..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Matematiðe, yalnýzca yaratýcý bir sanat olduðu sürece ilgi duyarým. -Godfrey Hardy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Yazarlar ve Yapýtlar > Abdullah Çaðrý ELGÜN




1 Aðustos 2021
Þafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkýnda Yazdýðý "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabý Hakkýnda Birkaç Söz Abdullah Ça Ðrý Elgün  
Abdullah Çaðrý ELGÜN
ÖZKAN HÜSEYÝN HAKKINDA BÝR KAÇ SÖZ


:GGE:
ÞAFAK SAHÝPLÝ’NÝN ÖZKAN HÜSEYÝN HAKKINDA YAZDIÐI
“ÖLÜMÜN ÜSTÜNE YÜRÜYEN ADAM” KÝTABI HAKKINDA BÝRKAÇ SÖZ
Abdullah Ça ðrý ELGÜN
PROF. DR. (HC) ÖZKAN HÜSEYIN’IN HAYATI:
1947 yýlýnda Batý Trakya'nýn Rodop (Gümülcine) vilayetinin Kargýlý Sarýca Köyünde dünyaya geldi. Orta halli rençper bir ailenin beþ çocuðundan en küçüðüdür. Ýlkokulu burada okudu. 1969’da askerliðini tamamladý.
O dönemdeki siyasîlerin uyguladýðý politikalar sebebiyle, Yunanlýlarýn Batý Trakya Türklüðüne olan baskýlarý, gün geçtiçe artýyordu… 1972 yý¬¬lýn¬¬da Yunanlýlarýn o dönemde Türk azýnlýðýna uyguladýðý baskýlar çok rahatsýz ediciydi. Bu sebeple Özkan Hüseyin, Batý Trakya Türkleri’nin haklarýný Almanya’da daha rahat ve daha iyi savunup müdafâ edebileceðini düþünmüþtü!..
Özkan Hüseyin de Batý Trakya Türkleri’nin her ferdi gibi vatanýný müdafânýn ve Yunanistan tarafýndan ellerinden alýnan haklarýný, yeniden elde etmenin peþindeydi…
O yýllarda Almanya’ya iþçi göcü vardý!.. Yunanlýlarýn baskýsý karþýsýnda Batý Tarakya Türklüðü çok tedirgindi. Özkan Hüseyin de bu tedirginlik ve baskýlar sebebiyle eþi¬¬ni ve bir (1) ya¬-þýn¬¬daki ço¬¬cu¬¬ðu¬¬nu, ba¬¬ba¬¬sý¬¬nýn ya¬¬nýn¬¬da bý¬¬ra¬¬ka¬¬rak kö¬¬yü¬¬nü terk ederek Almanya’ya gitti. Almanya’da Batý Trakya’nýn haklý davasýný daha iyi müdafa edeceðini düþünüyordu…
1972 yýlýnda Almanya’nýn Münih kentindeki MAN Fabrikasý’nda çalýþmaya baþladý. MAN Yetkilileri ile iyi iliþkiler kuran Özkan Hüseyin, MAN Firmasý Yetkililerinden, din kardeþlerinin topluca ibadet edebilecekleri bir Mescit temin etti. (1973)
Bundan sonraki yýllarý Avrupa ülkeleri ve Al¬¬man¬¬ya’nýn Mü¬¬nih, Bavyera þeh¬¬irleri¬¬nde ça¬¬lýþ¬-ma¬¬ya baþladý. Ora¬¬da ör¬¬güt¬¬le¬¬ne¬¬rek, der¬¬nek¬¬ler kur¬¬du. Yu¬¬na¬¬nis¬¬tan’¬¬da¬¬ki Türkle¬¬r’in hak¬¬la¬¬rý¬¬ný sa¬¬vun¬-mak için ulus¬¬la¬¬rar¬¬sý alan¬¬da büyük bir mü¬¬ca¬¬de¬¬le baþ¬¬lattý.
Çavuþoðullarý sülalesinden olan Özkan Hüseyin, evli ve iki oðlan babasý olup bunlardan da beþ torun sahibi olarak, hayatýný bir “Seyyah” olarak devam ettirmektedir!..

KÜLTÜR, SOSYAL ÇALIÞMA ve DERNEK FAALÝYETLERÝ:
Yunanistan, Batý Tarkya’dan, Almanya’ya geldiði günden itibaren, Almanya’nýn Münih kentinde bulunan, Türk Kültür Dernekleri faaliyetlerine, iþtirak etti. Burada Folklor ve Musiki Gruplarý oluþturdu. Kültür Gecelerine katýldý.
Bavyera Türk Sanat ve Kültür Derneði’nin idare ve kültürel çalýþmalarýnda görev aldý. Batý Trakya Türkleri Kurultayý ile Türk Dünyasý Kurultaylarý’na delege olarak katýldý.
Türkiye Cumhuriyeti’nin 75. Yýlý Kutlamalarýna, Romanya, Köstence’de yapýlan II. Balkanlar ve Avrupa Türk Edebiyatlarý Toplantýsý’na KIBATEK (Kýbrýs Balkanlar Avrasya Türk Edebiyatlarý Kurumu) davetli olarak katýldý.
Batý Trakya Türkleri’ni “Tek Dernek” çatýsý altýnda birleþtirme yönünde büyük gayret gösterdi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ÜN Doðumunun 100. Yýlý Hürmetine, 22 Mart 1981’de Batý Trakya Türkleri Aile Birliði Derneði’nin kurulmasýnda rol aldý.
Batý Trakya Türkleri Dernekleri Federasyonu’nu temsilen Dr. Sadýk Ahmet'in Yunanistan, Selanik'teki Mahkemesine arkadaþlarýyla birlikte “Gözlemci” olarak katýldý. Bu arada “Yabancý Gözlemciler” ile Batý Trakya’yý dolaþtý.
Çeþitli Avrupa þehirlerinde düzenlenen Açýk Oturum ve Konferanslara katýlarak, Batý Trakya Türklüðünün, haklý davasýný anlattý. Yine bu konularla ilgili muhtelif gazete ve dergilerde yazýlar yazdý. Hemþerilerini bilgilendirmek için dernek lokaline bazý konuþmacýlar davet ederek, çeþitli sohbet toplantýlarý düzenledi.
Özkan Hüseyin, kurucusu olduðu Batý Trakya Türkleri Aile Birliði Derneði’nde, altý (6) yýl Genel Sekreterlik, bir (1) yýl Din Ýþleri Sorumluluðu, bir (1) yýl Denetim Kurulu Baþkanlýðý yirmi (20) yýl da Genel Baþkanlýk görevinde bulundu…

2008 yýlýnda kendi isteðiyle baþkanlýða veda etti. 8 Haziran 2008 tarihinde yapýlan Derneðin Genel Kurulunda “Yeniden Yapýlanma Komitesini” oluþturdu. Derneði bu komiteye teslim etti. Yapýlan Genel Kurulda, kendisine Onursal Baþkanlýk görevi verildi. Ayný zamanda da Yeniden Yapýlanma Komitesi yeni bir seçim yapýlýncaya kadar da kendisine, “Yeniden Yapýlanma Komitesine Baþkanlýk” yapma görev ve yetkisi verdi.

Kurucusu bulunduðu dernekte hiç aralýksýz yirmi sekiz (28) sene görev yaptý. Yine kurucusu bulunduðu: Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu’nda 1988 yýlýndan 2002 yýlýna kadar hiç aralýksýz on dört (14) sene görev yaptý.
Ayrýca kurucusu bulunduðu, Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu’nda üç (3) dönem Baþkan Yardýmcýlýðý, üç (3) dönem Genel Sekreterlik, bir (1) yýl Yönetim Kurulu Üyeliði, bir (1) dönen Teþkilat Kollarý Baþkanlýðý, beþ (5) dönem de Sosyokültür Kollarý Baþkanlýðý görevini sürdürdü.
Özkan Hüseyin, Batý Trakya Türkleri, Balkan Türkleri ve Türk Dünyasý için büyük çabalar harcayarak özellikle Almanya ve bütün Avrupa’da Türk ve Türklük için kalýcý birçok hizmetlerde bulundu. Orada SARICALI lakabýyla ün saldý!..
5 Ekim 2002 tarihinde yapýlan Olaðanüstü Genel Kurul'da, Kültür ve Eðitim Kollarý Baþkanlýk görevine seçildi ve bu görevi layýkýyla yerine getirdi…

BÝTÝRDÝÐÝ OKULLAR, ALDIÐI EÐÝTÝM ve KURSLAR:
Özkan Hüseyin, Anadolu Üniversitesi Açýk Öðretim Fakültesi Batý Avrupa Programýnda Türkiye Cumhuriyeti Vatandaþý olmayanlara tanýnan, haklardan istifade ederek, Almanya’da Açýk Ýlköðretim Okuluna kaydýný yaptýrarak, öðrenimine devam etti ve Almanya’dan sekiz (8) yýllýk “Ýlköðretim Diplomasý” aldý.
Anadolu Üniversitesi Açýk Öðretim Lisesinde tahsiline devam eden Özkan Hüseyin, Ocak 2016 tarihinde Anadolu Üniversitesi Açýk Öðretim Lisesi’nden de mezun olarak “Lise Diplomasý” almaya hak kazandý...
“Osmanlýca Okuma ve Yazma Eðitimi”, “Çini Kursu”, “Kriz Yönetimi”, “Sosyal Medya” gibi konularda “Uzmanlýk Eðitimi” aldý. Burada Uluslararasý geçerliliði olan sertifikalarýn da sahip oldu.
Dr. Özkan Hüseyin, Academy Education & Consultancy (AEC) ve KARÝYER.NET Firmalarý’nýn iþ birliði ile gerçekleþtirilen “Kariyerini Kampüste Netleþtir Programý” çerçevesinde seminerlere katýldý. “Bireysel Kariyer Planlamasý”, “Mülakat Teknikleri Eðitimi”, “Uygulamalý CV Hazýrlama Eðitimi”, “Olmaz Böyle Mülâkat (Tiyatro – Uygulama)”, “Beden Dili ve Ýletiþim”, “Sorunlara Çözüm Önerileri”, “Diksiyon ve Ýletiþim”, “Ýþaret Dili Eðitimi”, “Yaþam Koçluðu Eðitim”,.. gibi eðitimlerini de baþarýlarla tamamladý. Alýnan gerekli kurslar sonucunda, Uluslararasý Geçerliliði Bulunan, IBPDA ve AEC Onaylý, Sertifikalarýn sahibi oldu..
Dr. Özkan Hüseyin, bunlardan baþka kendini geliþtirmek ve toplum karþýsýnda bir adým daha önde olabilmek maksadýyla baþka eðitimler de aldý:
Liderlik Okulunun: “Sertifika ve Uzmanlýk Eðitimleri Programlarý” dahilinde, Ankara Gazi Üniversitesi Ýktisadi ve idarî Bilimler Fakültesi 100. Yýl Salonunda yapýlan kurslarda da baþarý saðlayarak “Liderlik ve Takým Çalýþmasý”, “Proje Yönetimi”, Eðitim Sertifikalarýnýn da sahibi olmuþtur.

ALDIÐI UNVAN, BELGE ve ÖDÜLLER:
Kurduðu Uluslararasý Araþtýrma Merkezi (BATTAM) ve “BATTAM Kültür Hizmetleri” olarak yayýnladýðý bilimsel kitaplarla: Türk, Türklük ve Türkoloji Bilimine önemli katkýlar yaptý. “Uluslararasý Batý Trakya Türkleri Araþtýrmalarý Kongresi” tarihinde ilk kez üç gerçekleþtirdiði hizmetlerine karþýlýk olarak Özkan Hüseyin’e Azerbaycan Hükumetine Baðlý Bilim Kuruluþu: VEKTÖR Beynelhalg Elm Merkezi (International Scientific Center) tarafýndan:
1.     “FAHRÝ DOKTORA” Belgesi ve Payesi vererek, onurlandýrýldý.
Azerbaycan'ýn Uluslararasý Saygýn Bilim Kuruluþunun Beratý 22 Mayýs 2007 günü Gence Devlet Üniversitesi’nde düzenlenen özel bir törende: Azerbaycanlý Bilim Adamlarý ve Öðrenciler huzurunda VEKTÖR Baþkaný Prof. Dr. Elçin ÝSKENDERZADE’nin eliyle Özkan Hüseyin’e “FAHRÝ DOKTORA” Belgesi ve Unvaný takdim edildi.

