..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Doðallýk sahip olunan deðil, kazanýlmasý gereken bir erdemdir. -Cervantes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Özgül BAÞAR




22 Aðustos 2009
Katil Deðilim Istýrabým Çok  
Özgül BAÞAR
-ve doyumsuz bir cinayet zinciri artýk intiharla buluþacak-


:AFBE:
/kimsenin bir kahramaný olamamýþ adamlarýn ortaklaþa kullandýðý tek yer, kuþ tüyü doldurulmuþ kalbimin ortasý./

1- say ki aðlamýyorum parmaklarýmý göz bebeklerime saplayýp, say ki kusmuyorum içimdeki tüyleri yolunmuþ kuþlarý. Katilce bir yaþayýþ deðil, ýstýraplý bir anlatým belki bu.

2- göðsümü yumruklayan ellerimin kemikleri aþýnýyorsa günden güne ve romatizma yayýlmýþsa beynimin her köþesine, kutla zaferlerini.

3- hayatýn kelebeklerini defterlerime yapýþtýrmýyorum artýk. Ömürlerin deðerlerini biçemiyorum ve istemiyorum sahiplenmek. Bileklerimden sarkýtmýyorum týlsýmlý deriler, ahengine inanmýyorum artýk anlamsýzlýðýn. Uyumlu bir çift söz bulmak için uðraþýyorum belki hepsi bu.

4- ara sýra bir þaire özeniyorum ve belki kýskanýyorum bir-iki dizesini. Yolunmuþ kuþlarýmý içimdeki ýrmaklarda boðuyorum. Dedim ya katil deðilim ýstýrabým çok.

5- kendini isyankâr diye nitelendiren bir oyunun oyuncaðý olmaktan kurtuluyorum ve tüm þarkýlarý tükeniyor arabeskin. Ne gözlerim kör ne de ayaklarým kötürüm... Benim ruhum yatalak ve mezarýnda öylece rahat...

6- boðduðum kuþlara aðlarken bir-iki dize karalýyorum/aðlýyorum/ama utanmýyorum -ve unutmuyorum- büyük þairlerin göç eden koca sürüleri içlerinde öldürebileceklerini.

7- kim vurduya getirmeden ve cesedi herkesin gözüne soka soka boðulur bir yavru kuþ. Ki o yavru daha sonra büyüyecektir ýrmaklarýn kuruduðu gün/suyollarýnýn kýyýlarýnda. Belki kanatsýz olacaktýr, belki hareketsiz ama kendi ruhunu elleriyle boðan -dize sahibi adamlar- gibi olmayacak/asla/ ruhu olacak! Ve bir gelinciði koklayýp kýrmýzýnýn ne kadar masum olduðunu duyacak gözleriyle.

8- sonra ben yine bir þairi daha kýskanacaðým, özeneceðim bir-iki satýra. Ben özenirken kuþlar da özenecek þiire...

9- ve doyumsuz bir cinayet zinciri artýk intiharla buluþacak. Dedim ya katil deðilim/asla/

10- dirençli kuþlarýn feda ettikleri özgürlüklere banýyorum ekmeðimi ve onlar da ýrmaklarýmýn maviliklerine göçüyorlar hepsi bu.

/kendinden habersiz adamlarý yýktým kalbimden ve kahramanlar bulundu sonunda/

Bir bahara kanatlar iliþtiriyorum
tam da gözlerinin kenarýndan uçuyor kuþlar

ah biraz daha sersemleþseydim
ah biraz daha...

ki belki bir alkýþ tuttururdu içine kan oturmuþ aðlayýþlarla bir cennet, ve bir poyraz tutup tüm yolunasý kuþlarý beynime beynime itelerdi
itelerdi, itelerdi!

-katil deðilim-

Istýrap taþýyor kirpiklerimden, gözlerimin renginden ve sýðmýyor cennetten çalýnmýþ bir kanadýn uçuþuna. bir poyraz giyotinini bileyliyor kuþlarýmýn, bir poyraz iskemlesini tekmeliyor daraðacýný...


-



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Düþseydin Elime

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kurgusal Deneme

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
: : . Serebrina . : : [Þiir]
Captagon [Þiir]
Yepyeni Bir Dünyayým [Þiir]
: : Ters Köþe : : [Þiir]
Sen [Þiir]


Özgül BAÞAR kimdir?

:: KAÇIRDIM KENDÝM/Ý :: dünyaya düþ kaçkýný olarak indirilmiþ bir þizofrenim. hatta -þizofreniçe- bu benim insanlar arasýnda kullanamadýðým ama en sevdiðim adým. 86 daki martta hani eskiler bilir,o kýþ o kadar ayaz olmuþ ki denizin üzerine sandalye koyup oturmuþlar, iþte ben de karla gelmiþim,soðukla. . . hala soðuðum, hala þizofren, hala ruhsal geliþimini tamamlayamamýþ. . . ve altý kalýn çizgilerle çizilmiþ - ve ünlemlenmiþ - gözlerim bakmaktan usanmýyor yapay mabedlerin düþmanýyým - bu bir kendini adayýþ - boða boynuzlarýnda yepyeni bir dünyayým. . . otuzuncuharf, filbahar,düþle,mavimelek, karakalem okuyanlar senden önce benimle tanýþtý. (*) *sulara dokunup ayýkladým perçemimi,öyle ya gidecektin gözlerimin içinden. . .


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Özgül BAÞAR, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.