..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan gülümsemeyle gözyaþý arasýnda gidip gelen bir sarkaçtýr. -Byron
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Serpil Baþol




27 Þubat 2005
Mutlu Bir Gün :)  
Serpil Baþol
Bugün mutlu olmalýydým, gün mutlu olma günüydü. Hüzne yer yoktu planýmda:)) Derin derin nefesler alýp, temiz havayý depoladým ciðerlerime. Buydu iþte yaþamak. Buydu iþte aþk!


:BBHC:
Güzel bir hava vardý dýþarýda. Ýnsanýn kanýný, yüreðini ýsýtan müthiþ güzel bir hava. Tüm iþlerimi býrakýp kendimi dýþarýya atmaya karar verdim. 10 dakika da hazýrlanmýþtým,kendimi sokakta bulmuþtum bile. Hýzlý adýmlarla direk deniz kenarýna gittim. Ýçim pýr pýr ediyordu.

Yazýn cývýl cývýl olan Kafe tatile girmiþti. Tüm masalarý toplanmýþ, yalnýzlýða býrakýlmýþtý! Yalnýzlýða býrakýlmýþtý býrakýlmasýna ama gayet kalabalýktý:)) Aðaç kenarlarýna yapýlmýþ olan tuðlalarýn üzerlerine oturanlar vardý. Kafenin bir köþesindeki parkta çocuklar çýðlýk çýðlýða oyunlar oynuyorlardý. Genç- yaþlý bir sürü çift denize nazýr oturmuþlardý deniz kenarýndaki banklara. Anneleri tarafýndan evden kovulduklarýný tahmin ettiðim çocuklar babalarýnýn ellerinden tutup adeta onlarý sürükleyerek oyun bahçesine geliyorlardý.

Öyle güzel bir tablo vardý ki karþýmda. Oyun bahçesinde neþeli çocuklar, tam karþýsýnda pýrýl pýrýl parlayan deniz, mas mavi gökyüzü, güler yüzlü insanlar ve arada sýrada karþýlaþtýðým , biraz tuhaf bulduðum ama tanýþmayý çok istediðim , gitar çalan adam...

Her þey o kadar muhteþem gözüküyordu ki gözüme. Uzun süre dikildim ayakta. Ne yapacaðýmý, nereye bakacaðýmý, kimi dinleyeceðimi bilemeden dikildim ayný noktada. Orta bir nokta bulmaya karar verdim. Gitar çalan adamýn bir metre yakýnýna, oyun bahçesini görebileceðim , denizin yüzüme rahatça yansýyabileceði bir yere oturdum. Biraz dinledim gitar ezgilerini. Öyle kýsýk bir sesle bir þeyler mýrýldanýyordu ki bu yalnýz gözüken ama yalnýzlýðýndan gayet memnun adam. Anlayamýyordum ne söylediðini. Büyük ihtimal kendi bestesi olan ezgileri çaldý durdu orada oturduðum müddetçe. Bende ruhumun ne kadar da rahatladýðýný düþünerek, elime en son geçen þiir kitabýmý çantamdan çýkarttým. K. Karaman imzalý kitabýmý büyük bir zevkle okumaya baþladým. Nasýl da güzel yazmýþ! Lise son sýnýfta okuyan yeðenimin sevdiði þiiri buldum önce. Ýlan-ý Aþk... Sevdiði kadar var diyerek devam ettim okumaya.

Biraz etrafa bakýp, biraz düþünerek , biraz okuyarak, biraz dinleyerek etrafýmdaki güzellikleri, biraz gülümseyerek güzel dakikalar geçirdim. Telefonuma sarýlýp bu güzellikleri paylaþmak istedim. Canýmcým ý aradým, ona daha önceden bahsettiðim bu gitar sesini dinletmek isterdim. Telefonu kapalýydý. Sonra Ýzmit’teki arkadaþýmýn da yanýmda olmasýný arzuladým birden. Onu aramayý düþündüm ama yanýmda olamayacaðýný bilmek beni üzer diye vazgeçtim aramaktan. Bugün mutlu olmalýydým, gün mutlu olma günüydü. Hüzne yer yoktu planýmda:)) Derin derin nefesler alýp, temiz havayý depoladým ciðerlerime. Buydu iþte yaþamak. Buydu iþte aþk! Buydu iþte mutluluk... Zaman ne kadar da çabuk geçmiþti anlayamadan…

