..E-posta: Şifre:
İzEdebiyat'a Üye Ol
Sıkça Sorulanlar
Şifrenizi mi unuttunuz?..
Sanat doğaya eklenmiş insandır. -Bacon
şiir
öykü
roman
deneme
eleştiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katılımı
Yazar Kütüphaneleri



Şu Anda Ne Yazıyorsunuz?
İnternet ve Yazarlık
Yazarlık Kaynakları
Yazma Süreci
İlk Roman
Kitap Yayınlatmak
Yeni Bir Dünya Düşlemek
Niçin Yazıyorum?
Yazarlar Hakkında Her Şey
Ben Bir Yazarım!
Şu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm başlıklar  


 


 

 




Arama Motoru

İzEdebiyat > İnceleme > Tezler > Abdullah Çağrı ELGÜN




23 Aralık 2010
Topyekün Eğitim  
Abdullah Çağrı ELGÜN
Eğer ülkenizi seviyorsanız eğer bu halkı seviyorsanız, bu millet evlatlarını hastalıklı toplum olmaktan sizler kurtarabilirsiniz. Var mısınız dediklerimi uygulamaya?.. Hep birlikte yeni bir eğitim oluşturma ya?.. Var mısınız uykunuza kıymaya, rahatınıza dur demeye, yorulmamaya, dinlenmemeye?... Var mısınız bu necip millete hizmete?! Cevabınız “Evet!” ise millet sizi bekliyor. Bahtınız açık, yolunuz aydınlık olsun…


:BDIH:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANI ve DİĞER DEVLET YETKİLİLERİNE AÇIK MEKTUP;
     
Abdullah Çağrı ELGÜN
cagrielgun@hotmail.com

TOPYEKÜN EĞİTİM

Eğer ülkenizi seviyorsanız eğer bu halkı seviyorsanız, bu millet evlatlarını hastalıklı toplum olmaktan sizler kurtarabilirsiniz.

Var mısınız dediklerimi uygulamaya?..
Hep birlikte yeni bir eğitim oluşturma ya?..
Var mısınız uykunuza kıymaya, rahatınıza dur demeye, yorulmamaya, dinlenmemeye?...

Var mısınız bu necip millete hizmete?!
Cevabınız “Evet!” ise millet sizi bekliyor.
Bahtınız açık, yolunuz aydınlık olsun…

Bu milleti sil baştan, yeniden yeniden eğiteceğiz.

TOPYEKÜN EĞİTİM:
Köy Kahvehaneleri,
Köy Kütüphaneleri,
Muhtar Evleri
Belediye Kültür Evleri, Salonları
Halk Eğitim Merkezleri
Şehir Tiyatro Binaları, Eğitim için seferber edilecektir.

Millî Eğitim: Din Eğitimi (İslâm Dininin Güzellikleri), Türk Dili, Türk Tarihi, Türk Coğrafyası, Türk Halk Bilimi (Örf, âdet, gelenekler, değer yargıları, alışkanlıklarımız, (Sadaka Taşları, Diş Kirası, Misafir Ağırlama, Askıda Ekmek, Yitik Taşları, Kursak Yoklama, İmece Usulü Yardımlaşmalarımız, Oruca Direk Koyma, Ahilik Geleneği, Komşuluk İlişkileri, Cenaze Defnetme, Fiyat (Narh Koyma), İstanbul Efendisi (Merkez Efendi, Sümbül Efendi), İlk Oruc, Hüda Verdi, Allah Verdi, Kuday Verdi Hoş Görüsü, Aşüre Ayı, Mesir Macunu, Misafirsiz Yemeklerin Yenmediği, Sigaralarda Ay Yıldızlı Bayrak, Sandıklarda Türk Bayrakları, Yas Tutma, Düğünlerimiz, Töre ve Törenlerimiz,..vb değerlerimizle geleneklerimizi, yeniden yeniden halkımıza öğreteceğiz. Topyekün yeni bir eğitim seferberliği başlatacağız.
Basın yayın ve televizyonlarda yansıtılan boy boy ahlaksızlıkların, kültür dejenerasyonunun yozlaşmasına bozulup kök salmasına müsade edilmemelidir. Olmuş olsa bile bir haber değeri olarak ekranlara ve gazette sutunlarında yer almayacaktır. Yapan cezasını mahkemede verecektir. “Yalan Rüzgarı, Doktorlar, Ezel, Hanımın Çiftliği, Eylül, Yaprak Dökümü, Aşk Tutulması…v bile gösteri, güldürü(shov) yapmak adına ahlak dışı görüntülere ve halk ahlakının yozlaştırılması için kişilerin zenginleştirilmesi mantığına son verilecektir. Rütük herhalde bunun için vardır.
Böylece Eğitim Yaşının Uzamasının önüne geçilecek. Gençler, daha erken hayata atılarak. Daha erken evlilikler olacak, sokaklar boş gezen üniversite mezunlarından kurtulacak, Devlet Baba işsize ya işini verecek veya işsizlik parası ödeyerek vatandaşını mağdur ve el açan durumuna düşürmeden ADİL ve HAKÇA paylaşımı gerçekleştirecektir. AİLE SAĞLIĞI ve SAĞLAMLIĞI KORUNacak. Bugün neredeyse % 50’ye davanan BOŞANMALARIN DA ÖNÜNE GEÇİLECEK. HALKIMIZ ÖZBENLİĞİNE DÖNEREK YENİDEN KENDİNİ BULACAKTIR.

EĞİTİM YILLARI
Eğitimin her kademesi kesinlilkle PARASIZ OLACAK bu maddi güç bağışlar, eğitim vakıfları kanalıyla; ve gönüllülük ilkesine bağlı olarak, çalışan kişilerden memur, işçi, iş sahipleri, fabrikatörler ... gibi kişilerin vereceği aidat ve bağışlarla, ve devletin bugün yaptığı krediler gibi her öğrenciye EŞİT; çalışkan öğrenciye DERECESİNE GÖRE YAPACAĞI GERİ ÖDEMELİ ve GERİ ÖDEMESİZ BURS, KIREDİLERLE gerçekleştirilecektir.

Meslek edinme yaşı çok daha erken devrelere alınacak; gençlerimiz, lise yıllarında Mesleğe yönelmiş, meslek sahibi olmuş birer idealist, vatan evlatları olarak yetişeceklerdir. Bugünkü liseleri yeniden düzenlenecektir.
Liselerdeki fazla yıllar, ömür denilen hayatı yaşamaya ve devam ettirebilme gücünü yakalamış: çağa, çağdaşlığa ve zamanın hız ve süratini benimsemiş bir eğitim verecektir. Günün, eğitim müfredatı değiştirilerek, eğitim yılı, Temel Eğitim ( 5(İlk Yaş) +5+3+3+3) yıl şeklinde sınıflandırılacaktır.
Günümüzde lise yıllarında buluğ çağını yakalayan ve bu yıllarda atlatan gençleri sokaklara, parklara, kahvelere, kırlara, bayırlara, kaçırarak enerjilerini buralarda uygunsuz buluşmalar yaparak ve akranları veya kendinden kat kat büyük yaşlardaki zengin para babalarının medresi olarak gayri meşru hayata terk ve mecbur ederek, seviştirerek, sarmaş dolaş eylemler yaparak harcamalarını teşvik etmeyecek, ve asla bu davranışlara fırsat vermeyecektir.

