..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan melek olsaydý dünya cennet olurdu. -Tevfik Fikret
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Bilim Kurgu > Emre Ertuhi




4 Haziran 2024
Fýrça Darbesi  
Emre Ertuhi
2022 senesinde katýldýðým yaratýcý yazarlýk kursunda kaleme aldýðým üçüncü hikayeydi. Elon Musk'ýn Mars projesiyle ilgili haberlerden esinlenmiþtim.


:BD:
Karlý bir daðýn zirvesinde bir baþýmayým. Sert rüzgarlar, ruhumu, ipi kopan bir uçurtma gibi göðe salmýþ, ihtiraslarým da üzerime gudubet bir kiþilik giydirmiþ. Ýçten içe hala çürüyorum, adilce davranmak kimin umurunda olurdu ki, ertesi gün küllerimizin savrulduðu bir düzendeydik. Öncelikle gençliðimi sýnýrsýzca yaþamak istedim, otuzlarýmdan itibaren idol olarak adlandýrýldým, kýrklarýmda ise baþarýlý bir iþ kadýný imajý çizdim ve bugünlerde magazin dünyasýný þehvet dolu hikayeleriyle sallayan, estetik mucizesi, cývýltýlý bir kuþa büründüm. Gençlerin fanatizme varan tapýnmalarýyla harmanlanýnca da, Rachel Raven adýnda, mükemmele yakýn bir mit olarak küllerimden yeniden doðdum. Evet o karakter ne yazýk ki benim. Ýnsaný içten içe zehirleyen aþaðýlýk bir zihniyete mukavemet gösteremeyip, ondan ömrüm boyunca fayda saðladýðým için piþmanlýk duyuyorum; ama þu saatten sonra derdimi kime anlatacaðým? En tepedeyim artýk ve ne halt edeceðimden bihaberim.
Yarýn akþamki ödül konuþmama hazýrlanacaðýma, belli belirsiz bir arayýþa çýktým. Bu çaðda kimsenin yüzüne bakmaya bile tenezzül etmediði ressamlýðýmýn son kalýntýlarý önümde. Emektar þövaleye yerleþtirdiðim tuval boþ; ama ben deli doluyum. Fýrçalar ve boyalar yaný baþýmda; ama ben çok uzaklardayým. Aradan zaman geçiyor, fikirlerim kar sularýyla beslenen nehirler gibi coþkuyla gürlüyor ve çýrýlçýplak bir kadýný elinde býçaðýyla yatarken resmediyorum. Bundan otuz, kýrk sene önce hayranlarýmýn bayýldýðý aþýrý gerçekçi çizim tekniðimi birebir uyguladýðýma dert yanmayacaðým; çünkü tuvalin birkaç santim üzerine saydam bir kaðýtla ikinci bir katman daha tutturuyorum. Yanýlgýlarýn realiteye dönüþtüðünü sanatýmda göstereceðim ve kadýnýn boðazýna geniþ fýrça darbesi indireceðim, sonra...
- Hanýmefendi kapýyý açar mýsýnýz? Çok acil, hayati önemi olan bir konu, lütfen! Size yalvarýyorum!
Üç salonlu atölyemin giriþe en uzak olanýndayým. Dýþ kapýdan baðrýþ çaðýrýþlar geliyor, her kimse kapýya deliler gibi vuruyor. Gecenin ikisinde bu yapýlýr mý? Allah aþkýna! Hem de aydýnlanmalar yaþadýðým þu anda! Nerede kalmýþtýk? Hah tamam! Kýrmýzý rengi güzelce karýþtýrdým, boðazýna boydan boya bir hat çekiyorum, hatta çevresine de kan göleti... Harika oldu! Sesler de az önce kesildi mi, ne? Neyse bir katman daha ekleyip onun da üzerine uzun siyah bir palto çizeceðim, tam kadýnýn üzerini kaplayacak.
Bir saat daha kendimi iþime verdikten sonra resmim hemen hemen tamamlandý. Lakin bir anda, yanýp sönen beyaz ýþýklar bulunduðum odaya hücum ediyor! Helikopter ve siren sesleri de kulaklarýmý týrmalýyor! Ne oluyor ya! Deliler gibi kapýma vurup, zilimi çalýyorlar, gece gece insana bir rahat yok mu ya?
- Garden City Polis teþkilatýndan geliyoruz, kapýyý hemen açýn! Ýçeride olduðunuzu biliyoruz! Yoksa zor kullanacaðýz!
- Geliyorum memur bey! Açýyorum þimdi kapýyý. Hey hey durun! Bana silahlarýnýzý neden doðrultuyorsunuz, bu da ne demek oluyor?
