..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi dünyadaki yaþam ýrmaðýdýr. -Henry Ward Beecher
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Anýl YÜCEL
Anýl YÜCEL - Çaðdaþ Düþünce
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Tolstoy'un Edebiyatý... (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Yazarlar ve Yapýtlar 

Newsweek dergisinin yapmýþ olduðu ankete göre tüm zamanlarýn en iyi 100 kitabý seçilmiþ ve ünlü Rus yazar Tolstoy’un yazmýþ olduðu ”Savaþ ve Barýþ” isimli kitap da ”Tüm Zamanlarýn En Ýyi Kitabý” olarak belirlenmiþ.

  Engelleri Yok Edelim! (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Özgürlük ve Eþitlik 

Hayatýnýzýn bir saniyesi sonrasýný ve o bir saniye sonrasýnda neler olup biteceðini asla garanti edemezsiniz. Çünkü insanoðlu’nun hayatý garanti deðildir. Nerede, ne zaman baþýna ne geleceðini bilemez. Geçirilen bir kaza, doðuþtan veya sonradan yakalanýlan bir hastalýk sonucu organlarýnýzdan birinin kaybedilmesi veya organlarýnýzýn fonksiyonunu yitirmesi engelli olma nedenlerindendir.

  Atatürk'e Özlem... (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Türkiye 

Atatürk’ün fotoðraflarýna bakýyordum. Türkiye Cumhuriyetini kurup, bizim birlik içinde olmamýz için tüm hayatýný feda eden o yüce liderin fotoðraflarýna…

  Çaðdaþlýk ve Engelli Olmak! (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Toplum ve Birey 

Özürlüler Ýdaresinin yaptýðý bir araþtýrma sonuçlarýna göre Türkiye’deki engelli vatandaþlarýmýzýn %65’i tanýmadýðý kiþilerin alay, aþaðýlama vb davranýþlarýndan þikayetçiymiþ.

  Kurnazlýk ve Zeka (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Toplum 

Sizce zekayla kurnazlýk arasýnda ki temel fark nedir?

  Ötekileþtirme, Ötekileþtiriciler ve Ötekileþenler... (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Dostluk ve Düþmanlýk 

Türkiye tarihin de toplumu en çok tahrip eden, en çok parçalayan noktalardan biri nedir diye soracak olursanýz hiç þüphesiz bunun cevabý ötekileþtirme mantýðý olacaktýr.

  Afrika Açlýktan Kýrýlýrken... (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Politik Olaylar ve Görüþler 

Hayatýnýz boyunca hiç aç kaldýnýz mý? Öyle bir kaç saatliðine açlýktan bahsetmiyorum… Þöyle 24 saat boyunca aç kalýp da kurt gibi acýktýðýnýz ve bulduðunuz her þeyi yiyebilecek kadar iþtahlý olduðunuzu düþünün...

  Atatürk Döneminde Türkiye (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 21. YÜZYIL 

”Ýzmir kurtulmuþ, çok tatlý bir yorgunluk, Ankara’ya hareket edecekler…

  Dünya'yý Deðiþtirmek Ýstermisiniz? (Anýl YÜCEL) 31 Aralýk 2010 Doða ve Dünya 

Hayatýnýz boyunca hiç içinde yaþadýðýnýz bu dünyayý deðiþtirmek isteyen bir insan olmayý istediniz mi? Büyük liderler, büyük insanlar gibi siz de bu dünya’yý kendinizce deðiþtirmeyi hiç düþünüp, hayal ettiniz mi?Olaya gerçekçi ve objektif bir açýdan yaklaþtýðýmýzda, bu dünya’yý aslýnla kim deðiþtirmek istemez ki.

  Çöplükte Geçen Bir Rüya... (Anýl YÜCEL) 29 Aralýk 2010 Günlük Olaylar 

Hayatýnýzda hiç çöpten ekmek toplayan birini gördünüz mü?

  Osmanlý Tarihinde Mehteran (Anýl YÜCEL) 29 Aralýk 2010 Tarihsel Olaylar 

Tarihimizle gurur duyacaðýmýz pek çok özelliðimiz vardýr, bunlardan biri’de hiç þüphesiz Yeniçeriler tarafýndan kurulmuþ olan ünlü Mehteran takýmýdýr.Mehter marþý denildiðinde akla gelen ilk þey kesinlikle Mehteranýn simgesi haline gelmiþ ünlü ”ceddin deden” marþýdýr. Bu belki de Osmanlý’daki en gaza getirici, Mehteran takýmýný en iyi þekilde özetleyen hatta Osmanlý hakkýnda duyduðumuz en popüler marþ olarak da bilinir.

  Türkçe'nin Yozlaþtýrýlmasý! (Anýl YÜCEL) 29 Aralýk 2010 Toplumsal Olaylar 

Bir insanýn yaþadýðý toplum dilini konuþabildiði kadar vardýr. Henüz 1911 yýlýnda Selanik’te baþta Ömer Seyfettin, Ziya Gökalp, Ali Canip, Âkil Koyuncu gibi yazarlarýn oluþturduðu genç kalemler’in ”Milli bir edebiyat milli bir dille yaratýlabir” görüþüyle baþlatmýþ olduklarý yeni lisan harekatýyla Türkçenin sadeleþtirilmesine büyük bir özen gösterilmiþ ve Türkçenin daha sade bir dil haline gelmesi konusunda en kalýcý atýlýmlarý gerçekleþtirmiþlerdir.

  Dokunma Keyfine Ýþsizliðin... (Anýl YÜCEL) 28 Aralýk 2010 Toplum 

Ýþsizlik Türkiye’nin kaderi midir bilinmez ama Bir insan için iþini kaybetmenin ne demek olduðunu, iþsiz, güçsüz gezmek zorunda býrakýlmanýn nasýl bir þey olduðunu, kiþiye neler hissettirdiðini düþünmek gerçekten bir insan için yaþanýlabilecek en çaresiz duygulardan biridir.

  Agamemnon Trajedisi ve Troia Savaþý (Anýl) 12 Ocak 2009 Entelektüel 

Tarihte þüphesiz aiskhylos gibi pek çok ünlü ozana ve trajedilere konu olmuþtur Agamemnon, Truva savaþýnda en çok konuþulan bir komutan hatta Truva savaþýný baþlatan komutandýr.

  Bir Moðol Hakaný Cengiz Han! (Anýl) 12 Ocak 2009 Tarihe Yön Verenler 

Cengiz Han tarihin göstermiþ olduðu en büyük komutanlardan biri.. Çünkü ne Büyük iskender gibi babasýndan kalan bir ordunun baþýna geçmiþ, ne de Julius Caesar gibi güçlü ve dsiplinli birliklerden oluþan Roma lejyonlarýna sahipti, ne de Napoleon Bonaparte gibi askeri alanda bir eðitim aldý.

 

 



ANIL YÜCEL



 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Anýl YÜCEL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 16.04.2024 12:35:25