..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Herkesin derdi baþka. -Orhan Veli
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Seyfi Çelikkaya




22 Ekim 2004
Ben Sana Aþýk Olmuþum  
Seni gördüðümde deðil, tanýdýðým zaman aþýk oldum

Seyfi Çelikkaya


Bak Aþk bir duygu yoðunluðudur, mutluluðu, huzuru arayan insan farkýnda olmadan yüreðinde farklý þeyler hisseder, karþý tarafta bunu hissettiðinde her iki tarafta mutlu olurlar, bunun adý aþktýr. Ama bu insanlar birbirlerinden bir þeyler beklerlerse, bu g


:DCCC:
Ben sana Aþýk olmuþum

Sabah evden dalgýn çýkmýþtým.
Uyandýðýmda saate baktým, ‘’9 olmuþ’’ diyerek, yataktan fýrlayýp, laobaya koþtum, alelacele üzerimi giyinip, kendimi sokaða fýrlatmýþtým.
Ýþyerine geldiðimde, kapýnýn açýk olmadýðýný görünce þaþýrdým, ‘’Alahalah’’ deyip, saate bir kez daha baktýðým da, saat yeni 7’ye geliyordu ki, ben sabah uyku sersemliði ile yanlýþ görmüþüm.
‘’Neyse’’ deyip, iþyerinin birkaç metre ilerisindeki çayocaðýna yöneldim. Çay söyleyip, zaman geçirmeye çalýþýyordum ki, postacý ‘’Abi’’ dedi, ‘’Mektubun var.’’
Diðer mektuplarýn içerisinden bir zarfý bulup, bana uzattý. Aldým, üzerine baktýp, isim yok. Açtým, içerisinden bir fotoðraf çýktý. Güzel bir bayan, arkasýný çevirdim, ‘’Yürekten sevgilerimle’’ yazýyordu.
Mektuba göz gezdirmeye baþladým, üçüncü satýrý okuduðumda kimden geldiðini anladým.
....
Bir yýl kadar önceydi. Tam hatýrlamýyorum, daha fazla da olabilir. Caným sýkýlmýþ, bir akþam vakti internete girmiþtim, sohbet odalarýndan birisine. Birkaç kiþiyle sohbet ediyordum. Sonra içlerinden birisiyle olan sohbetimiz yoðunlaþtý.
Ýnternette sohbet ettiðim kiþinin kim olduðu konusunu fazla merak etmem. O yüzden de adýný, cinsiyetini, anlayacaðýnýz kýsa künyesini sormadým, sormam. Zira, birisiyle tanýþmaktan ziyade, sohbet etmeyi tercih ederim. Ýsmi Ahmet olmuþ, Hatice olmuþ farketmez, benim için.
O nedenle, tanýþma merasimi sona kaldý. Önce karþýmdaki kiþi sordu?
-Ýsminiz nedir?
-Hasan, ya sizin isminiz?
-Hülya
-Memnun oldum.
-Bende
Biran duraklama oldu. Sonra devam etti:
-Sýkýlmazsanýz, sizi tanýmak istiyorum
-Tabi istediðinizi sorabilirsiniz
-Kaç yaþýndasýnýz?
-40
-Ooo yaþlýymýþsýnýz
-Evet kafa kaðýdým biraz eski ama þikayetçi deðilim
-O zaman siz evlisinizdir?
-Evet evliyim, hem de üç çocuk babasýyým
-Peki burada ne arýyorsunuz?
-Sohbet ediyorum, bir þey mi aramam gerekiyordu?
-Yoo.. Genelde buraya girenler geyik yaparlar, kendilerine arkadaþ bulmaya çalýþýrlar
-Olabilir, benim o yönde bir tercihim yok, sadece caným sýkýldýðýnda girerim, sohbet edebilecek birilerini bulursam konuþurum, kafamý daðýtýrým
-Bende öyleyim ama benim ve senin düþündüðün gibi kiþileri burada bulmak çok zor
-Ama bulduk iþte birbirimizi, saatlerdir sohbet ediyoruz
-Orasý da doðru
-Siz neler yapýyorsunuz?
-Ben öðrenciyim, 28 yaþýndayým
-Öðrenim için çok geç deðil mi? Yaþ anlamýnda
-Yok, gecikmeli baþladým. Birkaç kez sýnava girdim, istediðim yer olmayýnca kayýt yaptýrmadým
-Þimdi istediðiniz okuldasýnýz o halde
-En azýndan öncekiler gibi deðil, Týp okumak istedim ama olmadý, puaným Edebiyat fakültesine girmeme yetti, ikinci tercihim oldu anlayacaðýnýz
-Çok iyi bir edebiyatçý ile sohbet etmek
-Siz ne iþ yapýyorsunuz peki?
-Bende edebiyatla ilgileniyorum, yazýyorum
-Ne yazýyorsunuz?
-Þiir
-Çok severim
-Ýsterseniz kitaplarýmdan göndereyim, eleþtirilerinizi alýrým
-Çok sevinirim
Adresini verdi, kitaplarýmdan gönderdim. Ayrýlýrken, tekrar görüþmek üzere diye birbirimize not düþmüþtük ama daha sonraki günlerde bir daha internette karþýlaþamadýk. Zira benim yoðunluðum, onun yoðunluðu derken aradan zaman geçti.
Bir süre sonra akþam vakti, iþyerinden çýktým, eve doðru yöneldiðimde cep telefonuma bir mesaj geldi, baktým ‘’Görüþemiyoruz. Kitaplarýný aldým, okudum, çok teþekkür ederim-Hülya’’ yazýyordu.
