..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bazen bir mýsra yaþamý deðiþtirir." -Kafka
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Oðuz Düzgün




23 Aðustos 2010
Adam Örümcek  
Oðuz Düzgün
Bu yazýmda, þu popüler fantastik kahramanlardan birisinden bahsedeceðimi sanýyorsanýz, þimdiden söyleyeyim, “yanýlýyorsunuz.” Daha otantik, daha gerçekçi bir kahramana çýkacak yollarýnýz yazýyý okuduðunuzda


:AICE:
Bu yazýmda, þu popüler fantastik kahramanlardan birisinden bahsedeceðimi sanýyorsanýz, þimdiden söyleyeyim, “yanýlýyorsunuz.” Daha otantik, daha gerçekçi bir kahramana çýkacak yollarýnýz yazýyý okuduðunuzda.

Öncelikle sizinle bir çöl yolculuðuna çýkacaðýz ve bu yolculuðun yürüyüþüne baþladýk bile.

Dev fýrtýnalarýn, uçsuz bucaksýz kum okyanusunu dalga dalga þahlandýrdýðý, rüzgarlarla birlikte savrulan sapsarý kum tanelerinin güneþ ýþýnlarýnýn da etkisiyle adeta çil çil altýna dönüþtüðü, vücudu yakan dehþetli bir hararetten baþka da maddi bir getirisi olmayan koca bir çölün ortasýndayýz þimdi..

Karanlýk yüzlü adamlar, kumlarla seviþen atlarýnýn tepesinde birer cenaze gibi durmaktadýrlar ve iki aydýnlýk karaltýnýn peþinden birer yýlan sinsiliðinde süzülmektedirler..

Bu adamlarýn, geceler, gündüzler, aylar ve asýrlar sonrasýný göremeyen milimlik bakýþlarý, öncelikle ruhlarýndaki ve zihinlerindeki çölün sýðlýðýnda boðulup kalmýþtýr..

Öylesine atýlmýþlar ki kendi kurguladýklarý seraptan uygarlýklarýna, örümcek aðýna yakalanmýþ birer sinek gibi çýrpýnýp duruyorlar ümitsizliklerinde. Halbuki evlerin -dolayýsýyla medeniyetlerin- en zayýfý örümceðin evi deðil miydi?

Sonsuzluða kanat çýrpan iki kelebekse, dönmemecesine öylesine engin, öylesine rengin ve öylesine zengin bir yolculuða süzülmüþlerdi ki, putlarýyla inþa ettikleri mimsiz medeniyetlerinin baðýrsaklarýnda dolanýp durmayý ve ardýndan yokluða gereksiz bir dýþký gibi fýrlatýlmayý þeref sayan solucanlar, gölgelerinde süründükleri yolcularýn, sonsuzlukla koyuna koyuna oynaþmaya baþladýklarýný fark edememiþlerdi bile..

Yolculardan birisinin ve en birincisinin simasýnda tatlý bir gülümseyiþ... Bakýþlarý sonsuzluða odaklanmýþ durumda. Deðil dünyanýn kýtalarýný, uzayýn bütün dehlizlerini ve hatta sonsuzluðu fethetmenin duasýnda. Birazdan arkadaþýyla birlikte eteklerine yanaþtýklarý dað, o en birincinin önünde saygý duruþuna geçmiþ durumda bütün kâinatla birlikte..

Ýkinin ikincisi ise hiç tereddüt göstermeden, en birincinin yaný baþýnda, nurdan bir heykel gibi dimdik göðüslüyor çölün korkularýný. Dimdik bir doðruluk abidesi, dimdik bir sadakat sütunu…

Biraz sonra Sevr maðarasýndan içeriye girdiklerinde, o karanlýk daracýk mekân geniþleyiverir birden ve maðaranýn göklerinde beliren koca koca güneþler, yýldýzlar aydýnlatýverir içerisini. Sanki koca bir kâinat, bütün paralel boyutlarýyla birlikte yerini alýverir bu mecliste.

Kendilerini adam sanan beyinleri kumlaþmýþ yaratýklarsa, olan bitenden habersiz bir þekilde maðaranýn yakýnlarýnda, yeni bir iz bulmanýn heyecanýyla kývranýp durmaktadýrlar..

Maðaranýn hemen giriþinde, tavandan sallanan ipine tutunmuþ yakýþýklý esmer bir örümcekse, uðruna kâinatýn yaratýldýðý sevgililer sevgilisine zarar gelmesin diye, bütün gücüyle ve aþkýyla bir aþaðýya, bir yukarýya inip çýkýyor.. Maðaranýn giriþini bir gergef gibi nakýþ nakýþ dokuyor..

Kendilerini adam sanan çöl canavarlarýndan daha adam olduðunu ispatlýyor örümcek..

Yaþamýnýn tek gayesi olan ipten uygarlýðýný, nebiler nebisine hediye ettiði için Adam oluyor Örümcek…

Adamlardan da adam bir örümcek oluyor; Adam Örümcek…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Omoto Dini ve Ýslamiyet
Hz. Muhammed'in Fotoðrafý
Orhun Kitabeleri ve Kur'an-ý Kerim
Duâ'nýn Gücü
Alevi Babanýn Gözyaþlarý
Namaz Paganlýða Baþkaldýrýdýr
Irkým En Üstündür Benim
Sevgi Ayý Ramazan

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Fâtih Ýstanbul'u Kaç Yaþýnda Fethetti?
Mevlid Kardeþliði
Kâfiyelerin Birliði
Kemençe Kimin?
Baklava'nýn Kökeni
Kurân'ýn Kökeni Sümerde mi?
Þiir Düþünceleri
Amerika Osmanlý Tarafýndan Keþfedilseydi?
Medeniyet Bestemizin Notalarý
Evliya Menkýbelerinden Türk Fantastik Edebiyatýna

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Var Ya Sen! [Þiir]
Çakkýdý Çakkýdý [Þiir]
Bâlibilen Dilinde Þiir [Þiir]
Üç Boyutlu Þiir [Þiir]
Miraciye [Þiir]
Saðanak Sen Yaðýyor [Þiir]
Bülbüller Þehri Ýstanbul [Þiir]
Türkçe Hamile Beyanlara [Þiir]
Burasý Sessiz Biraz [Þiir]
New Orleans'lý Siyahi Kirpiklerin [Þiir]


Oðuz Düzgün kimdir?

Yazar edebiyatýn her alanýnda çalýþmalar yapýyor.

Etkilendiði Yazarlar:
Bütün yazarlardan az çok etkilendi. Zaten insanoðlunun özelliði deðil midir iletiþimde bulunduðu varlýklardan etkilenmek?


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Oðuz Düzgün, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.