..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
"İçtenlik bütün dehanın kaynağıdır." -Boerne
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > Şiir > Toplumcu > Abdullah Çağrı ELGÜN




8 Nisan 2009
Ahmet Özdemir'in Eseri  
Abdullah Çağrı ELGÜN

:AHGG:

AHMET ÖZDEMİR ve ESERİ
“BÜROKRASİ ve BÜROKRAT”
Abdullah Çağrı ELGÜN
cagrielgun@hotmail.com
HAYATI:
Ali ve Safiye’nin birlikteliğinden olma 16 Mart 1945 GİRESUN/ Tirebolu’da doğdu. Aşağıortaçam nüfusuna kayıtlı olup, adı Ahmet ÖZDEMİR’dir.
1957 yılında Tirebolu, Sakarya ilkokulundan;1960 yılında Tirebolu ortaokulundan mezun oldu.
30 Temmuz 1963 yılında Giresun Defterdarlığında Stajyer olarak kamu görevine başladı. Daha sonra Ordu Defterdarlığından Stajyer memur olarak çalışmakta iken, Manisa Er Eğitim Tugayı’na geçerek, bulunduğu yerde Piyade Er Onbaşı ve yazıcı olarak askerlik görevini yerine getirdi.
Askerlik dönüşünde, Giresun Defterdarlığı Vergi Dairesinde vergi memuru olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl imtihana girerek ve aynı zamanda aylık, Temel Teknik Meslekî Eğitim Semineri görerek ve bunun bir aylık süresini Hesap Uzmanı Kurulu, Ankara Grup Başkanlığında defter ve belge incelemesi yaparak, Defterdarlık Vergi Kontrol Memuru oldu.
1972 Trabzon, 1975 Ankara’da görevler yaptı. Ankara’daki memuriyeti sırasında Ankara İktisadî Ticarî İlimler Akademisinin(AİTİA) Muhasebe Yüksek Okulu İşletme ve Muhasebe Bölümü, Gece Eğitiminde Ön lisans okuyarak bitirdi.
1974-1978 yılları arasında lisans eğitimini tamamladı. Daha sonra Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatında geçici görevli Genel Müdürlük Müşaviri ve Şube Müdürü Kadrosunda çalışmakta iken Trabzon Bölge Vergiler Muvazzaf İtiraz Komisyonu Başkanı olarak tayin edildi. Buradan Bağ-Kur Genel Müdürlüğüne naklen geçerek Genel Müdürlük Müşaviri, Mali İşler ve Muhasebe Daire Başkanı olarak hizmet verdi. Buradan tekrar Gelirler Genel Müdürlüğüne döndü. Şube Müdürü, Grup Başkanı ve bu kadronun kaldırılmasıyla yeniden Şube Müdürü olarak görev yaptı.
Daha sonra kısa süreli olarak Almanya/Bon/Nürünberg’te Türk Vatandaşlarımızın Emlâk Vergisi Beyannamelerinin doldurulmasına yardımcı olmak maksadı ile görevlendirildi. Hizmetiçi Eğitimlerinin bazılarında konuşmacı oldu.
Maliye Bakanlığı Maliye Ön Lisans Yüksek Okulunda Öğretim Görevlisi oldu(Gazi Üniversitesine devredilmeden önce)
Bir müddet Futbol Hakemliği yaptı.
23 Aralık 1993 Sayıştay Savcı Yardımcılığı görevini ifa etmekte iken yaş haddini beklemeden ve kendi isteğiyle 16 Mart 2007 Cuma günü emekliye ayrılmıştır.
Maliye ve Sigorta Yorumları Dergisi, Maliye Postası, İller ve Belediyeler, Maliye Dergisi, Sayıştay Dergisi, Ülkü Ocağı, Ocak, Tercüman, Milliyet, Giresun Haber, Yeni Düşünce, ...vb dergi ve gazetelerde yazıları yayımlanmaktadır. ASMMM Odası, İLESAM, Türkiye Futbol Hakemliği, Başkent Akademiler Dernekleri, 1980 Öncesi ÜMİT-BİR derneklerinin üyesi bulunmaktadır.
Evli olup, 1967 Erkan, 1973 Özlem adında iki çocuğu bulunmaktadır.

