..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hala çevrende bulabileceðin güzellikleri bir düþün ve mutlu ol. -Anne Frank
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Þenol Durmuþ
Þenol Durmuþ - Þenol Durmuþ
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Kurtlar Sürüsü (Þenol Durmuþ) 7 Aralýk 2019 Toplumcu 


  Ýdam Ýsteriz (Þenol Durmuþ) 30 Kasým 2016 Ýronik 

Bu çýðlýklarý duyduðum da kulaklarýma inanamamýþtým. Ulu Tanrým bu gerçek miydi ? Bu sesler benim için mi çýkýyordu..

  Düttürü Düüüttt (Þenol Durmuþ) 28 Ocak 2015 Ýronik 

" Parayý veren iþte böyle düdüðü çalar" demiþti, babam. Aðzýmdan düdüðü çektiðimde ona gülümsemiþtim. Sonrasýnda ise bir kez daha " Düttürü düüüttt " yaptýðýmda o da gülmüþtü. " Aferim oðlum iþte böyle, bu düdüðü senin için perþembe pazarýnda bir tezgahta çaldým. Hoþuna gideceðini biliyordum ." demiþti. Babam bir hýrsýzdý. Babam sürekli bir þeyler çalardý. Annem " Bey eve yeni bir ütü lazým " dediðinde çok geçmeden eve yeni bir ütü getirirdi. " Al haným bunu Niþantaþýnda bir evden çaldým. Sahibi doktormuþ. " derdi.

  Çöp Kamyonu (Þenol Durmuþ) 3 Haziran 2014 Toplumcu 

Bu öyküyü mutlaka yazmalýydým. Saatime baktýðýmda yarým saatlik bir sürem kalmýþtý. Ýþ yerim ile evim arasýnda ki mesafeye bu süre yeterliydi. Aksi halde hafýzamdan uçup gitme tehlikesi vardý. Çünkü hastaydým. Her geçen gün her geçen saat beynim eriyordu. Acilen patronu görmem þarttý. Ama önce onun emir erini görmeliydim. Kapýyý çalýp içeri girdiðimde koltuðunda tüm ihtiþamýyla bana gülümseyerek bakýyordu. Dolgun göðüsleri, kalýn bacaklarý ile muhteþem sarýþýn afrodit heykeli o koltukta oturuyordu. Hemen önünde diz çöktüm :" Ey sekreterlerin en güzeli bu sefil dünyaya bir daha gelirsem eðer ve zengin biri olursam eðer seni haremime önce sekreter sonra sarayýma kraliçe olarak almazsam dünyanýn en þerefsiz adamýyým" dediðimde sekreter kahkahalarla gülüyordu.

  M. Ö 1 Yýl (Þenol Durmuþ) 1 Haziran 2014 Ýronik 

Uzun adam ve kuvvetleri o gün bizi bekliyorlardý. Her ne pahasýna olursa olsun, tüm cesaretimizle, þerefimizle, onurumuzla o meydana çýkacaktýk. Nasýl ki bizanslýlar büyük bir kahramanlýkla barbar vikingleri, araplarý, haçlýlarý buradan attýysa nasýl ki paþamýz mustafa kemal ingilizleri, fransýzlarý buradan kovduysa eðer bizde eninde sonunda bu kuvvetleri buradan atacaktýk. Ama þunu gayet iyi hissediyordum. Konstantinin laneti üzerimizdeydi. Zavallý kral bize nasýl beddua etmiþse, bu tanrý tarafýndan kabul görmüþ olacak ki bela sürekli peþimizdeydi.

  Eski Ýstanbullu 2 (Þenol Durmuþ) 25 Mayýs 2014 Ýronik 

Bakýrköy akýl hastahanesinin bir bölümünde bir süre tedavi gördüm. Hemen hepside eski Ýstanbullu'ydu. Seçim sonuçlarý açýklanýr açýklanmaz hemen herkes bir þekilde intihar giriþiminde bulunmuþtu. Biri boðaz köprüsünü tercih ederken birisi kýz kulesini, bir diðeri galata kulesini, bir diðeri de ayasofya müzesinin önünde kafasýna silahý dayayýp ateþlemiþ ama silah bozuk çýkmýþtý. Emekli bir baþ çavuþmuþ. Ona hepimiz bu tarihsel önemi bakýmýndan olacak ki bu manevi giriþiminden dolayý " Konstantin " diyorduk.

  Eski Ýstanbullu (Þenol Durmuþ) 6 Nisan 2014 Ýronik 

Bu þehir benim doðduðum büyüdüðüm, hayatýmýn en güzel anlarýnýn geçtiði yer deðildi. Bu týmarhaneden kesinlikle kurtulacaktým. Ben artýk burada yaþamak istemiyordum. Hilkat garibesi yaratýklarla, cücelerle, kamburlarla, devlerle, uzun adamlarla, tek gözlü canavarlarla, eciþlerle bücüþlerle dolmuþ olan bu koca þehir Ýstanbul’da artýk yaþamak istemiyordum. Sürekli þehrin ormanlarýný, ovalarýný, tarlalarýný yaðma eden asya’dan, anadolu’dan, afrika’dan gelen bu korkunç, aç doyumsuz kavimlerin oluþturduðu güruhlarýn arasýnda yaþamak istemiyordum.

