..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yaþama karþý sýmsýcak bir sevgi besliyorum... -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Özlem Þiirleri > iLkEsU




8 Þubat 2007
... Yapma  
yinede esen

iLkEsU



:BBEF:
... Yapma

Tek taraflý masumiyet...Koca devin geniþ omzunda asýlý kalmýþ gibi, gecenin demine küpelenen þu oda lambalarý.

Tek taraflý masumiyet sýzýp gidiyorsun, gidiyor musun??

Tek taraflý masumiyetti hissettiðim; tek tarafým þimdi: Hani o koca devin avuçlarý kadar sertleþen, geceyi örten þu koca duvarlarým.

Tek tarafým þimdi çarpýp gidiyorsun.Gidiyor musun??Lambalardý yanan ve yolumu kesen duvarlardý onlarca, dört duvar...

Sen giderken bir tekini bile yakamadým; yýðýldý koca evim.Gidiyor musun??.Kapýyý, kilidi, adýný alýp gidiyor musun??.

Tek tarafým þimdi; yarýsý eksik, yarýsý yok..Bir teki..Noktasý.Yok.

Karþý kýyýya vuran balýk aðlarý ve o aðlarda dövünen ýslak pullarý balýklarýn.Solmuþ ve belli ki kokmuþ çoktan.Gidiyor musun??.

Tek taraflý ve tek taraflý gidiþlerin anlamsýzlýðý içinde koca evime yaslanýyorum.Hani þu koca devin þarkýsýný hala duyar gibi.Mýrýldanýyor, yaslanýyorum...

O yollarda kýr çiçekleri toplar gibi, adýný bugün sever gibi, bir yerlerde çocuktuk gibi: Gidiyor musun??.

Epeyce düþünüyorum bunlarý; korkacaðýmý bile bile.Kararýrken adýmlayamayacaðýmý bile bile... Lambalar; düþtü her bir önüme. Önümde duran tek taraflý masumiyet gibi üþüdü onlarca defa lambalar, hani az önce bahsettiðim o devin geniþ omuzlarýndan sarkar gibi.

Epeyce hatýrlýyorum seni.Unutuyorum sonra hatýrlamayý da; aklýmda hep ayný yarým soru: Tek tarafým þimdi; gidiyor musun??Anýmsýyorum evet, unutacaðýmý bile bile; hatýrlyýorum yine.

Çok aðlarca balýk, aðlarsa bir de tek taraflý masumiyetim.Sana beslediðim onlarca aným.Sana inandýðým onlarca sesim, benim nefesim.Gidiyor musun??.

Hangi kapýydý çalýnan da, benim arkasýnda olmayacaðým?? Hangi tarafýndý hani o kapýlarý açmadýðýn??.Gidiyor musun??

ve çalamadýðým hangi sözlerindi, yanýnda olamadýðým sonra ve hangi adýndý duymadýðým,.Rengini, sebebini, evimi de elbette tek taraflý yarýmý ve yaralarýmý hissederek gidiyor musun??

Rüzgarýn serseri ceketi iliklenmiþ odama ki; duvarlarým esiyor.Saçlarým; onlar da esiyor ve sen esiyorsun, rengin esiyor.Gidiyor musun??

Sayýklýyor muyum þimdi geçenleri, susuyor muyum cümleleri yine.Düþüyor mu suratým.Topluyor musun sen yine her þeyimi.Gidiyorsun þimdi, yarým kalan þu koca devin diyarýndan.

