..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Zaman dostluðu güçlendirir, aþký zayýflatýr. -La Bruyere
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Emre Ertuhi




4 Haziran 2024
Tadý Kaçan Brunch  
Emre Ertuhi
2022 senesinde katýldýðým yaratýcý yazarlýk kursunda kaleme aldýðým beþinci öyküydü. Esin kaynaðým pek anlaþamayan iki kadýnýn, tekrar bir araya geldiklerinde içlerinde saklý tuttuklarý öfkeyi delicesine boþaltmalarýydý..


:CI:
Burcu ya, bir gün de sözleþtiðimiz saatte gel! Anadolu yakasýnýn en iyi mekanýnda, brunch rezervasyonu yaptýrmýþým, sen geç kalýyorsun.. Nasýl içim gidiyor köþedeki o güzelim kanepelere, kapýþ kapýþ gidiyorlar. Of somonlu olaný almayacaktýn be kýzým, tek kalmýþtý o. Fil yavrusu musun nesin? büfenin yarýsýný sen gömdün zaten; götü göbeði de salmýþsýn, bok bulursun evlenecek adam, hýyar seni! Can sýkýntýsýndan çay bardaðýný çevirip duruyorum, ay yeter ya! Birkaç þey atýþtýracaðým. Saygýsýzlýk, asýl onun geç kalmasý, mazur görsün madem. Midem de nasýl kazýndý, dün akþamdan beri bir lokma aðzýma atmadým. Ay ne iyi insanmýþým... Çok þükür kapýdan girdi.
- Burcu naber? Ooo çok þýkýz. Saçlarýný yeni mi yaptýrdýn? Enfes bir hava katmýþ.
- Ýyiyim Aleyna seni sormalý. Kusura bakma ya, kuaförden aslýnda saat dokuz buçukta çýkacaktým, yalvar yakar bir kadýn sýramý almak istedi, kýz istemeye gideceklermiþ. Hadi dedim neyse, insanlýk bende kalsýn. Seni de arayamadým, cep telefonumu arabada býrakmýþým, çok beklettim mi cani kom?
- Yok caným, þunun þurasýnda kýrk beþ dakikacýk geç kaldýn, lafý mý olur. Hem kalabalýk da daðýldý, rahat rahat tabaklarýmýza istediklerimizi koyarýz, sonra da baþlarýz sohbetimize. Masada çayýmýz var. Kahve istersen garsonu çaðýralým þekerim.
- Geçen bir arkadaþým gelmiþ buraya, resmini paylaþmýþ. Mocha Frappuccino içesim var hayatým.
- Çikolata içiyor muydun Burcu? Hiç sevmezdin aslýnda, aaa çok þaþýrdým. Beyefendi, bir bakar mýsýnýz... Hah, bir Mocha Frappuccino, bir de Americano istiyoruz, teþekkürler.
- Ýnsan sürekli deðiþiyor hayatým, bu dönem tatlý yeme isteðimi pek bastýramýyorum, üzerine de çok gitmiyorum, akýþýna býraktým.
- Hayda, ne ara yediklerine dikkat etmez oldun? Ama dikkatlice bakýnca anlaþýlýyor, çok hafif kilo almýþsýn, al al olmuþ yanaklarýn. Yoksa acayip havadislerin mi var? Seni çapkýn, yeni bir manita mi edindin? Bu kilolar onunla gezip tozmalarýn eseri mi?
- Gel önce büfeye gidelim, boþ masada konuþmayalým. Kahveler de gelir, biz dönene kadar.
- Peki þekerim. Benim favorim somonlu kanepeleri, maalesef karþý masadaki su aygýrlarý, bir çýrpýda silip süpürdüler. Üst üste boþ tabaklarý da dizmiþler, sanki kýtlýktan çýkmýþlar, görgüsüzler!
- Aman hayatým, kafana taktýðýn þeye bak, tekrar geliriz. Burnumuzun dibindeymiþ mekan. Ýlk turda alacaklarýmý tabaðýma koydum. Ay kýzlar kanepeleri gömmüþ, diyorsun da, sen gene salatalara ve meyvelere dadanmýþsýn.
- Ben formuma dikkat etmek zorundayým, geliriz o konuya da. Önce sen baþla, çatlayacaðým meraktan... Ýþte kahvelerde geldi. Americano benim, Mocha arkadaþýma, saðolun. Hele þükür oturduk.
- Konuya pat diye gireceðim ama... Zafer beni, fakülteden erkek kýlýklý bir kýzla aldatýyormuþ.
- Aaa vay þerefsiz! Ondan yemeye verdin kendini... Çok üzgünüm caným, ben de bugünkü buluþmamýza özel bir müjden var sandým. Ama Zafer'le zaten ayrýydýnýz, ne ara tekrar barýþtýnýz ki?
- Of, uzun hikaye, boþ ver þimdi onu. Affetmiþtim, kendi ayaðýna sýktý. Sonuçta o kaybetti. Sen asýl Kerem'le olan iliþkinizden bahset. Uzun zamandýr doðru düzgün görüþemedik. Beþ sene önceydi, hep beraber sizin balayýnýzdan sonra , benim ex-Halukla akþam yemeðine çýkmýþtýk.
- O da ne manyak adamdý öyle kýzým. Garson kýzlara açýk açýk kur yapýyordu. Öteden beridir, anlamadým gitti, sen böyle adamlara nasýl denk geliyorsun? Felsefe bölümünde hocasýn. Çok zeki, alýmlý, hoþ bir kadýnsýn. Buldun mu, bu sünepe tiplerden þaþmýyorsun. Onlar da hayatý sana zindan ediyorlar. Olmadý anama söyleyeyim, bulur sana bir yakýþýklý. Çevresi acayip geniþ, geçen bizim evde kalan Zeynep'i everdi. Kadýn doðuþtan çöpçatan ya. Dün seni sordu hatta, bizim kýz napýyor, diye.