  Haydar Zurna (Þenol Durmuþ) 9 Þubat 2014 Toplumcu 

Allah rýzasý için sesleniyorum. Helal süt emmiþ henüz insanlýðýný kaybetmemiþ içinde bir gramcýk da vicdan olan herkesi Pendik meydanýna tek kiþilik direniþime bekliyorum. Baþta pek muhterem, saygýdeðer Taksim dayanýþma platformu konseyi olmak üzere sendikalar, sosyalistler, devrimciler , kemancý bar müþterileri, gayler kulübü üyeleri, köfteciler derneðine, yeþillere, karalara, aklara alayýnýza sesleniyorum. Gelin gerçek bir halk adamý, yamalý vatandaþ, emekçi, acýlarýn çocuðu Haydar Zurnayý yalnýz býrakmayýn. Gelin bu yaðma bu talana bu zulme artýk yeter diyelim. Aç gözler, hainler, doymamýþ gibi sonunda benim gibi bir garibi de buldu…

  Rýfký Aðladýðýnda (Þenol Durmuþ) 10 Aralýk 2013 Yeraltý 

Sadece o gün deðil diðer günlerde sayýsýz geceler içtiler. Rýfký’nýn gecekondusunda hemen her gece sesler yükseliyordu. Kahkahalar, küfürler, þarkýlar, türküler söylendi. Ýsyankar naralar atýldý. Mahalle ahalisi bu evden ve bu seslerden ürkmüþtü. Kirli sakallý, hýrpani kýlýklý bir grup adam her Allahýn günü bu evden sabah çýkarken akþam karanlýðýnda eve dönüyordu. Ellerinde ki poþetler doluydu. Poþetler de içki þiþeler, ekmekler, sebzeler, kemikler vardý. Mahalle halký þunu iyi biliyordu ki bu adamlar þarapçýydý ve üstelik yardýma muhtaç yeþil kartlýydý. Ama bunlara raðmen bu adamlar gururluydu. Hemen her ay sonu kaymakamlýk binasýnýn önünde askeri bir tören bölüðü gibi yapýlacak bir yardýmý beklemelerine raðmen onurlarýndan, gururlarýndan taviz vermezlerdi. Onlara göre ortada bir suçlu varsa o da kaderdi.

  Rýfký (Þenol Durmuþ) 23 Kasým 2012 Yeraltý 

Rýfký çok zeki bir çocuktu. Küçük dünyasýnda bile çevresinde dönen o koca dünyayý merakla izlerdi. Yumurtayý çok severdi. Bir gün komþusunun kümesine izinsiz girdi. Yumurtalarýn hepsini çalýp diðer çocuklarla beraber yedi. Bu daha sonra onda bir alýþkanlýk yapacaktý. Mahallesindeki diðer kümeslere de girdi. Kýsa bir sürede adý yumurta hýrsýzýna çýkmýþtý.

  Hayal (Þenol Durmuþ) 19 Kasým 2012 Yeraltý 


  Eleman Aranýyor (Þenol Durmuþ) 19 Kasým 2012 Toplumcu 

“Efendim ben bir parti üyesiyim. Partimin en alt kademesinden en üst kademesine kadar büyük bir sadakatle hizmet ettim. Partimin verdiði her görevi layýkýyla yaparým. Liderime taparým. Mitinglerde halký coþtururum. Tüm gücümle alkýþlarým, slogan atarým. Meydanlarý inletirim. Yaðlarým, yýkarým gerekirse sabunlarým.

  Haydar (Þenol Durmuþ) 17 Kasým 2012 Yeraltý 

Adam gibi adamdýn lan Haydar Kahveye girer girmez derdin gelsin çaylar

  Neredesiniz (Þenol Durmuþ) 12 Kasým 2012 Yeraltý 

Bizim zamanýmýz böyle deðildi Ýyi insanlar vardý

  Denizkýzý (Þenol Durmuþ) 9 Kasým 2012 Yeraltý 

-diyorum ki alsam sazý elime

  1 Numara (Þenol Durmuþ) 6 Kasým 2012 Ýronik 

Onun çýðlýðýný duyduðumuzda þok geçirmiþtik. Adeta böðürüyordu. Bazen hýrlýyordu. O da diðerleri gibi yalvarmaya baþlamýþtý. Seslere alýþkýn olsak da içimizden birisiydi 6 numara. O gün sýra bizim koðuþa gelince önce onu almýþlardý. Diðerleri gibi acý çekerken onlar gibi haykýrýyordu.

  Issýz Ada (Þenol Durmuþ) 4 Kasým 2012 Yeraltý 

bazen öyle hallerde oluyorum ki,

  Uzun Ýnce Bir Yoldayým Gidiyorum Gündüz Gece (Þenol Durmuþ) 29 Ekim 2012 Toplumbilim 

Ozan Aþýk Veysel bu türkü sözleriyle acaba ne demek istemiþtir. Duygusal melodinin etkisiyle verilmek istenen asýl mesaj fark edilememiþ olabilir. Günümüzde yaþadýðýmýz sorunlarla bu sözlerin arasýnda acaba ne gibi bir iliþki vardýr?

  1453. (Þenol Durmuþ) 28 Ekim 2012 Yeraltý 

Ýsmet abi düþünceme göre sanýrým evrimin en büyük kötülüðü bir erkeðin çiftleþme arzusu ile bir kadýna ve ondan üretilen çocuklara bakma zorunluluðu olmuþtur. Bu yüzden yine sabahýn köründe yola koyulmuþtum. Bu yüzden yine o taksi duraðýna gitmiþtim. Ýþte bu yüzden o taksinin þoför koltuðuna oturmuþtum. Þehrin insanlarýný taþýmak zorundaydým. Onlarýn pis kokularýný çekecektim. Dertlerini dinleyecektim. Ýstanbul’un vahþi ormanýnda o canlýlarýn arasýnda sokak sokak dolaþacaktým.

  Olmalý (Þenol Durmuþ) 17 Aðustos 2012 Yeraltý 

Benim aþkým temiz olmamalý Benim aþkým kirli olmalý Benim gibi bir suçlu olmalý

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Durmuþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.04.2024 14:28:56