Yazar 1981-1994 yılları arasında çıkan çeşitli gazete ve dergilerde yazdığı yazıları BÜROKRASİ ve BÜROKRAT başlığı altında birleştirerek kitap haline getiriyor.
Bu eserde kırkıncı sırada yer alan bir makalenin başlığını bu kitabına ad olarak vermiştir. Yazarın kendi anlattığına göre bu kitaba bu ismin seçilmiş olmasına sebep veren bu BÜROKRASİ ve BÜROKRAT isimli yazının okuyucu kitlesi tarafından hem etki hem de tepki gösterilmesine vesile olmasından ileri gelmektedir.
Yazar: “Okuyucucuların ele alınan konuları yazıldığı tarih itibariyle değerlendirmelerinde isabet olacağı tabiidir. O günden bu zamana, hadiselerin gelişme seyri, değişen veya değişmeyen taraflarıyla hayata geçirilemeyen hususlar kendiliğinden ortaya çıkacaktır. Bununla beraber, ele alınan mevzulardan bazılarının ise siyasî iktidarların veya partilerin programlarına, icraatlarına girdiği de görülecektir. Devlet Personel Rejimi ve özel meslek yasaklıların gibi etkenlerle, fikir ve görüşlerimizin tamamını kamuoyuna sunma imkanından mahrum olduğumuz açıktır. Buna rağmen, belli sınırlar içinde olsa dahi bir kısım durumları, yazıldığı tarih itibariyle ilgilenenlere ve şimdi de sizlere sunabilmek ender hissedilen mutluluklardandır.
Sözü edilen makalelerimi: Türk Devleti ve Türk Milleti ülküsü uğruna şehit olanlarla, malûl ve gazilerimizin ve yine bu yönde faaliyet içinde bulunanların hatıraları için derleme yoluna gittim.
Bu arada 6 .42 ve 43 sıra numaralı makalelerim yayınlatılamamakla beraber, dipnotunda yazıldığı tarih gösterilerek konuya ilişkin görüşlerimizin yeniden istifadeye sunulması bakımından, derlememize dahil edilmediğini belirtmek isterim.
Bu eserin kitap olarak yayınlanmasına imkân sağlayan kardeşim ve gönül dostum Fahrettin KOÇYİĞİT’te teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ağustos 1996” diyerek takdimini sonlandırıyor.
158 sayfa olan kitap, toplam kırk dört makaleden oluşuyor ve kitaptaki makalelerin başlıkları şu şekilde yer almıştır:
Bağ-Kur Kanunundaki Değişiklikler, Bağ-Kur Kanununda Yapılmak İstenen Değişiklikler, Okuma Yazma Seferberliği ve Gece Eğitimi, İdare Mahkemelerinde Temsil Yetkisi, Kamu Yönetiminde İş Akımı ve Koordinasyonu, Hayat Standartları Esası ve Bağ-Kur Pirimleri, Mal Olarak Yapılan Ödemeler Vergi İadesine Tabi Değildir. Üretim Seferberliği, Hizmet Seferberliği, Geleceğimiz, Serbest İdare Avukatlığı Kurulmalıdır. Dil Meselesi, Mümtaz SALER’in Ardından, Meslekî ve Teknik Eğitim, Enflasyon Musibeti, Gördüklerimiz, Nüfus Artışı ve İslâmiyet, Sıra ve Saygı Esası, Yüksek Faiz Politikası ve Ucuzluk, Emeklilik Yaş Haddi, Turizm Faaliyeti, Katma Değer Vergisi, Big Projesi ve İstihdam., Millî İktisat Sistemi, Tirebolu Kalesinin Restorasyonu, Millî Devlet Güçlü İktidar, Devletimize Niçin Vergi Verilmezmiş, Yeminli Mali Müşavirlik, Sosyal Güvenlikte Tatminsizlikler, İşsizliğin Önlenmesi Hızlandırılmalıdır, El Değiştiren Emlâk Vergisi, Sosyal Huzur, Beklediklerimiz, Zirai Vergilendirme, Özel Meslek Yasakları, Noterlik Görevi Yüksek Ticaretlilere de Verilmelidir,Köylerin Toplulaştırılması, Yılbaşı mı?,Sıra Ücretlilerin İktisadî Güçlerinin Artırılmasında mı?, Bürokrasi ve Bürokrat, Kamu Lojman Uygulaması,Bağ-Kur Sigortalıları ve Gecikme Zammı, Kabiliyetlerin Teşviki, Temsil, Ağırlama ve Tören Giderleri.”

