..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir takým þeyler görürsünüz ve "Niye?" diye sorarsýnýz. Ben ise bir takým þeyler düþlerim ve "Niye olmasýn?" diye sorarým. -George Bernard Shaw
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > ÖzgeCân GÜNDOÐDU




3 Ekim 2006
Hepimizden Ýyi Biliyor  
Daha ne demeli ki! Bunun üzerine bir sigara yakarým ben, ve sonra gemileri..

ÖzgeCân GÜNDOÐDU


Burada, denizin dalgalarýný ondan ayrý bir þey olduðuna inanarak yaþayan insanlar var; oysa o biliyor: Denizin ta kendisidir dalgalar! Daha ne demeli ki! Bunun üzerine bir sigara yakarým ben, ve sonra gemileri..


:FAGH:
Hepimizden Ýyi Biliyor

Kapýya yaslanmýþ geliþini bekliyordum. Sonunda gözlerimin yýðýldýðý köþeden beliriverdi. Montunu sýrtýna almýþtý, dosyasý elindeydi. Yorgun görünüyordu. Ýçeri girdi, herkese selam verdi, yanýma sessizce gelip elindekileri masaya býraktý. Usulca önüne doðru uzattýðým torbaya þöyle bir baktý; bir kitap, iki film CD’si… Gülümsedi. Öyle yorgun ve uzaktý ki, gülümseyiþini ancak gözlerindeki dalgalanmadan anlayabildim. “Teþekkür ederim”, dedi, “daha öbürlerini bitiremedim bile!”. “Günün nasýl geçti?”, diye sordum, yanlýþ bir soru sormamýþ olmayý umarak. “Ýyi”, diye kestirip attý. “Yemekte ne var?”, diye sordu. “Dolma”, dedim, “Acýktýysan hemen eve çýkalým.” “Biliyor musun,” dedi, “bugün dýþarýda yemek istiyorum.” Gülümsedim, montunu ve dosyasýný aldým, çantasýný o aldý; sarýldýk ve dükkândan çýktýk.

Yabancýsý olmadýðýmýz bir restoranda, iþtahsýzca yemek yiyiþini seyrettim.”Neden öyle bakýyorsun?”, diye sordu… “Senin”, dedim, “her halini ne kadar sorgusuzca ve ne kadar çok sevdiðimi düþünüyordum; yorgun ve sevimsizken bile seninle birlikte vakit geçirmekten ne kadar zevk aldýðýmý…” Bu sefer gerçekten gülümsedi sanýrým, kýsa bir an; sonra yemeðine devam etti. “Ben de seni seviyorum”, dedi kendisinin bile duyamayacaðý bir tonla, ama ben duydum. Son lokmasýný aðzýna götürürken, “Hesabý isteyelim mi?”, diye sordu. Aðýr adýmlarla çýktýk restorandan, eve doðru yürümeye baþladýk. Fazla konuþmuyordu, ben de soru sormuyordum; nasýlsa anlatýrdý. Rutindi konuþmalar. Eve girdik, aþaðý kata inerken,”Bugün çok az çalýþacaðým, sonra aldýðýn filmlerden birini izleyelim mi?”, diye sordu. “Sen yiyecek ve içecek abur cubur bir þeyler hazýrla, ben biraz sonra yanýndayým; dizlerine yatýp film seyredeceðim”, dedi. Konuþmadan onayladým. Üstümü deðiþtirdim, sabah ona hazýrladýðým kahvaltýnýn bulaþýklarýný yýkadým. Ýçecekleri onun sevdiði bardaklara koydum, koca bir tabak dolusu abur cubur… derken, geldi. Saçlarý birbirine karýþmýþ, pijamalarýný giymiþ, elinde kâðýtlar… “Düzgün yapýp yapmadýðýma bir bakar mýsýn, bugün pek kendimi veremedim.”, dedi. Özenle kontrol ettim, gerçekten dikkatsizlikten gözden kaçan bir-iki ufak hatayý ona fark ettirmeden, yazýsýný taklit ederek düzelttim. “Her zamanki gibi kusursuzsun!”, diyerek burnuna minik bir öpücük kondurdum. Rahatladýðýný hissettim. Televizyonun karþýsýndaki kanepeye oturdu ve, dizlerime uzandý. O uyur uyanýk film seyrediyordu, ben hayatýmda ilk ve son kez görüyormuþçasýna onun her tür devinimini gözlüyordum. Derken gözkapaklarý tamamen indi. Uyurken bile sabit duramazdý, yine kýpýrdanýp duruyordu ama yanaðýmý tersiyle usul usul okþayan eli hiç yorulmadý. Film arasýndaki sessizliðe araladý gözlerini, devamýný seyretmek istediðini söyledi. Ýkinci diski koymak için yerimden kalkmýþken, “Hafta sonu bir iþin var mý?” dedi. Çok hýzlý bir düþünce anýndan sonra “yok”, dedim. Aslýnda vardý.. ama sesindeki ricadan olmamasý gerektiðini anlamýþtým. “Ne Cumartesi, ne de Pazar çalýþmayacaðým; koca bir hafta sonu yalnýzca bizim olabilir”, dedim. Boynuma sarýldý, “O halde”, dedi, “yarýný daha kolay atlatabilirim.”
“Burada uyuyabilir miyim?”, diye sordu. Mecburen kabullenen bir anne edasýyla, “Peki”, dedim, “bir süreliðine…” O, kanepeye tüm mutluluðuyla yerleþmeye çalýþýrken kalktým, bir pike ve yastýkla geri döndüm. “Yanýmda kal”, dedi, “Mutfaðý yarýn toplarsýn.” Yanýna oturdum, her zaman yaptýðý gibi kafasýný boynumun altýna yasladý. “Ben rüya görmeye baþlayana kadar sakýn gitme tamam mý?”, dedi, ricadan çok emrediyor gibiydi. Gözlerimle yanýtladým, sevgiyle okþadým saçlarýný. Az sonra derin derin nefes almaya baþladý. Usulca elini tuttum, saçlarýný kokladým, gözkapaklarýndan öptüm, boynunu okþadým. Doya doya seyrettim ve dinledim uykuya teslimiyetini.