1) TEMEL EĞİTİM BİLGİLERİ:
     İLKÖĞRETİM BAŞLAMA YAŞI: (5), okul yıları: 5+3=8;            (5)+5+8=13
Eğitime beş yaşında başladığında, beş yıl boyunca bir eğitim verilecek. Bu beş yılın üzerine ilave olarak üç yıllık bir eğitim sonunda öğrencinin yaşı on üç olarak ilköğretimi geçmiş, bitirmiş olacaktır. (Eğitime Başlama Yaşı 5), (5+3) =8 yılllık eğitim 5+5+3==13 yıl TEMEL BİLGİLER ilköğretim sonunda (Gencin Ortalama yaşı 13’e gelmiş oluyor), (Verilecek Dersler “Türk Dili(Anadili), İslâm Dini, Millî Tarih, Millî Coğrafya, Komşularımız ve Genel Tarih, Genel Coğrafya Bilgileri ) tam anlamıyla öğretilmiş olacaktır.      
Öğrencinin Yaşı: 5, Eğitim Süresi: 5+3=Toplam Süreler İçindeki Yaşı(Ortalama): 13 olacaktır.
(TEMEL EĞİTİM BİLGİLERİ) ALARAK OKULUNU BİTİRMİŞ BİR ÖĞRENCİNİN YAŞI, ON ÜÇ (13) OLACAKTIR.
Bu yaştan sonra ikinci kademe eğitime (Meslek Edindirme 1)’e geçilecektir.

2) MESLEK EDINDIRME BILGILERİ (1) : 5+8=13;                     13+3=16
MESLEK EDINDIRMEYE BAŞLAMA YAŞı, TAHMİNİ: (13)
Bu safhadaki eğitime on üç yaşında başlanıldığında, bu eğitime ilave olarak üç yılllık, bir eğitim sonunda: (Temel Eğitim Bilgileri 5(5+3=13) +( Meslek Edindirme Bilgileri 5(5+3+3=16) ilave eğitimiyle birlikte, toplam eğitim süresi ve kişinin ortalama yaşı : 16 olacaktır. 5+3+3=11yıllık bir eğitim sonundaki ortalama yaş, 16

Temel Bilgiler ve Meslek Edindirme (Gencin ortalama yaşı tahminen 5, (5+3+3) =16; 7 3+4+10=17; 3+5+10=18; ara verme, hastalık, sakatlık, olağanüstü bir durum ve sınıf tekrarı gibi ihtimallerle kişinin ortalama yaşı 17 veya 18’e gelmiş olabilecektir.)
BÖYLECE, FABRİKALARA, ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE, KALİTELİ, KALİFİYE TEKNİK; ve ZANAATKAR, ARA ELEMANLAR YETİŞTİRİLMİŞ OLUYOR.
BU MESLEKLER KONUSUNDAKİ SEÇİMİ OKULUN KOMİSYONU HAYATA ve SAHAYA YÖNELİK OLARAK YAPACAK ve EN AZ ON TEMEL MESLEK SEÇİMİ veya DAHA FAZLASINI YAPACAK ve BUNLARI PROGRAMA KOYACAKTIR.

BU EĞİTİM SÜRESİ İÇERİSİNDE, ARA ELEMANLARI ve İŞYERİ SAHİBLERİNİ, YETİŞTİRMİŞ OLUYORUZ. “USTA”; Her öğrenciye kısa; fakat hayata dönük eğitim verilecek ve bu eğitimin sonunda mezunlar: Tornacı, tesfiyeci, motorcu, sobacı, oto elektrikçisi, kabortacı, terzi, nakışçı, dikişçi, hattat, keresteci, kontrapilakçı, marangöz, oymacı, mobilyacı, tasarımcı, desinatör, BİLİŞİMCİ, BİLGİSAYAR TAMİRCİSİ, BİLGİSAYAR PROGRAMCISI, TASARIMCI, ... vb. mesleklerin USTASI olarak yetiştirilmiş olacaktır.

Burada alınan eğitimin birinci yılında, Bütün Meslekler, ‘Hayata Dönük Eğitim’ verilecektir.
Eğitimin ikinci ve üçüncü yılında, öğrenci tarafından tercih edilen, Mesleğin Eğitimi verilecektir.
Eğitimim her zaman önü açık olacak; ve bir bölümden başka bölüme geçişler, her zaman sınavla, yetenekle, bilgi ölçümü, kabiliyet, kabiliyete dayalı insiyatif kullanımı; veya isteğe bağlılık gibi, kıriterlerden biri; veya birkaç kullanılacak; sınavlar aynı yıl içinde, altı dönemde, zaman uzatımı, zaman kaybı olmadan sağlanacaktır.

İsteyenler buradan şartları yerine getirmek kaydıyla bir kaç bölümde birden, okuyabilecek ve isterlerse hemen hayata atılabilmeyi sağlayan diplomalarını alabileceklerdir. Bunlar, yine isterlerse, okullarından bir yüksek eğitime geçiş yapabilecekler; fakat bütün öğrenciler bu temel eğitimi mutlaka alacaklardır. Yine bu eğitimde de sınırlama olmayıp, bir kaç dalda eğitim alabilme fırsatının önü, öğrenciler ve kabiliyetliler için her zaman açık tutulacaktır.
Öğrencilerin OKUMA, BİLGİ EDİNME KONUSUNDA ÖNÜ HER ZAMAN AÇIK TUTULACAK, bütün sınırlandırmalar (öğrenciyi kısıtlayan engeller) kalldırılacaktır.

BÖYLECE, HİÇBİR GENCİMİZİN, İŞSİZ KALMA DERDİ OLMAYACAKTIR.

Burasını bitirenlerden isteyenler MESLEKLERİNİ YAPACAKLAR, tahsillerine devam ederek bir üst birim olan ÖNLISANS EĞITIMI (MESLEK EDINDIRME 2)’ ye geçişleri bir kaç dal, branş yazılarak okulun kuracağı bir komisyon tarafından sağlanacaktır.
Örneğin: “A öğrencinin, kabiliyeti torna tesfiye, motor, bilgisayar, tasarımcılık, programcılık, robot yapımı, otokent programları, elektrik, elektronik …vb. konusunda yükseğine devam etmeye elverişlidir.” şeklinde önerisi diplomaya yazılı olabileceği gibi; ilgili branşlar veya; bütün branşları yapmaya kabiliyetlidir. Şeklinde de tavsiyede bulunup, ellerine diplomaları teslim edilecektir.
Bunlara bu bölümlerden birini; veya bir kaçını bitirdiklerine dair diplomaları verilecektir.

