..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Fantastik > Þebnem Piþkin




9 Eylül 2007
Sohbet  
Þebnem Piþkin
Hþþþt… Sessiz olun… Duyuyor musunuz? Zamanýn ve mekanýn ötesinde, zamansýzlýðýn ve mekansýzlýðýn hüküm sürdüðü bir yerde kelimelere ihtiyaç olmaksýzýn bir sohbet sürmekte… Kulak verin.


:BIBG:


-     Ýyice düþündün mü, kararýn kesin mi?

-     Evet, düþündüm. Bu görevi üstlenmeye karar verdim. Ama bana görev yeri ve görevin detaylarý konusunda daha çok bilgi vermeniz gerekecek.

-     Tabi, anlýyorum. Görev yerin tam olarak belli oldu. Ama zamaný ve bölgeyi sen seçeceksin. Tabi ki alternatifler konusunda Yüksek Kurul sana yardým edecek. Seçimin ne olursa olsun, bu göreve gönüllü olmakla saðlayacaðýn fayda evrenin en yüksek hayrýna olacak. Bu yüzden kararýn için hepimiz tarafýndan büyük saygý duyuluyorsun. Biliyorsun ki bu görev, en zor görevlerden biri...

-     Evet, biliyorum ve bu göreve gönüllüyüm. Bu arada Yüksek Kurul tarafýndan sürekli yardým görüyor olacaðým. Öyle deðil mi?

-     Kesinlikle öyle. Sana detaylarý anlatacaðýz. Ama þu kadarýný söyleyebilirim ki bir an bile yalnýz olmayacaksýn. Sürekli olarak tarafýmýzdan korunuyor ve gözetiliyor olacaksýn. Zaten göreve baþladýðýn andan, bitirdiðin ana kadar seninle olacak olan koruyucularý da yanýna vereceðiz.


-     Detaylarý öðrenmek için sabýrsýzlanýyorum. Lütfen bana her þeyi en ince ayrýntýsýna kadar anlatmaya baþlayýn.

-     Pekala… Öncelikle görev yerinden baþlayalým. Güneþ sistemi içinde Samanyolu gök adasýnda konumlandýrýlmýþ, halen 3.boyut düzeyinde yaþamýn devam ettiði bir gezegende yani Dünya’da görevlendirileceksin. Dünya gezegeninin evrendeki önemi konusunda sana daha sonra Yüksek Kurul tarafýndan geniþ bilgi verilecektir. Þimdilik sana þu bilgiyi verebilirim. Bu gezegenin evrendeki önemi öyle büyük ki oradaki yaþamýn devam etmesi için çalýþan geniþ bir görevli kadrosu var. Biz geçmiþte Dünyayý, onu çepeçevre saran bir ýzgara içine yerleþtirdik. Bu ýzgara sayesinde üzerinde yaþayan tüm canlýlar birbirlerine bir þekilde baðlýlar ve ortak bir bilinç havuzunu paylaþýyorlar. Öyle bir mekanizma kurduk ki bir canlýnýn oluþturduðu düþünce tüm sistemi etkiliyor. Bu ýzgara nasýl bir þey diye sorarsan manyetik aðlarla sarýlý bir ýzgara diyebilirim. 2000’li yýllarda manyetik aðlarda yapýlan bir düzine çalýþma sayesinde dünyalýlarýn bilincinde bir geniþleme meydana gelecek. Tüm bu çalýþmalar evrenin en yüksek hayrý prensibine uygun olarak hazýrlanýp uygulanýyor. Dünya, bu anlamda çok farklý bir gezegen. Ýçindeki yaþamý devam ettirmek için diðer gezegenlerde olmayan incecik bir tabakayla onu sardýk. Atmosfer dedikleri bu zar sayesinde içindeki yaþamý koruyabiliyoruz. Ayrýca galaksideki pek çok yýldýz ve gezegeni sadece Dünya’daki yaþamýn devamý için uygun çekim alaný yaratsýn diye görevlendirmiþ bulunuyoruz. Etraftan gelebilecek astreoit ve göktaþý yaðmurlarýna ve dahasý tahmin ettiðin “diðerlerinden” gelebilecek saldýrý ve kötülüklere karþý da sürekli gözcüler ve koruyucular var. Anlayacaðýn Dünya gezegeni uzay boþluðu içinde þu anda tam manasýyla güven içinde bir yer. Bilinen sona gelinceye kadar da onu bu þekilde korumaya devam edeceðiz. Görevli olacaðýn gezegen iþte böyle bir yer.

