Yapacaðýz Bu Ýnsanlýkla?
Hayýrlý Ramazanlar
Derya
Ahu Gözlü
Hakk ve Hak
Kum Saati 02: 00

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vatan [Þiir]
Öngörü [Þiir]
Üç Ýlahi Din [Þiir]
Müslüman [Þiir]
Seçim [Þiir]
Sümükdaroðlu [Þiir]
Dedekuþ [Þiir]
Yansýma [Þiir]
Oysa Yozlasir Herkes [Öykü]
Karmaya Daha Var [Öykü]


Alp Þahin kimdir?

Deneme ve elestiri agirlikli yazmayi seviyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Machiavelli, Nietzsche


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alp Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.