Cevap yazdým, ‘’önemli deðil’’ diye.
Tekrar mesaj gönderdi, ‘’Eðer müsaitseniz sizinle konuþmak isterim’’ diye.
Tekrar iþyerine döndüm, mesaj atmak yerine telefonla aramayý tercih ettim. Telefonu ‘’Merhaba’’ diyerek açtý ve devam etti, ‘’Sizsiniz deðil mi?’’ diyerek. ‘’Evet benim’’ dedim, bir süre sohbet ettik, sonra birbirimizle konuþmak üzere internette bir saat belirleyip, telefonu kapattýk.
Hülya ile görüþmelerimiz hem internette, hem de telefonda uzun süre davam etti. Sohbetimiz ilerledi, sabahlara kadar konuþmaya baþladýk. Bu kadar konuþacak þeyi nasýl buluyorduk, buna biz bile þaþýyorduk.
Bu sohbetler ve görüþmeler uzun süre devam etti. Bir gün, internetteki görüþmemizin sonunda telefonla konuþup, sesimi duymak istediðimi söyledi ve ekledi:
-Tabi sende istiyorsan
-Tabi, neden olmasýn
Telefonla aradým, ‘’Merhaba’’ diyerek söze baþladým, ‘’Merhaba’’ diyerek karþýlýk verdi. Sonra sohbete baþladýk, ilk soruyu ben yönelttim:
-Ne oldu herhangi bir sorun yok umarým
-Yok caným, ne sorun olabilir ki
-Ne bileyim
-Aslýnda var
-Ne oldu, bir þey mi var, çekinme söyle
-Bir þey olmadý, birþeyler oluyor
-Ne gibi
-Üfff.. Üzerime böyle gelme, söyleyeceðim ama nereden nasýl baþlayacaðýmý bilemiyorum
-O zaman nereden baþlayacaðýný düþünme, ilk aklýna gelen þeyi söyle, baþlamýþ olursun
-Yanlýþ anlamayacaksýn ve bana gülmeyeceksin ama
-Hayýr anlamam ve gülmem
-Söz mü?
-Yanlýþ anlamam ama gülme konusunda bir þey söyleyemem, çünkü söyleyeceðin þey fýkra türü bir þeyse gülünür
-Tamam o zaman
Bir süre durdu, ‘’Bekliyorum’’ dedim, yanýt geldi:
-Sana karþý içimde bir his var ama ne olduðunu çözemedim
-Nasýl yani
-Anladýn iþte
-Hayýr anlamadým, daha açýk konuþur musun?
-Konuþuyoruz iþte, dinle
-Dinliyorum
-Seni seviyorum galiba, aþýk oldum
-Ama beni tanýmýyorsun?
-Tanýyorum
-Evet tanýyorum, tanýyorsun
-Bunun nasýl bir þey olduðunu anlamýyorum, sürekli seni düþünüyorum, seninle konuþtuðum zaman rahatlýyorum, kendimi kuþ gibi hafif hissediyorum. Bunu sana anlatmak mümkün deðil.
-Anlýyorum
-Nasýl anlýyorsun
-Çünkü bende ayný duygularla yaþýyorum
-Sen de mi?
-Evet ben de
-Ama nasýl olur?
-Olur. Aþk böyle bir þeydir. Ýnsanlarlar birbirlerini görmezler ama hissederler. Ayný þeyleri ayný þekilde hisseder ve yaþarlar. Aþkýn mucizesi de bu iþte.
-Fakat ortada bir sorun var
-Nedir o?
-Sen evlisin
-Evet evliyim
-Ben evli birisine nasýl aþýk olabilirim ki?
-Evli olan insana aþýk olunur, evli olan insanla iliþkiye girilmez
-Nasýl yani?
-Bak Aþk bir duygu yoðunluðudur, mutluluðu, huzuru arayan insan farkýnda olmadan yüreðinde farklý þeyler hisseder, karþý tarafta bunu hissettiðinde her iki tarafta mutlu olurlar, bunun adý aþktýr. Ama bu insanlar birbirlerinden bir þeyler beklerlerse, bu genellikle cinsellikle ilgili beklentilerdir, o zaman aþk deðil, iliþki olur. Aþkýn ne benim evliliðime, ne de senin geleceðine olumsuz bir etki yapmaz, aksine Aþk insana huzur verdiði için, saygýyý, sevgiyi, hoþgörüyü körükler.
-Ben öyle düþünmemiþtim
-O halde böyle düþün. Biz birlikte olamayýz, ama birbirimize Aþýk olabiliriz. Herþeyi paylaþýr, birbirimizi hissederek yaþayabiliriz.
-Deneyeceðim
-Dene ama herhangi bir beklentiye girme
Telefon konuþmamýzý karþýlýklý ‘’Ýyi gecelerle’’ kapattýk.
Artýk birbirimizi çok iyi tanýyor, birbirimize çok güveniyor, herþeyi konuþuyor, paylaþýyorduk. Çünkü biz birbirimize aþýk olmuþtuk.
......
Ýþte gelen mektupta bu aþkla ilgiliydi. O benim fotoðrafýmdan tanýyordu ama ben onun fotoðrafýný dahi görmemiþtim. Ama ona deli gibi aþýktým. Bir zarar gelmesini istemiyordum, o da ayný þekilde bana aþýktý. O mektupla fotoðrafýný göndermiþti ki, ‘’Beni þeklen de taný’’ diye.
Mektubu okudum, kendime gelmiþtim. Üzerimdeki yük kalmýþtý, yerimde duramýyordum. Koþar adým iþyerine gittim, baþladým çalýþmaya, hem de þevkle.
22 Ekim Cuma / Yozgat