-     Güzel…Devam et.

-     Dünyanýn halen içinde bulunduðu zamanýn, 3. boyut düzeyinde bir zaman dilimi olduðundan bahsetmiþtim. Bu boyutta yaþamýný devam ettirebilmen için bir madde bedene ihtiyacýn olacak. Açýk söyleyeyim, yaþayacaðýn belki de en büyük zorluk bu olacaktýr.

-     Üç boyutlu bir zaman diliminde yaþýyorlar demek. Ne yani, bu gezegende yaþayanlar maddeyi üç boyutlu mu algýlýyorlar?

-     Evet. Buna þaþýrma, maddenin yalnýzca iki boyutundan haberdar olan gezegenler de var. Dünyalýlar ise maddeyi geniþlik, yükseklik ve derinlik olarak algýlayabiliyorlar. Henüz diðer boyutlardan haberleri yok.

-     Peki madde bedeninden biraz daha bahseder misin?

-     Bedenin senin üç boyutlu dünya gezegeninde yaþamaný mümkün kýlacak þekilde tasarlandý. Her biri kendi içinde bir bilinç taþýyan zerreciklerden oluþuyor ve kendini yenileme gücüne sahip bulunuyor. Bu yüzden sen yaþam içinde oraya buraya koþtururken bir de sindirim nasýl yapýlýr, nefes nasýl alýnýr diye kaygýlanmak zorunda olmayacaksýn. Bedenin tüm görevlerini son derece iyi bir þekilde biliyor olacak. Ama bu görevi eksiksiz yapabilmesi için ona çok dikkat etmeli ve zarar verecek her þeyden onu uzak tutmalýsýn. Bu çok önemli bir husus. Eðer bedenin bir þekilde zarar görürse yerine getirmen gereken görev tehlikeye girer. Bu yüzden bedeninin saðlýðýný korumak en önemli görevlerinin baþýnda gelmeli. Anlýyor musun?

-      Evet anlýyorum, bunu unutmayacaðým.

-     Bazen beden içindeyken kendini bir kafese kapatýlmýþsýn gibi hissedebilirsin. Bu büyük bir zorluk çünkü tüm hareket kabiliyetin hatta hýzýn, kýsaca yapabileceklerinin tamamý beden içinde sýnýrlandýrýlmýþ olacak. Ama buna raðmen yine sana bir kolaylýk saðlýyor olacaðýz. Zihin gücünü kullandýðýn takdirde beden kafesinden kurtulabilecek ve olaylarýn gidiþatýna yön verebileceksin. Bu arada bedenin çok çeþitli ihtiyaçlarla donanmýþ olacak. Dolayýsýyla önceliðin, bedeninin ihtiyaçlarýný tatmin etmek olacaktýr. Ama bunu yaparken de üç boyutlu zaman kavramýnýn beraberinde getirdiði düalite anlayýþýyla mücadele etmek zorunda kalacaksýn. Yani algýlayýþýn öyle sýnýrlý olacak ki her þeyi iyi-kötü, doðru-yanlýþ, güzel-çirkin çerçevesi içinde deðerlendireceksin. Tabi herkesin doðru-yanlýþ deðerlendirmesi farklý olacaðý için kavga ve anlaþmazlýklar da yaþayacaksýn. Bazen tek doðrunun, kendi doðrun olduðunu sanýp yanýlabileceksin. Tüm bu zorluklarý aþmada tek yardýmcýn düþünce gücün olacak.

-     Hmmm.