2. Özkan Hüseyin Batý Trakya Türklerine, Türk Kültürüne ve Türk Dünyasýna kazandýrdýðý on beþ (15) ayrý konuda (15) kitabý göz önünde bulundurularak VEKTOR Beynelhalg Elm Merkezi (International Scientific Center) tarafýndan:
“FAHRÝ PROFESÖRLÜK.” Unvaný ve Belgesi verilerek onurlandý.

3. Bu belge ile ayný zamanda, Özkan Hüseyin’e, VEKTOR Beynelhalg Elm Merkezi (International Scientific Center) tarafýndan:
“YUNANÝSTAN TEMSÝLCÝSÝ” görevi de verildi…

4. Özkan HÜSEYÝN (BM) Birleþmiþ Milletler tarafýndan, “2011 YILI LÝYAKÂTÝ”, “DÜNYA KÜLTÜRÜ ÜSTÜN HÝZMET ÖDÜLÜ” ne layýk görülerek:
“ORDEN” ile ödüllendirilmiþtir!..

5. Azerbaycan Beynel Halk Ýlim Merkezinin, Ýlmi Þurasý tarafýndan “Türk Dünyasý Medeniyetine Gösterdiði Hizmetlerine” karþýlýk olarak Özkan Hüseyin:
“ULUSLARARASI ALTIN YILDIZ MADALYASI” ile ödüllendirildi.

6. Prof. Dr. (HC) Özkan Hüseyin’e, “Beynel Halk Mükafat Komitesi” tarafýndan:
“TÜRK DÜNYASI FAHRÝ KÜLTÜR ADAMI” ödülü de takdim edildi.

7. Dr. (HC) Özkan Hüseyin'e “Dünya Medeniyet ve Barýþýna” gösterdiði hizmetlere göre, Cenevre þehrinde faaliyet gösteren “Uluslararasý Ödül Birliði” (UNKOPA) tarafýndan:
“AVRUPA ÜSTÜN HÝZMET ÖDÜLÜ”, (ORDEN) takdim edildi.

8. Birleþmiþ Milletler “Uluslararasý Halk Mükafat Komitesi” tarafýndan, “Fahri Barýþ Büyük Elçisi” unvaný, kýrk (40) yýldýr Avrupa’da verdiði “Özgürlük ve Barýþ Mücadelesi” göz önünde bulundurularak “AMBASSADOR LÝEDER ORDEN” madalyasý ile ödüle layýk görüldü…


ÖZKAN HÜSEYÝN’ÝN DOÐUP BÜYÜDÜÐÜ VATANI
BATI TRAKYA ÝÇÝN VERDÝÐÝ MÜCADELE:
AGÝK¬¬¬'e Ba¬¬¬tý Trak¬¬¬ya Türk¬¬¬le¬¬¬ri’¬¬¬nin adý¬¬¬ný “Yu¬¬¬na¬¬¬nis¬¬¬tan'¬¬¬da¬¬¬ki ‘Türk’ Azýn¬¬¬lýðý" ola¬¬¬rak yaz¬¬-dýrýp kabul ettiren ilk, cesur ve efsane bir isimdir.
Av¬¬¬ru¬¬¬pa Gü¬¬¬ven¬¬¬lik Ýþ Bir¬¬¬li¬¬¬ði Teþ¬¬¬ki¬¬¬la¬¬¬tý (AGÝK-AGÝT) Ka¬¬¬pý¬¬¬la¬¬¬rý¬¬¬ný ara¬¬¬la¬¬¬yýp 1992 yý¬¬¬lýn¬¬¬da Ba¬¬¬tý Trak¬¬¬ya Türk¬¬¬le¬¬¬ri¬¬¬'nin problemlerini AGÝK¬¬¬'e ta¬¬¬þý¬¬¬yan ve orada konuþan ilk Batý Trakya Türk’üdür!..
Özkan Hüseyin: Avrupa Parlementosu önünde Yunanistan Baþbakaný Kontantinos MÝÇOTAKÝS’i: “SAYIN BAÞBAKANIMIZ, KONTANDÝNOS MÝÇOTAKÝS! BATI TARAKYA TÜRKLERÝ’NÝN YASAL ve ANAYASAL HAKLARINI NE ZAMAN VERECEKSINIZ?..” yazýlý pankartla karþýlamýþ, sorusunu sormuþtur?.. Bu giriþimden bir müddet sonra Batý Tarakya Türkleri’ne yapýlan kýsýtlamalar kaldýrýlmýþtýr!..
Özkan Hüseyin’in daha önceden de tanýdýðý “Avrupa Federatif Halklar Topluluðu” (FUEV), Dr. Yvo Pieters’in de giriþim ve katkýlarýyla Batý Trakya Türk Dernekleri Federasyonu’na da bu konferansa davet edilme hakký kazandýrmýþtýr!..
Bu konferans, Avrupa Batý Trakya Türkleri Federasyonu Yönetim Kurulunda gündeme getirilmiþti. Yönetim Kurulu, Özkan Hüseyin ve diðer iki (2) arkadaþýyla beraber bu konferansa katýlma ve Batý Trakya Türkleri’nin haklarýný savunmasý yetkisi verilmiþti.
Daha önceleri Doktor Sadýk Ahmet ve Ýbrahim Þerif, Yunanistan'da 5 Kasým 1989 tarihinde yapýlacak olan Genel Seçimlerde, propaganda esnasýnda: “Türk” kelimesi kullandýklarý için Yunan Mahkemelerince, tutuklanarak hapse atýlmýþlardý!..
25 Ocak 1989 tarihinde Gümülcine Bidayet Mahkemesinde “Güven Listesi” adaylarýndan Doktor Sadýk Ahmet ile Ýbrahim Þerif yargýlandýlar. Bu iddia ve yargýlama sonucunda sanýklara: on sekizer (18) ay hapis ve üçer (3) yýl da “Siyasi Haklardan Mahrumiyet Cezasý” verilmiþti. Sanýklarýn, karara karþý temyiz edilme hakký olmakla beraber, bu temyiz davasý görüþülünceye kadar, hapsedilmelerine hüküm verildiði için Doktor Sadýk Ahmet ve Ýbrahim Þerif’in Millet Vekili Adayý olma haklarý ellerinden alýnmýþ oluyordu… Bu ince bir ayardý!..
Ýstinaf Mahkemesi, Güney Yunanistan da Patra kenti Bidayet Mahkemesinde 30 Mart 1989 tarihinde dava görüþülmeye baþlandý… Doktor Sadýk Ahmet’in on beþ (15) ay, Ýbrahim Þerif’e ise on (10) ay verilmiþ olan Mahkûmiyet Cezalarý paraya çevrildi…
Özkan Hüseyin ve üç arkadaþý da ayný tarihte Danimarka'nýn Baþkenti Kopenak‘ta Helsinki Ýnsan Haklarý Ýzleme Komitesi Toplantýsý’na katýlmýþlardý. Komite Baþkaný “Prof. Crhristian Erik Siesby” “Yunanistan Baþbakaný Konstandinos Miçotakis’e” 29 Mart 1990 tarihinde Doktor Sadýk Ahmet ve Ýbrahim Þerif’in haksýz yere hapsedildiklerini gerekçe gösterilerek, serbest býrakýlmalarý için komite adýna bir mektup göndermiþti.
Mektuba: Baþbakan Konstandinos Miçotakis’ten, 1 Nisan 1990 tarihinde cevap gelmiþ ve Mektubun cevabýnda: “Ýnsan Haklarý Ýzleme Komitesi Baþkaný: “Prof. Crhristian Erik Siesby” ye: “Doktor Sadýk Ahmet ve Ýbrahim Þerif’in serbest býrakýldýklarý” belirtilmiþti!..

HAPÝSTEN MECLÝSE:
Dr. Sadýk Ahmet, 8 Nisan 1990 tarihinde Batý Trakya (Rodop) Milletvekili, Ahmet Faikoðlu da Ýskeçe’den Baðýmsýz Milletvekili olarak Yunan Meclisine girmeyi baþarabilmiþlerdi… Bu olay da Batý Trakya Türkleri’nin tarihinde bir, “ilk” olarak yaþanmýþtý.

O günlerde, Özkan Hüseyin de bu soruþturma ve kýsýtlamalardan boþ býrakýlmýyordu!.. Hakkýnda þikâyet üzerine þikayetler ve mahkeme üstüne mahkemeler ile meþgul edilerek Batý Trakya Türklüðünün Avrupa Ýnsan Haklarý Konseyi’nde konuþmasý istenmiyor; Batý Trakya Türklüðüne, sözcülük yapmasý engellemeðe çalýþýlýyordu!..
Çok çok dikkat çekici ve düþündürücüdür ki Özkan Hüseyin’in “Yunanistan, Patra” ’daki Mahkemesi ile “Danimarka Kopenak”’taki her iki görev ve toplantýlarý da ayný tarihte tekabül ettirilerek çakýþtýrýlmýþtý!.. Bunun bir tesadüf olacaðýný var saymak, olaylarý akýl, mantýk ve vicdan süzgecinden geçirenler için hiç de mümkün gözükmemektedir!..
Prof. Dr. (HC) Özkan Hüseyin’in bu mücadeledeki, giriþimleri, önüne serilen kýsýtlamalar ve bunlarýn üstesinden nasýl bir kurnazlýk, kývrak bir zekâ, konulara vakýflýk, hazýr cevaplýlýk, akýl, mantýk kullanma … gibi hünerlerine bakýlýp, ciddî mânâda ele alýnýnca, “Uluslararasý Ýliþkiler” ve “Siyasal Bilgiler Fakülteleri”nde ders ve tez konusu olabileceði görülmektedir…

PROF. DR. (HC) ÖZKAN HÜSEYÝN ANLATTIKLARI:
“Doktor Sadýk Ahmet ve Ýbrahim Þerif hapisten nasýl serbest býrakýldý? Bütün engellemelere raðmen, nasýl Baðýmsýz Millet Vekili seçilebildiler?..
Bir Devrin Þahidi olanlar arasýnda bulunan Özkan Hüseyin’in “Türkün Sesi ve Sözü” adlý 490 sayfalýk kitabýnda, devrin en önde gelen saygýn insanlarý Özkan’dan yeterince bahsetmektedir!.. Özkan Hüseyin’in: “Dürüstlüðünü, çalýþkanlýðýný, kahramanlýðýný, sözüne sadakati, mert, yiðit ve kelle koltukta gezen, nasýl bir vatan sevdalýsý, Türk aslaný” olduðunun anlatýldýðý, destanlar, þiirler, besteler, makaleler ve methiyelerin yazýlmýþ olduðu dikkat çeker!.. Kýsaca bu adamýn özü ve sözü bir ve doðrudur!..
“Bizim Finlandiya Helsinki AGÝK toplantýsýna katýlmamýzýn engellenmesi mümkün deðildi! AGÝK’e katýlmamýz için, bize bu görevi, (Batý Trakya Türkleri’ni temsil yetkisini), Almanya’daki Batý Trakya Türk Dernekleri Federasyonu’nda, Federasyon toplantýsýna katýlarak karar alan Dernek Baþkanlarý vermiþti. Bu sebeple, bu iþin hiçbir þekilde bahanesi ve aþaðýsý ve yukarýsý yoktu!...
Oraya, muhakkak gidilecekti. Gitmemekle, Batý Trakya Türklüðüne en büyük ihaneti etmiþ olurduk! “Ne pahasýna olursa olsun, Batý Trakya Türkleri’nin haklarýnýn savunulmasý için, oraya gitmek, orada konuþmak ve Batý Trakya Türk’ünün yaþadýðý maðduriyetleri anlatmak bizim için bir vatan borcuydu!.. Buna mecburduk!.. Ne üzücü ki bizim oraya gitmemiz ve orada konuþma yapmamýz kurum ve en yetkili aðýzlar tarafýndan asla unutulmamasý gerekli bir tavýr ve davranýþla engelleniyordu!..
Bizim oraya gitmemizi engellemek isteyen kiþinin veya kiþilerin kim olduklarýný okuyucularýmýz da merak etmiþ olmalýlar… Ben, bunlarýn kim olduklarýný merak edip de Cafer Alioðlu’na hiç de sormadým. Sormaya da gerek duymadým. Zaten bu gibi olaylar da bir ilk deðildi... Ýlk kez yapýlmýyordu!.. Þüphesiz ki bu durum, bizim üzerimizden, ucuz siyaset yapanlarýn iþiydi... Bunlarýn kim olduklarýný çok iyi biliyordum. Bildiðim için, bunlara hiçbir zaman fýrsat tanýmadým; çünkü milletim için yapacaðým bir iþi severek, inanarak ve o duyguyu yaþayarak yaparým. Bu sebeple yapýlmasý gerekeni de yaptým... Bundan da haz duyuyordum. Cezasýný çekmem gerekirse de seve seve çekmeye hazýrdým; ama milletimin hakkýný aramamak gibi bir vebali de çekemezdim… Ne milletimi bir menfaat karþýlýðý satacaktým ne de milletimin hakkýný yedirecektim… Bu yolda kellemizi ortaya koymuþken kimseden bir emir, direktif alamazdým!.. Bunun için ne birinden bir para aldým ne de bir menfaat elde etmedim… Benim için her zaman, milletimin menfaati ilk planda gelmiþtir!..
Böylesi önemli bir toplantýda Batý Trakya Türklüðünü anlatmak, onlarýn haklarýný istemek ve savunmak, uluslararasý alanda ilk kez yapýlýyordu!.. Bu ilk giriþim baþarýlý oldu. Bazýlarý bizleri tenkit, bazýlarý da tebrik ederken, bazýlarý da Ankara’ya özel davet çýkardýlar; ama Ankara’ya çýkartýlan bu davete, icabet etmedim!..”

