..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bana arkadaþýný söyle, sana kim olduðunu söyleyeyim. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Faik Murat Müftüler




12 Kasým 2004
Aramak Üzerine  
Faik Murat Müftüler
Uçsuz bucaksýz yonca tarlasýnda dört yapraklý yonca arayan, kim bilir kaç tanesini de ayaklarýnýn altýnda ezdiðinin farkýnda deðildir. Þans gözün görebildiði kadardýr. Ne yazýk ki gözün görebildiði KADERDÝR.


:CADJ:
   Üç bin parçalý Puzzle’ý halýnýn üzerine döktüm. Bu beþinci gün. Fena gitmiyor. Neredeyse dörtte biri bitti. Akþam baþýna oturdum yine. Ýki buçuk saattir halýnýn üzerinde kah uzana kah çömele bir figürün orta yerine lazým bir parçayý arýyorum. Ýyice sinirlerim bozuldu. Aradýðým yere azýcýk uyan ama kesinlikle oraya ait olmayan bir parçayý dikkatlice yerleþtirip söve saya boþ bira þiþesinin dibiyle çaktým. Kahrolasýca. Cehennemin dibine kadar yolu var. Birkaç gün uðraþmamalý bari. Yoksa sinir hastasý ve boyun fýtýðý olacaðým.

   Geçen ay kýz arkadaþýmdan ayrýldým. Lânet olasý yetmiþ milyon parçalý puzzle.

   Eminim ki cennetin fotoðrafýydý ruhlarýmýz. Tanrý aldý eline makasý, milyarlarca parçaya bölüp o resmi, içinden çýkýlmaz ‘yap ama bozma’ oyununu yarattý. Nasýl bir þakadýr bu bilinmez; ama bilirim ki mahþer günü “Olmadý beceriksizler ! Bakýn böyle olacaktý” deyip yakýþtýrýverecek kaosun içinde kaybolmuþ her parçayý birbirine. Biz ise þaþkýn, bakýp o cennet resmine hep birlikte diyeceðiz ki: “Nasýl yani? Kim bu koltuk altýma giren omuzun sahibi? Nasýl da ýþýðý sýzdýrmaksýzýn oturdu yerine? Ýnanmazdým yüzümden geçen çizginin belli bir yere gittiðine. Bilmezdim o çizginin kayýp parçamda uzanýp gittiðini; cennet bahçesinde bir gül yapraðýný çizdiðini? Oysa bende bitimli o çizginin ucu hep yaralamýþtý fani hayattaki sevgililerimi. Onlardaki desenin ucu da boynuma saplý, neye yarar bilmediðim bir eziyete meraklý, kanlar doldurup ýþýk sýzar boþluklara, pýhtýsýndan kara gölgeleriyle suni bir uyum yarattý”

   Parçam! Güzel parçam. Neredesin? Lânet olasýca yetmiþ milyon parçalý puzzle’ýn içinde hayata karýþmýþ, elin eriþmediði, gözün göremediði bir yerde beni bekliyor olmalýsýn. Ya beklemiyorsan? Ya çakýlýyorsan biçimi ve rengi ilgisiz bir parçanýn sancaðýna? Eðer öyleyse lütfen görünme bana ve görme beni.

   Üç bin parçalý puzzle’ýmýn baþýna oturdum yine. Çaktýðým parçayý çýkarýp bozulan yerleri onardým. Þimdi, bir çuval pirincin içinden pirinç rengindeki ve þeklindeki taþý arýyor gibiyim.

   Çalýþmamýn on beþinci gününde aradýðým parçayý sol dizimin altýnda buldum. Ýki haftadýr buralarda olduðunu bildiðim ama o çýlgýn kalabalýðýn içinde bulamadýðým parça þimdi yerinde. Figürü, rengi ve biçemi tamamlar þekilde, ýþýk sýzmaz sevdasýna düþtü. Ben ise lânet olasýca yetmiþ milyon parçalý puzzle’ýn saha kenarýnda ýsýnma hareketleri yapýyorum. Lâkin çok zor oluyor hareket etmem; kayýp parçamýn sol dizinin altýnda ezilirken. O ise görmüyor beni. Yetmiþ milyon parçanýn içinde gezdiriyor ellerini.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: eksikliðe esiriz...
Gönderen: zeliha gökkan / Urfa/Türkiye
24 Ocak 2005
bir bütüne ait olmak adýna arýyoruz..kimimiz evrenle,kimimiz insanlýkla ve kimimiz de tanrýyla bütünleþme ihtiyacý içindeyiz ruhumuz sükunete ulaþsýn diye...sonsuz huzur istiyoruz,sonsuz sevgi ve sonsuz sevgili...arayýþýmýz sonsuza kadar sürecek..selamlar

:: tebrikler
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
9 Aralýk 2004
Sevgili Faik Murat Müftüler; Hani yýllar önce okuðumuz halde bir türlü unutmadýðýmýz yazýlar, þiirler vardýr.Birçok þeyi hiç anýmsadýðýmýz halde, nedense bir türlü unutamadýðýmýz, usumuzun derinliklerinde sakladýðýmýz yazýlar veya þiirler......Ýþte yukarýdaki yazýnýz, bunlardan.En azýndan benim açýmdan öyle...Müthiþ bir hayal gücüyle, insanýn þöyle içine iþleyen cümlelerle, satýr aralarýna ustaca sýkýþtýrýlan mesajlarla beslenmiþ bir yazý...Öðretici, düþündürücü, sorgulayýcý......Çok güzeldi,etkilendim.....Tebrik ederim.....Sevgiyle kalýn.....Kâmuran ESEN

:: bitmez arayýþlar
Gönderen: Emrah Deniz DÝKBAÞ / Gaziantep/Türkiye
7 Aralýk 2004
Hocam esriniz gerçekten etkileyici.Biz insanoglu her zaman önümüzdeki fýrsatlarý görmezden gelip sürekli arayýþ içindeyiz bu biz insanlarýn dogasýnda mý yoksa kiþisel mi?




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Buðulu Camýn Ardýndaki
Söz - Anlam
Bungee Ayrýlýk
Boyama Kitabý
Ya - Sa

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beþ Kere
Popüler Optimist
Rüya
F (X) =?
Mantýðý Seviyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Matematik [Þiir]
Mahkeme [Þiir]
Sevda Sýçradý [Þiir]
Boþluk [Þiir]
Concerto Grossi No: 1 B Minor Opus: 37 [Öykü]
Altýný Çizmeden Okumak [Öykü]
Mutlak Sözcük [Öykü]
Þans [Öykü]
Aþkýn Perspektifi [Öykü]
Siyah - Beyaz [Öykü]


Faik Murat Müftüler kimdir?

Profesyonel hayalperest , amatör yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Orhan Pamuk'u çok beðenirim . Etkilenmeye çalýþtým , beceremedim . Taklit bile edemem .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Faik Murat Müftüler, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.