-     Bir diðer seni zorlayacak olan þey de zaman sýnýrlarý içinde yaþamak zorunda oluþun. Bu da seni ve yapacaklarýný sýnýrlandýracak. Kendini hiç geçmeyen bir zamanýn içinde gibi hissedeceksin. Ama bir yandan da seni yapacaklarýný yetiþtirme telaþýna düþürecek kadar hýzlý geçen bir zaman olacak bu. Geceler gündüzleri, mevsimler mevsimleri kovalayacak. Çocukluðunun ne zaman bittiðini, gençliðinin ne hýzda geçtiðini anlayamayacak ancak geri dönüp baktýðýnda ne çabuk geçtiðini görebileceksin. Bu yüzden sana tavsiyem zaman yanýlgýsýna düþüp de bulunduðun an’ý terk etmemendir. Eðer aklýn geçmiþ zamana takýlýr, ya da gelecek zaman kaygýsýna kapýlýrsan bulunduðun an’ý yitirir, yapman gereken görevi gereðince yerine getiremezsin. Bulunduðun an’ý yaþamayý sakýn býrakma!

-     Anlýyorum, bunu da aklýmda tutacaðým.

-     Þimdi artýk kendin için uygun bir zaman ve yer seçmen gerekiyor. Hangi zaman diliminde Dünya’ya gitmek istiyorsun?

-     Az önceki konuþmanda Dünyanýn içinde bulunduðu manyetik að sisteminde yapýlan çalýþma sayesinde insanlýðýn bir bilinç geniþlemesi yaþayacaðýndan bahsetmiþtin. Ben böyle bir dönemde yaþamak istiyorum. Ama görevimi yerine getireceðim zaman öyle bir zaman dilimi olsun ki bilinçte meydana gelen deðiþimleri farkýnda olabilecek ve idrak edebilecek bir yaþta olayým.

-     Anlýyorum. Yani 2000’li yýllarda gençliðini yaþýyor olacak bir dünyalý olmak istiyorsun. Buna uygun tarihi daha sonra belirleriz. Peki yer olarak nereyi seçiyorsun?

-     Geliþmeme ve görevimi en uygun þekilde yerine getirmeme uygun koþullar saðlayan bir yer olmalý. Öyle bir yer ki Dünya var olduðundan beri olagelmiþ tüm olaylara tanýklýk etmiþ ve hücresel belleðinde saklamýþ bir yer olsun. Böyle bir yer için öneriniz nedir?

-     Birkaç seçeneðimiz var. Dünya üzerinde daha önce birçok görevlimizi gönderdiðimiz bu özellikte bölgeler var. Ama sana Anadolu denen bölgeyi rahatlýkla önerebilirim. Ýnsanlýk tarihinde yer etmiþ tüm dinlerin, dillerin, inanýþlarýn, kültürlerin, halklarýn, kýsacasý tarihin izlerini taþýyan bir bölge Anadolu. Tam bir bilinç mozaiði diyebilirim. Ayrýca gezegeni saran enerji hatlarýnýn da kesiþtiði bir bölge burasý. Senin için uygun olabilir.

-     Peki öyleyse, bu bölge olsun.

-     Þimdi içinde yetiþeceðin dini, dili ve aileyi seçmen gerekiyor. Bu seçimi yapman için gerekli tüm detaylarý içeren bilgiler Yüksek Kurul’da sana verilecek. Bu þekilde görevin için en uygun ortamý kendin belirlemiþ olacaksýn. Daha sonra Yüksek Kurul ile birlikte bir plan hazýrlayacak ve bu plandaki ana yollarý belirleyeceksiniz. Bu ana yollar bir bakýma mihenk taþlarý gibi insanken senin deðiþtiremeyeceðin olaylar olacak. Fakat bu ana yollara hangi ara yollardan ulaþacaðýna kendi iraden ve seçim gücünle dünyada sen karar vereceksin.

-     Þu anda dünyada bulunan herkes bu aþamadan geçti mi?

-     Elbette. Zamanlar boyunca dünyada üç boyutlu yaþamý deneyimlemiþ ve deneyimlemekte olan herkes oraya bir görevi yerine getirmek için gitmiþ ve bu aþamalardan geçmiþtir. Bu yüzden bu zorlu görevi üstlenen kiþilere hepimiz sonsuz bir sevgi ve saygý duyarýz. Ne de olsa hiç de kolay olmayan bir göreve gönüllü gidiyorsunuz.