3) ÖNLISANS EĞITIMI (MESLEK EDINDIRME 2)

(5) İlkokul (5+ 3) =8 Ortaokul ; (8 +3) =11 İlk Meslek (Lise) (11+2) =13 Orta Meslek (Önlisan); 13+3=16 Meslek Edindirme 2     16+3=19
ÖNLISANS EĞITIMI (MESLEK EDINDIRME 2) ‘YE BAŞLAMA YAŞı: 16;
Eğitim süresi: (10+1+2=13) Yılın sonunda (Gencin Ortalama yaşı tahminen 18-19-20-21’e gelmiş oluyor):
Spor Öğretmenliği, JUDO, KARATE, KUNG-FU, Taek Won-DO, ATLETİZM, Folklor Öğretmenliği (Halk Bilimi), Dinbilgisi Öğretmenliği ve Cami İmamları, ilkokul Öğretmenliği, Astsubaylık, Polislik, Zabıtalık, Başkatiplik, Her Branş Hemşirelik, Ebelik, Çevre Sağlığı, Rotgen, Laboratuar, Narkozcu, Sağlık Memurluğu, Diş Tekniksyenliği, Eczacılar ...vb meslek sahipleri bu eğitim sonunda çıkacaktır.
‘Birinci Yıl, Bütün Meslekler, Hayata Dönük Eğitim’ ikinci yıl seçilen mesleğin gerektirdiği eğitim; ve seçilen İKİ YABANCI DİL yazabilecek ve konuşabilecek düyezde öğrenilecektir.

Birinci Yıl Bütün Meslekler, istemeyenler için, arzu ettiği, tercih doğrultusunda, derslerden bir kaçını (sınırlama olmaksızın) ikinci sene ise, ayrıldıkları ve meslek sahibi olmak istedikleri dallar, konusundaki eğitimi alacaklardır. Yine bunda da sınırlama olmayıp başarı, zeka ve kabiliyet öiçüsünde bir kaç dalda birden eğitim alabilme fırsatının önü, her zaman açık tutulacaktır. Bu eğitimler aralıksız GECE ve GÜNDÜZ yapılacaktır.
Bunlara, bu bölümlerden birini veya bir kaçını bitirdiklerine dair diplomaları verilecektir.
BÖYLECE, BÜTÜN GENCİMİZ İŞ SAHİBİ OLACAKTIR.

4) LİSANS EĞİTİMİ: 16+3=19                              19+3=22
İLKÖĞRETİM BAŞLAMA YAŞI: (5-6-7) Eğitim süresi: 13+2=15 Yılın sonunda (Gencin Ortalama yaşı tahminen 20-21-22-23’ye gelmiş oluyor) Branj Öğretmenleri, Kimyagerler, Biyologlar, Mühendisler, Avukatlar, Tarihçiler, Coğrafyacılar, Edebiyatçılar, Matematikçiler, Pisikoloğlar, Eczacılar, Müftüler, Büyükşehir İmamları ...vb yetişip hayata atılabileceklerdir.)

5) UZMANLIK EĞİTİMİ: 19+3=22                              22+3=25

İLKÖĞRETİM BAŞLAMA YAŞI: (5-6-7) Eğitim süresi: 15+2=17 Yılın sonunda (Gencin Ortalama yaşı tahminen 22-23-24-25’e gelmiş oluyor (Yüksek Mühendistler, Yüksek Kimyagerler, Yüksek İslâm Enstitüleri(Uzmanları) Yüksek Lisanslılar, (UZMANLAR KADROSU ) ...vb yetişip hayata atılacaklardır.)

6) DOKTORA EĞITIMI 22+3=25                              25+3=28

İLKÖĞRETİM BAŞLAMA YAŞI: (5-6-7) Eğitim süresi: 17+2=19 Yılın sonunda (Gencin Ortalama yaşı tahminen 24-25-26-27’ye gelmiş oluyor GENÇ DOKTORALI bir bölüm ortaya çıkacaktır.

7) DOÇENTLİK EĞİTİMİ: 25+3=28                          28+3=31
İLKÖĞRETİM BAŞLAMA YAŞI: (5-6-7) Eğitim süresi: 19+2=21 Yılın sonunda (Gencin Ortalama yaşı tahminen 26-27-28-29-30’a gelmiş oluyor GENÇ DOÇENTLER bölümü ortaya çıkacaktır.

8) PROFESSÖRLÜK EĞİTİMİ: 28+3=31                         31+3=34
İLKÖĞRETİM BAŞLAMA YAŞI: (5-6-7) Eğitim süresi: 21+2=23 Yılın sonunda (Gencin Ortalama yaşı tahminen 28-29-30-31-32’ye gelmiş oluyor GENÇ PROFESSÖRLER ortaya çıkacaktır.
Bütün bu eğitimlerde ünvanlara geçmede “ÖNLİSANS, LİSANS, YÜKSEKLİSANS, DOKTORA, DOÇENTLİK, PROFESSÖRLÜK” gibi ünvanlar sınırlama, kısıtlama, zaman kaybı, zaman unsuruna bağlı, kısıtlamalar ve engelemeler olmadan ZEKÂ, KABİLİYET, YETENEK, BİLGİLER, ÖLÇÜ OLARAK ALINACAĞINDAN SÜRESİ GELMEDEN, SÜRESİ DOLMADAN DA BİR ÜST ÜNVANLARA GEÇMEK” (Uzman, Doktora, Doçent, Profesörlük) hemen anında oluşturulacak bir komisyon ile gerçekleştirilecektir.

Ayrıca bilgili ve zeki gençlerin önü açılacak, iki üç hatta daha fazla eğitim birimlerine kaydolma aynı anda bir çok okulda, bölümlerde okuma fırsatı, sınav verme gibi ...vb eğitimleri aynı anda yapabilecek, hiçbir süreyi, yılı ve sınav tarihlerini beklemeksizin; ve yaş sınırı olmaksızın sınava tabi tutularak, sınav vererek ünvanlara yükselebilecektir.
İLK, ORTA, TEMEL BİLGİLER,            YIL:      5+3= 8      Ortaokul
LİSE, MESLEK EDİNDİRME (1),                 YIL: 8+3=11     Lise, İlk Meslek
ÖNLİSANS EĞİTİMİ (MESLEK EDİNDİRME 2),YIL: 11+3=14     Orta Meslek
LİSANS EĞİTİMİ,                           YIL: 14+3=17      Yüksek Meslek
UZMANLIK EĞİTİMİ,                      YIL: 17+3=21      Uzman
DOKTORA EĞİTİMİ,                      YIL: 20+3=22      Doktor
DOÇENTLİK EĞİTİMİ,                      YIL: 22+3=24      Doçent
PROFESSÖRLÜK EĞİTİMİ                 YIL: 24+3=26     Proffesör
Her kişiye istediği mesleklerinden birine atlayabilme; kariyer ve ünvan elde edebilme şansı ve imkanı tanınacaktır.

Bu hayata dönük eğitimin dışında, üniversitelerdeki fazladan olan yıl sayısı tamamen kaldırılacaktır. GENÇLİK YILLARI OLUMLU YÖNDE DEĞERLENDİRİLECEKTİR.

