..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bilmezlik ile ne hoþtum; hayalimde ne güzellik, ne de aþk vardý." -Fuzuli, Leyla ile Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > nalan gök




2 Mayýs 2007
Berfinime  
nalan gök
Sen gülüþümsün benim, güldüðünde bana sirayet eden. Sen, gümüþ tellerimsin baþýmda ve onlar gibisin, baþýmýn üstünde yerin...


:BBGD:

Sen gülüþümsün benim, güldüðünde bana sirayet eden.
Sen, gümüþ tellerimsin baþýmda ve onlar gibisin, baþýmýn üstünde yerin...
Alnýmda çizgilerimsin ki onlar, benim gururla taþýdýðým madalyalarým.
Ýyi ki varsýn, bebeðim.Yokluðunu düþünmek kabus gibi.Ýçinden çýkýlmayan bir karabasan... En umutsuz anlarýmda bile olsam, yanýna gelip yanaðýna, yumuþacýk yanaðýna -uyandýrmaktan korkarak - minicik bir öpücük býrakýyorum, anne öpücüðü...Saçlarýný kulaklarýnýn ardýna alýyorum yavaþça; yakmasýn, bunaltmasýn seni. Üstüne ince bir pike örtüyorum - hava sýcak ama olsun- üþütmeyesin. Allah'a dua ediyorum, bana bu hediyeyi verdiði için. Ayaðýma oyuncaklarýndan biri takýlýyor.Hay Allah, birlikte uyuduðun ayýcýðýn düþmüþ yine.Sessizce alýp baþýnýn yanýna yerleþtiriyorum, erken uyanýrsan sevdiðin birini görsün gözlerin ilk. Ayaklarýmýn ucuna basa basa uzaklaþýyorum, gönlümü emanet býrakarak baþ ucuna…
Burnumun direði sýzlýyor bebeðim, ne kadar sulu gözlüymüþüm meðer. Allah bana sensiz gün yaþatmasýn inþallah.
Sen doðan günsün benim için , sýcak bir ekmeðin buðususun, cennet kokususun...
Kimselerin bilmediði, görmediði; en gizli , en uzak daðlarýn koyaklarýnda açan kardelenimsin.Ýçimde yangýnlar varken, baðrým alev alevken yüreðimi serinleten kar tanemsin.
Neyleyim, sarý saçlýymýþ baþkalarýnýn güzel dediði çocuklar; zeytin gözlüymüþ .Bir görseler benim gözümle...Saçýnýn bir telini deðiþmem, lepiskalara, sýrmalara. Badem yada deðil, zeytin ya da deðil, kimin umurunda.Senin kara gözlerin, benim içinde mutluluðu hem de en katýksýz mutluluðu bulduðum küçük mabetler.
Sanýr mýsýn ki, düþtüðünde benim de dizlerim kanamýyor, aðladýðýnda benim de içim kan aðlamýyor?Ama annelik biraz da bu, bebeðim.Ýçin kan aðlasa da metanetli durmakmýþ, annelik. Yaralandýðýnda vücuduna dikiþ attýrmak ve çýðlýk atmak isterken gülümseyip yakýnda her þeyin geçeceðini, iyi olacaðýný , benim hep yanýnda olacaðýmý söylemekmiþ...Hatalarýn olduðunda yalan da olsa küsmekmiþ biraz. Yoksa küsebilir mi hiç, bir anne evladýna.
Okulun ilk gününde elinden tutup okula götürmek ve heyecandan titremekmiþ annelik.
Sahi sen ne zaman büyüdün bu kadar bebeðim.Daha dün deðil miydi, sabahlara kadar uyuman için ayaklarýmda salladýðým seni... Minik minik zýbýnlar giydirirdim sana, üzeri çiçekli, tavþanlý...Giysilerin nasýl da deðiþti.Þimdi her giyeceðine kendin karar veriyorsun.O minicik çoraplarýn þimdi ayaklarýný býrak, parmaðýna bile olmuyor.Ne büyük bir mucize, Ya Rabbim!
Allah'ým bana bu þansý verdiðin ve dünyanýn en güzel, en akýllý , en tatlý bebeðine anne yaptýðýn için ne kadar þükretsem azdýr.Sen onun bir yetiþkin olduðu günleri görmeme de izin verirsin inþallah.
Büyüyünce de uzaðýna atma beni bebeðim. Yanýnda, yakýnýnda olsun yerim.Ben doyamadým senin saçlarýný örmeye, giysilerini giydirmeye...Seninle birlikte mutlu olmaya...Gözlerine bakmaya...
Apak saçlarýmla da yine senin yanýnda olmak isterim .Eðer ki olamazsam...Bil ki bebeðim, duýalarým hep seninle olacak kýyamete kadar.Allah'a emanet ol , güzel bebeðim...Annen...

02.05.2007



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bebeðime
Tepe Kirazým - Amasya Elmam - Annem
Yorumsuz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kan Kýrmýzý Gelincikler
Yakýn Tarihim Kayýp - Hükümsüz Deðildir
Aþk Bir Büyü Mü?
Hüzün Demi
Çeþm Ý Cihan
Her Ölüm, Erken Ölümdür
Cevabýný Bilen Beri Gelsin
"Kýzlarýn Tatlý Zamaný ""
Mutlu Haberler de Ýstiyorum. Lütfen...
"Vatan Saðolsun"

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Berfin'im [Þiir]
Adým Mayýs [Þiir]
Aþk Mevsimi [Þiir]
Meraklý Kelebek [Þiir]
Müsemma [Þiir]
Kahramanýma [Þiir]
Alýþveriþ [Þiir]
Ýntizar [Þiir]
Düþümde Sen [Þiir]
Aþka Davet [Þiir]


nalan gök kimdir?

Yazar deðilim. Keþke. . . Sadece duygularýmý paylaþmak istiyorum

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan güneþ, açan çiçek, yaðan ya da yaðmayan yaðmur, yapraklarda ki çið tanesi, bir gülün kokusu,bir bebeðin dokunuþu,sýcak bir ekmeðin buðusu, akan suyun þýrýltýsý....


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © nalan gök, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.