Ýþte Özkan Hüseyin böyle bir davayý adamýydý… Omuzlarýnda büyük bir mesuliyet, sýrtýnda aðýr bir yük vardý!.. Dönemin siyasetçileri idrakten yoksun olarak Yunan delegelerinin yanýnda, belki de onlarla anlaþmýþ olarak, Özkan’ýn konferansta konuþmasýný ve Batý Trakya Türklüðünün hakkýný savunmasýný, engellemeye çalýþýyordu!..
Çile ve mücadelelerle dolu hayatý, ileride de söyleyeceðimiz gibi çetin, taþ ve çakýl yýðýnlarýyla dolu ve hedefleri Cudi, Erciyes ve Aðrý Daðý kadar zorlu ve ulaþýlamayacak kadar yüksektir!..

KÝMLER, ÖLÜMÜN ÜSTÜNE YÜRÜR ve ÖLÜMSÜZ OLURLAR?
Tarihte bunun örnekleri çoktur: Kürþat, Bilge Kaðan, Kültiðin Kaðanlar ve Vezirleri Toyukuk (725-734) yani 7.y.y. bugün 21.y.y. 14.yüz yýl sonra bile, bugün yaþýyormuþ gibi hatýrlanmalarýnýn sebebi nedir? Atatürk ise ölümünden yüz (100) yýl sonra bile kabrinin baþýna bugün yüz binlerce kiþiyi topluyor. Yani, hâlâ dipdiri ve dimdik ayaktalar!..
Bu liderlerin sarsýlmaz inançlarý, dirençli duruþlarý, ortaya koyduðu kimliði, þahsiyeti, tavrý, gösterdiði cesaret, yüreklilik ve baþardýðý iþlerle, daha hayatta iken halkýnýn gönlüne taht kurmuþlar. Halkýyla aðlamýþ, halkýyla gülmüþ ve halkýyla bütünleþmiþ kahramanlardýr; ancak bu bunun gibiler ölümün üstüne yürüyebilir ve ölümsüz olabilirler… Ýþte, ÖZKAN HÜSEYÝN de bunlardan biri olarak “Ölümün Üstüne Yürüyen” adandýr!..

AHMET YESEVÎ, Hacý Bektaþî Veli, Yunus, Mevlânâ niçin hiç unutulup yitmiyor, kaybolmuyorlar? Hangi görevi taþýmýþ, eziyeti çekmiþ ve inancýn yükünü sýrtlamýþlardýr? Bu kahramanlar: Bu kutsal ve meþakkatli görevi bütün acý ve ýstýraplarýna, eziyetlerine, yaralanma, suikastlarla öldürülme pahasýna, bile bile ölümü göze alýp, gözünü kýrpmadan ölümün üstüne atlama yüreklilik ve cesaretini göstererek, ideali uðrunda ölümü hiçe sayarak ölümsüzleþirler… Bu ise zor bir görev ve karardýr. Ýþte bu cesaret ve yüreklilikleri onlarýn ölümü hiçe sayan ve hayata kýymet vermeden ölümün üstüne yürüyerek ölümsüzleþmelerindendir!..
Bu kahramanlar, adlarýný ebedî taþlara yazdýrýr ve kendilerinden yüz yýllarca sonra bile övünç, gurur, kývanç ve iftiharla kendilerinden söz ettirirler… Onlar ölebilirler; fakat arkada býraktýklarý örnek olmuþ hayatlarý: Hareket ve tavýrlarýyla, yürüdüðü yollarda býraktýðý izlerle, efsanevileþirler. Eriþilmez büyüklükleri, efsanevî hayatlarý, kendileri gibi arkada býraktýklarý genç, cesur, yürekli, mücadeleci ve gelecek nesillerle, her daim hatýrlanmaða yaþamaða devam ederler…
Velhasýl: “Bir ölür, bin dirilirler!..” Bu yüce, mübarek ve ulvî, kahramanlarý, olaðandýþý mücadeleci insanlarý halk, kalbine öylesine gömer ve ona öyle bir taht ve taç giydirir ki yüz yýllar sonra bile, bu taç ve tahtta, kendisini kat kat geçen, fedakârlýk, baþarý ve hizmette çok çok geride býrakanlar dahi onlarýn, halk tarafýndan giydirilmiþ taht ve tacýný elinden alamazlar!.. Ýnsanlarýn gönlüne kurduðu tahtýndan indiremezler... Bu kahramanlar sadece kendi milleti tarafýndan deðil, baþka milletlerin halklarý, baþka milletlerin fertleri tarafýndan da sevilir, takdir edilir ve her daim hatýrlanýp gönüllerde yaþatýlýrlar…
Onlarýn heykelleri ülkelerinin caddelerini sokaklarýný, parklarýný, meclislerini, resmî ve gayri resmi binalarýný, üniversitelerini, müzelerini, kütüphanelerini süsler. Adý ile hayat hikâyesiyle gelecek nesillere ilham olur, daha nice yüz yýllar boyunca da ilham kaynaðý olmaya ve ilham vermeye devam ederler!..
Ýþte biz de: Özkan Hüseyin gibi kahramanlarýmýzý, posta pullarýna, kartpostallara, yaptýðýmýz çanak ve çömleklere, fotoðraflarýný iþleyerek, fotoðraflarýný koyarak; caddelere, sokaklara, yeni mahallelere, parklara, stadyumlara, tiyatro binalarýna hýzlý tiran istasyonlarýna isimlerini vererek; kitaplara, çocuk hikâyelerine, romanlara, þiirlere, bestelere, þarkýlara konu yaparak adýný duvarlara kazýyarak abideleþtirebiliriz!..
Böylesi kahramanlar, milleti tarafýndan sevilir, sayýlýr, hürmet bulur. Her vakit saygý bulur, saygý görür ve hiçbir vakit ne unutulur ne unutturulabilir ne son bulur ne de tükenirler!.. Ýþte Özkan Hüseyin de bunlar gibi yaptýklarý ve býraktýklarý eserlerle, izleri, halkýnýn ve diðer milletlerin halklarýnýn gönüllerine altýn harflerle kazýlmýþ olduðundan, ölümsüzlüðün sýrrýna erecekler yolunda ilerlemeðe devam etmektedir!..

ALÝ ÞÝR NEVÂÎ: Bütün eserlerinde 1 milyon 328 bin kelime kullanmýþtýr!.. Türkçenin ses bayraðýdýr. Bunlardan sadece 26 bini tekrarlanmayan kelimelerdir. “Divanýmý Çin’den Tebriz’e kadar göndererek Türkçe’nin ses bayraðýný dalgalandýrmak suretiyle, 150’ye yakýn ülkeyi, sadece Divan’ýmý göndermekle fethettim!” der…
Bu isimler, binlerce yýl önce ölüp gittikleri halde, hâlâ canlý ve dipdiri olarak hatýrlanmaya devam etmektedirler?.. Ýradeleri saðlam, zekâlarý keskindir. Devvâsa; hayalleri olan, ufuklarý geniþ insanlardýr. Yýllar öncesini, gelmeden önce görebilenlerdir. Bunlar, vataný ve milleti uðrunda her daim kelle koltukta; çoluk çocuk, aile ve efratlarý aleyhinde olan düþmanlarý tarafýndan, her daim tehlike altýnda olsalar da gözü kara, serden geçti, kelle koltukta, yürekli, cesur kahramanlardýr.
Bunlar dirençleri ve dik duruþlarýyla, söyledikleri sözleriyle bizleri cezbetmeye devam ediyorlar… Özkan Hüseyin de yaþadýðýmýz bu çaðda ve gelecekte bizi kendi cazibesine kaptýran, gittiði yollardaki býraktýðý izlerle, kendini takip ettiren, gelecekte de ettirecek olan ender þahsiyet olmaya ve ender þahsiyet kalmaya devam edenlerdendir.

ESKÝ ve YAKIN ZAMANLARIN KAHRAMANLARINDAN:
Oðuz Han, Cengiz Han, Timur Han, Alparslan, Süleyman Þah, Osman, Yýldýrým, Yavuz, Fatih, Kanunî… Osman Batur, Ýsa Yusuf Alptekin, Mustafa Abdülcemil KIRIMOÐLU, Dr. Sadýk Ahmet, Rauf DENKTAÞ, Özkan Hüseyin…

KURTULUÞ SAVAÞINDA KADINLARIMIZDAN:
Halide Edip Adývar (Halide Onbaþý), Nezahat Onbaþý, Þerife Bacý, Fatma Seher ERDEM (Kara Fatma), Halime Çavuþ, Hafýz Selman Ýzbeli, Gördesli Mahbule, Çete Emir Ayþe, Tayyar Rahmiye ,…
ÇOCUK KAHRAMANLARDAN:
Fýndýkoðlu Ýbrahim, Sait Yalçýn, Kýsakürekzâde Þahap, Etlioðlu Ahmet Duran, Bombacý Ahmet, Þekerci Ökkeþ, Cuhadar Ali, … çocuk olmalarýna raðmen vatanlarý uðrunda canlarýný feda etmekten çekinmediler… Vatanlarýný müdafâ edip savunmak için “Kurtuluþ Savaþý” na katýlarak Gelibolu, Kanlý Sýrt, Kanlý Dere, Çanakkale, Týnaztepe, Koca Tepe, Conk Bayýrý, … yerlerde þehitlerin kanlarý oluk oluk akýp dereleri doldururken, korkmadan tam bir ercesine ileri atýldýlar. Tepeden yaðan bombalar, mermi þimþekleri, ortalýðý toz ve dumana katarak düþen güller onlarý korkutamadý. Yaðmur gibi baþlarýna inen kaya parçalarýndan, mermi ve süngülerden çekinmeden Þehit ve Gazi olmak için cephelere koþtular…