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba:))
Gönderen: Serpil Baþol / küçük bir deniz þehri.../Türkiye
31 Ekim 2004
Öykünüzü ilgiyle okudum. Anlatýmýnýzý beðeniyorum. Ve bana çok enteresan gelen aþkla ilgili enteresan kanýlarýnýz var. Düþündürücü. Aþký hiç böyle düþünmemiþtim. Farklý bir yaklaþým gibi geldi bana. Düþündürebildiðiniz için teþekkürler. Güzel öykü ve þiirleriniz de görüþmek üzere. Sevgiyle kalýn...Ve de gülümser:))

:: bence
Gönderen: sonbahar / Ýstanbul/Türkiye
28 Ekim 2004
bu kocaman bir saçmalýk. aþýk olacaksýn ama yanýnda olmak istemeyeceksin. dokunmak istemeyeceksin. ve hergün baþka birisiyle birlikte olacaksýn. bence siz ilgi görmekten çok hoþnut olmuþsunuz. idare etmiþsiniz kýzý. bu hiç hoþuma gitmedi. ne de olsa sizi sýcak tutacak biri varmýþ, eþiniz. mutsuz olduðunuzda kollarýna atlayacaðýnýz biri varmýþ. acaba karþý taraf da yani size aþýk olan kýz da bunu yapabilmiþ midir? sanmýyorum. o sadece sizi düþünüp durmuþtur. ve acý çekmiþtir. ve siz de onun acýsýný bilmiyormuþ gibi onore edilmiþ yaþamýnýza devam etmiþsinizdir. ben böyle düþünüyorum. tertemiz duygular da olabilir belki yaþadýklarýnýz ve ben kirletmiþ oluyorum böylece ama böyle düþünmekten kendimi alamýyorum. özür dilerim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yürekte Gizlenen Aþk
Öðrencinin Aþký
Geçmiþte Yaþamak
Karmaþýk Duygular
Bastýrýlmýþ Duygular
Tutku
Bir Gecelik Aþk
Aþk Bu
Platonik Aþk ve Tutku
Aþkýn Bedeli

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Keçileri Kaçýrdýk!..
Sevgi Yaþatmak, Aþk Yaþamaktýr

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Biter mi Sandýn? [Þiir]
Gel Desem de Gelemezsin [Þiir]
Sol Yanýmda Aðrý [Þiir]
Yürekte Gizlenen Aþk [Þiir]
Sevda Çilesi [Þiir]
Vazgeçilmezim [Þiir]
Hayal [Þiir]
Geceler [Þiir]
Yalan Yok [Þiir]
Bilemezsin [Þiir]


Seyfi Çelikkaya kimdir?

eðer söz konusu olan edebiyatsa, kim olduðum o kadar da önemli deðil. Önemli olan neyi nasýl, neden söylediðim. Söylediklerimden size ait bir þey varsa sorun yok. Ben yazarlarýn hayat hikayelerini deðil, ürünlerini okumay, izlemeyi tercih ediyorum, o nedenle de sizlerle kendimden ziyade ürünlerimle ''selamlaþmak'' istiyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Mavi Bulut ve Mavi Sevda isimli iki ayrý þiir kitabým mevcuttur.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seyfi Çelikkaya, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.