..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir gün karþýma biri çýkacak ve bana: "Herþey olmasý gerektiði gibi olmaktadýr, efendim" diyecektir. -A. Aðaoðlu, Yazsonu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Altuð Öztürk




20 Aralýk 2010
Medyanýn Gücü  
Altuð Öztürk
Medyanýn toplum üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduðunu hepimiz biliyoruz. Hergün gazete, televizyon ve internet aracýlýðýyla, istenilen bilgi, haber, yorumlar insanlara ‘istenildiði’ gibi verilmekte ve beyinler çok ince ayarlarla kontrol altýna alýnmaktadýr.


:AAGG:
Medyanýn toplum üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduðunu hepimiz biliyoruz. Hergün gazete, televizyon ve internet aracýlýðýyla, istenilen bilgi, haber, yorumlar insanlara ‘istenildiði’ gibi verilmekte ve beyinler çok ince ayarlarla kontrol altýna alýnmaktadýr.
Medyanýn bu kadar güçlü olmadýðý dönemleri hatýrlayalým… Toplumda sevgi, saygý, hoþgörü, yardýmlaþma çok daha fazlaydý. Komþuluk iliþkileri, yýllarca süren okul arkadaþlýklarý ve herþeyden önemlisi güçlü yapýya sahip aile baðlarý… Huzurun ve güven duygusunun henüz yitirilmediði o dönemlerde insanlar çok daha mutluydu. Çýkar iliþkileri hayatýmýzý bu kadar ele geçirmediði için insanlar küçük þeylerle mutlu olur, anlamsýz hýrslara kapýlmazlardý. Ahlak anlayýþý henüz yitirilmemiþ olduðundan herþey çok masum ve güzeldi.
Bugüne dönersek geçmiþte yaþanan huzur ve güven ortamýndan eser kalmadýðýný hepimiz çok net görüyoruz. Aile baðlarýnýn koptuðuna, para ve iktidar hýrsýnýn insanlarý nasýl esir aldýðýna hepimiz hergün þahit oluyoruz. Nerede o eski arkadaþlýklar dediðimiz günümüzde arkadaþlýk ve dostluklar maalesef çýkarlar doðrultusunda þekillenmekte ve ufak bir darbede yýkýlabilmektedir. Týpký yapýlan evlilikler gibi… Toplumun bu hale gelmesinde pek çok neden olabilir. Ancak en önemli etkenlerden biri hiç kuþkusuz medyadýr.
Bugün televizyonlarda özellikle gençlere ve çocuklara yönelik hazýrlanan programlara, dizilere ve filmlere bakýnca toplumun neden bu duruma geldiðini anlamak çok ta zor olmuyor. Her geçen gün bir öncekinin tahribatýndan daha büyüklerini yapmaya çalýþan dizileri izledikçe ahlakýn ve iyiliðin neden kaybolduðunu, neden insanlarýn bencil ve hýrslý olduðunu daha iyi anlýyoruz. Gençlerin sýnýr tanýmaz özgürlük anlayýþý ve aile kurumunu hiçe sayan tavýrlarý, evlilik dýþý beraberliklerin artmasý ve toplumun hýzlý deðiþimi.. hepsi verilen telkinler sonucu oluþmaktadýr.
Duygusallýk ve romantizm telkinleriyle gençleri aný yaþamaya teþvik edenler, sonuçlarý üzerinde sorumluluk kabul etmeyip sadece gazetelerin 3. sayfalarýndan ya da tv’lerden haberlerini vermekle yetinirler. Evlilik vaadiyle kandýrýlan genç kýzlar, aþký için herþeyi yapan ve hayal kýrýklýðýna uðrayýp intihar edenler, töre cinayetleri ve pekçok acý olay…
Toplumu oluþturan insandýr. Ýnsana þiddeti, yalaný, güçlü olmayý, zinayý, nefreti aþýlarsan böyle bir toplumda yaþarsýn. Þeytanýn sistemine hizmet eden bu yayýnlarý izlerken daha bilinçli olalým ve çocuklarýmýzý bu tehlikeli oyunlardan uzak tutalým. Bugünün çocuklarý, gençleri bizim geleceðimizi oluþturacaksa daha düzeyli ve güçlü bir topluma sahip olmak için bu yayýnlara tepkimizi gösterelim. En güzel ahlaký yaþama konusunda kararlý olalým ve asla taviz vermeyelim!
Altuð Öztürk




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýman Hakikatleri Ýmanýmýzý Artýrmak Ýçin Vesiledir
Hz. Ýbrahim
Samimi Ýman
Nefretin ve Þiddetin Kaynaðý Dinden Uzak Yaþam
Medyanýn Gücü
Kuran Ahlakýndan Uzak Yaþayan Toplumlar
Kötülüðü Örgütleyip Düzenleyenler
Dini Alaya Alan Fýkralara Gülmek
Güzel Ahlakta Kararlý Olmak
Boþanmalarda Kadýnlar Maðdur Edilmemeli

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ramazan ve Oruç
Çözüm Ýslam Birliði
Dürüstlükte Kararlý Olmak
Þeytanýn Oyunlarý
Hayat Tesadüf Deðildir
Denizatý
Kuran'ý Okumak
Ne Ýçin Yaratýldýðýmýzý Unutmayalým
Bakteriler
Ýbadette Azla Yetinmek Mümine Yakýþmaz

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Her Ýþte Hayýr Olduðuna Ýnanmak [Eleþtiri]
Özgürlüðe Tutsak Olmak [Eleþtiri]
Hz. Ýbrahim [Ýnceleme]


Altuð Öztürk kimdir?




yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Altuð Öztürk, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.