Mareþal Kazým Karabekir, Fevzi Çakmak, Ýsmet Ýnönü, Mehmet Âkif; Ali Rýza Paþa, Salih Paþa, Ali Fuat Cebesoy, Rafet Bale Mustafa kemal Atatürk ve diðer cesur, yürekli ve kahraman arkadaþlarý ise cephelerde düþmanla yüz yüzedir... Bu kahramanlar sadece bizim ülkemiz için deðil baþka devlet ve baþka ülkeler için de insana ve insanlýða örnek teþkil ettiði ve örnek alýnacak iþler baþardýklarý, mazlum, masum ve esir milletlere de ufuk açtýlar. Bu kahramanlarýn hedefi: “Ýnsan, insanlýk, hak, hukuk, adalet, hürriyet” olduðu, vatanlarýný müdafaada korkusuz davrandýklarý için bu milletlerin de þehirlerini ülkelerini resim, heykel, söz ve davranýþlarýyla süslemeðe devam ederek unutulmasýna engel olurlar… Baþka baþka yüzlerce ülkenin meydanlarý, caddeleri, sokaklarý, parklarýný, bunlarýn isimleri süsler, heykelleri aydýnlatýr, fotoðraflarý can vermeye devam ederler.
Ýþte Özkan Hüseyin de bunlardan biri olma yolunda azimle yürümektedir.
Bunlar kimi zaman dinî liderler, vatana ve milletine kendisini adayan idealist insanlardýr. Bunlar, kimi ilim adamlarý kimi zaman sanatçýlar, kimi zaman da devlet kuran baþ komutanlardýr… Hayatýný insanlýða, vatanýna, milletine, milletinin hür ve baðýmsýzlýðýna adamýþ mücadeleci önderlerdir. Halk tarafýndan sevilmiþ, saygý görmüþ ve halkýnýn gönlünde taht kurmuþlardýr!..
Batý Trakya Türk’ü de varlýðýný, atalarý Bilge ve Kültiðin Kaðanlar gibi Özkan Hüseyin’in gece uyumayan, gündüz oturmayan, ölesiye bitesiye milleti, vataný ve Batý Trakya Türklüðü için çalýþan, yýlmaz, sarsýlmaz, inançlý, gayreti ve büyük, dev, devvâsa tanýtýmlarýna borçludur!..
Özkan Hüseyin, Batý Trakya Türk’ünün sesini, dünya kamuoyuna duyurdu. Özkan Hüseyin’in kurduðu derneklerin birleþerek, federasyon oluþturduðu bu yapýyla dev kültür ve þiir etkinlikleri, devasa festivaller, fuarlar; koca tanýtýmlar, kocaman kampanyalarý, açýk oturum ve konferanslara kapý açtý. Akabinde çýkartýlan görsel ve basýlý eserler, video konuþmalarý, televizyon programlarýyla etrafýný gümbür gümbür salladý, sarstý ve fýrtýnalar estirdi. Bora ve kasýrgalarla her yere yayýldý… Bu hareket ve faaliyetlerle Özkan Hüseyin, Batý Trakya Bayraðýný gökyüzünde dalgalandýrdý. Batý Trakya’nýn sesini dünya kamuoyuna duyurdu. Bu etkinlikler ve tanýtýmlar ile yetkililerle birebir görüþmeler Özkan Hüseyin’in önderliðinde Batý Trakya çok büyük kazanýmlar elde etti. Özkan Hüseyin olmasaydý belki de Batý Trakya Türk’ü, bir köþede bütün haklardan mahrum, kýsýtlanmýþ, ezik bir þekilde kalmaða devam edecekti.
Özkan Hüseyin, Batý Trakya Türkü’nü içine düþtüðü bu bataklýktan kurtardý. Onlarýn ellerinden tutup, içinde yaþadýklarý durumlarýný, açýða ve herkesin gözlerinin önüne getirip serdi!.. Onlarý, Dünya Kamý Oyunun da temaþasýna sundu!.. Avrupa’nýn ve dünyanýn gözlerinin önünde cereyan eden hadiseleri bilmelerini, görmelerini ve azýnlýk haklarýnýn Batý Trakya Türklerine verilmesini saðladý. Özkan Hüseyin olmasaydý belki de Batý Trakya Türk’ü unutulup gidecekti.
Batý Trakya, Türkiye, Türkistan veya dünyanýn herhangi bir yerinde yaþayan Türk topraðýnýn hür baðrýndan gür bir tohum gibi çýkan evladý Özkan Hüseyin ile ne kadar övünse, iftihar etse azdýr!..
Özkan Hüseyin: Bir can dost, sýrdaþ, mert arkadaþ; sadakat ve vefayý kendisine þiar edinmiþ bir kardeþ, hepsinden daha da önemlisi Türk ve Türklüðe sevdalý serden geçmiþ gözü kara, cesaret ve atýlganlýðý kendisine ilke edinmiþ bir dava adamý, korkusuz ve göðsü imanlý bir kahramandýr. Öncelikle Batý Trakyalýlar olmak üzere. Hak hukuk, adalet, hürriyet; vatan, bayrak; Türk ve Türklük sevdalýlarý, Özkan Hüseyin’i her daim hatýrlayacaklardýr. Bu, kelle koltukta, korkusuzca mücadele veren, kalbur yürekli “ölümün üstüne yürüyen” millet serdarý, Akýncý Beyini, asla ve asla unutmayacak ve unutturmayacaklardýr.

ÖZKAN HÜSEYÝN’ÝN ÝÇÝNDE YER ALDIÐI veya KURDUÐU DERNEK, FEDERASYON ve KURULUÞLAR:
Batý Trakya Türkleri Araþtýrma Merkezi (BATTAM)
Özkan Hüseyin: Gümilcine’den Yunanistan’ýn artan baskýlarýndan kaçmak için Almanya’ya geldiði günlerde, Almanya’nýn Münih Westend‘de BATTAM derneðini kurarak harekete geçiyor.
Eski bir fýrýný güzel bir Cami’ye çeviriyor. Almanlar’ýn bir müddet sonra bu Camii yýktýrmalarý üzerine, yýkýlan yerin çok çok yakýnlarýnda, Batý Trakya Türklüðü Liderlerinden Dr. Sadýk Ahmet’in adýný taþýyan Camii’nin açýlýþýný yapýyor. Folklor Ekibi, Spor Kulübü, Bavyera Batý Trakya Türkleri Aile Birliði (BTAB) kuruyor. Arkasýndan da:
Batý Trakya Türk Evi (BTTE)
Ýlim ve Ýletiþim Merkezi (ÝLMER);
Bilim ve Bilgisayar Merkezi (BÝLMER);
Kütüphane, Kültür ve Gençlik Merkezi (KÜGMER)
Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu Kurucu Üyesi
Avrupa Batý Trakya Türk Federasyonu Genel Sekreteri
Bavyera Eyaleti Batý Trakya Türkleri Aile Birliði Genel Baþkaný
“BATTAM” Batý Trakya Türkleri Araþtýrma Merkezi Baþkaný
BEBTTAB Kurucu Üyesi
ABTTF Kurucu Üyesi

Birdenbire çoðalan Türk Derneklerini bir araya getirip birleþtirerek, Batý Trakya Türk Dernekler Federasyonu (BATTAM)’ý kuruyor. Bu arada “Teþkilat ve Ýdarecilik” üzerine yazdýðý kitapla Batý Trakya Türk Gençliði ve Halkýný eðiterek, kendi aktivitesi ile faaliyete geçirdiði Dernek ve kuruluþlarda yetiþtirdiði gençleri görevlendirerek teþkilatlandýrýyor. Birçok Kültür ve Þiir Festivallerinde ve Uluslararasý Konferanslarda (Avrupa Konseyi), Avrupa Parlamentosu, Kopenhag Ýnsan Haklarý Konseyi, Helsinki AGÝK Toplantýlarý gibi toplantýlara konuþmacý olarak davet ediliyor. Buralarda Batý Trakya Türk Halkýný basýnda yayýnda ve Festivallerde tanýtarak azýnlýk haklarýný savunuyor.
Bir zamanlar atalarýnýn dünyanýn 3/3’nün yüzde seksen (80) topraðýna, 3/3’nün yüzde doksan (90) nüfusuna hükmetmiþ, “Dünya bir hükümdara dar!..” dediði topraklarýndan, küçüle küçüle küçücük bir kara parçasýna sýkýþýp kalan halkýnýn, çile ve ýstýraplý hayatlarý karþýsýnda, içi yanýyor. Onlarý yeniden uyandýrmak Türk, adýyla yeniden bir ve beraber yapmak için ömrünü seferber ediyor.
Türk, Türkistan, Birleþik Türkiye, Kýzýlelma, Ötüken, Moðolistan Bilge Kaðan Abideleri, Orhun ve Selenga’nýn suladýðý, yiðitlerin yay gerip ok attýðý bütün topraklarýnýn ve Türk Yurtlarýnýn özlemiyle yanýp tutuþuyor.
Balkanlar, Çin, Hint, Afganistan, Pakistan, Türkistan, Ortadoðu, Balkanlar…ve burada yaþayan, per periþan kardeþleri Türkler, Özkan Hüseyin’in beynini kemiriyor. Geri kalmýþ Müslüman Türk Yurtlarýný ayaða kaldýrarak, teþkilatlandýrmak ve çaðdaþ ileri medeniyetler seviyesine yeniden çýkarmak için kollarý sývýyor. BÜTÜN TÜRKLÜÐÜ, TEK BÝR MÝLLET OLARAK BÝRLEÞTÝRMEK ONUN EN BÜYÜK HAYALDÝR!.. Bunun için ömrünün yarým asrýnýn geçtiði Avrupa’da iþe baþlýyor ve çok büyük baþarýlar saðlýyor…
Özkan Hüseyin’in, bu kadar gayret ve çabadan sonra Türk Dünyasý bir çatý altýnda birleþmeden ölürse, Vatan Þairi Namýk Kemal gibi þöyle seslendiðini duyar gibi oluyorum:
“Görmeden ölürsem millette ümit ettiðim feyzi,
Yazýlsýn seng i kabrime: ‘Vatan mahsun, ben mahsun!..’ ”

BÝR ÖMRÜ, TÜRKLÜK MÜCADELESÝYLE GEÇEN ÝNSAN, ÖZKAN HÜSEYÝN:
Özkan Hüseyin, ömrünü: Türklüðe, Türkistan’a, Türk Dünyasýna, Batý Trakya Türk’ü ve Batý Trakya Türklüðünün mücadelesine adýyor. Özkan Hüseyin, Batý Trakya’da Yunan zulmünden kaçarak geldiði Almanya’da Akýncý Beyi Malkoçoðlu Ali Bey gibi öncü bir Akýncý, olarak ortaya atýlýyor… Sadece Özkan mý? Ailesi de bu mücadelenin tam ortasýnda yer alýyor.
Üç beþ beyinsiz kafa onun baþarýlý faaliyetlerini ve yýlmayan mücadele ruh ve azmini kýskanýyor. Üniversitelerden aldýðý Fahri Doktora, Doçentlik ve Profesörlük, üstün Baþarý belgelerinden dolayý:
“Sen bunlarý nasýl alabilirsin? Alsan da sen bunlarý kullanamazsýn!” diye diye kýskançlýk krizine giriyorlar!.. Özkan Hüseyin bütün bunlara aldýrmayarak yoluna devam ediyor; fakat bu defa da hakkýnda þikâyette bulunuyorlar.
Yetmiyor!..
Hatta mahkemeye veriyorlar iyi mi? Ziya Paþa’nýn dediði gibi:

“Erbâb ý kemâli çekemez nakýs olanlar,
Rencide olur, dide i huffaþ ziyadan!..”
(Eksik ve yetersiz olanlar, mükemmel kemâle ermiþ bilgiyle donatýlmýþ, tam insanlarý çekemezler. Yarasanýn gözleri, nasýl ýþýktan, güneþten incinir, rahatsýz olur ise bu eksik, noksan ve kýskanç insanlarýn da gözleri, baþarýlý insanlarýnýn yüzünün ýþýðýndan, þavkýndan, nurundan güneþ gibi etrafý aydýnlatmasýndan rahatsýz olup incinirler!)
Bu ne kýymet bilmezlik?
Bu ne densizlik?
Bu ne hadsizlik?
Bu ne gaflet ve dalâlet?
Bu ne ahmaklýk ki þikâyetler boþunadýr…

“Karanlýk aydýnlýktan, yalan doðrudan kaçar.
Güneþ yalnýz da olsa etrafa ýþýk saçar.
Üzülme doðrularýn kaderidir yalnýzlýk,
Kargalar sürüyle, kartallar yalnýz uçar!.. Özkan Hüseyin yalnýz uçan gökyüzünün kartalý, Batý Trakya Türklüðünün efsâne ismidir… Özkan Hüseyin! Bil ki belli bir ideale yürüyen her fedai, çoðu kez yalnýz kalmýþ yalnýz býrakýlmýþlardýr. Hükümetlerin yetkililere baskýsý, ajanlarýn takibi, istihbaratýn, hükümetler eliyle bunlarý sýkýþtýrmasý, hep ideal adamýnýn etrafýný boþaltmaya yöneliktir…
Özkan Hüseyin hiçbir konuda hiçbir þekilde yalnýz kalmamýþtýr, yalnýz kalmayacaktýr! Uðruna kellesini koyduðu bu davadan yýlmamýþ, yýlmayacak ve hiçbir güç tarafýndan da yýldýrýlamayacaktýr…
Özkan Hüseyin, Batý Trakya Türklüðü için ne kadar mücadele vermiþ ve ne kadar yorulmuþsa, o kadar da kendisi için çarpan yürek, kendisine gýpta eden; övünç ve gururla bakan, binlerce hayran ve seven kalpler kazanmýþtýr… Bu vesile ile Üniversiteler, Kurum ve Kuruluþlar, katýldýðý Fuar, Festivaller, Kültür ve Þiir Etkinliklerinde adýna düzenlenen “üstün hizmet madalyalarý, paye ve ünvanlarý” vermeye, Özkan Hüseyin de almaya, devam etmekte, edecektir!..
Özkan Hüseyin’in gösterdiði gayret, performans, çalýþkanlýk, baþarýlarý sebebiyle, Batý Trakya Türklüðünün övüncü, kahramaný ve medarý iftiharýdýr! Böyle “belgelerin, unvanlarýn” verilmesi Üniversite veya Dekanlýðýn Öðretim Üyelerinin toplanýp birlikte “Senato Kararý” çýkartmasý ile gerçekleþebilecek bir iþtir …
Bre akýlsýz!..
Hiç kimseye boþu boþuna böyle bir diploma veya paye verilmez, verilemez!..
Bu payeleri alan kiþi, çevresinde en az üniversitedeki o hocalar kadar kýymet bulmuþ, diþini týrnaðýna takýp çýraklýktan kalfalýða, kalfalýktan ustalýða, ustalýktan da usta öðreticiliðine yani Profesörlük veya Ordinaryüs Profesörlük seviyesine çýkmýþ âlim deðil belki; ama ârif ve erbapkimselerdir ki her zamanda bu unvanlarý hak ederler!..
Senin, bu þikayetleri yapmak ile ne kadar boþ olduðun belli ki durmadan böyle bir garaiplikler içerisinde gocunup, ahlayýp oflayýp kendi kendini yersin!.. Atalarýmýz ne güzel demiþler:

“Âlimle sohbet et, alýrsýn mertebe;
Cahil ile sohbet et dönersin merkebe!..”