Kitaba Eleştiri:
Kitap, bizi bilmediğimiz ve merak uyandıran konularda aydınlatıyor. Hatta diyebiliriz ki bazı konularda nelerin olması nelerin olmaması gerektiği konusunda da ileriye dönük olarak bizi bilgilendirirken, önümüzü aydınlatmak, geleceğimize ufuk açmaktadır.
Kitapta geçen başlıklar ve konulardaki çözüm önerileri, zengin bilgi birikimi sayesinde, Türk halkını idare etmeye talip olmuş olanlarla, bu milleti idare edenlerin kendi halkını ve özelliklerini tanımadığı ortaya çıkmaktadır. Meydana gelen aksaklıklardan, Türk halkı ile halkı yönetmeye talip olanlarla bunların işbaşına getirdiği bürokratlar; hükümet ve Türk halkı arasında bir iletişim bozukluğunun olduğu anlaşılmaktadır. Bu sebeple hastalıklı bir vucudun iyileşmesi için verilen ilaçların teste tabi tutulmadan vucuda enjekte edilen penesilin gibi hastada ölümcül allerjilere yol açtığı görülmektedir. Hükümetler ve bunların iktidara taşındıklarında getirdikleri bürokratların ve aydınların, problemleri TAM ve YERİNDE TEŞHİS EDEMEDİKLERİ ve dahi ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNAMADIKLARINI TESBİT ETMİŞTİR. Ayrıca ülkesine ve milletine yabancılaşmış aydınlar, yabancı ülkelerin ülkelerinde başardıkları problemleri bu naciz millete aynen getirip kabul ettirebileceklerin zannetmişlerdir.
Seçilenlerle halk arasında iletişim bozukluğu, aydın ve halk yabancılaşması açık bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Halkın problemlerine çözüm diye sunulanların halkın yarasını daha da derinleştirdiği, ve problemin çözümsüz bir hal aldığı da anlaşılmaktadır. Kendi halkını tanımayan bürokratlarla yol alınamayacağını devlet adamlarının ve bir makama getirilecek kişilerde ne tür özelliklerin olması gerektiği tesbit edilmeden ve yetiştirilmeden; amca dayı, akraba ve siyaset bileşenleri ile atandığı, geldiği, adamına göre uygun işler ve yerler bulunduğu tespit edilmiş. Bu makamlarda gerekli olan bilgi, beceri, pratik zeka ve inisiyatif kullanma gibi maharetler ve donanımlardan uzak olarak getirilmiş olduğu tespit ediliyor. Böyle olunca da icranın başında, icracı olarak yaptıkları büyük hatalar ve aksaklıklardan bu necip milletin evlatlarına yapılan eziyet ve sıkıntılar ve devlete ve bunu her türdeki riskini sırtlamış Türk halkına telafisi mümkün olmayacak derecede verilen zararlar açık ve net bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

Bu durum bir halk için icranın başı için bürokrat için ve bu milleti, ülkeyi seven her vatandaş için açık bir uyarıdır... Felâket geliyorum demez; geldim der. Bu ülke büyük zararlar görür. Sayın ÖZDEMİR, bu konulara el atarak makaleleriyle meselelere açıklık getiriyor. Konunun nasıl olması gerektiği üzerinde duruyor. Halkı bu konuda bilgilendiriyor. İcranın başında bulunanlara, kanun adamlarına, adaleti temsil edenlere, halkına yabancılaşmış içinden çıktığı vatandaşı küçük ve değersiz gören bürokrat ve bir türlü aşılamayan bürokrasiye dikkat çekerek uyarıyor. Bu ve bunlar gibi, içinden çıktığı halkı küçük görerek küçümseyen, halkına yabancılaşmış aydınları, devletin vatandaşa olan güvensizliğini, vatandaşın devlete olan küskünlüğüne dikkat çekerek ikaz ediyor. Uzak hedefleri ve ufkun karanlık bulutlarını işaret ediyor.