-     Peki hiç görevi yerine getirmekte baþarýsýz olan kimse var mý?

-     Hayýr. Herkes görevi neyse onu eþsiz bir þekilde yerine getirir. Biliyorsun ki bizlerin yolculuðumuz sonsuz. Görevler de sonsuz öyleyse.

-     Evet biliyorum. Aslýnda ben de bu görevden sonra Bootes takým yýldýzýndaki Arcturus uygarlýðýnda yeni bir göreve gitmek niyetindeyim.

-     Hadi öyleyse bir an önce gereken seçimleri tamamlayýp aþaðýya in.

-      Son bir þey daha var sormak istediðim. Yardýmýnýza ihtiyacým olursa sizinle nasýl iletiþim kurabilirim?

-     Unutma, biz her zaman seninle birlikteyiz. Dünya yaþamýndaki algýlayýþýn mümkün kýlmayacaðý için iki yanýnda duran koruyucularýný göremeyeceksin. Ama her zaman bizimle konuþabilirsin. Bizimle iletiþim kurabileceðin tek yer kalbin olacak. Biz cevaplarýmýzý sana oradan ileteceðiz. Oradan aldýðýn hiçbir cevap yanlýþ olamaz. Bu yüzden yardýma ihtiyacýn olduðunda yapman gereken tek þey içine yönelip bizimle konuþman olacaktýr. Biz hep seninle olacaðýz.


-     Görevim sýrasýnda sýnýrlý gücümle baþaramayacaðým þeylerle karþýlaþýrsam ne olacak?


-     Gücünün yetmeyeceði hiçbir görev sana yüklenmez. Hem biz gökyüzündeki yýldýzlarý bile öyle konumlandýracaðýz ki yapman gerekenleri yaparken tüm evrenin sana yardým ettiðini hissedeceksin. Ama bilgin olsun, bazen de yapmaman gereken þeyleri yapmaya giriþtiðinde sana engel olmak için ne gerekiyorsa yapýyor olacaðýz.


-     Dur bir dakika. Ben þu anda zaten ne yapmam gerektiðini biliyorum. Bu durumda yanlýþ bir þey yapmam mümkün deðil ki zaten.


-     En önemli noktaya geliyoruz. O da þu ki oraya indiðin andan itibaren þu anki konuþmalarýmýzý, burayý, kim olduðunu ve görevinin ne olduðunu tamamen unutmuþ olacaksýn. Yani bir bakýma bilincin kararmýþ olarak oraya gideceksin.


-     Peki ama nasýl, nasýl bileceðim görevimin ne olduðunu?


-     Bu konuda endiþelenmen yersiz. Sana verdiðimiz bedeni öyle güzel donatacaðýz ki, çevrene bakýp görebileceðin gözlerin, müziði duyabileceðin kulaklarýn, heyecanlanabilen, korkan, seven bir kalbin ve en önemlisi düþünebilen bir aklýn olacak.


-     Peki bunlarý kullanarak görevimi ve tüm bunlarý hatýrlamam mümkün olabilecek mi?


-     Elbette olacak. Gözlerini kullanarak etrafýna bakacak, kanatlarýný süzerek göklerde uçan kuþlarý görecek ve zaman-mekan sýnýrý tanýmadan uçtuðun bu zamanlarýný hatýrlayacaksýn. Burnuna çiçeklerin doyumsuz kokusu gelecek, çaðlayarak akan þelaleleri görecek ve burayý, evini özleyeceksin. Kulaklarýna bir melodi çalýnacak ve kalbinde sebepsiz bir heyecan hissedeceksin. Bir gün bir renge, bir ýþýða, bir varlýða aþýk olacaksýn. Ýþte o zaman içinde bir yerlerde tanýdýk bir his duyacaksýn. Baþýndan beri bulmak için arayýp durduðun þeyin aslýnda bu olduðunu anlayacaksýn. Arayýp bulman ve sonsuza kadar yaþatman gereken þeyin bu olduðunu… Sonra düþünmeye baþlayacaksýn. Neden diye soracaksýn. Ben kimim diye merak edeceksin. Tüm bunlarýn anlamý ne ola ki diye düþüneceksin. Ýþte sen bu sorularý sormaya baþlayana kadar yaný baþýnda duran bizler, usulca kulaðýna eðilip, sana cevabý fýsýldayacaðýz. Kalbinde bir sevgi kýpýrtýsý hissedeceksin. Etrafýna baktýðýnda her þeyin bu sevgiye dönüþtüðünü göreceksin. Kendinin, sevgi olduðunu anlayacaksýn. Ýþte o zaman görevinin ne olduðunu hatýrlayacak ve o zaman sen, bileceksin.