Malesef cahilin cüreti de çoktur. Ne yapacaðý ne edeceði asla belli olmaz!.. Onun için cahilden dostun olacaðýna, âlimden düþmanýn olsun daha iyi!...
Kiþinin aynasý iþidir ki o iþi, onu, her yerde gösterip yansýtýr! O þahsýn rütbesi ve aklýnýn nasýl ve ne þekilde iþlediðini anlamak için kendisinin ortaya koyduðu ve kendisini yansýyan bu eserlere bakmak kafidir.. Gerisi laf kalabalýðýdýr:
“Âyinesi iþtir kiþinin lafa bakýlmaz,
Þahsýn görünür rütbesi aklý eserinde (Ziya Paþa)

(Aslý kötü olana sýrmalý ünüforma altýn ve gümüþ takýlar ve iþlemeler, hiç asalet mi verir? Altýndan semer vursan eþek yine eþektir. Deðiþmez!..) Ýþte, Özkan Hüseyin, yaptýðý iþler ve baþarýlarýyla her yerde bir iz bir eser býrakarak, ortaya koyduðu bu eserleriyle ölümsüzlüðe koþmaktadýr!.. Bu ve bunun gibi vatan ve millet kahramanlarýný, kötülemeðe, onlarýn milletin gönlüne kurduklarý köþklerinden, oturduklarý tahtlarýndan indirmeðe hiçbir zevatýn gücü yetmez, yetmeyecektir!..
Bed asla necabet mi verir hiç ünüforma, (Ziya Paþa)
Zerduz palan vursan eþek yine eþektir.”

Özkan Hüseyin gibi bu vatana canýný, kanýný ve kellesini adamýþ ve baþýný koltuðunun altýna almýþ kiþiler, belki ölebilirler, öldürülebilirler; fakat davalarý asla ölmez, öldürülemez! Onlarýn Allah’tan baþka hiçbir þeyden korkularý yoktur! Olamaz! Bu çetin ve meþakkatli yola bilerek, isteyerek ve kalbur yüreklerini ortaya koyarak girmiþlerdir. Yollarý çetindir, çakýl ve dikenlidir. Onlarý ölüm bile, o yolda durduramaz; çünkü yetiþtirdikleri binlerce gençlerle: “Bir ölür, bin dirilirler!”

Onlar bilirler ki:
“Yufka yüreklilerle çetin yollar aþýlmaz!
Çünkü bu yol kutludur, gider Tanrý Daðý’na.
Halbuki yoldaþýný býrakýp kaçanlarýn,
Deðiþilir topu da bir sokak kaltaðýna!..(H.N.Atsýz)

Ýftira atmak, gambazlamak, þikâyette bulunmak, mahkemeye vermek, yoluna engeller dizmek, hele hele yoldaþýný yarý yolda býrakýp kaçmak, ideal, ülkü ve dava adamýna yakýþmaz!.. Böyle doðar, böyle öðrenir bir ömür böyle þan ve þerefle yaþadýklarý için baþlarý dik, alýnlarý açýk yüzleri daima aktýr. Böylece ebediyete göçerler!..
Osman Batur, Canibeg, Çoybolsan, Abay Kuanabay, Alihan Töre, Ýsa Yuýsuf Alptekin, Daðistan Aslaný Þeyh Þamil, Topal Molla, Hacý Murat, Cevher Dudayev, Þamil Basayev, … gibi þan ve þerefle yaþar, kahramanca ölürler:

Kahramanlýk ne yalnýz bir yükseliþ demektir,
Ne de yýldýzlar gibi parlayýp sönmemektir.
Ölmezliði düþünmek, boþuna bir emektir;
Kahramanlýk; saldýrýp, bir daha dönmemektir…

Sýzlasa da gönüller, düþenlerin yasýndan,
Koþar adým gitmeli, onlarýn arkasýndan.
Kahramanlýk; içerek acý ölüm tasýndan,
Ýleriye atýlmak ve sonra, dönmemektir…

Adsýz þansýz olsa da, en büyük kahramanlýk,
Göz kýrpmadan saldýrýp, bir daha dönmemektir…

Bunun için ölüme, bir atýlýþ gerekir.
Atýldýktan sonra, bir daha dönmemektir...
Özkan Hüseyin gibi ideal adamlarýný yolundan ancak ölüm durdurabilir. Türk ölür; ancak davasýndan asla dönmez! Döndürülemez; ama namlarý ve isimleri efsaneleþerek ebediyete kadar yaþamaya devam eder…

RÝSK ALMAK ve EYLEME GEÇMEK…
Ýnsanlara “risk” almayý öðretmek gerekir!.. Korkmadan “risk almak” yürekliliktir; fakat korkularýna raðmen “risk alanlar” daha cesurdurlar; çünkü cesaret, korkunun ettiði duadýr!.. Özkan Hüseyin korkusuz ve pek cesurdur!..
Ýnsan yüreði sýrlarýn mezarlýðýdýr. Her sýr onunla birlikte topraða karýþýr… Özkan Hüseyin’in de sýrlarý vardýr; fakat o onun yüreðine gömülmüþtür!..
Hayat bir yarýþtýr. Yarýþ veya öl! Özkan Hüseyin hem hayatla hem de zamanla yarýþmaktadýr!..
Daðlar göklerden yaðmur ve kar dilenmez!.. Ýlk yaðmur ilk kar, daðlarýn tepesine düþer... Her arayan bulamaz; fakat aramadan bulmak hiç mümkün olmamýþtýr!..
Özkan Hüseyin Yunanistan Gümülcine’den baskýlara dayanamayýp Almanya’nýn Bavyera’ya geldiðinde asla düþünmeden ortaya atýldý. Arayaþlara baþladý; çünkü bu mücadele büyüktü! Yollar çetin, zirveler yüksekti; ama Özkan Hüseyin, aramaya ve mücadeleye baþladý. Bu arayýþ ve mücadeleden ne usandý ne býktý!.. Hiç kimseden bir yardým ve ikbal dilenmeden fikri hür, irfaný hür, vicdaný hür bir insan, dava adamý olarak sahaya çýktý.
Zorluklarýn ve belâlarýn üstüne atýldý. Yýlmadý, yorulmadý, yýldýrýlamadý, vazgeçmedi vazgeçirilemedi!.. Sonunda Özkan’ýn da baþýna ilk kar ilk yaðmur düþtü...
Ýlk dolu onun baþýna yaðdý! Ýlk þimþek onun baþýnýn yükseklen ziresinin ufuklarda. çaktý! Özkan, artýk uafuklarýn ötesindeydi!..
Bane ne yazdan bahardan, bana ne borandan kardan,
Aþaðýdan, yukarýdan, yolun sonu görünüyor.
Geçtim dünya üzerinden, ömür bir nefes derinden,
Bak feleðin çemberinden yolun sonu görünüyor.

Azrailin gelir kendi, ne aða der ne efendi.
Sayýlý günler tükendi, yolun sonu görünüyor.
Bu dünyanýn direði yok, merhameti yüreði yok!
Klavuzun gereði yok, yolun sonu görünüyor!..

Yapýlmýþ ve yapýlan þikâyetler, mahkemeler, ihanetler, iftiralar ve vefaýzlýklarý görmesi yaþamasý çok tabiiydi… O hiç aldýrmadan þöyle seslendiðini duyar gibi oluyorum:
“Bir gün yollanýyorken, bir gurbete yeniden,
Belki bir kiþi bile gelmeyecektir bize!.,
Bir kemiðin ardýndan, saatlerce yol giden,
Ýtler bile gülecek, kimsesizliðimize…H.N.Atsýz”
Özkan Hüseyin, ideallerin adamýdýr. Ýdealler konuþulmaz, yaþanýr. Özkan idealini konuþmak yerine eyleme geçerek ve fiiliyata dökerek mücadeleye atýlarak, yaþayan ve yaþatan insan olduðu için isminden hep bahsettirecektir…

BIR ÝN¬SAN KEN¬DÝN¬DEN NA¬SIL SÖZ ET¬TݬRݬR?
“Bu so¬ru¬ya ve¬ri¬le¬cek ya¬nýt, ve¬ren¬le¬re gö¬re, kuþ¬ku¬suz de¬ði¬þik de¬ði¬þik ola¬caktýr!..
Bu ge¬çen on üç (13) yýl için¬de, Al¬man¬ya’¬da ça¬lý¬þan bir¬kaç ar¬ka¬daþ var¬dýr ki, ger¬çek¬ten bu ad-la¬rý ve ki¬þi¬le¬ri duy¬ma¬yan, ta¬ný¬ma¬yan kal¬ma¬mýþ¬týr azýn¬lýk için¬de. Sý¬ra¬la¬ya¬lým:
1.Ay¬dýn Öme¬roð¬lu,
2.Ca¬fer Þük¬rü kar¬deþ¬ler,
3. Öz¬kan Hü¬se¬yin...
Ne¬den bu ar¬ka¬daþ¬lar¬dan, di¬ðer¬le¬ri¬ne gö¬re, da¬ha çok söz edil¬miþ¬ti¬r; çün¬kü bu ar¬ka¬daþ¬lar dur du¬rak bil¬me¬miþ¬ler¬dir. Batý Trakya Türklüðünü ve onlarýn haklarýný savunmak, Türk toplumunu bütün Avrupa ve dünyaya tanýtmak gayesiyle, kazançlarýný, emeklerine, zamanlarýna kýymýþlar, ceplerindeki (Yok!) paralarýný bu uðurda sebil etmiþlerdir!.. Yetmemiþ, ailesi, yakýnlarý ve etrafý da bu çileyi, acýyý yaþamýþtýr… Yokluklara, takiplere, göz altýnda bulundurulmalara, sýk sýk kontrollere aldýrmadan; baskýlara boyun eðmeden, yapýlan eziyet ve sýkýntýlara dayanmýþlar…Ceplerindeki son kuruþlarýný da bu dava ve gaye uðrunda har¬ca¬maktan çekinmemiþ ve bundan asla býkmamýþ, yýlmamýþ ve yýldýrýlamamýþlardýr!..
Ký¬¬¬¬¬sa adý BAT¬¬¬¬¬TAM olan “Ba¬¬¬¬¬tý Trak¬¬¬¬¬ya Türk¬¬¬¬¬le¬¬¬¬¬ri Araþ¬¬¬¬¬týr¬¬¬¬¬ma Mer¬¬¬¬¬ke¬¬¬¬¬zi” adý¬¬¬¬¬na, Ba¬¬¬¬¬tý Trak¬¬¬¬¬ya¬¬¬¬-’nýn bi¬¬¬¬¬lin¬¬¬¬¬me¬¬¬¬¬yen ko¬¬¬¬¬nu¬¬¬¬¬la¬¬¬¬¬rý¬¬¬¬¬ný gün ýþý¬¬¬¬¬ðý¬¬¬¬¬na çý¬¬¬¬¬ka¬¬¬¬¬ran ki¬¬¬¬¬tap¬¬¬¬¬la¬¬¬¬¬rý, di¬¬¬¬¬ðer ül¬¬¬¬¬ke mil¬¬¬¬¬lî kü¬¬¬¬¬tüpha¬¬¬¬¬ne¬¬¬¬¬le¬¬¬¬¬rinin raflarýný süslemektedir. Bugün de bir çok ülkelerden ol¬¬¬¬¬du¬¬¬¬¬ðu gi¬¬¬¬¬bi, þim¬¬¬¬¬di de Ko¬¬¬¬¬re ve Hin¬¬¬¬¬dis¬¬¬¬¬tan kütüphaneleri bu kitaplarý almak için ta¬¬¬¬¬lep yazýsý göndermekte ve bir çok yeni talepleri de sýrada yer alacak gibidir!.. ¬¬¬¬¬
ÖZKAN HÜSEYIN’IN ÝZ BIRAKTIÐI YERLERDEN BAZILARI:
Edir¬¬¬¬¬ne den, Ada¬¬¬¬¬na, Ha¬¬¬¬¬tay, Dört¬¬¬¬¬yol, Tar¬¬¬¬¬sus,Edir¬¬¬¬¬ne den, Ga¬¬¬¬¬zi An¬¬¬¬¬tep, An¬¬¬¬¬tal¬¬¬¬¬ya, Is¬¬¬¬¬par¬¬¬¬¬ta, Bodrum,
Edir¬¬¬¬¬ne den, Kay¬¬¬¬¬se¬¬¬¬¬ri, Uþak, Afyon, Eskiþehir,Edir¬¬¬¬¬ne den, Þa¬¬¬¬¬lý Ur¬¬¬¬¬fa, Su¬¬¬¬¬ruç, Burdur, Bucak, Aydýn, Söke, Ahmetli, Söðüt, Edirne den, Gemlik, Orhangazi, Orhaneli, Ýnegöl, , Kemelpaþa, Karacabey, Adana, Uþak, Edirneden, Ýstanbul, Sakarya, Yalova, Çanakkale, Çan, Edir¬¬¬¬¬ne den, Yozgat, Sorgun, Si¬¬¬¬¬vas, Kangal, Er¬¬¬¬¬zu¬¬¬¬¬rum, Kýrþehir, Er¬¬¬¬¬zin¬¬¬¬¬can, A𬬬¬¬rý, Van, Er¬¬¬¬¬ciþ, Kars, Çýldýr, Arpaçay, Aný, Konya, Ereðli, Karaman, Osmaniye Edir¬¬¬¬¬ne den Ka¬¬¬¬¬ra¬¬¬¬¬de¬¬¬¬¬niz da¬¬¬¬¬hil vs...
.
ÖZKAN HÜSEYIN’IN ÝZ BIRAKTIÐI DIÐER ÜLKELER DE ÞUNLARDIR:
Avusturya, Macaristan, Azerbaycan, Kýrgýzistan, Gürcistan, Bulgaristan, Sofya, Kýrcalali, Haskova, Plevne, Razgrad, Þumnu, Dulova, Varna, Ruscuk, Romanya, Köstence, Tekirgöl, Bosna Hersek, Avusturya, Hollanda, Kuzey Kýbrýs, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Ba¬¬¬¬¬tý Trak¬¬¬¬¬ya’da ya¬¬¬¬¬þa¬¬¬¬-yan Türk Kar¬¬¬¬¬deþ¬¬¬¬¬le¬¬¬¬¬ri¬¬¬¬¬mi¬¬¬¬¬zin kül¬¬¬¬¬tü¬¬¬¬¬rel de¬¬¬¬¬ðer¬¬¬¬¬le¬¬¬¬¬ri¬¬¬¬¬ni, var¬¬¬¬¬lýk¬¬¬¬¬la¬¬¬¬¬rý¬¬¬¬¬ný, on¬¬¬¬¬la¬¬¬¬¬rýn çek¬¬¬¬¬tik¬¬¬¬¬le¬¬¬¬¬ri sý¬¬¬¬¬kýn¬¬¬¬¬tý¬¬¬¬¬la¬¬¬¬¬rý an¬¬¬¬¬latýyor.