Önce gitar sesi sustu. Ardýndan köþedeki gazete okuyan þahýs gazetesini katladý. Çoðunluðu babalarýyla gelen çocuklar teker teker boþaltmaya baþladý oyun bahçesini. Arkadaþlarýyla gülüþen gençler birden kayboldular ortadan. Orta yaþlý çiftler konuþarak uzaklaþmaya baþladýlar kýyýdan. Kýyý da balýk tutmaya çalýþan adam oltasýný topladý. Macun satan adam arabasýyla ilerlemeye baþladý. Gitar çalan adam gitarýný sýrtýna yaslayýp yürümeye baþladý. Bir ben kalmýþtým sanki oralarda... Bende gideyim deyip , kitabýmý çantama yerleþtirip, üzerine oturduðum montumu silkeleyip, denizin pýrýltýsýný içimde hissederek, derin bir nefes çekip, neredeyse neþe’eden zýplayarak ayrýldým en sevdiðim ortamdan.

Benim için nadide günlerden biri yaþanmýþtý. Bu bana bir hediyeydi. Bende kabul etmiþtim seve seve. Yazdan arta kalan bir günü yaþamýþtým. Ýzmit’teki , çok sevdiðim arkadaþým için mutlu bir gün yazmak istedim:)) Umarým istediði gibi mutlu bir yazý okur. Ve benim mutluluðum ona da bulaþýr bir parça...


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Mutluluk oyunu...
Gönderen: Ersin GENÇ / Kapadokya/Türkiye
24 Mart 2005
Küçük þeyler deðilmidir, bizleri mutlu eden. Bilmeliyiz ki küçük mutluluklar, büyük mutluluklarýn habercisidir. Her ne olursa olsun, hangi ortamda olursak olalým mutluluk oyununu sürdürüsek hem kendimizi mutlu ederiz, hemde etrafýmýza güven veren bir ýþýk saçarýz. Buda kendimize güvenimizi saðlar. Kýsacasý Polyannacýlýk güzel þey be...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ortaköy de Bulutlu Bir Geceden...
Aradým Seni Canýmcým...
Bugün Çaresizlik Dört Yanýmda...
Özlemek Ne Ki?
Gecenin Ýçinde Yalnýzlýðýmla...
Sevgim Denizimli Bir Gün :)
Eylül
Denizim, Yaðmurum, Rüzgarým... Sizleri Seviyorum...
Yaþamam mý, Ölmemem mi Daha Tuhaf?
Akþamýn Alacasýnda Sahil... Burasýydý Ýþte!

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Iþýðýn Olmak Ýsterdim...
Masal Bu Ya!
Aþk Yalnýz Yaþanýr...
Zaman
Seni Sevmemin Bedeli, Seni Özlemek Olmamalý...
Özlem Dolu Bu Gece!
Ýstenen Sonsuz Aþk...
Acýyordu... ve de Kanýyordu...
Mor Daðlarýn Ardýnda ki Beyaz Bulutlar...
Bir Küçük Nilüfer

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen... Sevilensin Ya... [Þiir]
Bu Þiiri Sana Yazdým... [Þiir]
Son Bir Gözyaþým Kaldý! [Þiir]
Adýn... Dilimin Ucunda [Þiir]
Sesin Martý Çýðlýklarýnda [Þiir]
Sevgimdin [Þiir]
Sen Aðlama Sevgili [Þiir]
Sensiz Yarýmým, Biliyorum... [Þiir]
Gece... [Þiir]
Ýmkânsýz Þiir [Þiir]


Serpil Baþol kimdir?

Yüreðimdeki sonsuz sevgilerimi , özlemlerimi, mutluluklarýmý, hayallerimi, hayalkýrýklýklarýmý, kýsaca yaþamýmý kelimelerimle dillendirirken yanýmda birilerinin olmasýný istedim. . . Ýstedim ki bu birileri, okuduklarýnda kendilerini bulsun. . . Ve yaþamý bir þekilde paylaþalým. . . Ýstediðim , dostluk ve hoþgörü ile dolu bir paylaþým. . . Baþka ne isteyebilirim ki?

Etkilendiði Yazarlar:
Genelde çeþitli yazarlarý okumayý severim... Klasiklerden Dostoyovski en sevdiðim yazardýr... Günümüz yazarlarýndan ise A. Hamdi Tanpýnar, Ahmet Arif, Nazým Hikmet, Özdemir Asaf ve aklýma þuan isimleri gelmeyen daha pek çok þair ve yazarý okumayý severim.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Serpil Baþol, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.