"Yazarın hayatı, kelimelerin kölesi olmaktır; en azından, bir sonraki cümleyi bulana dek." – Ursula K. Le Guin"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Yo ben payidar olamadım… Arkadaşlar salyalarını akıtmış. Bu ilk değil ki. Biz de biliriz küfrü, hem de manyetik değişimler yapmadan lakin ettikçe küçük düşeriz… Bekir Coşkun; “alıntı yapma izni almadım ama müthiş bir zeka” “Eşek” Ben olsam çift vurgulardım. “Eşşek” Bırak aykırı kalsın. Ormancılar odun kesmiş, polis gelip yakalamış. Neyse 2 Ekim 2005 Pazar. Süper bi düşüm… Hala devekuşlarının kafaları kumda… 1.000,00 YTL ile kaçılsa, kaçtılar diyeceğim ama gel gör ki ancak gidiş dönüş parasına denk. Ne yer, ne içerler yabancı ellerde? Korkum, zafiyet falan geçirmelerine. Çıkınla geçmez o günler. Heybe de sizi kesmez. Ne keselim? Simitçi de geldi hadi çay demleyelim. Hem doktor önlüğü giyiyorsunuz, cebinizde neşter yok. Siz değil bu kafayla site yönetmek, gecekondu bile yönetemezsiniz. Bu anlamı kayıp tartışmaların tek mümessili sadece ve sadece sizlersiniz. Piyon kullanma sanatını geliştirmiş gördüm sizleri. Forumlara paylama dışında da girseniz veya forum tatsızlığını bertaraf edecek, forum harici şeyler yapsanız. Mesela güvercin takla oynasak, taş sektirsek, havai fişek falan uçursak… Yeri ve zamanı değil ama Sezai=imdat Özcan… Ve diğeri de aynı kişi ve öbürü de. İtiraf ediyorum; Guerreros benim… Benim de sizleri silme hakkım var. Pusulanız düşse de… Yarı amin. Atış serbest…. Küfür ile yılmaz hak. Neyse… Atmayın kimseyi, silmeyin… Ki basit bir sitede ad değiştirmek çok basit. Ayılardan ziyade ben sizleri kınıyorum. Diren ve Kenan siz de alın payınızı. Beş seneden beri yerinde sayan bir site. Ya siz çok meşgulsünüz yada izin verin martılara. Anlamadım ben de ne yaZDIM… Nida.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Ad vermiyorum, onlar kim olduklarını biliyorlar. Bu kişiler az buçuk forum kültürü edininceye kadar da mesajlarını silmeye devam edeceğiz.
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Forumu terk ediyorum şimdilik. Asıl sahiplenenlere bırakıyorum. Burada ahkam kesip de bağış listesinde adlarını dahi görmediğim şahsiyetlerin, kalem dövüştürmelerini uzaktan izlemeyi daha uygun buluyorum. Şimdilik bu uzaklaşma kararını alışımın en büyük sebebi ise; foruma katılanların kimliklerini tespit edememem. Yani kimin kim olduğunu anlayamamam. Böyle bir ortamda bulunmanın da, kendim açısından, karakterime ters düştüğüne inanıyorum. Foruma katılan bazı şahsiyetlerin iki yada üç kimlik ve adresle foruma katıldıklarından şüpheleniyorum. Sakın bana “Çamur at, izi kalsın yapıyorsun, bildiklerini söyle?” demeyin. Söyleyemem, çünkü bu bir şüphe. Delil olmadan isim vermem mümkün değil. Kimseyi töhmet altında bırakmak istemiyorum. Ayrıca bir edebiyat sitesinde, ırkçı ve siyasi görüşlerin şovunu izlemeyi de hiç benimsemiyor; dolayısı ile onların arasında bulunmak istemiyorum. Herkese iyi eğlenceler diliyorum. Egolarını tatmin edenler var ise onlara da iyi tatminler diyorum. Hoşça ve dostça kalın…
?
İzEdebiyat
Açık Büfe
Ben şiir yazan biriyim. Siteyle tanışalı yaklaşık on beş bilemedim yirmi gün oldu.Müthiş beğenerek ve bu siteyi oluşturan veya katkıda bulunan herkeze minnet duyarak üye oldum.Kendi çapımda yaptığım çalışmalardan bir kısmını bir kaç gün arayla yazdım.Ama bir türlü muvaffak olamadım.Bu konuda aslında kendimi şanslı hissettiğimi de itiraf etmeliyim.Ya ben bir roman yada hikaye yazarı olsaydım halim ne olurdu? Bir ikincisi forumlara katılan bazı kimselerin son derece sevimsiz, argo ve küfür dolu metinleri aktarabildikleri ve bu forumların amacından çok uzaklaşmış bir durumda sokakladaki tinerci ve balicilerin üslubuyla konuşan kişilerle dolduğuna esefle şahit oluyorum.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Burada birbiriyle kavga etmekten başka iş yapmayan insanların arasında kalarak polemiğe girmekten zevk almıyor olmalısınız...