Bu kitabın ismi, kitabın içinden seçilen bir makaleden alınmış olsa bile ihtiva ettiği konuları tam olarak yansıtmamaktadır. Bu isim sadece kitaptaki bir makalenin ismidir. Bu sebeple kitabın ismi “Seçme Makaleler, Makalelerden Seçilenler, Makaleler, ÖZDEMİR’in Düşüncelerinden Yansıyanlar, ÖZDEMİR ve Fikir Sepeti, Ahmet ÖZDEMİR’in Kaleminden Damlayanlar, Ahmet ÖZDEMİR’İN Makaleleri”, ...vb daha bir çok isim verilebilecekken sadece bir makalenin isminin kitaba isim olarak alınmış olması, kitabın içeriği konusunda okuyucuyu yanıltmaktadır.
Bu yazıyı yazan eleştirmen, kitabı dışarıdan gördüğünde bürokrasi ve bürokrat konusunun tam detaylarıyla açılımı bürokrasinin ne tarz işleyeceği, bürokratların nasıl olması gerektiği, konusunda bir deneyimli bürokratın: “Bürokrasi ve bürokrat nasıl olmalıdır.?” konusun açıklığa kavuşturduğunu düşünmüştür. Bu kitabı almakla devlet içerisinde yürütülen bürokrasinin, aksayan ve tıkanan yanlarını; ve çözüm önerilerini bulacağını; bürokrat kimdir, kim değildir? Devletin bir bürokratının nasıl olması, nasıl ve ne şekilde yetiştirilmesi gerektiği, bürokratta olmaması gereken eksikliklerin ve olması gerekli özelliklerin neler olacağı konusunda, aydınlatılacağını zannetmiştir; fakat başlığın konusuyla ilgili sadece bir makale bulabilmiştir.

Sayın ÖZDEMİR’in çeşitli konularda daha önceden gazete ve dergilerde yayımlanmış ilginç makaleleriyle karşılaşarak bilgilenmiş; ancak hüsrana uğramıştır. Sayın ÖZDEMİR’in engin tecrübe ve deneyimini bu konuda da sergileyerek beklediğimiz ve kitaba adını veren konuda da bir kitap yazmasını bekler bu yolda kendisine başarılar dileriz. Böyle bir bürokrat ve kalem üstadının kendi isteğiyle veya istemeyerek, emekli edilerek, devletin böyle bir bürokrattan yoksun bırakılması ise büyük ve acı bir kayıp olarak tarihe geçecektir.
Yaşarken millet evlâtlarını değerlendiremeyen acemi yöneticilerin, böylesine bilgi yüklü donanımlı devlet adamlarını görmemezlikten gelerek, öldükten sonra büyük kalabalıklar halinde cenazelerine gidilerek ahlayıp ohlanması ve tantanalı çelenklerle taziyede bulunulması, ne devlete ne de vefat edene bir değer katmaz... “YAŞAYANA VERİLEN BİR TEK GÜL, ÖLÜYE VERİLİN TANTANALI ÇELENKLERDEN ÇOK DAHA KIYMETLİDİR.”

YAZARIN BASILMIŞ ESERLERİ:
1)     Götürü Gelirler Vergisi Mükellefiyeti
2)     Sporumuza Bakış(Makalelerinden Derlemeler)
3)     Bürokrasi ve Bürokrat (Makalelerinden Derlemeler)


KAYNAKLAR:
1)     Bürokrasi ve Bürokrat (Makalelerinden Derlemeler) Ağustos, 1996 Ankara, Alkan Matbaası, Tel: 0312 425 95 71
2)     Sporumuza Bakış(Makalelerinden Derlemeler)
3)     Götürü Gelirler Vergisi Mükellefiyeti







Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.