ÖZKAN HÜSEYÝN HAKKINDA SÖZ EDEN SANATÇI, ARAÞTIRMACI, ÞAÝR YAZAR ve AKADEMÝSYENLER:
Narýngül (Þair, Puplisist, AYB üznü, Prezident tagaütcüsü); Hüseyin Sözlü (Azabeycan Devlet Deniz Akademiyasýnýn Baþ Muallimi,Þair, Bestekâr, Azarbeycan Yazýcýlar Birliðinin Üzvü va Prezident Tagaüdcüsü) Melahat YUSUFGIZI; Fargana MEHDÝYEVA (Þair, Popilist, Prezident Mükafatçýsý); Gülamail MURAT ( (Þair, Popilist, Prezident Mükafatçýsý); Arzu KAZIMGIZI NEHRAMLI (Þair, Tarih Üzre Felsefe Doktoru);Mansura GAÇAYGIZI (Þair, Popilist, Prezident AYB’nin Üzvü) ; Þelâlâ ÇÝNGÝZ (Þair); Ali CAFEROÐLU ALÝYEV (Prezident Tagaüdcüsü, Yazýcý-Popilist, Azarbeycan Yazýcýlar ve Jurnalistler Birliklerinin Üzvü, Aðstafa Rayon Tekstil Þöbesinin aparýcý maslahatçýsý) ; Galiba Caferova(Þair); Nigar RAHÝMOVA( Atatürk Markazinin Elmî Emakdaþý) ;Ganira PAÞAYEVA (Azarbeycan Milletvekili); Yunus ZEYRAK (Ankara Gazi Üniversitesi Öðretim Görevlisi); Irak Millî Türkmen Partisi Genel Baþkaný Dr. Muzaffer ASLAN; Doç. Dr. Kýyamettin BARLAS; Abdurahman BÝLGÝÇ (Londra Büyükelçisi); Kemal GÜR (!988) Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Baþkonsolosu, Büyükelçi) ; Onur ÖYMEN (Büyükelçi) ; feyyaz SAÐLAM (Dokuz Eylül Üniversitesi Eðitim Fakültesi Öðretim Görevlisi); Mustafa Babür HIZLAN (Büyükelçi: Türkiye Cumhuriyeti Dýþiþleri Bakanlýðýnda “Ýkili Siyasî Ýþler”, Orta Avrupa ve Balkanlar Genel Müdürü); Mehmet AHMET; Ahmet Çelebi (Batý Tarkya Camii Türkiye Cumhuriyeti Vatandaþlarý Mütevelli Heyeti Baþkaný) ; Ýdris Güdücüler (Þair) ; Mehmet DELÝBALTA (Yazar); Ali AYBEK (Alevî Cemaati Dedesi); Athene Goras YILLASKOPOULOS (Arsimandriti- Baþ Papazý); Adanalý Þair Hasan; Figen SEZER (Tiyatro Sanatçýsý); Nedim HASANOÐLU; Dilekay YAYLA (Gazeteci, Þair-Yazar);Prof. Dr.Nadir MAMMADLÝ; Zahid MAMMADOV; Ruhiyya ABBASOVA; Semrab Mumcu NAZ(Araþtýrmacý Yazar; Muzaffer KAPLAN (Diyalog Türk- Alman Cemiyeti Baþkaný) Hikmet Yalçýn KAMARAT; Dr. Kader ÖZLEM; Halit HABÝBOÐLU (ABTTF Baþkaný)Þaziye ÇELÝKLER (Eðitimci, Þair-Yazar);Mustafa ALTINAY (Þair); Nizamoðlu (Þair); Þahin KARAMAN (Þair); Çakýrgöz PALANDÖKEN (Þair); Adnan TOKUÇ (Tanýtým Haber Gazetesi); Mehmet MUSTAFAOÐLU; Hüsamettin TAÞDEMÝR (Marmara Gazetesi Köþe Yazarý; Bursa Arena Gazetesi Sahibi); Mete YILDIZ( Þair);

Þafak SAHÝPLÝ; Þa¬fak NA¬SÝR ( Fi¬lo¬lo¬gi¬ya Üz¬rə Fəl¬sə¬fə Dok¬to¬ru, Ya¬zý¬çý-Pub¬li¬sist); Þafak Nasýr (Filologiya üzre felsefe doktoru, yazýçý-publisist Müstekil. Azertac Me¬la¬hat YU-SÝF¬KI¬ZI þa¬ir, Azər¬bay¬can Ya¬zý¬çý¬lar Bir¬li¬yi¬nin üz¬vü, Pre¬zi¬dent tə¬qa¬üd¬çü¬sü, Ab¬þe¬ron ra¬yon, Xýr¬da¬lan þə¬hər Mər¬kəz¬ləþ¬miþ Ki¬tab¬xa¬na¬nýn di¬rek¬to¬ru); Ab¬þe¬ron Ra¬yon MKS; ki¬ta¬býn tər¬tib¬çi¬si Þə¬fəq Sa¬hib-li¬nin, Re¬dak¬to¬ru Na¬rýn¬gü¬lün, “Qaf¬qaz-press” və “Bor¬ça¬lý” qə¬zet¬lə¬ri¬nin baþ re¬dak¬to¬ru “Qaf¬qaz-me-dia” Ýc¬ti¬mai Bir¬li¬yi¬nin səd¬ri Aza¬də Ta¬le¬hin, So¬na is¬ma¬yi¬lo¬va¬nýn, Ra¬yi¬fə Sər¬xan¬qý¬zý¬nýn, Ýl¬qar Tür¬koð-lu¬nun, Nif¬ta¬lý Göy¬çə¬li¬nin, Hü¬seyn Söz¬lü¬nün, Meh¬man Göy¬tə¬pə¬li¬nin, Xa¬liq La¬çýn¬lý¬nýn, Sa¬bir Za¬man-lý¬nýn, Ba¬la¬yar Sa¬di¬qin, Mə¬hər¬rəm Þəm¬kir¬li¬nin, Aləm¬zər Sa¬dýq¬qý¬zý¬nýn, Ta¬hir Əy¬yu¬boð¬lu¬nun, Sə¬ma¬yə Gü¬lə¬li¬qý¬zý¬nýn, Es¬mi¬ra Məm¬məd¬li¬nin, Ar¬zu Neh¬rəm¬li¬nin, Azad Qəl¬bi¬nur, Ba¬har Ab¬ba¬so¬va¬nýn, ki¬tab-xa¬na iþ¬çi¬lə¬rin¬dən Pə¬ri Mu¬ra¬do¬va¬nýn, rəs¬sam Zöh¬rə Cə¬fə¬ro¬va¬nýn, Nai¬lə mü¬əl¬li¬min, Qa¬li¬bə Cə¬fə¬ro¬va-’nýn çý¬xý¬þý din¬lə¬nil¬di, “Fəx¬ri fər¬man”lar, ki¬tab və hə¬diy¬yə¬lər təq¬dim olun¬du. Öz¬kan Hü¬seyn və Pər¬viz Axun¬dun saz¬da ifa¬la¬rý təd¬bi¬rə xü¬su¬si ov¬qat qat¬dý.

Ted¬bir¬də Öz¬kan Hü¬se¬yin özü hakkýn¬da məalu¬mat ver¬di. Ki¬ta¬býn ter¬tib¬çi¬si Þa¬faq Sa¬hib¬li¬nin, re-dak¬to¬ru Na¬rýn¬gü¬lün ki¬tab və mü¬el¬lif hakkýn¬da çý¬kýþ¬la¬rý din¬lenil¬di. Þa¬ir¬ler¬den Ha¬lik La¬çýn¬lý¬nýn, Ek¬ber Ko¬þa¬lý¬nýn, Na¬fi¬le Mün¬təezi¬rin, Ba¬la¬yar Sa¬dýk’ýn, Re¬na Mer¬zi¬li¬nin, Se¬nan Çý¬ra¬ðýn, Alam¬zar Sa¬dýkký-zý¬nýn, Sema¬ye Gü¬leli¬ký¬zý¬nýn, Ar¬zu Neh¬rem¬li¬nin, Nu¬ri¬de Mýsý¬rýn, Azad Kal¬bi¬nu¬run, Rus¬lan Mem-məedo¬vun, Vü¬sal Aða¬ye¬vin, Þelâle Çin¬gi¬zin, Ba¬har Ab¬ba¬so¬va¬nýn, Sev¬da Ahe¬do¬va¬nýn, ki¬tab¬ha¬na iþ-çi¬le¬rin¬dən Pe¬ri Mu¬ra¬do¬va¬nýn, res¬sam Zöh¬re Ca¬fe¬ro¬va¬nýn çý¬kýþ¬la¬rý da ma¬raqkla din¬ləenil¬di, “Fəh-rifər¬man” lar, ki¬tab ve he¬diy¬ye¬ler iþ¬ti¬rak¬çý¬la¬ra takdim olun¬du.

