..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlýðý tanýmak insanlarý teker teker tanýmaktan kolaydýr. -La Rochefoucauld
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Aþk ve Romantizm > SEFA DÝKEN




27 Kasým 2005
Gün Batar Kuþlar Döner  
SEFA DÝKEN

:CEAF:


GÜN BATAR KUÞLAR DÖNER
Bir deniz kýyýsýydý. Dalgalar alabildiðine kabarýp sahili kýrbaçlýyor, azgýn sular kumlarý koca bir mikser gibi karýþtýrýp duruyorlardý. Ufukta bir kýzýllýk çizgisi oluþmaya baþlamýþ, yer kürenin bu kýsmýnda aydýnlatma ve ýsýtma görevini bitirmeye hazýrlanan güneþ, iþini en iyi yapma telaþýyla hala ýþýk vermeye çalýþýyor, ama akþamýn alacasýnýn aðýr aðýr çökmesini engelleyemiyor. Uzaklarda çok uzaklarda aðýr aðdalý bir þarký çalýyor.”Gün batar kuþlar döner dönmez bu yoldan beklenen”
“Hadi koçum” dedi adam kendi kendine. Hafifçe kýr düþmeye baþlamýþ þakaklarýný sýktý avuçlarýyla. Baþý çatlayacakmýþ gibi aðrýyordu. Ýþaret parmaklarýný döndürdü birkaç kez þakaklarýnýn üzerinde. Toparlanmalýydý, toparlanmalý ve gitmeliydi o salona. Bugün biriciði evleniyordu. Ama yazýk ki baþkasýyla ve yine yazýk ki o baþkasýný sevmiyordu. Yalnýz tüm mecburiyetler üst üste toplanarak böyle bir karar almaya zorlamýþlar ve genç kadýný kaderin gelini yapmak için aralarýnda sanki de sözleþmiþlerdi. Hafif bir oyun havasý eþliðinde herkes ayrý telden oynuyordu pistin ortasýnda. Herkesin suratýnda sahte bir gülümseme ve herkes mutluluk taklidi yapýyormuþ gibi geldi adama. Yalnýz bir kiþi hariç –ki o da gerçekten çok mutluydu – ve damat adayýydý. Bir kenara çekildi adam. Avuçlarýný kollarýyla birleþtirdi. Çok uðraþmasýna raðmen bükülmesini engelleyemediði boynunu hafifçe yukarý kaldýrmaya çalýþýrken göz göze geldiler genç kadýnla. Onun da gözleri nemlenmiþ gibi geldi adama. Bulunduðu yer, gelinin masasýna uzaktý ve net gözükmüyordu ama nemli olduðundan emindi gözlerinin.Sardý sarmaladý gözlerinin içiyle genç kadýný.Bakýþlarý birleþti, buruk bir hüzünle gülümsediler birbirlerine.Romantizmin büyüsüne kapýldýlar gittiler.Adamýn gözleri dalgýn,gelinin gözleri aðlamaklý avuçlarý birbirine kenetlendi hayallerinin orta yerlerinde bir yerlerde.Sonra sahnedeki þarkýcý gelin ve damadý birlikte dansa davet etti.Mecburen kalktý genç kýz.Kollarýný doladý damadýn beline kapadý gözlerini karþýsýnda hafif kýr saçlý adam vardý ona sarýlmýþtý ve dans ediyordu hayalindeki düðünde.Böyle ne kadar sürdü bilinmez yine kanlarý kaynattýðý var sayýlan hareketli bir þarký çalmaya baþladý orkestra.Giderek hýzlanýyordu müzik ve müziðin eþliðinde genç kadýn.Çýlgýn bir Flamenko baþlamýþtý þimdi.Deliler gibi dönüp duruyordu.Eteklerinin ucunu tutarak,zaman zaman duvaðýný yerlere atarak, bazen arkadaþlarýný ellerinden tutup piste çekerek ve bütün diþlerini gösterip kahkahalar atarak,müziðin ritmine ayak uyduruyordu.Bir anda çýlgýnlar gibi dönmeye baþladý.Salondaki herke þaþýrýp kalmýþtý.O dönmeye devam ediyordu.Bu halde adamýn bulunduðu köþeye doðru yaklaþtý.Kaþla göz arasý adamýn kollarýna attý kendini.Adam o zaman fark etti kadýnýn göz pýnarlarýndaki yaþlarý ve gözlerindeki kýzarýklýðý.Acýdý içinden ama dik durmalýydý hislerine teslim olmamalýydý. Onlar iki aþýktýlar ve hep öyle kalmalýydýlar. Bedenleri baþkalarýnda beyinleri birbirlerinde yaþayýp gideceklerdi bundan böyle.Genç kadýný kollarýnda tutup ayaða kaldýrdý adam alnýndan öptü “mutlu ol” diye fýsýldadý kulaðýna son kez öperken kulak memesinden.Hýzla uzaklaþtý oradan hýzla daldý gecenin karanlýðýna.Gece kuþlarýnýn seslerine hýçkýrýðý karýþtý “seviyordum “ diyordu. Ve uzakta hala o þarký çalýyordu.”En nihayet anladým yokmuþ gören hatta bilen,gün batar kuþlar döner dönmez bu yoldan beklenen” 10/05/2005



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþýk mýyým?
Seninle Anlamlý Herþey
Seni Düþünüyorum
Düþün
Sen Gittin Ya
Her Sabah
Sabýkalýsýn
Sen Üstüne Alýnma
Sensiz Sahillerde
Sonu Ayrýlýk,belli

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaðmurlu Özlem
Dertleþme
Anaya Özlem
Seni Çok Özlüyorum
Oralarda Ýyi Bak Kendine
23 Saatin Ardýndan
Karanlýk
Ýsimsiz
Belli
Belki Bir Sabah Geleceksin

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yalnýzlýk Düþünceleri [Öykü]
Rüya [Öykü]
Muhasebe [Deneme]
Rüya [Deneme]


SEFA DÝKEN kimdir?

Hayatýn her alanýnda karþýma çýkan hemen herþeyden etkilenen ve bunu kalemiyle paylaþan birisiyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Necip Fazýl Kýsakürek


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SEFA DÝKEN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.