O bahçelerde oynardýk sanki.Belli ki o bahçelere düþen hep ben olmuþum, toplanan dutlar gibi hep olmuþum ve sen bir de aðaçlarýnda asýlý kalan, hep sen.Hani þu koca devin koca çapýndan sarkan düðmeler gibi.iliklermiydik tüm o yemiþleri.Düþen, yarayan,acýyan ve kuruyan sonra; hep ben.Þimdi koca devin koca mazisi nasýlda kabullenir; yaþadýk her birini.Oysa gidiyor musun?Oysa bilmediðim onca duvarýn arasýndan sönüp yanan o izler gibi ve izleri þehirlerin; hani sana bahsettiðim þu ateþ böcekleri belkide yakamoz ya da parýltýsý þehrin, titreyen resmi.Neresine gizlendi adýn hangi evin hangi an.ýn.Oysa gidiyor musun??Aðaçlardan sarkýp eve dönmemiz artýk hiç gerekmezken, tamda þimdi, gidiyor musun??.

O dutlardan toplardýk defalarca ve dönen lambalara yanardýk.Asýlý kalýrdýk demirlerde, asýlý kalýrdý gülüþlerimiz.Soðuksa, hani þu devin adýmladýðý onlarca hikaye gibi.Asýlý kalýrdý gözlerim.Oysa gidiyor musun??Tek tarafým þimdi..Eksik noktasý..Sonsuzluða kayan tüm o harflerin okunuþu gibi, tüm o ayraçlar,iþaretler;bu harfler her biri gözlerinden kayan yani tüm parmak uçlarým, okuduklarýndan kalbine dokunuþlarým.Sana deðen belleðim ve belleði çocukluðumun, çocukluðunun elbette..O parklardan geçen ve üstüme esen yinede esen..Eve dönüþ saatine gerek kalmamýþken hemen yani, tamda þimdi; gidiyor musun.??Tamda þimdi, henüz eve gitmemiz ve artýk eve gitmemiz gerekmezken; gidiyor musun??Öyle ki bebeði aranmazken annelerimizin sokaklarda, bebeðimi alýp nereye gidiyorsun; oysa sen gidiyor musun??

Dönerek sayardýk isimlerimizi.Üçten sonra kaçardýn sen, ben yine düþerdim ve düþtüðümde toplardýn o dutlarý; hani þu devin kanayan aðzýndan damlayan sözler gibi ve sana kanardým.Ben yine.Oysa gidiyor musun??

Ufuktan bakardýk hayretimize.Öylesi telaþlý damlalardan geliyorum bugün.Gidiyor musun??.

Hani öylesi damlalardan görüyorum bulanýk hallerini.Senin bulanýk halin: Ardýndan kapýyý kapatamayacak kadar esiyorum þimdi ve saçlarým, onlarda esiyor!

Bildiðim tüm devlerin adýmlarý gibi.Ezilen tüm o dutlar gibi.Diyarýmdan giden kahramanlar gibi.Renkli pastel ya da sulu göz yaþlarým gibi renkli ya da renksiz o parklar gibi hani kahramanlarýn yaptýðý gibi akþam vakti gibi ya da sabah rengi; güne batarken çocukluðum, sen gidiyor musun??



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn özlem þiirleri kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaz Paramparça
Yaðmur Kokusu
Ýkinciayinikincigünü
Okyanus
Deprem
Uþþaki

ve Elbette Yalnýzlýðý

Yazarýn þiir ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþ Erken
Ýnsan Kaçarken Düþer
Eylülde Gezen Balýk
Lüferin Yapraklarý
Aþk Aðlar
Gri Deðil Beyaz
Ankara
Güzler
Ýki Harf
Ben Ýstanbul Olayým

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ruhi Bunal'ým [Öykü]
Ýhtiyar Sakki'nin Tozlanmýþ Kütüphanesi [Öykü]
Köstekli Saat [Öykü]
Zaman Sarmaþýðý 2 [Öykü]
Zaman Sarmaþýðý 3 [Öykü]
Ayrýlýþ [Öykü]


iLkEsU kimdir?

ORÝJÝNDEN NOTLAR

Etkilendiði Yazarlar:
JOHN FANTE, LATIFE TEKIN, J.D. SALINGER, SAMUEL BECKETT,SYLVIA PLATH,NILGUN MARMARA


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © iLkEsU, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.