Öz¬kan Hü¬se¬yin Ab¬þe¬ron MKS –in mer¬kez və fi¬li¬al¬la¬rý¬na kitab he¬diy¬ye et¬di. Öz¬kan Hü¬se¬yin-le gö¬rüþ ve tel¬tif me¬ra¬si¬mi 03 okt¬yabr 2019-cu il ta¬ri¬xin¬də Ab¬þe¬ron ra¬yon Mər¬kə¬zi Ki¬tab¬xa¬na¬sýn¬da bö¬yük Tu¬ran¬çý, araþ¬dýr¬ma¬çý, þa¬ir-ozan, BAT¬TAM-ýn (Ba¬tý Trak¬ya Türk¬lə¬ri Araþ¬dýr¬ma Mər¬kə¬zi ) baþ-ka¬ný Öz¬kan Hü¬se¬yin¬lə gö¬rüþ, ona təq¬dim olu¬na¬caq dün¬ya mə¬də¬niy¬yət və ba¬rý¬þý¬na elə¬di¬yi xid¬mə¬tə gö¬rə Ýs¬veç¬rə¬nin Ce¬nev¬rə þə¬hə¬rin¬də fəa¬liy¬yət gös¬tə¬rən Ulus¬la¬ra¬ra¬sý Ödül Bir¬li¬yi¬nýn (UN¬KO¬PA) “Av-ro¬pa Ali Xid¬mət or¬de¬ni” nin - me¬da¬lý¬nýn təq¬di¬ma¬tý ke¬çi¬ril¬di. Təd¬bi¬ri gi¬riþ sö¬zü ilə MKS-in di¬rek¬to¬ru M.Ab¬dul¬la¬ye¬va aç¬dý və sö¬zü me¬da¬lý Öz¬kan He¬se¬yi¬nə təq¬dim et¬mək üçün “Vek¬tor” Bey¬nəl¬xalq Elm-lər Aka¬de¬mi¬ya¬sý¬nýn pre¬zi¬den¬ti, ¬¬¬¬Azərbay¬can Tex¬ni¬ki Universitetin¬də "Met¬ro¬lo¬gi¬ya və stan¬dart¬laþ¬dýr-ma" ka¬fed¬ra¬sý¬nýn mü¬di¬ri, Tex¬ni¬ka və Fi¬lo¬lo¬gi¬ya Elm¬lə¬ri Dok¬to¬ru, Pro¬fes¬sor, Pre¬zi¬dent tə¬qa¬üd¬çü¬sü, Azər¬bay¬can Res¬pub¬li¬ka¬sý¬nýn Əmək¬dar Mü¬əl¬li¬mi, Av¬ro¬pa¬nýn Fəx¬ri Ali¬mi, Mə¬də¬niy¬yət Sə¬fi¬ri, þa¬ir El-çin Ýs¬gən¬dər¬za¬də¬yə ver¬di. Təd¬bir¬də di¬gər iþ¬ti¬rak¬çý¬lar¬dan El¬də¬niz Ab¬bas¬lý, Hü¬seyn Söz¬lü, Nu¬rəd¬din Mir¬zə¬xan¬lý, Ýl¬qar Tür¬koð¬lu, Ba¬la¬yar Sa¬diq, Mi¬na Rə¬þid, Þə¬fəq Sa¬hib¬li, Ar¬zu Neh¬rəm¬li, Aləm¬zər Sa-dýq¬qý¬zý, Sə¬ma¬yə
Gü¬lə¬li¬qý¬zý, Gü¬lə¬ma¬yýl Mu¬rad, Na¬rýn¬gül, Əzi¬zə Aða¬hü¬seyn¬qý¬zý, Es¬mi¬ra Məm¬məd¬li, Þə¬fəq Na¬sir, Mü¬ta¬lib Ta¬hi¬roð¬lu, Qə¬zən¬fər Mə¬si¬moð¬lu, Pər¬va¬nə Mu¬ra¬do¬va, Vü¬sal Aða¬yev, Hüm¬bət Məm¬mə¬dov, Azad Qə¬bi¬nur, Sə¬nan Çý¬raq, Ay¬gün Hü¬seyn, Ələd¬din kəl¬¬bə¬cər¬li, El¬mi¬ra As¬lan¬xan¬lý, Səa¬dət Ka¬mil¬qý-zý, Xə¬lil Əh¬mə¬də¬li¬yev, çýxýþedib, sə¬bəb¬ka¬rý təb¬rik et¬di.

Zül¬fiy¬e KA¬RA¬BAЬLI: Tür¬ki¬ye¬li Araþ¬dýr¬ma¬çý, Þa¬ir-Ozan BAT¬TAM (Batý Trakya Dernekleri Federasyon Baþkaný) Öz¬kan Hü¬se¬yin¬le Gö¬rüþ Ke¬çi¬ril¬di
Üç okt¬yabr 2019-cu yýl ta¬ri¬hin¬də Ab¬þe¬ron ra¬yon Mer¬e¬zi Ki¬tab¬ha¬naesin¬de bö¬yük Tu¬ran¬çý, araþ-týr¬ma¬çý, þa¬ir, ozan, BAT¬TAM’ýn (Ba¬tý Trak¬ya Türk¬lə¬ri Araþ¬týr¬ma Mer¬ke¬zi ) Baþ¬ka¬ný Öz¬kan Hü¬se¬yin-le gö¬rüþ ke¬çi¬ril¬di.
Gö¬rüþ za¬ma¬ný hem de, Öz¬kan Hü¬se¬yi¬ne dün¬ya me¬de¬niy¬yət və ba¬rý¬þý¬na eyle¬di¬yi hiz¬me¬te gö¬re Ýs¬viç¬renin Ce¬nev¬re þehi¬rin¬de faa¬liy¬yet gös¬te¬ren Ulus¬la¬ra¬ra¬sý Ödül Bir¬li¬yi¬nin (UN¬KO¬PA) “Av¬ru¬pa Üstün Hiz¬met Or¬de¬ni” ni tak¬dim edildi; Me¬la¬hat Yu¬sif¬qý¬zý;

He¬kim - Þa¬ir Ma¬fi¬la MÜN¬TE¬ZÝR; Xa¬lýd LA¬ÇIN¬LI Þa¬ir; Re¬na MER¬ZݬLÝ
þa¬ir, Xan Qýzý Natevan edebi məclisinin yaradýcýsý və rehberi.; Redaktör, Yazýcýlar Birliði Üyesi Naringül Nadir, Gönüllü Araþtýrmacý Yazar Prof. Dr. (hc) Özkan Hüseyin, Kitabýn Yazarý Araþtýrmacý Yazar Þafak Sahipli ve Þair, Bestekar, Deniz Akademisi Baþ Muallimi Hüseyin Sözlü; Per¬va¬ne MU¬RA¬DO¬VA; Ab¬þe¬ron Ra¬yon, Hýr¬da¬lan Þe¬hir Mer¬ke¬zi; Ki¬tab¬ha¬naenin Ýþ¬çi¬si; Em¬rah SA¬RI¬CAL¬LI ; An¬ka¬ra Ga¬zi Üni¬ver¬si¬te¬si Öð¬re¬tim Gö¬rev¬li¬si Rahmetli Yu¬nus Zey-rek; Ha¬lil HA¬KÝ Ýle¬ri Ga¬ze¬te¬si Sa¬hi¬bi Ha¬lil Ha¬ki 1987; Feyyaz SAÐLAN (KIBATEK Baþkaný); Ey¬lül Üni¬ver¬si¬te¬si Eði¬tim Fa¬kül¬te¬si; Öð¬re¬tim Gö¬rev¬li¬si Fey¬yaz SAЬLAM; Özkan Hüseyin Fahri Profesörlük beratýný Vektör Baþkaný Prof. Dr. Elçin ÝSKENDERZADE'nin elinden aldý... BTS Ajansý BATTAN Ýletiþim Merkezi;

Erol YILMAZ.(Gazeteci, Araþtýrmacý Yazar) Erol YILMAZ Edirne 01.11. 2020; Metin BARBOROZ (Nefesi) ; Urfa Suruç Beyi Cindi Ylýdýz, Urfa Kara Keçililer Dernek Baþkaný, “Rumeli Beyler Beyi” ve Dünya Yörükleri Fahri Kültür Elçisi, Prof. Dr. Özkan Hüseyin’i ile.Söðüt Hatýrasý Esmira Memmedova, Sem¬ra Mum¬cu NAZ, Araþ¬týr¬ma¬cý-Ya¬zar 30.11.2007; Mu¬zaf¬fer KAP-LAN, DI¬YA¬LOG TÜRK – Al¬man Ce¬mi¬ye¬ti Baþ¬ka¬ný; Hikmet Yalçýn KAMARAT, MÝDER BAÞKANI (Münih Ýþçi Derneði) ; Xýrdalan þeheri, 18.06.2020. Halýk Laçýnlý; Prof. Dr. Fuat YÖNDEMLÝ; "Kay¬¬nak Ha¬¬ber: Ba¬¬ye¬¬rin Ha¬¬ber, Ad¬¬nan TO¬¬KUÇ'¬¬tan; Adnan TOKUÇ Haber Bayerin Gazetesi Sahibi; Taþ¬ka¬le Be¬le¬di¬ye Baþ¬ka¬ný Mu¬hit¬tin Su¬na¬oð¬lu ve sunu¬cu Þeri¬fe Özdemir Barçýn ; Adnan Tokuç, Gazeteci Yazar / Münih Almanya.
Güterslof Derneðimizin düzenlediði Kültür Gecesine katýlan Rodop Milletvekili Ahmet Hacý Osman, Ýskeçe Milletvelili Çetin Mandacý, Almanyada’ki Dernek Baþkanlarýmýzla bir hatýra fotoðrafý çektirilmiþ ve Bu oluþum tablo Yunanlýlarý çok tedirgin etmiþti.
Ali Rýfký Atasever, Dr. Özkan Hüseyin, Hayrettin Elmas, Cafer Alioðlu (23 Nisan 1991)

BATI TRAKYA ve TÜRK DÜNYASINA KAZANDIRDIÐI KÝTAPLAR
1.Teþkilat ve Ýdare.2000 Almanya (2. Baský 2001 3. Baský 2002)
2. Batý Trakya Türkleri Basýn Yayýn Tarihi Üzerine Bir Araþtýrma 2000, Ýzmir (1924-2000)
3. Yunanistan Anayasasý (1975-1986) Türkçe Tercümesi
4. Batý Trakya Fetih Tarihi 1261-1367 / 2002
5. Batý Trakya Türkleri Basýn Yayýn Tarihi
6. Gurbet (Batý Trakya Türkleri) Þiirleri
7. Batý Trakya Manevi Tarihi I. Cilt
8. Batý Trakya Türk Kültürü Araþtýrmalarý.
9. Batý Trakya Manevi Tarih II. Cilt
10.I.Uluslararasý Batý Trakya Türkleri Araþtýrmalarý Kongresi
11. Gurbette Açýk Mezar
12. Azerbaycan’da Batý Trakya
13. Azýnlýklar Yabancý Unsur mu? Almanca
14. III. Uluslararasý Batý Trakya Türkleri Araþtýrýlmalarý Kongresi
15. Batý Trakya Camileri ve Hazireleri



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yazarlar ve yapýtlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Songül Dündar'ýn Hikâye Kitabý "Þoför Aða"

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kerim Özbekler Hakkýnda
Kýbrýs Barýþ Harekatý'nýn 37. Yýlý Kutlu Olsun
Ýsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazýlan Þiirler"
Topyekün Eðitim

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
An - Der 2007 Þiir Antoloji Kitabý Hakkýnda [Þiir]
Ali Rýza Navruz, Öksüz Uykular Býraktým Yataðýma [Þiir]
Ankara Sevdam [Þiir]
Duran Tamer'in Hayatý ve Þiirleri [Þiir]
Ulviye Savtur'un Hayatý ve Eserleri [Þiir]
Abdullah Satoðlu'nun Kitabý [Þiir]
Afet Kýrat'ýn Þiirleri Hakkýnda [Þiir]
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine [Þiir]
Vatan Aþký [Þiir]
Âþýk Sezinî Ali Baþ'ýn Þiir Kitabý [Þiir]