Örneğin: Diş Hekimliğinde 4 yıl liseden sonra 1 sene İngilizce hazırlık 5 yıl diş hekimliği(çok mantıksız ve akla aykırı bir durum) hangi bölümü olursa olsun altı ayda diş tekniksyeni yetiştiren kurslar var. Bunların hepsi de Diş Tekniksyeni oluyor ve her diş hekiminin yanında da fevkalâde çalışıp para kazanabiliyorlar. Peki o zaman Diş Doktoru yapmak için bir gencimizi, niçin 1+5= 6 yıl okuıtuyoruz? Gençlere yazık… Verilen emeğe, heder olan en verimli yıllara ve kaybolan gençliklerine yazık değil mi?!.. Üniversitelerimizde gençlere bu kadar uzun tahsil ettirme yerine iki üç yıllık Meslek Edindirme, Enstitüler, dört yıllık Akademiler ve giderek beş yıllık Üniversite ve Fakültelerle hayata hazır hale getirilmelidir. Beş yıllın dışında Buralarda ise sadece ünvanları UZMAN, DOKTOR, DOÇENT, PROFFESÖR, ORDÜNARYÜS PROFFESÖR ÜNVANLI KİŞİLER ÇIKABİLECEKTİR.
Angarya eğitime bir son verilecektir.

Okullardan daha fazla mevcutlu Dershaneler beklemeksizin Özel Paralı Okul olmalı; ve ÖĞRENCİLERİNİN ÖĞRETMENİ SEÇME TERCİHİ OLDUĞU, DEĞİŞTİRME ÖZELLİĞİ OLDUĞU ENSTİTÜLERE dönüştürülecektir.
Sadece din eğitimi veren, okullar olmalı. Ayrıca TEMEL EĞİTİMDE İslâm Dini MECBURÎ DERS olarak okutulmalı ve TEMEL İSLÂMİ BİLGİLER TAM OLARAK öğretilmelidir.
DİN EĞİTİMİNDE: İnsanı ve Aklı hesaba katmayan hiçbir din eğitimi verilmemeli Kur’an’ın zorlaştırıcı değil, kolaylaştırıcı, Hurafe değil AKIL dini olduğu öğretilerek: ONLARA ALLAH VE DİN SEVGİSİNİ BENİMSETİLECEKTİR... HARAMı HELALİ, HAKKı-BATıLı, FAYDALı-ZARARLıYı, DOĞRUYU-YANLıŞı, ADALETİ-ZULMÜ, ÖLÜMÜ VE ÖLÜM ÖTESİNDE HESABA ÇEKİLME ŞUUR VE İNANCıNı,
İYİYİ, DOĞRUYU, GÜZELİ, GÜZELLİKLERDEN ZEVK ALMASıNı BİLEN, GÜZEL BAKMASıNı, GÜZEL GÖRMESİNİ, GÜZEL SEVGİSİNİ, GÜZELLİĞE DEĞER VERMESİNİ BİLEN NESİLLER YETİŞTİRİLECEKTİR, CİRKİNLİĞİN, BAYAĞıLıĞıN, ALÇAKLıĞıN, İĞRENÇLİĞİN KÖTÜ OLDUĞUNU ÖĞRETMEK ZORUNDAYıZ.
ZERRE KADAR İYİLİK VE KÖTÜLÜĞÜN BİR GÜN KARŞıLARıNA ÇıKACAĞıNı ÖĞRETMELİYİZ

MILLETIMIZIN NECIP BIR MILLET OLDUĞUNU, DÜNYAYA GELIŞ GAYEMIZI, BU DÜNYADAKI GÖREVLERIMIZI ONLARA BIRER IDEAL OLARAK AKTARMALıYıZ. BUNDAN SONRA HUZUR ve GÜVEN TOPLUMU, OLARAK, BARıŞ ve SÜKUNET IÇERISINDE YAŞAMAYA BAŞLAYACAĞıZ.

GENÇLERİMİZİN GAYESİ ve TOPYEKÜN İDEALİMİZ:
İLÂHİ KELİMETULLAHI YERYÜZÜNDE HAKIM KILMAK ,
KENDILERİNİ ALLAH’ıN YERYÜZÜNDEKI HALIFESI OLARAK GÖRMEK,
DÜNYANıN BIR TÜRK’E YETMEYECEK KADAR DAR OLDUĞUNU;
“KÜRRE-İ ARZ (YER KÜRESİ),
YEDİ İKLİM VE DİĞER TOPRAKLARıN, TEK SAHİBİ OLDUĞUNA;
ALLAH’ıN TÜRK MİLLETİNE YARDıM ETTİĞİNE İNANMAK,
ATALARIMIZ, YERYÜZÜNÜN İDARESİNİN KENDİLERİNE ALLAH TARAFINDAN VERİLDİĞİNE İNANDIRMAK.
YÜKSEK İDEAL: “DAHA DENİZ, DAHA IRMAK, GÖK ÇADIRIMIZ GÜNEŞ MIZRAĞIMIZ OLMALI” DEDİLER.
DÜNYANıN TEK BIR HAKANA YETMEYECEK KADAR DAR OLDUĞUNU İSPAT ETTİLER.
ASGARİ ÜÇRET EN AZ, İKİ MİLYON TÜRK LİRASI OLARAK BAŞLAMALI; BUNDAN SONRA HER TAHSİL YILINA 100TL EKLENEREK DEVAM EDİLEREK MAAŞ MİKTARI BELİRLENMELİDİR. ÜÇRET ADALETSİZLİĞİNE SON VERİLEREK İNSANLARIMIZN İNSAN GİBİ YAŞAMASI DA SAĞLANMALIDIR.

ÜÇRET DAĞILIMI
İLK ÖĞRETİM MEZUNU 3.000TL Orta Öğretim üç yıl olunca 3000+750=3.750; Lise mezunu 3000+750+750= 4.500TL böylece tahsil durumuna gore, liyakat ve kariyer durumlarına gore her yıla artışlar yapılarak en yüksek devlet memuru maaşı 50.000TL’ye kadar uzanmalıdır. Şimdiki gibi kıstasların dışında dengesiz ve fazla maaş alan memurlar olmamalıdır.
Tahsil durumlarına göre belirlenen kıstaslar çerçevesinde ilk başlayış derecelerinde aldıkları maaş bundan başlayacak, her artan kademe için 500TL her artan derece için ise 1000TL ilaveler yapılacaktır.

İLK, ORTA, TEMEL BİLGİLER,           YIL:      5+3= 8      Ortaokul      3.750
LİSE, MESLEK EDİNDİRME (1),           YIL: 8+3=11     Lise, İlk Meslek 4.500
ÖNLİSANS EĞİTİMİ (MESLEK EDİNDİRME 2),YIL: 11+3=14     Orta Meslek     5.250
LİSANS EĞİTİMİ,                           YIL: 14+3=17      Yüksek Meslek 6000
UZMANLIK EĞİTİMİ,                      YIL: 17+3=21      Uzman     6.750
DOKTORA EĞİTİMİ,                      YIL: 20+3=22      Doktor     7.500
DOÇENTLİK EĞİTİMİ,                      YIL: 22+3=24      Doçent          8.250
PROFESSÖRLÜK EĞİTİMİ                 YIL: 24+3=26     Proffesör     9.000
SİYASETÇİLER
Tahsil durumlarına göre yukarıdaki kıstaslar çerçevesinde maaş alacaktır.
MUHTAR 10.000TL                         
HER DERECEDEKİ İLÇE BAŞKANI 20.000TL
İL ENCÜMEN ÜYELERİ OTURUM BAŞINA 2.000
HER DERECEDEKİ İLÇE BELEDİYE BAŞKANI 30.000TL
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI 50.000TL
MİLLETVEKİLİ, TAHSİL DURUMUNA GÖRE En Alt Tahsiliye 100.000TL
Her bir çalışana her ay her çocuk için 1.000TL çocuk parası,
Her iş yerinde çalışanın getireceği yeniliğe, buluşa yeni düşünceye 20.000TL
Akademik kariyer yapanlara Akademik Komisyondan Geçmiş yazdığı her makale başına 50.000 TL. Her kitap başına 250.000TL kimsenin bilmediği, duymadığı insanlığa, ilme, teknolojiye, fayda sağlayacak yeni buluş gerçekleştirenlere, her gerçekleştirdiği yeni buluş başına 1.000.000TL verilecektir. Aylık maaş; ve gayretlilik (başarı) ödülü verilecektir.
Kamuda Çalışan İşçi ve Çalışan Memurlara tahsil, kariyer, liyakat ve başarı durumları dikkate alınarak maaş ödenecektir. (İlgili Dereceler ve Maaşlar Aşağıda Belirtilmiştir.)

