..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ölümden sonra yeni birþeylerin olduðu konusunda umutluyum. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Didaktik > Zeliha Gökkan




15 Ekim 2007
Yýldýz (Dokunduðum Hayatlar) - 2 -  
Yine seyir halindeyiz. Zaman zaman gri bulutlar görüþ alanýmýzý kapasa da bulunduðumuz boyuttan yine milyonlarca hayat kapsama alanýmýzda.

Zeliha Gökkan


Penceresi açýk, perdesi yarý aralýk bir apartman dairesinin giriþ katýnda oturan otuzlarýna yakýn bir adama dokunuyorum bu sefer.


:CCBB:
Yine seyir halindeyiz. Zaman zaman gri bulutlar görüþ alanýmýzý kapasa da bulunduðumuz boyuttan yine milyonlarca hayat kapsama alanýmýzda. Penceresi açýk, perdesi yarý aralýk bir apartman dairesinin giriþ katýnda oturan otuzlarýna yakýn bir adama dokunuyorum bu sefer.
Doðrusu genç adam sevdiðini düþleyip hayallere dalarak önce o bana dokunmuþtu, sevdiðiyle
bende buluþmak istercesine. Ulaþamadýðý ama yüreðinde buluþtuðu sevdasýný derinden özlüyordu. Yeni tayin olduðu bu küçük kasabaya geleli dört ay olmuþtu. Bir gün bile görmeden duramadýðý sevdasýnýn yüzünü görmeyeli geçen aylar ona yüzyýl gibi geliyordu.
Esmer yüzü duyduðu özlemin hüznüyle solgundu ama gözleri aþkýn ýþýltýlarý ile umut doluydu.
Kasaba hayatýnda bekar evinde kendine ait bir düzen kurmuþtu. Bir süre sonra yüreðini paylaþtýðý sevdasýyla hayatýný da paylaþmak istiyordu. Sevdiðine bir kere evlenmek istediðinden bahsetmiþti ama kýz henüz hazýr olmadýðýný söyleyip konuyu kapatmýþtý. Ne zaman hazýr olursa o zamana kadar onu sabýrla beklemeye söz vermiþti. Evlilik teklifinin üstünden iki yýl geçmesine, aþklarýnýn her geçen gün artarak þiddetlenmesine raðmen evlenme konusu bir daha konuþulmamýþtý. Böylesine severken, özlerken, hayatýnýn tüm hücrelerine giren sevgiliden baþka bir þey düþünmezken öylesine uzak kalmak yüreðini burkuyor, canýný acýtýyordu. Onu kaybetmekten çok korkuyordu. Hayýr cevabýný duymamak için yeniden evlenme teklif etmekten kaçýnýyordu, ömrünün sonuna kadar bu þekilde halinden hoþnut bekleyebilirdi.
Ayný seviyede eþ zamanlý enerji aldýðým, genç adamýn yaþadýðý kasabaya yedi saat uzak bir mesafede bahçedeki sedire uzanmýþ kumral bir genç kýz da sevdiðiyle bende buluþuyor. Þimdi onun yaný baþýnda olup, gözleriyle gözlerine dokunmak için hayatýný feda edebilirdi. Ama yapamazdý. Sevdasýnýn hayatýna girmeye hakký yoktu. Genç adamla tanýþmasýndan bir süre sonra yakalandýðý hastalýk her geçen gün güzel bedenini ölüme bir adým daha yaklaþtýrýyordu.
Ona güç ve direnç veren tek þey yüreðinde yaþattýðý sevdasýydý. Onun öleceðini genç adamýn öðrenmesi demek, iki kiþilik ölüm olurdu. Canýndan çok sevdiði adama verebileceði tek þey sonsuz sevgisiydi. Þu anda gecenin karanlýk yüzüne ýþýk saçan yýldýzlarda buluþtuklarý gibi sonsuz hayatta sevdasýna kavuþmaktan baþka umudu yoktu.
Güneþe zamaný teslim edip, yýldýzlar aleminde kaybolup, bu hüzünlü geceyi unutmak ve baþka hayatlarda buluþmak üzere …hoþçakalýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn didaktik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yýldýz (Dokunduðum Hayatlar) - 3 -
Yýldýz (Dokunduðum Hayatlar)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yýldýz (Dokunduðum Hayatlar) - 4 -

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýbreti Alem [Þiir]
Ömrüm [Þiir]
Giderken [Þiir]
Temaþa [Þiir]
Hergele [Þiir]
Evlat (Oðul) [Þiir]
Zuhur [Þiir]
Gülüm [Þiir]
Annem [Þiir]
Seni Sevdim [Þiir]


Zeliha Gökkan kimdir?

www. aynizeliha. com Öncelikle anneyim en sevdiðim iþim bu, geçimimi eczacýlýk mesleðimle saðlýyorum , izedebiyat bendeki þiir sevdasýnýn ateþinin yandýðý ilk duraðým oldu,yazmak bende tutku haline geldi kýsa sürede. mayýs 2004 te eczacýbaþý ilaç sponsorluðunda 'hediyem olsun'isimli þiir kitabým yayýnlandý. kitabýma yoðunlaþtýðým süreçte þiirlerde melodiler duydum. derken þarký sözü yazýp besteler yapmaya baþladým. mesam (müzik eserleri sahipleri birliði)üyesiyim. hayat tesadüflerle dolu. daha neler olacak hayatýmda bilmiyorum. iyisimi siz beni takip etmeye devam edin. . :)

Etkilendiði Yazarlar:
yaþama dair ne varsa herþey, herkes..


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Zeliha Gökkan, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.