..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü insan korkuya itaat eder, iyi insan sevgiye. -Aristoteles
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Sinema ve Televizyon > ESRA BAYKAL




27 Nisan 2005
Yalvarýrým Gelinim Ol  
ESRA BAYKAL
Televizyonu her açtýðýmda midem bulanmaya baþladý artýk...” Size anne diyebilir miyim?” , “Yalvarýrým gelinim ol!”, “ Allah belamý versin, seni ölünceye kadar sevmezsem!” gibi binlerce program var.


:BFBH:
Televizyonu her açtýðýmda midem bulanmaya baþladý artýk...” Size anne diyebilir miyim?” , “Yalvarýrým gelinim ol!”, “ Allah belamý versin, seni ölünceye kadar sevmezsem!” gibi binlerce program var. Ve bunlar çok fazla izleniyor. Ve ben, bir zamanlar deðerler ile yaþanan, “Batýlý, avrupalý, onlar fazla rahat” denilen günleri özledim.

Binlerce genç kýzýn televizyonlarda, bir eve kapatýldýklarý adamlara aþýk olmak ve kendilerine aþýk etmek için verdikleri çabayý, o sicim gibi göz yaþlarýný, canlý yayýnda kesilen bilekleri, kafalarda kýrýlan bardaklarý yemin ederim anlamýyorum.

Hangi aklý baþýnda organizma, oralara gidip, aylarca bir evde kalýp, tanýmadýðý bir adamla evlenmek için kýrk takla atar ya! Yýllarca birlikte olduðumuz insaný bile an geldiðinde sorguluyorken, “Hastalýkta saðlýkta, iyi günde kötü günde...” sözü verebilirler ki?!

Geçen kar tatilinde 1 günü evde geçirdim. Uzun zamandýr iþten güçten vakit bulup da televizyon izleyememiþtim. Ne iyi yapmýþým Allah’ým! Ne güzel fanusa kapatmýþým meðer kendimi. Ben hala örf, adet, görenek diye ter ter tepinirken, millet kýzýný satýlýða, kadýnlar oðullarýný damýzlýða çýkarmýþlar. Hayýr, ben de bacak kadarým bakarsan yaþ olarak ama çok net hatýrlýyorum televolesiz, kaynanasýz günlerimizi...Ve gayet de huzurluyduk o günlerde...

Semra Haným kimdir, Ata neden sürekli aðlýyor, Caner nasýl bir psikopattýr, sadece 2 saatte öðrendim. Ben, 2 saatte televizyonun karþýsýnda fenalýk geçirirken, stüdyodaki konuklar ateþli tartýþmalarýna, “ Biz senin ananý bekliyorduk, saçýný baþýný yolacaktýk” çýðlýklarýna devam ediyorlardý.

“Evlilik” bu ey ahali! Hani bir zamanlar “kutsal” diye bar bar baðýrdýðýnýz, kýzýnýzý, oðlunuzu evlendirirken binlerce araþtýrma yaptýðýnýz kurum. Yýllarca sürmesi gereken, sevgi, saygýyla yürüyen falan birþey hani!!!!

Beni tiksindirdiniz 2 saatte, evde oturup sürekli bunlarý izleyen genç kýzlar, erkekler ne düþünüyorlar acaba evlilik hakkýnda!!?? Size küçücük, altý yaþýndaki Ali’den bir örnek vereyim:

Evlenmek ýçýn en uygun yas kaç olmalý Ali’cim?
El cevap: "Yaþla ilgisi yok, evlenmek için aptal olmak yeter"

Evlýlýk dýye býrsey olmasaydý neler olurdu peki?
El cevap : "Hesabýný vermemiz gereken bir sürü bebek olurdu". (Ali, 6 yasinda)

Kanallar yayýnlýyor, onlar reyting istiyor...Sizin derdiniz ne ahalicim de saatlerce o programlarý izleyip, devamlarýnýn çekilmesini saðlýyorsunuz?





.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yazmak
Gönderen: osman tatlý / , Türkiye
17 Ocak 2010
mrb, sinema üzerine þuan bir site çalýþmamýz mevcuttur. sinema sitemizde film eleþtirisi yapacak köþe yazarý arkadaþlar arýyoruz. düzenli ve istikrarlý bir film eleþtirisi yapacaðýnýzý düþünüyorsanýz katýlýmlarýnýzý bekliyoruz. sitemizde sadece sinema eleþtirine özgün yazýlar yer alacaktýr. güncel bilgi ve haberler yer almayacaktýr. sadece sinema üzerine makaleler, araþtýrmalar ve eleþtiri olacaktýr. iletiþim: msn : suskunsinemayazilari@hotmail.com

:: 'Gelinim olmaz olaydýn!!'
Gönderen: Nurhayat Gaþi / Ankara/Türkiye
25 Temmuz 2005
Size kesinlikle katýlýyorum. Ýnsanlarýn böyle saçmalýklara hiç mi hiç ihtiyacý yok. Dün bir programda bir haber gördüm bununla ilgili: Bu pragramda hiç tanýmadýðý birine "gelinim olur musun?" dediði için piþman olan bir anne. Bu çok gereksiz ve saçma bence. Özel hayat 'özel' olmalý. Ve bunu izleyenler -özellikle stüdyolara gidip bir türlü susmayan kadýnlar- bu kadar meraklý olmamalý. Boþ boþ oturan insanlarý iyice gereksiz iþlere sürükleyen bu tür aptalca programlar ASLA OLMAMALI!




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sinema ve televizyon kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurtlar Vadisi

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýlk Gece Birlikte Olmayacak Hatun Aranýyor
Sevmedende Olur Diyorlar!
Benim Kocam Ab"ye Karþý
Reklamcýlar ve Topluma Ettikleri
Türban Gerçekten Bir Sorun Mu?
Daha Ne Kadar Þehit Vermemiz Gerekiyor?
Ýdealleri Olmayan Bir Ülkede, Hayatta Kalma Savaþý Nasýl Ver
Sarmýsak
Adam , Ayna ve Yalnýzlýk
Bayýndýrlýk Bakanýmýz Zeki Ergezen"e

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gelme Bu Gece [Þiir]
Nehir, Deniz, Sen vs. [Þiir]
Aþký Küstürdük! [Þiir]
Bir Islýk [Þiir]
Aþktan Korkan Adam [Roman]
Size Aþýk Olabilir Miyim? [Deneme]
Bugün Seni Her Zamankinden Çok Özledim [Deneme]
Nefesimi keseceksin biliyorum! [Deneme]
Korkak Erkeklerden Sýkýldým [Deneme]
Aþk, askerlik, erkekler... [Deneme]


ESRA BAYKAL kimdir?

Arýza hallerin dýþa vurumu

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan,Murathan Mungan, Sait Faik, Alain De Paton


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ESRA BAYKAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.