..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Düþler > Feray Korkmaz




9 Ocak 2009
Islak Mektuplar  
Feray Korkmaz
Porselen bir dünyaya çiniler iþlerken sevimsiz dalgýnlýðým, en çok kahve fincanýmdaki dudak izimde takýlýrým..


:CJCE:


Masanýn üzerinde, elimdeki kahve fincanýyla daireler çiziyorum. Sevimsiz bir dalgýnlýk yakýyor gözlerimi, suskunluðum çok aðrýma gidiyor. Kalbim denizin üstünde uçuþan kuþlar gibi dönüyor sanki, yere düþürmeden sevmeyi öðreneli çok oldu ama ; bugün anýlar kadar canlý ve bir o kadar güzel deðilim. Eyvah! Özledim..

Bu hasret ruhumun hep kýrýk yerinden saldýrýr bana. Islak ellerle tutulmuþ mektuplar gibi lekelenirim. Ah ardýndan sayýp sövemediðim adam; seni destursuz sevmenin bedeliymiþ yalnýzlýk. Bilmeliydim!

Sevdiðimi poyrazý deli bir þehre emanet ettiðimden beri
Güzünü hüznüne sarmýþ yorgun bir Ankara akýtýyorum kirpiklerimden
Ve ben
Dilini bile bilmediðim bir ülkeye ait gibiyim þimdi...

Hani uçurtmanýn ipi kopar, dayanamaz rüzgâra. Hani ucundan tutulamayan kayýplar verir ömür. Koca bir karanlýk yürür insanýn gövdesinde. Her saniye daha çok þiddetlenen bir efkar sýzar tütün kokusu sinmiþ perdelerin köþelerinden. Porselen bir dünyaya çiniler iþlerken sevimsiz dalgýnlýðým, en çok kahve fincanýmdaki dudak izimde takýlýrým. Bir sahne sürekli yanýp söner gözlerimin önünde; bir gül lekesi, bir dudak izi, bir gül lekesi, bir dudak...

Birazdan daha da soðuyacak bu oda. Sepya bir fotoðraf karesi gibi, betimi benzimi solduracaðým. Burada olmamasý gereken bedenime yüklenip, masanýn kenarýna yýðýlacaðým. Belki sesi soluðu deðecek az sonra düþlerime, aðlayacaðým... Ah yastýðýna sol yanýmý býraktýðým güzel yürekli adam; ben kendimi bile sende sevmiþim.

Sevdiðimi; poyrazý deli bir þehre emanet ettiðimden beri
Allah'a emanetim...

FERAY KORKMAZ


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk YILMAZ / ,
28 Aðustos 2010
Ýran kumandaný bir avuç Arap süvarisi karþýsýnda koca ordusunu ve fillerini kaybettiði zaman, onu harp divanýna çekiyorlar ve hesap istiyorlar. "Getirin ordan okumu!" diyor; getiriyorlar. Dayýyor oku yaya ve bir çekiþte bir kayayý tuzla buz ediyor: "- Ýþte, diyor; ben eðer yenildimse bunlarýn karþýsýnda yenildim. Demek bunlarda bizde olmayan bir þey var, o þeye karþý duramadým!.."

:: Poyrazý deli þehir.......
Gönderen: Ömer TEKÝN / , Türkiye
10 Mart 2009
Bilmem þimdi sevdiklerim yada sevmek istediklerim hangi þehrin deli poryazýnda emanet bir hayat sürüyorlar ve benim gövdeme yürüyen bu karanlýk ne...dilini bile bilmediðim bir diyarda.Yine ,her satýrýnda herkesin kendinden birþeyler bulacaðý betimlemeler yapmýþsýn yüreðine saðlýk tabii kalemine de.Ve yazdýðýn gibi Allah'a emanet ol yüreði güzel insan..

:: O aðacýn altýnda....
Gönderen: Ali KORKMAZ / , Türkiye
28 Ocak 2009
Uzun zaman olmuþtu Can, bu aðacýn altýna gelmeyeli.. Küsmüþtük ya hani yazacaklarýmýza.. Yazýný okuyunca Akdeniz'in lacivert sabahlarýný düþündüm; bir de turuncu akþamüstlerinde giden gemileri.. Benim yaptýðým kahveler köpüklü olmuyordu deðil mi ? O'nu da hatýrladým þimdi.. Belki de içimi en çok bu son hatýrladýðým burkuyordur.. Güzel yürekli güzel insan, kal saðlýcakla..

:: Aþk öyle yakýþýyor ki size...
Gönderen: çiçek kahraman / , Türkiye
27 Ocak 2009
"bugün anýlar kadar canlý ve bir o kadar güzel deðilim"."Dilini bile bilmediðim bir ülkeye ait gibiyim þimdi"... Yine harika betimlemeler. belki bencillik ediyorum ama aþktaki burukluðu, özlemi öyle iyi ifade ediyorsunuz ki, sanki herþey normal olsa bu denli dokunmayacak insanýn kalbine. Umarým o güzel yüreðiniz hiç kýrýlmaz. Sevgi ve saygýlarýmla

:: Bir gül lekesi, bir dudak izi...
Gönderen: BÝNNUR EDÝSAN / ,
26 Ocak 2009
Masanýn üzerinde elimdeki kahve fincanýyla daireler çizerek okudum yazýný Ferferim...Islak ellerle tutulmuþ lekeli mektuplarýn hayatýn izdiþümüne meydan okuyuþu...Biraz hüzün, biraz aný izdihamý ama umut...Sahi 'umut' dedi yüreðim. Yazýnýn içeriðindeki hasret ve sevdayý anladým anlamasýna da benim yüreðime baþka bir dokunuþu vardý...Islak mektuplara dokunan ellerin hiç lekelenmeyeceðini düþündüm belki de... Muhteþemdi, muhteþem...Allah'a emanet ol Ferayým Allah'a emanet ol...Seni çok seviyorum




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...
Hoþça Kal Ne Demekti?
Selamýn Yoktur Bende
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var
Cam Kýrýklarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.