- Bayan Raven, gördüðünüz üzere kapýnýzýn önünde bir ceset yatýyor, elinde de bir býçak var. Üzerindeki paltoyu kaldýrmadýk; ama boynunun kesilmiþ olduðunu düþünüyoruz. Delillere zarar gelmemesi adýna adli týbbý bekleyeceðiz. Þimdi ellerinizi yavaþça havaya kaldýrýn ve duvara yaslayýn, aksi bir durumda uyarý ateþiyle karþýlýk vereceðiz.
- Bu kim! Hayýr! Bu nasýl olabilir? Burada ne iþi varmýþ? Aman tanrým bir saat önce kapým çalýnmýþtý, iþim olduðundan açamadým. Ben, ben bilmiyordum!
- Duvara ellerinizi koyun bayan Raven, bu son ikazýmýz!
- Memur bey! Cidden aklýmýn ucundan bile geçmedi. Bu kiþinin benimle ne tür bir iþi olabilir ki? Kabus bu! Tamam, tamam sakin kalmalýsýn Rachel, derin nefesler alýp vereceksin.
- Sakinleþtiðinize göre kelepçeleri takýyoruz. Ýþbirliðiniz için teþekkürler. Çevredeki güvenlik kameralarýnýn kayýtlarý ortak bir aða baðlýymýþ. Birazdan kontrol edeceðiz. Basýnýn da yolda olduðu haberi ulaþtý, bayan Raven'i atölyesinin içinde tutalým, dýþarýya herhangi bir görüntü sýzmasýn.
- Benim bu olayla hiçbir baðlantým yok memur bey! Avukatýmýn derhal çaðrýlmasýný istiyorum.
- Bayan Raven, siz içeride beklerken, biz gerekli araþtýrmayý yapacaðýz, prosedür bu þekilde. Evet, kayýtlar da akýllý lenslerimize gönderilmiþ. Bayan Raven'e içeriye doðru eþlik edelim.
- Ne kadar süre kelepçeli kalacaðým memur bey?
- Siz içeriye geçiniz lütfen.
Bakalým þimdi, saat 01.58'de, üzerinde siyah paltosu olan kadýn kapýya koþarcasýna yaklaþýyor. Bir gariplik var ama, ayaklarý çýplak ve üzerindeki paltoyu birden yere atýyor, tamamen çýplak bu kadýn! Kapýya vuruyor ve baðýrýyor! Sonrasýnda yere uzanýyor ve paltodan býçaðýný çýkarýp, hayýr bu çok mantýksýz, olamaz! Boðazýný, elinde tuttuðu býçakla kesti! Böylesine bir olaya ilk kez tanýk oluyorum. Ardýndan palto rüzgarla havalanýp, tam üzerine düþüyor. O palto kolayca nasýl havalanabilir ki? Merkezdeki amirimden de bayan Raven'i serbest býrakmamýz için sert bir uyarý geldi.
- Bayan Raven'ýn kelepçeleri çözülsün arkadaþlar, kendisi ile konuþalým.
- Hele þükür geldiniz. Hayatýmýn en uzun dakikalarýydý. Ah bunlarý çýkarýyorsunuz, çok teþekkür ederim. Neler gördünüz? Kadýný öldüren kimmiþ?
- Kadýn olduðunu nereden bildiniz?
- Memur bey, ben çok ünlü bir ressamým. Ýnsanýn siluetinden sahip olduðu cinsiyeti kolaylýkla çýkarabilirim. Keþke kapýya vurduðu anda, hemen koþup açsaydým, ah ben ne yaptým Allah'ým!
- Öncelikle kendimi tanýtayým, ben baþ komiser Ramiel Bonanza. Kapýyý açmamakla, farkýnda olmadan da olsa en doðru kararý vermiþ bulundunuz. Ölen kiþinin akli dengesi yerinde deðilmiþ gibi gözüküyor, býçakla kendisini doðramýþ. Eðer kapýyý açsaydýnýz, belki size de saldýrabilirdi. Ýnsanlarýn hayatlarý anlýk kararlarla pamuk ipliðine baðlý olabiliyor. Ýçeride ne yapýyordunuz bu arada?
- Hala zangýr zangýr titriyorum, sigara yakmam lazým müsaadenizle... Yeni tablom üzerinde çalýþýyordum. Biz sanatçýlar, bir iþ üzerindeyken rahatsýz edilmeyi hiç sevmeyiz. Dediðiniz gibi, örneðin bir ofis çalýþaný olsaydým, kapýyý açar ve hayatýmýn son anlarýný korku dolu gözlerle izleyebilirdim.
- Arkadaþlarým, adli týbbýn iþlemlerini tamamladýðýný belirttiler. Atölyenizde olasý delillerle ilgili araþtýrma yapacaðýz.
- Bay Bonanza, son resmim için büyük çaplý bir ödeme aldým. Kimsenin onu sergiye çýkmadan önce görmemesi gerekiyor. Son odayý araþtýrmazsanýz, çok memnun olurum.