Eğer ülkenizi seviyorsanız, eğer bu halkı seviyorsanız, bu millet evlatlarını hastalıklı toplum olmaktan sizler kurtarabilirsiniz.

Var mısınız dediklerimi uygulamaya?..
Hep birlikte yeni bir millet oluşturmaya?..
Var mısınız uykunuza kıymaya, rahatınıza dur demeye, yorulmamaya, dinlenmemeye?...

Var mısınız bu necip millete hizmete?!
Cevabınız “Evet!” ise millet sizi bekliyor.
Bahtınız açık, yolunuz aydınlık olsun…

15/1          15/2          15/3
          2000          2500          3000     4000
14/1          14/2          14/3
          4000          4500          5000     6000
13/1          13/2          13/3
          6000          6500          7000     8000
12/1          12/2          12/3     
          8000          8500          9000     10000
11/!          11/2          11/1     
          10000          10500          11000     12000
10/1          10/2          10/3
          12.000          12500          13000     14000
9/1          9/2          9/3
          14000          14500          15000     16000
8/1          8/2          8/3
          16000          16500          17000     18000
7/1          7/2          7/3
          18.000          18500          19000     20000
6/1          6/2          6/3
          20000          20500          21000     22000
5/1          5/2          5/3     
          22000          22500          23000     24000
4/1          4/2          4/3
          24.000          24500          25000     26000
3/1          3/2          3/3
          26000          26500          27000     28000
2/1          2/2          2/3     
          28000          28500          29000     30000
1/1          1/2          1/3     
          30000          30500          31000     32000(1/4 )
1/4 gelmiş 40 yıllık devlet memuru ve işçisi almış olduğu en yüksek maaştan emekli olacak ve bu maaşta kesinti yapılmayacaktır. Kamuda çalışan memur ve işçilerin çıplak maaşlarının elegeçen toplamlarının en yükseği 50.000TL’yı geçmeyecektir. İkramiye, ödül, çocuk parası …vb hariç.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazıda yazanlara katılıyor musunuz? Eklemek istediğiniz bir şey var mı? Katılmadığınız, beğenmediğiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düşündüğünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazıları yorumlayabilmek için üye olmalısınız. Neden mi? İnanıyoruz ki, yüreklerini ve düşüncelerini çekinmeden okurlarına açan yazarlarımız, yazıları hakkında fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloğa geçebilmeliler.

Daha önceden kayıt olduysanız, burayı tıklayın.


 


İzEdebiyat yazarı olarak seçeceğiniz yazıları kendi kişisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluşturmak için burayı tıklayın.


Yazarın İnceleme ana kümesinde bulunan diğer yazıları...
Kerim Özbekler Hakkında
Şafak Sahipli’nin Özkan Hüseyin Hakkında Yazdığı "Ölümün Üstüne Yürüyen Adam" Kitabı Hakkında Birkaç Söz Abdullah Ça Ğrı Elgün
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. Yılı Kutlu Olsun
İsa Kayacan ve Eseri, "Bana Yazılan Şiirler"
Songül Dündar'ın Hikâye Kitabı "Şoför Ağa"

Yazarın diğer ana kümelerde yazmış olduğu yazılar...
An - Der 2007 Şiir Antoloji Kitabı Hakkında [Şiir]
Ali Rıza Navruz, Öksüz Uykular Bıraktım Yatağıma [Şiir]
Ankara Sevdam [Şiir]
Duran Tamer'in Hayatı ve Şiirleri [Şiir]
Ulviye Savtur'un Hayatı ve Eserleri [Şiir]
Abdullah Satoğlu'nun Kitabı [Şiir]
Afet Kırat'ın Şiirleri Hakkında [Şiir]
Lütfü Develi (Lutuf Veli) 'Nin Eserleri Üzerine [Şiir]
Vatan Aşkı [Şiir]
Âşık Sezinî Ali Baş'ın Şiir Kitabı [Şiir]


Abdullah Çağrı ELGÜN kimdir?