Yazarın toplumcu kümesinde bulunan diğer yazıları...
An - Der 2007 Şiir Antoloji Kitabı Hakkında
Ali Rıza Navruz, Öksüz Uykular Bıraktım Yatağıma
Duran Tamer'in Hayatı ve Şiirleri
Ulviye Savtur'un Hayatı ve Eserleri
Abdullah Satoğlu'nun Kitabı
Afet Kırat'ın Şiirleri Hakkında
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine
Vatan Aşkı
Âşık Sezinî Ali Baş'ın Şiir Kitabı
Muhammet Ali Ecevit ve "Gülistan" Şiir Kitabı Üzerine

Yazarın şiir ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Ankara Sevdam

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
İlyas Ali Daştan, Hayata Can Suyu (Abdullah Çağrı Elgün [Öykü]
Geleceğin Türkiyesi [Eleştiri]
Kerim Özbekler Hakkında [İnceleme]
Şafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkında Yazdığı "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabı Hakkında Birkaç Söz Abdullah Ça Ğrı Elgün [İnceleme]
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. Yılı Kutlu Olsun [İnceleme]
İsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazılan Şiirler" [İnceleme]
Songül Dündar'ın Hikâye Kitabı "Şoför Ağa" [İnceleme]
Topyekün Eğitim [İnceleme]