- Yok kýzým yok, hepsi böyle bunlarýn. Zeynep'in baþýna neler gelecek kim bilir? Kerem gibilerin soyu tükenmiþ, ben bunu anladým. Hem efendi, hem yakýþýklý, hem de espirili...
- Sen de bir baþladýn mý, Kerem'i ilahlaþtýrýyorsun. Mitolojide bile öyle karakterler yok hayatým. Kerem'le aramýzdan su sýzmýyor; çünkü çocukluk arkadaþýyýz. Birbirimizi çok iyi tamamlýyoruz. Gizlimiz saklýmýz hiç olmuyor. Sosyal medya hesaplarýmýz ortak, bak en önemlisi bu. Senin kahrolasýca Haluk'un bir düzine hesabý vardý, sana diyordum kapattýr þunlarý, bu adam arkandan gizli iþler çeviriyor, diye. Hiç oralý olmadýn be kuzum; bana biraz kulak verseydin belki dizginlerdin o hýyarý.
- Cehenneme kadar yolu var!
- Bize o akþam demedi mi, grup mu, swing mi ne yapalým, diye. Kerem beyninden vurulmuþa döndü, kalktýk gittik. Siz yollarýnýzý ayýrana kadar, seninle de görüþemedik. Yazýk ettin kendine. Dizginler hep sende olacak; çünkü erkek milletini boþ býrakmaya gelmez.
- Sen beni anlamadýn, ben artýk Kerem gibi birini bekleyeceðim. Felsefe konuþabileceðim, siyasetten anlayan, kadýnýna sahip çýkan, hoþ sohbet...
- Gel hadi ikinci tura çýkalým, ben tabaðýmý bitirdim. Ay sen hiç elini sürmemiþsin ki. Ben turlayýp geliyorum hemen müsaadenle.
Oldum olasý Kerem, Kerem, Kerem! Bokunu ye Kerem'in, pis kaltak! Düðünümüze bile gelmedin, sebebin neydi? Memleketinde olmayan sevgili amcan vefat etmiþ. Gülerim ben buna iþte, zavallý seni! Sevgili kocamý ben elde ettim, sen þapþal þapþal üniversite sýnavlarýna hazýrlanýyorken. Ben evimi barkýmý kurma heyecanýndaydým, sen ise kariyer hedefleri yapýyordun. Okudun da ne oldu? Onun bunun kevaþesi gibi geziniyorsun. Ben kazandým, kabul et artýk!
- Somonlu kanepeden tekrar hazýrlarmýþlar hayatým. Sana da getirdim tadýna bakmak istersin, diye. Ay bunlar var ya, benim küçük bebelerim, nasýl süslüler amanýn.
- Bebek demiþken...
- Evet, konumuz bebek olsun hadi.
- Nasýl yani?
- Nasýlý var mý, Kerem hakkýnda konuþmaya mý geldik buraya bütün gün? Aaa yeter Burcu lütfen! Senin aklýnda yer eden Kerem mazi oldu. Adam odasýndan çýkmýyor, sabahtan akþama kadar, dan dun seslerle bilgisayar oynamakla meþgul.
- Ýnsanlar sevdikleri ve saydýklarý kiþiler hakkýnda özgürce konuþabilmeliler, Aleyna. Çaðýmýzýn vebasý bu, hadi doðru dürüst siyaset konuþamýyoruz. Ama sevgiyi bir okyanus gibi düþünmelisin. Onu bir su þiþesine hapsedemezsin ki.
- Üstüme iyilik saðlýk! Haluk seni iyice kendisine benzetmiþ, körle yata yata þaþý mý oldun? Hiç kusura bakma, ama sen de o olaylara mý girdin kýz?
- Ben yetiþkin bir insaným, kendi kaderimi kendim tayin ederim. Benim vücudum, benim kararým!
- Ya býrak bu süslü laflarý! Ben Kerem'den hamileyim þekerim ve finito! Nur topu gibi bir çocuðumuz dünyaya gelecek. Sen feminist zýrvalýklarýyla vakit öldürüyorsun, Zühal teyzeye þu söylediklerinin hiç birinden bahsetmeyeceðim. Ama anamýn yolunu tutacaksýn, kýsmetini bulur o. Onun bunun adamýna musallat olmazsýn.
- Hayatým, Kerem seni uzun süredir aldatýyor. Ayrýca ben de hamileyim. Meliha teyzeye sevgilerimi ilet. Cüzdaným arabada kalmýþ, hesabý da sen ödeyiver bir zahmet, hadi baay!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kent kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yamyamlarýn Þafaðý
Kiralýk Daire Müracaat Apartman Yönetimi

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Asi Melek
Düðmelerin Olasý Yan Etkileri
Fýrça Darbesi
Hoþça Kal Sevgilim!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþama Dair [Þiir]
Rüyalar [Þiir]
Hüseyin Celebi [Þiir]
Gisalena [Þiir]
Ren Nehri [Þiir]


Emre Ertuhi kimdir?

.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Emre Ertuhi, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.