Abdullah (Çağrı) ELGÜN HAYATI HAKKINDA BİLGİLER Kayseri’de dünyaya geldi. Kayseri Atatürk İlkokulu, Fevziçakmak Ortaokulu, Kayseri Lisesini bitirdi. Ankara Gazi Eğitim Fakültesi'nde LİSANS, Erciyes Üniversitesi ve Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitülerinde Türk Dili ve Türk Dilleri üzerine MASTER yaptı. İlk Yaz Dergisi, Gevher Nesibe Dergisi ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Türk Ocağı Dergisinin Kurucularından ve Gevher Nesibe Dergisi Haber Bülteni ile Gevher Nesibe Dergisi ve Türk Ocağı Dergilerinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Erciyes, Gülpınar, Hakses, Doğuş Edebiyat, Küçük Dergi, Çınar, Töre, Kayseri İl Yıllığı, Kayseri’de Sağlık, Yeşilay, Laçin, Geçit, Çemen, Yeniden Diriliş, Kayseri Kültür Ocağı, Türk Ocağı, Aydınlar Ocağı, Türk Yurdu, Türk Edebiyatı, Türk Dünyası Tarih, Artı Eğitim, Anasam, Orkun, Kurultay, Gökkubbe, İlesam Haber, gibi çeşitli gazete ve dergilerde eserleri ve hakkında yazılar yayınlandı. Kayseri Hakimiyet, Kayseri Haber, Kayseri Anadolu Haber Gazetelerinde uzun yıllar köşe yazarlığı yaptı. Kayseri Özvatan Haber Bülteni, Sağlık Sen Haber Bülteni, Kayseri Devlet Hastanesi Haber Bülteni, Hoca Ahmet Yesevî Üniversitesi Haber Bülteni, gazete, dergi ve haber bültenlerinde yazılar yazdı. Kayseri Halk Aşıkları Gününü organize etti. Elif Televizyonunda Salı ve Perşembe günleri, Başak Televizyonunda Salı ve Pazar Akşamları dört yıl boyunca şiir, edebiyat ve aktüel konularda, Erciyes Televizyonunda Üniversitenin akademik personeli ve konusunda uzman olarak tanınmış kişilerle kültür üzerine sohbet programlarını yaptı ve yönetti. DENEYİMLERİ ve GÖREV YAPTIĞI YERLER: GAZİ ÜNİVERSİTESİ ve ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜLERİNDE aynı anda MASTER YAPTI; Bildiği Yabancı Diller : İNGİLİZCE, RUSÇA, TÜRK ŞİVELERİ (Kazakça, Kırgızca, Özbekçe, Azerice) bilen ELGÜN; Ankara, Sağlık Bakanlığı, Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünde ÖĞRENCİ İŞLERİ ile DEĞERLENDİRME ŞUBESİ MEMURLUĞU, Ankara, Keçiören Çevre Sağlık Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Kayseri, İl Sağlık Müdürlüğü, Tayin ve Atamaları DEĞERLENDİRME MEMURLUĞU, Kayseri, İl Sağlık Müdürlüğü, Genel İdare Şefliği, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Müdür Yardımcılığı, Kayseri, Sağlık Meslek Lisesi'nde Müdür Vekilliği, Kazakistan, Abay Devlet Üniversitesi'nde DOĞU DİLLERİ DOÇENTLİĞİ, Kayseri, Erciyes Üniversitesi Türk Dili Dersleri Hocalığı, KAYSERİ, SAĞLIK EĞİTİM ENSTİTÜSÜ'nde TÜRK DİLİ DERSLERİ HOCALIĞI, Kayseri, Sağlık Eğitim Enstitüsü MÜDÜR YARDIMCILIĞI Kayseri, Sağlık Eğitim Enstitüsü MÜDÜRLÜĞÜ Kayseri, Kocasinan Grup Başkanlığı Ayniyat Saymanlığı, yaptı. Halen Ankara’da Sağlık Bakanlığının, EĞİTİM UZMANI olarak görevini sürdürmektedir. SOSYAL HAYATI: Kayseri’de Elif TV. Başak TV. Erciyes TV’lerinde Tarihten Günümüze Türk Şiiri, Genel Kültür, Sohbet Programları Yaptı Öğretim Üyeleri ve Aydın Kesim ve konunun uzmanları ile GRUP SOHBETLERİ ile AÇIK OTURUMLARI yönetti. ERCİYES TV’de 26 BÖLÜMLÜK “ATA YURDUNDA GEZİNTİ” belgeseli yayınlandı. SHOW TV’DE EŞEKLİ KÜTÜPHANE FİLMİ yayınlandı. Bir çok programları yöneten ve sunuculuğunu gerçekleştiren ELGÜN, Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL, Başbakan Mesut YILMAZ ve hanımlarının açılış konuşmalarında da sunuculuk yaptı. Kayseri Hakimiyet Gazetesinde “ Gesi Belgeseli ” ve “Belgelerle Ermeni Günlüğü” adı ile fotoğraflı belgesel yayınladı. Aynı gazetede “Ufukların Ötesi” adı ile köşe yazarlığı yaptı. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Yakutistan Türk Cumhuriyetleri ile ilgili yirmi altı (26) bölümlük “Ata Yurdunda Gezinti” adlı Televizyon Filmi yayınladı. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde “Fotoğraflarla Türk Dünyasından Görüntüler” adı ile bir Fotoğraf Sergisi düzenledi. Kazakistan Almatı Televizyonunda “Türkiye’deki Cirit Oyunları” konulu bir konuşma yaptı. Kazakistan’ın Taldıkargon şehrinde, Kazak Türkçesi ve Türkiye Türkçesi ile “20. yy Klasik Türk Edebiyatçıları” konulu yirmi sayfalık bir Tebliğ sundu. (Abay Devlet Üniversitesi Tarafından Rusça olarak yayınlandı. ) 1 Nisan Dünya Şiir Günü Koordinatörlüğü, Erciyes Üniversitesi Nisan Kültür ve Sanat Haftası Şiir Koordinatörlüğü yaptı. FAALİYETTE BULUNDUĞU DERNEK ve KURULUŞLAR: 1) Kayseri Ju Do Spor Kulübü(Yönetim Kurulu; 2) Kayseri Hilâl Ay Kung Fu Spor Kulübü(Yönetim Kurulu Üyesi), 3) Kayseri Teak Wan-Do Bölge Ajanlığı, 4) Kayseri Kültür ve Turizm Derneği(KTKD), 5) Kayseri, Akkışla ve Yöresi Türkmenler Derneği, 6) Ankara, Gazi Eğitimliler Vakfı (GEMVAK), 7) Yörük Türkmenleri Vakfı (YÖRTÜRK), 8) Ankara Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği Genel Merkezi, 9) Türkiye Makedon Dostluk Derneği Genel Merkezi, 10) Aydınlar Ocağı(Başkan Yardımcısı), 11) Türk Ocakları(Yönetim Kurulu Üyesi, Başkan Adayı), 12) Ankara Mekadonya Türk Dostluk Derneği(Üyesi) 13) Ankara Türkiye Yazarlar Birliği Genel Merkezi(Yönetim Kurulu),(TYB), 14) Ankara, Sağlık Sen Genel Merkezi (Üye) 15)Ankara İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği Genel Merkezi(İLESAM) … vb dernek kuruluş ve vakıflarda yöneticilik ve üyelik görevlerinde bulundu. İLGİ ALANLARI: Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde görev yaptığı sırada hazırladığı yirmi altı bölümlük "ATAYURDUNDA GEZİNTİ" adlı Televizyon Dizisi ERCİYES TV’de beş ay süreyle yayınlandı. Uzun yıllardır, KUNG-FU(SİYAH KUŞUK I. GIP), JUDO(SİYAH KUŞUK) ve TEAK WAN DO (II. GIP) Uzakdoğu sporları yaptı. 