Abdullah Çağrı ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çağrı) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BİLGİLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk İlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eğitim Fakültesi'nde LİSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptı. İlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocağı Dergisinin Kurucularından ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocağı Dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Erciyes, Gülpınar, Hakses, Doğuş Edebiyat, Küçük Dergi, Çınar, Töre, Kayseri İl Yıllığı, Kayseri’de Sağlık, Yeşilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliş, Kayseri Kültür Ocağı, Türk Ocağı, Aydınlar Ocağı, Türk Yurdu, Türk Edebiyatı, Türk Dünyası Tarih, Artı Eğitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, İlesam Haber, gibi çeşitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkında yazılar yayınlandı. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Sağlık Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazılar yazdı. Kayseri Halk Aşıkları Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salı ve Perşembe günleri, Başak Televizyonunda Salı ve Pazar Akşamları dört yıl boyunca şiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanınmış kişilerle kültür üzerine sohbet programlarını yaptı ve yönetti. DENEYİMLERİ ve GÖREV YAPTIĞI YERLER: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ve ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜLERİNDE aynı anda MASTER YAPTI; Bildiği Yabancı Diller : İNGİLİZCE, RUSÇA, TÜRK ŞİVELERİ (Kazakça, Kırgızca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünde ÖĞRENCİ İŞLERİ ile DEĞERLENDİRME ŞUBESİ MEMURLUĞU, Ankara, Keçiören Çevre Sağlık Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Kayseri, İl Sağlık Müdürlüğü, Tayin ve Atamaları DEĞERLENDİRME MEMURLUĞU, Kayseri, İl Sağlık Müdürlüğü, Genel İdare Şefliği, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliği, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOĞU DİLLERİ DOÇENTLİĞİ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalığı, KAYSERİ, SAĞLIK EĞİTİM ENSTİTÜSÜ'nde TÜRK DİLİ DERSLERİ HOCALIĞI, Kayseri, Sağlık Eğitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIĞI Kayseri, Sağlık Eğitim Enstitüsü MÜDÜRLÜĞÜ Kayseri, Kocasinan Grup Başkanlığı Ayniyat Saymanlığı, yaptı. Halen Ankara’da Sağlık Bakanlığının, EĞİTİM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Başak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Şiiri, Genel Kültür, Sohbet Programları Yaptı Öğretim Üyeleri ve Aydın Kesim ve konunun uzmanları ile GRUP SOHBETLERİ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCİYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZİNTİ” belgeseli yayınlandı. SHOW TV’DE EŞEKLİ KÜTÜPHANE FİLMİ yayınlandı. Bir çok programları yöneten ve sunuculuğunu gerçekleştiren ELGÜN, Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL, Başbakan Mesut YILMAZ ve hanımlarının açılış konuşmalarında da sunuculuk yaptı. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüğü” adı ile fotoğraflı belgesel yayınladı. Aynı gazetede “Ufukların Ötesi” adı ile köşe yazarlığı yaptı. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altı (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlı Televizyon Filmi yayınladı. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde “Fotoğraflarla Türk Dünyasından Görüntüler” adı ile bir Fotoğraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatı Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunları” konulu bir konuşma yaptı. Kazakistan’ın Taldıkargon şehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçıları” konulu yirmi sayfalık bir Tebliğ sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafından Rusça olarak yayınlandı. ) 1 Nisan Dünya Şiir Günü Koordinatörlüğü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftası Şiir Koordinatörlüğü yaptı. FAALİYETTE BULUNDUĞU DERNEK ve KURULUŞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlığı, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneği(KTKD), 5) Kayseri, Akkışla ve Yöresi Türkmenler Derneği, 6) Ankara, Gazi Eğitimliler Vakfı (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfı (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneği Genel Merkezi, 10) Aydınlar Ocağı(Başkan Yardımcısı), 11) Türk Ocakları(Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan Adayı), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneği(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Sağlık Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği Genel Merkezi(İLESAM) … vb dernek kuruluş ve vakıflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. İLGİ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptığı sırada hazırladığı yirmi altı bölümlük "ATAYURDUNDA GEZİNTİ" adlı Televizyon Dizisi ERCİYES TV’de beş ay süreyle yayınlandı. Uzun yıllardır, KUNG-FU(SİYAH KUŞUK I. GIP), JUDO(SİYAH KUŞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoğu sporları yaptı. 1982 yılından 1986 yılına kadar KAYSERİ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü Teak Wan-Do Bölge Ajanlığı görevi sırasında, Bölge Ajanlığı Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarını KOORDİNE ETTİ. KAYSERİ’deki TÜM UZAKDOĞU SPOR OKULARINDAKİ öğrencilerin başarı belgeleri ve diplomalarını düzenleyip imza attı. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkının katıldığı, ERMENİLER ve TEHCİR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göğerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlı piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarının da katıldığı büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarını yönetti ve sunuculuğunu yaptı. . ALDIĞI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ EĞİTİM METODOLOJİSİ ve TEKNOLOJİSİ” BAŞARI BELGESİ; 2) 1984 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ REHBERLİK ve DANIŞMANLIK” BAŞARI BELGESİ; 3) 1984 Yılı TC. Gençlik ve Spor Bakanlığı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Kayseri Bölge Başkanlığı Cumhuriyetimizin 60. Yılı münasebetiyle ÜSTÜN HİZMET ve ŞÜKRAN BELGESİ; 4) 1991 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ ” BAŞARI BELGESİ; 5) 1994 Yılı Erciyes Aylık Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayıya ulaşmasının anısına TEŞEKKÜR BELGESİ; 6) 1995-1997 Yıllarında Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Almatı Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜĞÜ DOĞU DİLLERİ BÖLÜMÜ, TEŞEKKÜR BELGESİ; 7) 1995-1997 Yıllarında Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Almatı Abay Devlet Üniversitesi TARİH FAKÜLTESİ DEKANLIĞI, TEŞEKKÜR BELGESİ; 8) 1995 Yılı Bizim Gençlik Aylık Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediği “ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” TEŞEKKÜR BELGESİ; 9) 1999-2000 Öğretim Yılında“CUMHURİYETİN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öğretmenler arasında yapılan Makale Yarışmasında “ATATÜRK ÇAĞDAŞ EĞİTİM ve ÖĞRETMEN” konulu makâlesiyle İL BİRİNCİLİĞİ; 10) 2000 Anadolu İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği (ANASAM) “KAYSERİ ŞAİRLER GÜNÜ”, TAKDİR BELGESİ; 11) 2000 Yılı, Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlediği “1. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 12) 2000-2001 Yıllarında “OSMANLI DEVLETİNİN KURULUŞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarışmasında “OSMANLI ve VELİAHT TÜRKİYE” konulu makâlesiyle İL BİRİNCİLİĞİ ve Türkiye Genelinde MANSİYON ve PARA ÖDÜLLERİ; 13) 2001 Yılı, Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlediği “2. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 14) 2001 Yılı, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediği “ 2. KAYSERİ ŞAİRLER GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 15) 2002 Yılı, Kayseri Turizm ve Kültür Derneği’nin düzenlediği “9. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 16) 2002 Yılı “ERCİYES AYLIK FİKİR VE SANAT DERGİSİNİN 300. SAYIYA ULAŞMASINI SAĞLAYAN YAZARLARINA” TEŞEKKÜR BELGESİ; 17) 2005 Yılı “Kayseri Turizm ve Kültür Derneği”, “Erciyes Aylık Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Şiir Dergisi”, “Yeniden Diriliş Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Başkanlığının “AHMET’İN AKKIŞLASI” kitabının çıkışına TEŞEKKÜR BELGESİ; 18) 2007 Yılı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun düzenlediği ŞİİR DİNLETİSİ’ne katkıları için TEŞEKKÜR BELGESİ; 19) 2007 Yılı, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin düzenlediği Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERİ KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yılı, Kayseri Turizm ve Kültür Derneği’nin düzenlediği “3. Dünya Şiir Günü” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI”,’nın katkılarıyla yapılan “Bizim Çocuklarımız Hikâye ve Şiir Yarışması” dolayısı ile “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği” desteğinde Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı Köksal TOPTAN tarafından verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği ” tarafından düzenlenen “SAKARYA ŞAİRLER BULUŞMASI” na katkıları dolayısı ile verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI”,’nın katkılarıyla yapılan “II. Bizim Çocuklarımız Hikâye ve Şiir Yarışması” dolayısı ile “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği desteğinde Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı Köksal TOPTAN tarafından verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ”,’nın “ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı sn. Köksal TOPTAN’ın elinden ; plaket ve ödülleri almıştır. ÇEKTİĞİ DİZİ FİLİMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altı Bölüm) Erciyes TV. de Yayınlandı. 2) Eşekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapıldı. YAYINLANMIŞ ESERLERİ: 1)ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Düşten Öteye”, (Şiir, Aslımlar Matbaası, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Türk Edebiyatında Söz Sanatları, İmlâ ve Noktalama”(Servet Yayın Dağıtım, İstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Kültür İstilâsı”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "İlk Kıble”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Şiirlerle Hemşire”, (Bizim Ofset, Kültür Basın Yayın Birliği Yayınları, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Türk Dili” (Geçit Yayınları, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Duran Karakuş’un Şiirleri”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Türk Dili”,( (Genişletilmiş İkinci Baskı) Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Gesi Belgeseli”, (Akın Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Belgelerle Ermeni Günlüğü”, (Araştırma), (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Kazak Şairleri Antolojisi”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Özel Öğretim Metodları I”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Özel Öğretim Metodları II”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Türk Dilini Öğrenmenin Metodları”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Akkışla Yöresi ve Ağızları”,(Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Eşekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayınları, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Ahmet’in Akkışla’sı”(Bizim Gençlik Yayınları, Kayseri 2005) adlı eserleri bulunmaktadır. ESERLERİNİ YAYIMLANDIĞI ve ÜYESİ OLDUĞU İNTERNET SİTELERİ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayınlanan bir site) 10) Zemge Yayınları 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreğimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yıldızlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Şairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZİĞİ Tutkunları- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatı 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI SEVGİSİ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Şiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Şiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Şiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Şiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Şair Sofrası 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanın Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aşıklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERİLİ ŞAİR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) İzmir Şairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Şiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKİKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneş Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazığa Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKİN. Doğan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Şiir Molası 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi İçinde İnsana Dair Herşey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatı 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Başkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrası 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatı 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydınlı Şairler ve Şiir Dostları 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlık Şiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aşka Sevdalılar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralı Şairler ve Edebiyatçılar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETİM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagı Sakınlerİ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcıyım,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aşıkları 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altıncı Şehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocakları 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Şiirdostları Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaşayan Şairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - İlham Perileri Şiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPİLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AŞİKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Şarapları Kahve Diye Deviren Sarhoş Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batı Trakyalılar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aşk Şiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köşede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmış Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaşılmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsız da Olmaz Haberleşme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiği Yazarlar:
Yazar, Araştırmacı, Şair


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Abdullah Çağrı ELGÜN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.