Abdullah Çaðrý ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çaðrý) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BÝLGÝLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk Ýlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eðitim Fakültesi'nde LÝSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptý. Ýlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocaðý Dergisinin Kurucularýndan ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocaðý Dergilerinin Genel Yayýn Yönetmenliðini yaptý. Erciyes, Gülpýnar, Hakses, Doðuþ Edebiyat, Küçük Dergi, Çýnar, Töre, Kayseri Ýl Yýllýðý, Kayseri’de Saðlýk, Yeþilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliþ, Kayseri Kültür Ocaðý, Türk Ocaðý, Aydýnlar Ocaðý, Türk Yurdu, Türk Edebiyatý, Türk Dünyasý Tarih, Artý Eðitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, Ýlesam Haber, gibi çeþitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkýnda yazýlar yayýnlandý. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yýllar köþe yazarlýðý yaptý. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Saðlýk Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazýlar yazdý. Kayseri Halk Aþýklarý Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salý ve Perþembe günleri, Baþak Televizyonunda Salý ve Pazar Akþamlarý dört yýl boyunca þiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanýnmýþ kiþilerle kültür üzerine sohbet programlarýný yaptý ve yönetti. DENEYÝMLERÝ ve GÖREV YAPTIÐI YERLER: GAZÝ ÜNÝVERSÝTESÝ ve ERCÝYES ÜNÝVERSÝTESÝ SOSYAL BÝLÝMLER ENSTÝTÜLERÝNDE ayný anda MASTER YAPTI; Bildiði Yabancý Diller : ÝNGÝLÝZCE, RUSÇA, TÜRK ÞÝVELERÝ (Kazakça, Kýrgýzca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Saðlýk Bakanlýðý, Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünde ÖÐRENCÝ ÝÞLERÝ ile DEÐERLENDÝRME ÞUBESÝ MEMURLUÐU, Ankara, Keçiören Çevre Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Tayin ve Atamalarý DEÐERLENDÝRME MEMURLUÐU, Kayseri, Ýl Saðlýk Müdürlüðü, Genel Ýdare Þefliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatý Öðretmenliði, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Yardýmcýlýðý, Kayseri, Saðlýk Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliði, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOÐU DÝLLERÝ DOÇENTLÝÐÝ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalýðý, KAYSERÝ, SAÐLIK EÐÝTÝM ENSTÝTÜSÜ'nde TÜRK DÝLÝ DERSLERÝ HOCALIÐI, Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIÐI Kayseri, Saðlýk Eðitim Enstitüsü MÜDÜRLÜÐÜ Kayseri, Kocasinan Grup Baþkanlýðý Ayniyat Saymanlýðý, yaptý. Halen Ankara’da Saðlýk Bakanlýðýnýn, EÐÝTÝM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Baþak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Þiiri, Genel Kültür, Sohbet Programlarý Yaptý Öðretim Üyeleri ve Aydýn Kesim ve konunun uzmanlarý ile GRUP SOHBETLERÝ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCÝYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZÝNTÝ” belgeseli yayýnlandý. SHOW TV’DE EÞEKLÝ KÜTÜPHANE FÝLMÝ yayýnlandý. Bir çok programlarý yöneten ve sunuculuðunu gerçekleþtiren ELGÜN, Cumhurbaþkaný Süleyman DEMÝREL, Baþbakan Mesut YILMAZ ve hanýmlarýnýn açýlýþ konuþmalarýnda da sunuculuk yaptý. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüðü” adý ile fotoðraflý belgesel yayýnladý. Ayný gazetede “Ufuklarýn Ötesi” adý ile köþe yazarlýðý yaptý. Kazakistan, Kýrgýzistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altý (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlý Televizyon Filmi yayýnladý. Erciyes Üniversitesi Sabancý Kültür Sitesi’nde “Fotoðraflarla Türk Dünyasýndan Görüntüler” adý ile bir Fotoðraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatý Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunlarý” konulu bir konuþma yaptý. Kazakistan’ýn Taldýkargon þehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçýlarý” konulu yirmi sayfalýk bir Teblið sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafýndan Rusça olarak yayýnlandý. ) 1 Nisan Dünya Þiir Günü Koordinatörlüðü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftasý Þiir Koordinatörlüðü yaptý. FAALÝYETTE BULUNDUÐU DERNEK ve KURULUÞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneði(KTKD), 5) Kayseri, Akkýþla ve Yöresi Türkmenler Derneði, 6) Ankara, Gazi Eðitimliler Vakfý (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfý (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneði Genel Merkezi, 10) Aydýnlar Ocaðý(Baþkan Yardýmcýsý), 11) Türk Ocaklarý(Yönetim Kurulu Üyesi, Baþkan Adayý), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneði(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliði Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Saðlýk Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði Genel Merkezi(ÝLESAM) … vb dernek kuruluþ ve vakýflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. ÝLGÝ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptýðý sýrada hazýrladýðý yirmi altý bölümlük "ATAYURDUNDA GEZÝNTÝ" adlý Televizyon Dizisi ERCÝYES TV’de beþ ay süreyle yayýnlandý. Uzun yýllardýr, KUNG-FU(SÝYAH KUÞUK I. GIP), JUDO(SÝYAH KUÞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoðu sporlarý yaptý. 1982 yýlýndan 1986 yýlýna kadar KAYSERÝ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüðü Teak Wan-Do Bölge Ajanlýðý görevi sýrasýnda, Bölge Ajanlýðý Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarýný KOORDÝNE ETTÝ. KAYSERÝ’deki TÜM UZAKDOÐU SPOR OKULARINDAKÝ öðrencilerin baþarý belgeleri ve diplomalarýný düzenleyip imza attý. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkýnýn katýldýðý, ERMENÝLER ve TEHCÝR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göðerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlý piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarýnýn da katýldýðý büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliði ve Ýl Saðlýk Müdürlüðünün iþbirliði ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarýný yönetti ve sunuculuðunu yaptý. . ALDIÐI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ EÐÝTÝM METODOLOJÝSÝ ve TEKNOLOJÝSÝ” BAÞARI BELGESÝ; 2) 1984 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ REHBERLÝK ve DANIÞMANLIK” BAÞARI BELGESÝ; 3) 1984 Yýlý TC. Gençlik ve Spor Bakanlýðý Beden Terbiyesi Genel Müdürlüðü Kayseri Bölge Baþkanlýðý Cumhuriyetimizin 60. Yýlý münasebetiyle ÜSTÜN HÝZMET ve ÞÜKRAN BELGESÝ; 4) 1991 Yýlý Saðlýk ve Sosyal Yardým Bakanlýðý Saðlýk Eðitimi Genel Müdürlüðünün Düzenlediði “ TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI HÝZMET ÝÇÝ EÐÝTÝMÝ ” BAÞARI BELGESÝ; 5) 1994 Yýlý Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayýya ulaþmasýnýn anýsýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 6) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜÐÜ DOÐU DÝLLERÝ BÖLÜMÜ, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 7) 1995-1997 Yýllarýnda Kazakistan Cumhuriyeti Eðitim Bakanlýðý Almatý Abay Devlet Üniversitesi TARÝH FAKÜLTESÝ DEKANLIÐI, TEÞEKKÜR BELGESÝ; 8) 1995 Yýlý Bizim Gençlik Aylýk Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediði “ÞAÝRLER ANTOLOJÝSÝ” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 9) 1999-2000 Öðretim Yýlýnda“CUMHURÝYETÝN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öðretmenler arasýnda yapýlan Makale Yarýþmasýnda “ATATÜRK ÇAÐDAÞ EÐÝTÝM ve ÖÐRETMEN” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ; 10) 2000 Anadolu Ýlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliði (ANASAM) “KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ”, TAKDÝR BELGESÝ; 11) 2000 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “1. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 12) 2000-2001 Yýllarýnda “OSMANLI DEVLETÝNÝN KURULUÞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarýþmasýnda “OSMANLI ve VELÝAHT TÜRKÝYE” konulu makâlesiyle ÝL BÝRÝNCÝLÝÐÝ ve Türkiye Genelinde MANSÝYON ve PARA ÖDÜLLERÝ; 13) 2001 Yýlý, Kayseri Kültür ve Turizm Derneðinin düzenlediði “2. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 14) 2001 Yýlý, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediði “ 2. KAYSERÝ ÞAÝRLER GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 15) 2002 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “9. DÜNYA ÞÝÝR GÜNÜ” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 16) 2002 Yýlý “ERCÝYES AYLIK FÝKÝR VE SANAT DERGÝSÝNÝN 300. SAYIYA ULAÞMASINI SAÐLAYAN YAZARLARINA” TEÞEKKÜR BELGESÝ; 17) 2005 Yýlý “Kayseri Turizm ve Kültür Derneði”, “Erciyes Aylýk Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Þiir Dergisi”, “Yeniden Diriliþ Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Baþkanlýðýnýn “AHMET’ÝN AKKIÞLASI” kitabýnýn çýkýþýna TEÞEKKÜR BELGESÝ; 18) 2007 Yýlý Mustafa Kemal Ýlköðretim Okulu’nun düzenlediði ÞÝÝR DÝNLETÝSÝ’ne katkýlarý için TEÞEKKÜR BELGESÝ; 19) 2007 Yýlý, Türkiye Yazarlar Birliði Kayseri Þubesinin düzenlediði Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERÝ KÜLTÜRÜNE HÝZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yýlý, Kayseri Turizm ve Kültür Derneði’nin düzenlediði “3. Dünya Þiir Günü” dolayýsý ile TEÞEKKÜR BELGESÝ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði” desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükþehir Belediye Baþkanlýðý ile Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði ve Sakarya Gönüllü Eðitimciler Derneði ” tarafýndan düzenlenen “SAKARYA ÞAÝRLER BULUÞMASI” na katkýlarý dolayýsý ile verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ BAÞKANLIÐI”,’nýn katkýlarýyla yapýlan “II. Bizim Çocuklarýmýz Hikâye ve Þiir Yarýþmasý” dolayýsý ile “Ýl Sosyal Hizmetler Müdürlüðü ve Türkiye Gönüllü Eðitimciler Derneði desteðinde Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný Köksal TOPTAN tarafýndan verilen TEÞEKKÜR BELGESÝ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKÝYE BÜYÜK MÝLLET MECLÝSÝ”,’nýn “ÜSTÜN HÝZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliði Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantý Salonunda, Meclis Baþkaný sn. Köksal TOPTAN’ýn elinden ; plaket ve ödülleri almýþtýr. ÇEKTÝÐÝ DÝZÝ FÝLÝMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altý Bölüm) Erciyes TV. de Yayýnlandý. 2) Eþekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapýldý. YAYINLANMIÞ ESERLERÝ: 1)ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Düþten Öteye”, (Þiir, Aslýmlar Matbaasý, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Edebiyatýnda Söz Sanatlarý, Ýmlâ ve Noktalama”(Servet Yayýn Daðýtým, Ýstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Kültür Ýstilâsý”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Ýlk Kýble”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Þiirlerle Hemþire”, (Bizim Ofset, Kültür Basýn Yayýn Birliði Yayýnlarý, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basýn Yayýn Birliði, Ýstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Türk Dili” (Geçit Yayýnlarý, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çaðrý,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Duran Karakuþ’un Þiirleri”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Türk Dili”,( (Geniþletilmiþ Ýkinci Baský) Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Gesi Belgeseli”, (Akýn Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Belgelerle Ermeni Günlüðü”, (Araþtýrma), (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Kazak Þairleri Antolojisi”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý I”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Özel Öðretim Metodlarý II”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Türk Dilini Öðrenmenin Metodlarý”, (Laçin Yayýn Daðýtým, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, "Akkýþla Yöresi ve Aðýzlarý”,(Büyükþehir Belediyesi Kültür Müdürlüðü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Eþekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çaðrý, “Ahmet’in Akkýþla’sý”(Bizim Gençlik Yayýnlarý, Kayseri 2005) adlý eserleri bulunmaktadýr. ESERLERÝNÝ YAYIMLANDIÐI ve ÜYESÝ OLDUÐU ÝNTERNET SÝTELERÝ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayýnlanan bir site) 10) Zemge Yayýnlarý 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreðimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yýldýzlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Þairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZÝÐÝ Tutkunlarý- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatý 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DÝLÝ ve EDEBÝYATI SEVGÝSÝ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Þiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Þiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Þiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Þiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Þair Sofrasý 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanýn Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aþýklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERÝLÝ ÞAÝR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) Ýzmir Þairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Þiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKÝKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneþ Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazýða Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKÝN. Doðan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Þiir Molasý 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi Ýçinde Ýnsana Dair Herþey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatý 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Baþkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrasý 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatý 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydýnlý Þairler ve Þiir Dostlarý 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlýk Þiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aþka Sevdalýlar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralý Þairler ve Edebiyatçýlar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETÝM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagý SakýnlerÝ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcýyým,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aþýklarý 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altýncý Þehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocaklarý 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Þiirdostlarý Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaþayan Þairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - Ýlham Perileri Þiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPÝLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AÞÝKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Þaraplarý Kahve Diye Deviren Sarhoþ Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batý Trakyalýlar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aþk Þiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köþede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmýþ Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaþýlmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsýz da Olmaz Haberleþme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiði Yazarlar:
Yazar, Araþtýrmacý, Þair


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Abdullah Çaðrý ELGÜN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.