..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Anka kuþu gibi yalnýzlýðý adet edin! Öyle hareket et ki, adýn daima dillerde dolaþsýn ama seni görmek olanaksýz olsun." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
ÝzEdebiyat - Yazar Portresi - Aysun Güven
Aysun Güven - KELEBEKETKÝSÝ
Site Ýçi Arama:


Ana Sayfa
  Zeuskýz; Prada Gýrgýr'a Karþý (Aysun Güven) 20 Ocak 2022 Estetik 

Sonsuz bir þimdiki zaman evreninde dolaþtýðýmýz þu zamanlarda gençler, hayalleri ile yaþarken bugünü düþünmez çünkü gelecektedir. Yaþlýlar ise hep keþkeleri ile kavga ederler. Onun kurallarý henüz oturmamýþtýr. Yeni araba öðrenmesini bilen biri gibi direksiyon kayar yeter ki trafiðe açýk alanda sürmesin, ona rehberlik et. Her kuþaðýn kendi özelini yaþamasýný savunuyorum.

  Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup (Aysun Güven) 28 Aralýk 2021 Unutulamayan Dönemler 

Bir rüya görüyorsunuz; televizyonda gördüðünüz her þeyi satýn alýp kullanma, asla gidemeyeceðiniz konserlere gidip dans edebilme hakký ve asla ölmeyeceðiniz bir nüfus cüzdaný veren bir dünyadasýnýz desem. Daha da ötesi bunun gerçek bir rüya olduðunu söylesem.

  Zeuskýz; Metaverse Dönüþüm Dontlookup (Aysun Güven) 28 Aralýk 2021 Unutulamayan Dönemler 

Bir rüya görüyorsunuz; televizyonda gördüðünüz her þeyi satýn alýp kullanma, asla gidemeyeceðiniz konserlere gidip dans edebilme hakký ve asla ölmeyeceðiniz bir nüfus cüzdaný veren bir dünyadasýnýz desem. Daha da ötesi bunun gerçek bir rüya olduðunu söylesem.

  Zeuskýz; Sizi Dinlesinler (Aysun Güven) 7 Kasým 2021 Yaþam 

Sahip olduðunuz en güzel enstrüman sözcüklerinizdir. Sessiz kalmayý bilebilmek” hýmmm” lara ihtiyaç duymamak, Göðüs kafesinden güçlü ve derinden konuþabilmek, Ses tonunun bahsettiðiniz iþe uygunluðu,

  Zeuskýz; Yalan (Aysun Güven) 31 Mayýs 2021 Yüzleþme 

Bu teknoloji yalnýz yalan yakalamakta deðil eðitime de uygulanýrsa, bir matematik öðretmeninin anlattýðý konunun ne kadarýnýn anlaþýldýðýný, saðlýk sektöründe ise kalp ritimlerine ek olarak, stres seviyelerinin, ruh hallerinin öðrenildiði bir duruma dönüþür. Peki dünyada bunu politikacýlarýn duygularýný açýða çýkarmak için kullanabilir miyiz?

  Zeuskýz; Çaðrýþýmsal Eþik (Aysun Güven) 28 Mayýs 2021 Yaþam 

Ayak kelimesini duyduðunuzda aklýnýza ne geliyor? 800 kiþinin katýldýðý bir araþtýrmada katýlýmcýlarýn %86’sý akýllarýna ilk olarak el, ayak parmaðý, bacak sözcüklerinin geldiðini ifade etmiþ. Diðer yandan 800 kiþiden sadece birer kiþi kar, þapka, köpek, fizik sözcüklerini düþünmüþ. Yani bu kiþilere “ayak” sözcüðü “fizik”, “kar,” “þapka” sözcüklerini çaðrýþtýrmýþ.

  Zeuskýz; Gaslighting Kapat Iþýklarý (Aysun Güven) 1 Nisan 2021 Eðitim 

Gerçekten deliriyor musunuz? Yoksa biri ýþýklarý mý kapatýyor.

  Zeuskýz; Sosyal Ýkilem - Truman Show (Aysun Güven) 25 Mart 2021 21. YÜZYIL 

Çünkü iþin mutfaðýnda bulunan, sosyal medya platformlarýnýn doðumunda, yükseliþinde bizzat katkýsý olan insanlar tarafýndan içtenlikle yapýlan itiraflar, sizde uyanýþtan çok çocuklarýnýzla beraber tehdit altýnda olduðunuz hissi uyandýracak türden. Çünkü her biriniz onlar için müþterisiniz.

  Bu Ülkeyi Tanýdýnýz mý? (Aysun Güven) 12 Mart 2021 Toplum ve Birey 

Bakalým aþaðýda bazý ipuçlarýný verdiðim ülkeyi tanýyabilecek misiniz? Deney, herkesin hatalarýna verdiði addýr. -Oscar Wilde Eðer böyle ise ya deney metodumuzda ya da hatalarýmýzý kaydetmede sorun yaþýyoruz.

  Iðdýr Harward Arasý Kaç Km? (Aysun Güven) 3 Mart 2021 Unutulamayan Dönemler 

Bir reel video kadar kýsa anlatýlan, romanlar kadar uzun çabalarýn sonucu oluþan kýsacýk bir hayat, kocaman bir hayal....

