..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tarih, hiçbir zaman orada bulunmamýþ kiþiler tarafýndan anlatýlan hiçbir zaman olmamýþ olaylarla dolu bir yalan. -Santayana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Soyut > Tayyibe Atay




8 Mart 2004
Saðdan Yürü (!)  
Tayyibe Atay
Çok bozulmuþtum doðrusu!ben neler ummuþ, ne ile karþýlaþmýþtým!..


:DCFB:
Dün tahta bir oturak bulup oturdum bizim evin yanýndan geçen yolun kenarýna...niyetim, insanlarýn yolun neresinden yürüdüklerini saptamak ve altýn bulanlarý dikizleyerek önlerini kesmekti..düpedüz haramilik olacaktý benimkisi ama merakýmý baðýþlayýn,kaç kiþinin saðdan yürüyüp altýn bulacaðýný merak etmiþtim bir kez..iþin kötüsü yolun ne tarafý sað,ne tarafý sol yanýydý...bunu saptamak için bayaðý kafa yordum!yolu arkama aldýðýmda benim sað tarafýma denk gelen þerit sað, öteki taraf sol oluyordu...önümü yola döndüðümde ise tam tersine dönüyordu sað ile sol...ne zor iþmiþ meðer yolun saðýný solunu saptamak!

neyse ben önümü yola doðru çevirip dikizlemeye baþladým yoldan geçenleri...tam bir gün boyunca!...yolun solundan gidenler beni hiç mi hiç görmediler, ben de onlarý...arkamdan gelip yanýmdan geçip gittiler uzaklara doðru...yere hiç eðilmediler...dümdüz yürüdüler...demek yerden bulacaklarýný beklediðim þeyleri daha önce bulup heybelerine doldurmuþlardý...yere eðilmeden yürümelerinin nedeni bu olmalýydý! arkama bakmadýðým, onlarýn neler bulduklarýný görmediðim için piþmanlýk duydum ama yapacak bir þey yoktu artýk...iþ iþten geçmiþti!..atýný alan Üsküdar’ý dolanmýþtý çoktan...bana onlara el sallamak kalmýþtý yalnýzca...ben de bunu yaptým..elim havada kalakaldý..hiçbiri karþýlýk vermedi çünkü sallanan elime...hüznümü yaþarken, güneþin beni terk ettiðini fark edemeyip, geceye dalmýþým! gökyüzü zifir!..boþuna arar bakýþlarým yýldýzlarý...aðlamýþým!

Saðdan yürüyenleri ise tamamen görebiliyordum...çünkü yüzleri bana dönük olarak yürüyorlardý: bana göre olan yolun saðýnda...önce simsiyah bir nokta beliriyordu uzakta, yaklaþtýkça büyüyüp insana dönüþüyordu bu nokta...kimlerin, yere eðilip bir þeyler bulduðunu görebilmek için dört açýyordum gözlerimi...iþte ilk kiþi yere eðilip bir þey almýþtý!..bulduðu altýnýn cinsi neydi acaba? çarçabuk yerden alýp koynuna sakladýðýna göre beþibiryerde olmalýydý bulduðu altýn!.bakýþlarýmý üzerine mýhlamalý, tam yanýmdan geçerken durdurmalýydým onu.”hop!..çýkar bakalým bulduðun þu þeyi!” demeliydim. ve dedim de! bir kadýndý bu! çarþafa bürünmüþ olmasýndan dolayý siyah bir nokta olarak görmem doðaldý onu...zaten kadýnlar noktadýr kendimi bildim bileli...sorularla, acýlarla dolu bakýþlarý vardý...önce göstermek istemedi bulduðu þeyi..ama baktý ki çok ciddiyim, en iyisi gösterip kurtulmaktý!sýkýla sýkýla, biraz da utanarak çýkardý koynuna sakladýðý þeyi:EBRÝK BÝR KAÐIDA YAZILMIÞ DUA!

Çok bozulmuþtum doðrusu!ben neler ummuþ, ne ile karþýlaþmýþtým!..demek yolun saðýnda beþibiryerde altýn yerine, üzerinde dua yazýlý kaðýtlar vardý!.” kimler için yakaracaktý tanrýya bu kadýn” diye düþünmekten kendimi alamadým..ona þunu söylemek istedim sadece:KENDÝN ÝÇÝN DUA ET VE YOLUN SOLUNDAN YÜRÜ KADIN!


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: :S
Gönderen: Fatih Barýþ / , Türkiye
5 Eylül 2008
medeniyet insanýn kafasýna bakýlarak anlaþýlýr deðilmi? iki fark var Kafasýnýn þekline bakmak! Kafasýnýn içindekine bakmak! insan olduðu için bir kabullenilme yaþasalar çok þeymi verirdik onlara? Kafanýn içindeki ile dýþýndaki þeyler ne kadar da önemli þeylermiþ meðer

:: caným!...Duygucuðum!..
Gönderen: Tayyibe Atay / Bolu/Türkiye
10 Mart 2005
eðer bu sayfaya dönersen lütfen oku yengeciðim..çünkü sana emailinden ulaþamýyorum...çok hoþ þiir kartlarým var biliyor musun? kimler hazýrlýyorsa,þaþýyorum ve seviniyorum tabii...onlardan gönderecektim sana,olmadý...öpüyorum sevgiyle,teþekkür ederek....kendine iyi bak emi!...

:: Tebrikler!
Gönderen: Duygu Kubat / Ankara/Türkiye
10 Mart 2005
Yine beni derinden vuran bir deneme yengeciðim. Tebrikler! Bu konular sana çok yakýþýyor.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hortum
Kediler
Karanlýða Doðru

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Semazen [Þiir]
Damlacýklar 3 [Þiir]
Çulluk [Þiir]
Kundak [Þiir]
Damlacýklar 2 [Þiir]
Aylan’a [Þiir]
Damlacýklar 1 2 3 4 5 [Þiir]
Yalana Bak Hele [Þiir]
Ýntihar [Þiir]
Damlacýk 11 - 12 - 13 - 14 - 15 [Þiir]


Tayyibe Atay kimdir?

Yeni þiirin,uzun yýllar yazmama raðmen yeni þairiyim. Ýnternet ortamý sayesinde okuyucu önüne çýktým henüz. Ne kadar þair olduðumun yanýtýný ise okuyucuya býrakýyorum. Bayan yazarlarýn çok az olduðu bir ülkede,duygu ve düþüncelerimi,þiirin ruhu okþayan ,elleyen tarafýyla anlatmaya çalýþýyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Arif,Behçet Necatigil,Nihat Behram...


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Tayyibe Atay, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.