..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aðlamak da bir zevktir. -Ovidius
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Yazarlar ve Yapýtlar > Nihal Ozbek




17 Aðustos 2010
Dönüþümün Deðiþimden Gelen Umudun Sönüþünde ki Iþýk  
Nihal Ozbek
Eðer bir böcek olsaydým ne olurdu? Þimdi ki önemsenmemden çok beni o halde baðrýna basabilecek biri olur muydu? Eline alýp gezdirebilecek, çatýr çutur amansýz sesler çýkarsam da beni dinleyebilecek. Sevgi her þeyi ciddi ciddi yener mi belki de þu 4 5 saatimi ayýrarak okuyup bitirdiðim Kafka'nýn "Dönüþüm" kitabý bunu yansýtýyor. Sevginin dönüþüme uðrayarak kiþilik deðiþtirdiðinde kaçýnýlmaz ve korkulacak bir hale geldiðini...


:AIFI:
Eðer bir böcek olsaydým ne olurdu? Þimdi ki önemsenmemden çok beni o halde baðrýna basabilecek biri olur muydu? Eline alýp gezdirebilecek, çatýr çutur amansýz sesler çýkarsam da beni dinleyebilecek. Sevgi her þeyi ciddi ciddi yener mi belki de þu 4 5 saatimi ayýrarak okuyup bitirdiðim Kafka'nýn "Dönüþüm" kitabý bunu yansýtýyor. Sevginin dönüþüme uðrayarak kiþilik deðiþtirdiðinde kaçýnýlmaz ve korkulacak bir hale geldiðini... Bir bakýma böcekler gibi yaþýyorum þu günlerde, hasta olmanýn verdiði sonun ardýndan bu kitabý elime almam da bir iþarette neyse bu iþareti de þimdilik not etmek istesem de derinlerine inmeyeceðim. Gariptir ki her cümlesinde içim sýzladý, böcek olarak bir anda dünyaya gözlerini açmak, köle olduðun dünya da baþkalaþým gösterip dünyaya farklý bir gözden bakarak insan sandýðýn o hayvanlarla yüzleþmek. O böcek hayat anlamý, o böcek her þeyi gören... Açýkça belli oluyor ki bütün kazananlar yalnýzdýr. Bunun da bir kitabýný yazmýþlar, yazarlar da düþünüyor, bende düþünüyorum. Hýzla okuyup sonunda bir oh çekip ya da beni þaþkýna çeviren her kitapta üzücü de olsa mutlu da olsa nefes alýyorum. Derin bir nefes ve hayatta bulunduðum konumu kafama kazýma þeklim... Ne enteresan deðil mi? Böcek deðilim, ama böcek olmaya aday olup sonra boþ yere çýrpýnýyorum. Çýrpýnýþlarým bir kuþ olmayý isteyip dünyayý her yönden irdelemeyi istese de ben daha böceðim Bunu anladým neyi biliyorum ki! Kimi irdeliyorum, kimin hayattýna karýþabilitem olabilir. Daha hiçbir kitabý hatmedemedim. Kur'aný bile açmaya korkuyorum. Bana iþaretler gelicek diye belki de delice bu söylediklerim ama ciddi ciddi öyle, oldum olasý bazen bana bilmediðim ama tahmininde bulunduðum iþaretler gelir. Öyle cinli minli deðil ya korkmayýn, gayet bilindik ama herkese rastamýcak gizemli hatta komik olaylar, mesela böceklerden bahsettiðimde odamda belirmeleri, bir ara banyo yaparken saçýmda saatlerce durmuþ bir hamam böceði ya da benim içime doðmuþ olup farklý deðiþkenlere yol açacaðýný uyanýnca söylediðim çýkan bir rüya... Önsezilerim mi kuvvetli hepsinin bir anlamý var, benimle iletiþime mi geçmek istiyorlar, tam anlamýþ deðilim. Bunu bir ara aþýrý derece istesem de bir yerden sonra korktuðumdan býrakmýþtým. Tabi burada derinlere inmek ne kadar akýllýca bilmiyorum, çünkü bir þeyi söylersen kaybolur ya bu da öyle gidiyor. Bazen kendine saklayýp sonradan açýða çýkarmak lazým bu durumu, hatta bunu þimdi yazmasam yeri ya, istemiyorum, derinliklere de açýlmayacaðým býrakýyým burada kalsýn belki bir kitabýn arkasýna yapýþýr ya da kitabýmýn içine malzeme olur. Ondan en iyisi senin saklanmak, sýr kapýsýný kapattým, perdeleri indirdim. Þimdi dönüþüm sonrasýnda ki benle birlikte sessizce mýrýldanýyor, ve onun içinde duyulan týkýrtýlarý dinliyorum. Kafka'ya....

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Cevap
Gönderen: Nihal Ozbek / , Türkiye
23 Aralýk 2012
Yorumunuz için çok teþekkür ederim, Kur'aný okumuþluðum vardýr ancak bir kere daha elime alýp ona baþlayýp o iþaretleri görmem gerekiyor. Ondan sonra burada bunu rahatlýkla paylaþabilirim.

:: Ýþaretler
Gönderen: Oðuz Düzgün / , Türkiye
23 Aralýk 2012
Sizin de dediðiniz gibi kâinatta bize yol gösteren o kadar iþaret var ki. Zihnimiz, yüreðimiz duru olduðunda bunlarý farkediyoruz. Siz Kur'an'ý açýn yine de:)Kainatýn tefsiri olan o kutsal kitapta kimbilir hangi iþaretlerle karþýlaþacaksýnýz. Belki bunlarý da bizlerle paylaþýrsýnýz... Selamlarýmla...

:: Cevap
Gönderen: Nihal Ozbek / , Türkiye
19 Aðustos 2010
Yorumunuz için çok teþekkür ederim, Kur'aný okumuþluðum vardýr ancak bir kere daha elime alýp ona baþlayýp o iþaretleri görmem gerekiyor. Ondan sonra burada bunu rahatlýkla paylaþabilirim.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bahar'a [Þiir]
Bir Tek Ben Deðilim Ki! [Þiir]
Yalnýzlýðýn Ýçinden [Þiir]
Büyüdük Mü Hiç Büyünür Mü? Sadece Sandýk [Þiir]
Aþkýn Ýçine Girmek [Þiir]
Gözlerini Atmak Ýstiyorum [Þiir]
Suretimde Çizgiler [Þiir]
Benim Sevgim Deðiþemeyen Döngüm. [Þiir]
Geceden Sabaha Dönen Günden Çalýntý [Öykü]
Bir Aþk Ýstiyorum Ki! [Deneme]


Nihal Ozbek kimdir?

Hayatýn anlamý içinde oradan oraya yol alýp bir yere varamadan ilerlediðini sanýp umudun içine yönelen bir anlam arayaným.

Etkilendiði Yazarlar:
Aziz Nesin, Behçet Necatigil, Canan Tan, Victor Hugo, Vc Andrews, Elif Þafak vb


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Nihal Ozbek, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.