  Ertelenen Ýþlere Gün Doðdu (Aysun Güven) 23 Þubat 2021 Yaþam 

Artýk bunlarýn hiçbiri de deðil diyorsanýz da, ben iþimi erteliyorum ama bu sebeplerin hiçbiri benim ertelememin sebebi deðil diyorsanýz, lütfen yorumlara býrakýverin de biz de bu yazýmýzý kuvvetlendirelim.

  Kadýn, Ölüm, Özgecan (Aysun Güven) 17 Þubat 2021 Günlük Olaylar 

BÝR BULMACA Ölülerin umursanmak istediði Kendi kötülüðünden nefret edebilecek hale getirilmesinin, mümkün olduðunu üzerine titrenen bir güzel bebeðe, ninnilerle uyutulan, hastalandý- ðýnda, sabahlara kadar nöbet tutulan, aðladýðýnda beraber aðlanan gecelerce, her öðrendiði þeyde alkýþ alan bir çocuk

  Ego Bitti Þarj Etmek Lazým (Aysun Güven) 29 Ocak 2021 Toplum 

Yýllardýr sahip olduðunuz alýþkanlýklar, beynimizin kimyasýný deðiþtirmiþtir. Nörol yollar sayesinde merdiven çýkmak, sigara içmek, içselleþtirilmiþtir. Bu otomatikleþen eylemler, zihnin bazý konularda enerji harcamasýný engeller. Burada baþrolü kimseye kaptýrmamasý gereken, ÖZ DÝSÝPLÝN giriyor devreye. Öz disiplin, kimsenin bir þey demeden kendini kontrol edebilme yeteneðidir. Kulaða ne kadar güzel geliyor deðil mi?

  2020 Bit Artýk (Aysun Güven) 30 Aralýk 2020 Toplum 

ZAMAN MI SUÇLU ÝNSAN MI KADER MÝ SUÇLU DOÐA MI GERÇEK BAÐIRIYOR OYSA

  Zeus'un Kýzý; Sevgili Virüs (Aysun Güven) 3 Nisan 2020 Günlük Olaylar 

Yýllardýr milyonlarca dolara çekilen onca film yönetmeni, belgesel yapýmcýsý, hayatýný tehlikeye atan çevreciler, bize senin anlattýðýn kadar anlatamadý içinde yaþadýðýmýz bu dünyanýn garanti olmadýðýný. Korkarým daha göstereceklerin bitmedi

  Zeus'un Kýzý; Sevgili Virüs (Aysun Güven) 3 Nisan 2020 Günlük Olaylar 

Korkarým daha göstereceklerin bitmedi.

  Zeus'un Kýzý; Hamam'da Deprem (Aysun Güven) 5 Mart 2020 Türkiye 

Kim aynada yansýmýþ gibi “gerçek kadar gerçek” ile yüz yüze geldiðinde bunu kendine yakýþtýrabilir ki. Kara mizah yýllardýr ironiktir. Çünkü ölüm, hastalýk ve savaþ gibi ciddi durumlarý mizahi bir dille ele alýr. Bu yüzdendir ki sevmeyeni de çoktur. Ýncelik ister. Kara mizah yapanlar deyim yerindeyse býçak sýrtýndadýrlar. Ýnce çizgiyi aþmadan becerirlerse usta, becermezlerse düþman olurlar. Acý acý gülersiniz. Kendinizin kendinize itiraf ettiði nadir anlardandýr kara mizah. Düþünceye dayandýðý halde kendiliðinden özelliði taþýr.

  Zeus'un Kýzý; Parazit (Aysun Güven) 17 Þubat 2020 7nci Sanat (Sinema) 

Yaðdýðýnda, sýcak bir þeyler içip gevþetip, dýþarýyý seyretmek için evde kalma isteðini kýþkýrtan yaðmur, bir baþkasý için evini laðým sularýndan kurtarma çabasý ile soluk soluða sýrýlsýklam býrakabilir. Bu sadece zengin ve fakir arasýndaki ayrým olamaz. Öyle olsaydý bütün ihtiyaç sahiplerinin birbirini anlamasý gerekirdi. Oysa ki ev sahibi misafiri sevmez, misafir de misafiri sevmez gibi sanki.

  Zeus'un Kýzý; Çaresiz (Aysun Güven) 6 Þubat 2020 Günlük Olaylar 

Çaresiz, gerekliliklere raðmen baþýna gelebilecek türlü alternatiflere boyun eðmiþ kiþidir. Çaresiz, neyin ihtiyaç, neyin hak olduðunu artýk masallarda dinleyen kiþidir.

  Zeus'un Kýzý; Film Kopmadan (Aysun Güven) 6 Þubat 2020 Günlük Olaylar 

Esnaf sana da lafým var. Nedendir, insanlar paketlenmiþ, altýný göremeyeceði ürünler almak istemez artýk. Ürünü bir kez satýp kazanmak olmasýn derdin. Terazin aza altýn gibi, fazlaya elin bol olsun. Haram da olmasýn gözün.

 

 





 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aysun Güven, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.

 

Bu dosyanýn son güncelleme tarihi: 19.03.2024 07:52:40