Gözlerimdeki neme hava aldýrmak için balkona çýkýp bir sigara yaktýðýmda… Tanrýnýn bana sunmuþ olduðu bu en gerçek, en içten, en… sevgi için… Teþekkür ettim.

Adý Eylül, benim biricik yeðenim. Henüz 7 yaþýnda ve çocuk olmanýn ona saðladýðý bütün avantajlarý inanýlmaz bir olgunlukla sonuna kadar kullanýyor. Gerektiði zaman en yakýn arkadaþým, bazý zaman en azýlý düþmaným, hayata en sýký baðlanýþým oluyor. Bana öðrettiði bir þey var: Gerçek sevginin acabalarý, nedenleri, bahaneleri yok! Ve o bunu hepimizden daha iyi biliyor.

* Yukarýdaki yazýyý yazdýðýmda, ayný þehirde, ayný evde hayatý paylaþýyorduk. Þimdi 8 yaþýnda, ilkokul üçe gidiyor; artýk ondan çok uzaktayým ve ben onu ifadesi olmayan duygularla çok özlüyorum.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: mrb
Gönderen: Öznur Çetin / Ýzmir/Türkiye
26 Mayýs 2007
Çok güzel olmuþ...

:: kimdir "giden"
Gönderen: rýdvan babat / Van/Türkiye
18 Nisan 2007
peki hep bavulunu toplayýp giden midir "giden"* ya onu biz göndermiþsek. "geride kalan" ve "giden"leri iyi kümelemek lazým.

:: ustaca kaleme alýnmýþ bi yazý
Gönderen: gokalp EMO kurtul / Bitlis/Barbados
21 Mart 2007
mürekkebin duygulardan damýtýlarak iþlendiði fefkalade bi yapýt

:: ustaca kaleme alýnmýþ bir yapýt
Gönderen: kemal pismisoglu / Kayseri/Türkiye
28 Ocak 2007
kaleminin ustalýðýný bir kere daha göstermiþsin. ama içimden bir ses özgecan'ýn artýk kendi kabuðunu kýrmasý gerektiðini söylüyor. farklý konularda da yazý yazabilmeli. böylesine yetenekli parmaklardan çok daha fazlasýný bekliyorum.

:: yorumm:)
Gönderen: Burcu KÖK / Ýstanbul/Türkiye
29 Aralýk 2006
ben de gerçekten fedakar bir eþ olduðunuz düþünmüþtüm.Gerçekten güzel bir anlatým tarzý ve gerçekten fedakar bir kiþiliksiniz ne mutlu size...

:: Yanýldým
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
27 Kasým 2006
Merhaba Sevgili Özgecan; Ýtiraf edeyim, yanýldým.Bir sevgili beklerken, yeðen çýktý.Doðrusu çok ustaca.....Teþekkürer.Sevgiyle kal.Kâmuran ESEN....not:Epeydir uðramadýn buralara.Böyle uzuun kaybolma bir daha..:)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Trajikomedramik Otologlar
Cam"dan Çocuða Can"dan Satýrlar…
Son Yazý (N)
Advaita Vedanta*
Bütün Suç Mevsimlerde *
Agrutra Mirva*
Sn 2 (Bin) +v

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Via Crusis [Þiir]
Üvey Sevgili [Öykü]
Cevabý Yok Sorular [Öykü]
Beþ Yaþ Öznesi [Öykü]
Ölü - M - Cül [Öykü]
Ýki Kere Ýki Kaç (K) Eder? [Öykü]


ÖzgeCân GÜNDOÐDU kimdir?

Sürgünü akvaryum olan bir okyanus balýðý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ÖzgeCân GÜNDOÐDU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.