- Bu olanaksýz! Prosedür ne ise o uygulanacaktýr.
- Ama bir yolu olmalý deðil mi? Büyük nüfuz sahibi olan, süper zengin müþterilerim, bu durumdan haberdar olurlarsa þayet...
- Bir dakika müsaade ediniz lütfen, amirime danýþmam gerekecek. Tamamdýr, kendisi gerekli izni verdi. Olay mahalli inceleme robotu Neo'yu getirin. Bahsedilen odaya o bakacak. Girmeden önce belirtilen tabloyu kaydetmemesi için gerekli algoritma düzenlemesini yapýn.
- Çok teþekkür ederim.
- Size yardýmcý olabildiysem ne mutlu bana. Ölen kadýnýn kimliði de tespit edilmiþ, veriler þimdi geliyor. Üç gün önce Mira Loma VI hapishanesinden firar etmiþ. Ýsmi Kyle Ronin, on dokuz yaþýnda, kimsesi de yokmuþ. Karþýnýzdaki duvara ölen kiþinin görüntülerini vereceðim. Daha önce kendisiyle karþýlaþmýþ mýydýnýz? Size birisini hatýrlatýyor mu?
- Hayýr, memur bey. Kendisiyle þahsen hiç tanýþmadým.
- Hýmm çeliþkili sonuçlar çýktý. Kalp atýþ hýzýnýz normalin çok üzerinde. Olayýn þokundan kaynaklanabilir. Yapay zeka da yüz kaslarýnýzýn hareketinden yalan söylediðinize dair uyarý veriyor. Sizinle iki gün sonra merkezimizde bir kez daha görüþelim. Olay sýcaðý sýcaðýna yaþandýðý için bu türden hatalar alýyor olabiliriz. Normal prosedürü iþleyecek olsaydýk, yalan ifadeden dolayý sizleri gözaltýna almamýz gerekecekti. Ama çok saygýn bir sanatçýsýnýz ve idare amirim yarýn akþam bir ödül konuþmanýz olacaðýný söyledi. Ayrýca New California eyaletinin sahibi V Æ Z-72 bey ile de çok yakýn dostmuþsunuz, kendisine sevgilerimizi ve saygýlarýmýzý sunduðumuzu iletiniz lütfen.
- Belirtiðiniz gün ve saatte geleceðim memur bey.
- Kamera kayýtlarýnýn kopyalarýný aldýk. Her þey tamam. Basýn mensuplarý dýþarýdalar, dilerseniz bir memurumuz evinize kadar eþlik edebilir. Çok zor bir gece geçirdiniz.
- Ben bir süre atölyemde kalacaðým, kendimi toparlamam gerekiyor. Yardýmlarýnýz için çok teþekkürler Bonanza bey. Hoþ çakalýn.
- Herhangi bir konuda yardýmýma gereksinim duyarsanýz, kartýmý buraya býrakýyorum. Hoþ çakalýn efendim.
Polisler nihayet ayrýldýlar. Ýyi ki atölyede kapsamlý bir araþtýrma yapýlmadý, tablo görülseydi, baþýma iþ açýlabilirdi. Yerel ve ulusal basýn tüm ihtiþamýmla dýþarýya çýkmamý bekliyor. Ölen kadýný en ufak ayrýntýsýna kadar, birebir çizmiþtim; ama kapýya ilk vurduðunda ölümcül fýrça darbesini henüz indirmemiþtim, onun canýný aslýnda ben aldým! Aman tanrým! Dýþarýya adýmýmý atýnca, bu harika eseri ona adadýðýmý söyleyeceðim. Elimde tablomla gözüktüðümde, muhafazakar Dünya'nýn pabucu dama atýlacak ve Mars kültür tarihinin en büyük sanat olaylarýndan biri vuku bulacak! Ne harika bir gün! Ýçim kýpýr kýpýr! Rachel dur bir dakika! Büyük salonda duvardan duvara asýlý boþ bir tuvalin daha var. Senelerdir orada öylece duruyor. Yoksa?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn bilim kurgu kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düðmelerin Olasý Yan Etkileri

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Asi Melek
Yamyamlarýn Þafaðý
Tadý Kaçan Brunch
Kiralýk Daire Müracaat Apartman Yönetimi
Hoþça Kal Sevgilim!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþama Dair [Þiir]
Rüyalar [Þiir]
Hüseyin Celebi [Þiir]
Gisalena [Þiir]
Ren Nehri [Þiir]


Emre Ertuhi kimdir?

.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emre Ertuhi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.