..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bu hafifçe kenara itilecek bir roman deðil. Daha büyük bir þiddetle uzaða fýrlatýlmalýdýr. -Dorothy Parker
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Polat OKTAY




12 Þubat 2008
Ayrýlmasaydýk  
Polat OKTAY
Sen kulaðýma kocam diye fýsýldayacaktýn...!


:BBFC:
Karýma…!
     
Ayrýlmasaydýk

Ayrýlmasaydýk neler olurdu hayatýmýzda diye düþünmeden edemiyorum bu günlerde.Kuvvetle muhtemel sen sabahlarý beni uyandýrmak için yýrtýnýrdýn her sabahki gibi.Uyandýrdýktan sonra da kalk artýk diye elli defa mutfaktan yada banyodan beynimin içine iþlemiþ sesinle baðýrýrdýn.Sonra servise binerken bana el sallardýn,bazen de sallamazdýn,bende pencereden kargalar bokunu yemeden önceki ilk sigaram eþliðinde sana hoþça kal derdim.Pencereyi kapatýp yataða yeniden uzandýðým anda evin telefonu çalardý ve ben tamam yatmadým ayaktayým ve duþa gireceðim diye açardým telefonu arayanýn sen olduðundan emin bir þekilde.Sende bana acele et vapuru kaçýracaksýn sonra benzin parasý da sana kaçacak derdin.

Sen bana aþkým diyecektin hep dediðin gibi.

Sen bütün gün çalýþacaktýn.Bense iþlerimi bitirdikten sonra bilgisayarýn baþýna geçip saatlerce onunla bununla sohbet edecek yada oyun oynayacaktým.Akþam üstü beþ civarýnda beni iþ yerimden arayacak akþam dýþarýda yiyelim mi diye soracaktýn her akþam üstü saat beþte olduðu gibi.Bende her zaman ki gibi tamam diyecektim sana.

Ýþten çýkýnca arabalý vapurdaki yerimi alýp uyumaya baþlayacaktým arabada.Tam derin bir uykuya daldýðýmda arayacaktýn beni neredesin diye.Bende sana hala vapurdayým arabam yüzemediði için mecburen bindim diyecektim.Ýðrençsin diyecektin bana,biliyorum diyecektim sana.Sonra her zaman yemek yediðimiz yerde buluþacaktýk.Sen köri soslu tavuk,ben bonfile ortaya da penne makarna söyleyecektik,bol kaþarlý.Herkes bizi sosyete sanacaktý.

Sen bana sevdiceðim diyecektin.

Eve gelince senin ilk iþin benden önce tuvaleti kullanmak olacaktý benim sana,hayatým senin ayrý bir tuvaletin var çýk benimkinden dememe aldýrýþ etmeden.Ben yine ve her zamanki gibi önce kolumdaki saati,kýç cebimdeki cüzdanýmý,yüzüðümü,sigaramý ve çakmaðýmý çýkartýp yemek odasý büfesinin üzerine koyacaktým babamdan kalma alýþkanlýðýmla.O sýrada sen gelecek ve beni öpecektin.Sebepsiz yere,durduk bir zamanda seviþecektik.Sen uyuyacaktýn ve ben senin haberin olmadan uyurken ki halini izleyecektim.Ayrýlmasaydýk belki yakalanýrdým sana seni izlerken.Gecenin geç saatlerine kadar ben televizyon izleyecek sonra izlemekten sýkýlýp bir þeyler yazmaya çalýþacaktým.Ýyice yorulduðumda yada uykum geldiðinde yataða girip sana sarýlýp yanaðýndan öpüp iyi geceler dileyecektim ve dönüp arkamý uyumaya çalýþacaktým.Belki de seni seviyorum diye fýsýldardým kulaðýna.

Yalnýz kalmayacaktým.

Tek baþýma biralarý ziyan etmeyecektim.Sen olacaktýn ve benim soðuk biralarýmý ziyan edecektin,sabah uyandýðýnda da hay Allah yine mi içmedim ben bu birayý diyecektin bende sana nimet o nimet bak dün geceden beri arkandan aðlýyor diyerek dalga geçecektim seninle.

Annene yalan söyleyecektim o sigara içmez diye,karþýsýnda bir sigara yakarak.Babalar gününde yada doðum veya ölüm yýldönümünde babamýn mezarýnýn baþýnda tek baþýma olmayacaktým,sen yanýmda olacaktýn ve çözülen dizlerimin yerini alacaktýn.Ayný günlerde babaný ziyarete gittiðimizde sen aðlayacaktýn bende elimden hiçbir þey gelmiyor diye kýzacaktým kendime,sonra eðilip baþýnýn üzerine bir öpücük kondurup kolundan tutup hadi gidelim artýk diyecektim.Eve geldiðimizde de birbirimize daha önce hiç sarýlmadýðýmýz kadar sýký sarýlýp uyuyacaktýk.

Sen kulaðýma kocam diye fýsýldayacaktýn.

Ayrýlmasaydýk,ben þu an senin sevdiðin þarkýlarý seninle birlikte dinleyecektim.Yapraðýn kaderinin düþmek olduðunu bile bile.

Ayrýlmasaydýk bu dünyada beni en iyi tanýyan insan sen olacaktýn,ayrýlmadan önce olduðu gibi.

Gecenin bir yarýsý uykundan kalkýp,aþkým þu kül tablasýný buradan uzaklaþtýrýr mýsýn diye fýrça atacaktýn bana.Sýcaklarda,çok sýcak uyuyamýyorum þu yastýðýmýn haline bak terden sýrýlsýklam oldu dediðimde sen üþenmeyecek,uykundan uyanacak ve bana yeni yastýk getirecektin.Belki de bu yüzden yastýðým terimden ýslandýðýnda seni yaný baþýmda aramam.

Sana kimsenin bilmediði sýrlarýmý verecektim.

Seni her gün biraz daha çok sevecektim.

Bana seni seviyorum diyecektin.

Ayrýlmasaydýk sadece seni hatýrladýðým için çektiðim mesaj yüzünden kavga etmeyecektik ve ben tüm yaz tatilini insanlara zehir etmeyecektim.

Tatile beraber çýkacaktýk.Sen yol boyunca uyuyacak arada uyanýp klimayý açar mýsýn diyecektin.Sen mavi denizlerin gizemine dalacaktýn,bende su yüzeyinden sana el sallayacaktým.Sonra kanýma girip hadi sende dal diyecektin ve yer deðiþtirecektik.Yunuslarla yüzmen için döktüðüm dil,senin benimle olman için döktüðüm dilden daha fazla olacaktý.

Salon kapýsýndan içeriye her an sen girecektin.

Aþk bu,yada sevgi belki de baþka bir þey.Adý her ne olursa olsun yaþadýklarýmýzýn,bir gün gelecekti ve sen yine elinde bir çantayla beni terk edecektin.

Ayrýlmasaydýk da…
…ayrýlacaktýk.


4-Temmuz-2006
Ayrýlýk garip bir þey
Tarifi,yok gibi bir þey.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Sevdadýr Karþýyaka
Akþam Olur
Yalnýzlýðým
Arabalý Vapurun Hüzünlü Güzeli
Neden

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Gittin Ya... [Öykü]
Aptallýk Ömür Boyu [Öykü]
Gece Bira ve Sen [Öykü]
Bir Hikaye [Öykü]


Polat OKTAY kimdir?

Paylaþým için yaþayýp yaþananý hissetmek gerek. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Nazým Hikmet


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Polat OKTAY, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.