-     Öyleyse þimdi uygun bir yaþam planý hazýrlamak üzere Yüksek Kurul’a gidiyorum. Göreve baþlamak için sabýrsýzlanýyorum.


-     Ben de geri dönüþünü sabýrsýzlýkla bekliyor olacaðým. Dönüþünde sana muhteþem bir karþýlama töreni hazýrlayacaðýma emin olabilirsin.


-     Tamam anlaþtýk. Yeniden görüþünceye kadar…


-     Yeniden görüþünceye kadar…


Yeni bir gün… Güneþ, yüksek tepelerin ardýndan gökyüzünü kýzýla boyayarak doðmakta. Duvardaki saatten gelen tik-tak, tik-tak sesi zamanýn ilerlediðini hatýrlatmakta… Her bir saniyede 4 bebek dünya yaþamýna baþlýyor… Dört bebek… Dört görevli… Dört gezgin… Görevini hatýrlamayý bekleyen bedenlenmiþ, görevli, gezgin ruhlar. Dünyaya hoþ geldiniz!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: teþekkürler
Gönderen: ibrahim kabahaliloðlu / Çanakkale/Türkiye
2 Þubat 2008
dünya memnunmu acaba geliþimizin sebebini unutuþumuzdan.bizden önce o bizi yokeder belki kim bilir.yazýlarýnýzý okudukça kitabýnýzý dahada merak etmeye baþlýyorum.bu tarz yazýlarla karþýlaþmýyor insan herzaman.sanki olmam gereken ben çýkmýþ dýþarýya bana geçmiþi anlatýyor.farklý bir ayna tutmuþsunuz gerçeklere,gerçekliðe.neyin gerçek olduðu belli edemesede hala kendisini




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn fantastik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Amma Hikaye!

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Galaktik Irk
"Bir"in Hikayesi
Kalem
Mevlana'ya Mektup 1
Baþlýksýz
Mevlana'ya Mektup 2

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bugün [Þiir]
Sözün Yoksa Sus,söyleme! [Þiir]
Kýrklar Diyarý [Roman]
Ýnanmak mý? Bilmek mi? [Roman]
Ýsrafil'in Aynasý [Roman]
Bir - Arka Kapak [Roman]
Tuðra [Roman]
Ah Mine'l Aþk ve Þikayetname [Deneme]
Mevlana'ya Mektup 3 [Deneme]
Bir Þehr-i Gül,ki Adý Ýstanbul [Deneme]


Þebnem Piþkin kimdir?

Damarlarým attýkça, caným bedenimde oldukça kaçmadayým. Ýnsanýn kendinden kaçýp kurtulmasý kolay olur mu? Baþkasýndan kaçan, ondan uzaklaþýnca ondan kurtulunca kaçmayý býrakýr, olduðu yerde durur. Ben ise hem kendimin düþmanýyým, hem de kendimden kaçýp kurtulmak istiyorum. Kaçarken kendimi de beraber götürdüðüm için kendimden kurtulmama imkan yok. Bu yüzdendir ki benim iþim kýyamete kadar kaçmaktýr, kaçmaktýr, kaçmaktýr. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Mevlana,Nietzsche,Kryon,Halil Cibran,Hayyam,Drunvalo Melchizedek


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þebnem Piþkin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.