1982 yılından 1986 yılına kadar KAYSERİ Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü Teak Wan-Do Bölge Ajanlığı görevi sırasında, Bölge Ajanlığı Bütçesini düzenledi. SPOR OKULLARINI ve SPOR müsabakalarını KOORDİNE ETTİ. KAYSERİ’deki TÜM UZAKDOĞU SPOR OKULARINDAKİ öğrencilerin başarı belgeleri ve diplomalarını düzenleyip imza attı. Kayseri/Develi’de, bütün Develi halkının katıldığı, ERMENİLER ve TEHCİR OLAYI konulu bir konferans tertipledi. Develi’de, “Göcekler Göğerince” “Bir Ölüm Trafik”, “Çanakkale Geçilmez” adlı piyesleri, Kayseri’den ordu komutanlarının da katıldığı büyük bir davette sergiledi. Kayseri Valiliği ve İl Sağlık Müdürlüğünün işbirliği ile düzenlenen 21 Mart 2000 Nevruz Kutlamalarını yönetti ve sunuculuğunu yaptı. . ALDIĞI ÖDÜLLER: 1) 1982 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ EĞİTİM METODOLOJİSİ ve TEKNOLOJİSİ” BAŞARI BELGESİ; 2) 1984 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ REHBERLİK ve DANIŞMANLIK” BAŞARI BELGESİ; 3) 1984 Yılı TC. Gençlik ve Spor Bakanlığı Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Kayseri Bölge Başkanlığı Cumhuriyetimizin 60. Yılı münasebetiyle ÜSTÜN HİZMET ve ŞÜKRAN BELGESİ; 4) 1991 Yılı Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğünün Düzenlediği “ TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI HİZMET İÇİ EĞİTİMİ ” BAŞARI BELGESİ; 5) 1994 Yılı Erciyes Aylık Fikir ve Sanat Dergisinin 200. sayıya ulaşmasının anısına TEŞEKKÜR BELGESİ; 6) 1995-1997 Yıllarında Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Almatı Abay Devlet Üniversitesi REKTÖRLÜĞÜ DOĞU DİLLERİ BÖLÜMÜ, TEŞEKKÜR BELGESİ; 7) 1995-1997 Yıllarında Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı Almatı Abay Devlet Üniversitesi TARİH FAKÜLTESİ DEKANLIĞI, TEŞEKKÜR BELGESİ; 8) 1995 Yılı Bizim Gençlik Aylık Kültür ve Sanat Dergisinin düzenlediği “ŞAİRLER ANTOLOJİSİ” TEŞEKKÜR BELGESİ; 9) 1999-2000 Öğretim Yılında“CUMHURİYETİN 75. YILI” Çerçevesinde düzenlenen Öğretmenler arasında yapılan Makale Yarışmasında “ATATÜRK ÇAĞDAŞ EĞİTİM ve ÖĞRETMEN” konulu makâlesiyle İL BİRİNCİLİĞİ; 10) 2000 Anadolu İlim ve Edebiyat Eserleri Meslek Birliği (ANASAM) “KAYSERİ ŞAİRLER GÜNÜ”, TAKDİR BELGESİ; 11) 2000 Yılı, Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlediği “1. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 12) 2000-2001 Yıllarında “OSMANLI DEVLETİNİN KURULUŞU’NUN 700. YILI” çerçevesinde düzenlenen makâle yarışmasında “OSMANLI ve VELİAHT TÜRKİYE” konulu makâlesiyle İL BİRİNCİLİĞİ ve Türkiye Genelinde MANSİYON ve PARA ÖDÜLLERİ; 13) 2001 Yılı, Kayseri Kültür ve Turizm Derneğinin düzenlediği “2. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 14) 2001 Yılı, Erciyes Üniversitesi’nin düzenlediği “ 2. KAYSERİ ŞAİRLER GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 15) 2002 Yılı, Kayseri Turizm ve Kültür Derneği’nin düzenlediği “9. DÜNYA ŞİİR GÜNÜ” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 16) 2002 Yılı “ERCİYES AYLIK FİKİR VE SANAT DERGİSİNİN 300. SAYIYA ULAŞMASINI SAĞLAYAN YAZARLARINA” TEŞEKKÜR BELGESİ; 17) 2005 Yılı “Kayseri Turizm ve Kültür Derneği”, “Erciyes Aylık Fikir ve Sanat Dergisi”, “Çemen Şiir Dergisi”, “Yeniden Diriliş Kültür Dergisi” Yönetim Kurulu Başkanlığının “AHMET’İN AKKIŞLASI” kitabının çıkışına TEŞEKKÜR BELGESİ; 18) 2007 Yılı Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nun düzenlediği ŞİİR DİNLETİSİ’ne katkıları için TEŞEKKÜR BELGESİ; 19) 2007 Yılı, Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesinin düzenlediği Kültür Sanat Ödülleri çerçevesinde “2007 YILI KAYSERİ KÜLTÜRÜNE HİZMET ÖDÜLÜ” ; 20) 2008 Yılı, Kayseri Turizm ve Kültür Derneği’nin düzenlediği “3. Dünya Şiir Günü” dolayısı ile TEŞEKKÜR BELGESİ; 21) 2008 Nisan 28 “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI”,’nın katkılarıyla yapılan “Bizim Çocuklarımız Hikâye ve Şiir Yarışması” dolayısı ile “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği” desteğinde Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı Köksal TOPTAN tarafından verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 22) 2009 Mart 14, “Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği ” tarafından düzenlenen “SAKARYA ŞAİRLER BULUŞMASI” na katkıları dolayısı ile verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 23) 2009 Nisan 27 “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI”,’nın katkılarıyla yapılan “II. Bizim Çocuklarımız Hikâye ve Şiir Yarışması” dolayısı ile “İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği desteğinde Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı Köksal TOPTAN tarafından verilen TEŞEKKÜR BELGESİ; 24) 2009 Temmuz 13, “TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ”,’nın “ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ” nü, (TYB) Türkye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Meclis Toplantı Salonunda, Meclis Başkanı sn. Köksal TOPTAN’ın elinden ; plaket ve ödülleri almıştır. ÇEKTİĞİ DİZİ FİLİMLER: 1) Ata Yurdunda Gezinti (Yirmi Altı Bölüm) Erciyes TV. de Yayınlandı. 2) Eşekli Kütüphane (Dokuz Bölüm) Show TV. Gösterimi Yapıldı. YAYINLANMIŞ ESERLERİ: 1)ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Düşten Öteye”, (Şiir, Aslımlar Matbaası, Ankara 1983); 2) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Türk Edebiyatında Söz Sanatları, İmlâ ve Noktalama”(Servet Yayın Dağıtım, İstanbul 1988); 3) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Kültür İstilâsı”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1990); 4) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "İlk Kıble”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1991); 5) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Şiirlerle Hemşire”, (Bizim Ofset, Kültür Basın Yayın Birliği Yayınları, Ankara 1991); 6) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Mehmet Âkif”, (Kültür Basın Yayın Birliği, İstanbul 1992); 7))ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Türk Dili” (Geçit Yayınları, Kayseri 1999); 8) ELGÜN, Abdullah Çağrı,"Edebî Sanatlar”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2000); 9) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Duran Karakuş’un Şiirleri”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 10) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Türk Dili”,( (Genişletilmiş İkinci Baskı) Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 11) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Gesi Belgeseli”, (Akın Günlük, Kayseri 2001); 12) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Çanakkale (Piyes)”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 13) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Belgelerle Ermeni Günlüğü”, (Araştırma), (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2001); 14) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Kazak Şairleri Antolojisi”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 15) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Özel Öğretim Metodları I”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 16) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Özel Öğretim Metodları II”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2002); 17) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Türk Dilini Öğrenmenin Metodları”, (Laçin Yayın Dağıtım, Kayseri 2003); 18) ELGÜN, Abdullah Çağrı, "Akkışla Yöresi ve Ağızları”,(Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Kayseri 2005); 19) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Eşekli Kütüphane” (Bizim Gençlik Yayınları, Kayseri 2005); 20) ELGÜN, Abdullah Çağrı, “Ahmet’in Akkışla’sı”(Bizim Gençlik Yayınları, Kayseri 2005) adlı eserleri bulunmaktadır. ESERLERİNİ YAYIMLANDIĞI ve ÜYESİ OLDUĞU İNTERNET SİTELERİ: 1)http://kitap. antoloji. com/kisi. asp?CAS=116889 2)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?CAS=116889&SID=820626336162 3)http://www. eren. com. tr/goster/kitap/kisi. asp?P=2&SER=&CAT=&CAS=116889&PUB=&liste=&SID=517183642810&ara=&yer= 4)http://www. antoloji. com/siir/sair/sair. asp?sair=56366 5)http://www. ideefixe. com/kitap/urun_liste. asp?kid=11707 6)http://bozok. org/modules. php?name=News&file=article&sid=3884 7)http://www. tumkitaplar. com/kitap/index. pl?yazar2=31546 8)http://www. hikayeler. net/arama-sonuclari. asp?cx=partner-pub-9067201929723412%3Agu73my-qrwo&cof=FORID%3A10&ie=ISO88599&q=Abdullah+%C7a%F0r%FD+ELG%DCN&sa=Ara#902 9) http://www. asilkan. org/ (On iki dilde yayınlanan bir site) 10) Zemge Yayınları 5 24. 07. 2008 Aktif 11) Yüreğimizden damlayanlar. . . 42 24. 07. 2008 Aktif 12) Yıldızlar Salonu 186 31. 07. 2008 Aktif 13) Yetkili Şairler 4563 26. 05. 2008 Aktif 14) -TÜRK SANAT MÜZİĞİ Tutkunları- 256 24. 07. 2008 Aktif 15) Türk Edebiyatı 67 03. 06. 2008 Aktif 16) TÜRK DİLİ ve EDEBİYATI SEVGİSİ 2 01. 06. 2008 Aktif 17) 'Trabzon Şiir Grubu' 29 24. 07. 2008 Aktif 18) Şiirleri Ayarlama Enstitüsü 15 24. 07. 2008 Aktif 19) Şiiri Sevenler 12 24. 07. 2008 Aktif 20) Şiir Gurubu 211 24. 07. 2008 Aktif 21) Şair Sofrası 173 24. 07. 2008 Aktif 22) Sakaryanın Genç Kalemleri 11 24. 07. 2008 Aktif 23) Medcezir 4 24. 07. 2008 Aktif 24) Maviye Aşıklar 28 05. 06. 2008 25) Mavibulvar Boydanboya 478 24. 07. 2008 Aktif 26) Mavi Güller 16 24. 07. 2008 Aktif 27) KAYSERİLİ ŞAİR ve YAZARLAR 3 03. 06. 2008 Aktif 28) İzmir Şairleri 185 24. 07. 2008 Aktif 29) iSTANBUL SEVDALILARI 4 24. 07. 2008 Aktif 30) HARMAN Şiir ve Edebiyat Dergisi 21 24. 07. 2008 Aktif 31) HAK ve HAKİKAT'E GÖNÜL VERENLER. . 7 24. 07. 2008 Aktif 32) Güneş Topla Benim için 146 24. 07. 2008 Aktif 33) Gülümsemek Bir Sihirdir 205 30. 07. 2008 Aktif 34) Felsefe ve Düsünce Tarihi 25 24. 07. 2008 Aktif 35) Es Radyo Siir Gurubu 15 24. 07. 2008 Aktif 36) Elazığa Ses Ol 129 24. 07. 2008 Aktif 37) EKİN. Doğan Deniz 39 24. 07. 2008 Aktif 38) Ege de Şiir Molası 124 24. 07. 2008 Aktif 39) Edep Dairesi İçinde İnsana Dair Herşey 174 24. 07. 2008 Aktif 40) Divan Edebiyatı 29 24. 07. 2008 Aktif 41) Dipsiz Kumbara 23 24. 07. 2008 Aktif 42) DiKeNSiZ GüLLeR 364 24. 07. 2008 Aktif 43) Bursa 123 03. 06. 2008 Aktif 44) Başkent Genç Sanat Edebiyat 45) Bal ve Gül Edebiyat Sofrası 22 24. 07. 2008 Aktif 46) Aziz Türkçemiz 16 24. 07. 2008 Aktif 47) Azerbaycan Türklerinin Edebiyyatı 62 24. 07. 2008 Aktif 48) Aydınlı Şairler ve Şiir Dostları 58 24. 07. 2008 Aktif 49) Ay Karanlık Şiir Grubu 546 24. 07. 2008 Aktif 50) Aşka Sevdalılar 380 31. 07. 2008 Aktif 51) Ankaralı Şairler ve Edebiyatçılar 245 03. 06. 2008 Aktif 52) ANKARA RÜZGARI YÖNETİM GRuBU 53) Ankara RÜZGARI 248 24. 07. 2008 Aktif 54) Ankara Dusler Sokagı Sakınlerİ 2 24. 07. 2008 Aktif 55) ankarA alT kültüR - tutunamayanlaR 3 24. 07. 2008 Aktif 56) Anka Kültür ve Edebiyat Grubu 4 24. 07. 2008 Aktif 57) Anilarda Yasarken 43 24. 07. 2008 Aktif 58) 'Anahtarcıyım,Çilingirim 2 24. 07. 2008 Aktif 59) Anadolu Aşıkları 78 24. 07. 2008 Aktif 60) Amatör Yazarlar Kulübü 5 24. 07. 2008 Aktif 61) 'Altıncı Şehir' 4 24. 07. 2008 Aktif 62) Alperen Ocakları 13 24. 07. 2008 Aktif 63) Almanya Şiirdostları Grubu 7 24. 07. 2008 Aktif 64) Almanya da Yaşayan Şairler 8 24. 07. 2008 Aktif 65) Ali Akça - İlham Perileri Şiir Grubu 61 24. 07. 2008 Aktif 67) _PaPİLLoN_ 5 03. 06. 2008 Aktif 68) ALACA KARANLIK ve AŞİKLARIN MEKANI AYRILIK 4 03. 06. 2008 Aktif 69) ' NE Olursan OL GEL' 108 03. 06. 2008 Aktif 70) -' Mahzendeki Şarapları Kahve Diye Deviren Sarhoş Kediler' 48 24. 07. 2008 Aktif 80) ' Balkan Türkleri, Batı Trakyalılar ve göçmenler 44 03. 06. 2008 Aktif 81) ' 6630 - Nokia ' Program, oyun, tema, klip, vs, vs. . . 7 03. 06. 2008 Aktif 82) ' ¯`°²¤ Aşk Şiirleri Antolojisi ¤²°`¯ ' 68 24. 07. 2008 Aktif 83) ' ¯`¤ Birikinti. . . Kenar Köşede Kalanlar ¤`¯ ' 13 24. 07. 2008 Aktif 84) ' ___Gizli Kalmış Gerçekler ___' 113 24. 07. 2008 Aktif 85) ' '-' Ulaşılmaza Uzanmak ' '-' 200 24. 07. 2008 Aktif 86) ' ' 'Sinema ve Sinema Kitapsız da Olmaz Haberleşme Telefonu: 00 90 532 233 14 13 Emeil: cagrielgun@hotmail. com

Etkilendiği Yazarlar:
Yazar, Araştırmacı, Şair


yazardan son gelenler

 




| Şiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleştiri | İnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babıali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratıcı Yazarlık

| Katılım | İletişim | Yasallık | Saklılık & Gizlilik | Yayın İlkeleri | İzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Girişi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

İzEdebiyat bir İzlenim Yapım sitesidir. © İzlenim Yapım, 2024 | © Abdullah Çağrı ELGÜN, 2024
İzEdebiyat'da yayınlanan bütün yazılar, telif hakları yasalarınca korunmaktadır. Tümü yazarlarının ya da telif hakkı sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadır. Yazarların ya da telif hakkı sahiplerinin izni olmaksızın sitede yer alan metinlerin -kısa alıntı ve tanıtımlar dışında- herhangi bir biçimde basılması/yayınlanması kesinlikle yasaktır.
Ayrıntılı bilgi icin Yasallık bölümüne bkz.