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Nice savaşlar Nice verimsiz barışlar Nice radyasyonlu bakışlar Coğrafyasında biter hüzün gülü. Koklamak için onu hafifçe eğil Renginin soluk olması suçu değil. Havalardan diyeceğim ama eminim alakası yok havalarla hüznün.Fıtratım ile alakalı olsa gerek hiç sebebi yokken hüzünlenirim.Bunları yazıyorum çünkü burada hüzünlenmeyi kendiyle ilgili sebepleri olmadan benim gibi başarabilen bir çok hassas kalp sahibinin olduğunu düşünüyorum. Aslında sadece kendi payına hüzünlenenlerden ziyade çevresindeki her yoğunlaşma da hüzünlenebilen insanlarımızın sayısının artması dünyayı daha güzel bir yer haline getirebilir,ne dersiniz?
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
geçen gün tgrt tv de çok acayip birşey gördüm, bir türk filmi izliyordum, 'meçhul' adıydı, bir de ne göreyim, filmin bir sahnesi mezarlıkta geçiyordu, eli silahlı iyi adamla, eli silahlı kötü adamlar kapışıyordu, derken, mezartaşında şunu okudum: 'sait faik abasıyanık' tabi hemen gülmeye başladım, size gelen bir tabak makarnadan bir fare çıkması gibi bir şeydi bu. sait faik ki, büyük bir iz bırakmış türk edebiyatına. yani onun ordan çıkması çok garip geldi, tabi buna güldüm, hani insan şaşkınlıktan güler ya, öyle, derken, ben yanlış görüyorum diyerek daha dikkatli diktim gözlerimi, orda yazıyordu: 'sait faik abasıyanık' ki bu bir tesadüf olmasa gerek, film yönetmeni bile bile o sahnede sait faik'in mezarının olmasını istemiş, bence,
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Bir iki uyduruk, ucuz küfür yazmakla utancını gizlemeye çalışıyorsun, ama o yazdığın sarhoş saçmalarının altına Çanakkale Şehitleri'ni eklemekle ne büyük bir utanmazlık ettiğinin kendin de farkındasın.
? Kitap Dünyası
Ben bu foruma belki kitap yayinlatmak ile ilgili fikir alabilirim diye girmistim, sanirim bu konudan bir noktada uzaklasildi. Yine de sormak istiyorum, ben daha cok gunce tarzinda kisa hikayelerden olusan bir kitap derledim. Bunu yayinlatmak isterim. Eminim bu kolay degildir. Ben Kanada da yasiyorum, ama yazilarim Turkce. Acaba bunu yayinevlerine yollamadan once noterden onaylatmak gerekir mi? Baska nasil bir tavsiye verirsiniz denemek icin. Isa bey yeni kitabinizi kutlarim, Turkiye ziyaretimde mutlaka alacagim. Herkese Saygilarimla
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Iste benim sorunum. Birkac gündür bu sitenin klavyesi kar1st1. Görüyorsunuz degil mi? Yukardaki basl1k Simdi anlariz ! diyor. Her yerde dogru ç1k1yor. BUraya gelince karisiyor. F7 yapt1m F5 yapt1m nafile !!! Yan1t verecek birini ariyorum. Hepinize sevgi ve saygilarimla ! Gürcan Erbas-Ist.
?
Tasvir Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
hiçbir fert tek bir cümle ile idam edilmedi ve edilemez. ama 90 derece dönüş yapman... bırak papa ayasofyada diz çöksün, öbürü de gitsin vatikanda iki rekat namaz kılsın ki ayasofya zaten kiliseydi... hoş görü! unutmadan siz, ben ve o, kimse ab ye girdiğimizi göremeyecek. onlar mı unuttu ki haçlı seferlerini, bizim tek iatanbul var... o da belirli mekanlar, yazdı ya eyfelin mecmuası. zılgıt
?
Tasvir Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
Sözlerini haklı bulmuyorsunuz ama tepkiyi de haklı bulmuyorsunuz... Hâlâ yok düşünce yok fikir muhabbeti yapıyorsunuz.Ne düşüncesi kardeşim. Düpedüz iftira. Savunmuyorsun ama bunu düşünce sınıfına sokarak olma ihtimali var kıstasına getiriyorsun... İftirayı düşünce sınıfına sokarak özgürlük sunma derdindesiniz... Öyle ise Yusuf Ziya ya sorduğum soruyu sana yönelteyim... Senin babanı ben 3 yaşında ki bir çocuğa tecavüz ederken gördüm desem ve tüm ulusal basında bunu açıklasam... Düşünce özgürlüğü yaftasını uygun bulurmusun ? Yoksa saçmalıyor , iftira atıyor mu dersin ?
?
Tasvir Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
İyi güzel hoş da. Kimse Pamuk'un sözlerini haklı bulmazken, savunmazken, siz sözleri tartışarak biraz boşlukla mücedele etmiş olmuyor musunuz? Ama gösterilen tepkiyi tartışabiliriz, çünkü o konuda farklı fikirler var. Ben onu nispetsiz ve ülkemize zarar veren bir tepki olarak görüyorum. Diyelim ki sizin milli refleks olarak adlandırdığınız tepki haklı. Bu tepki Türkiye'ye yararlı mı olacak? Türkiye'de fikirleri farklı olan bir yazar sokakta rahat yürüyemiyor denilmesi bizi nasıl bir ülke konumuna sokar? Bir yazar bir konuda Türk halkından farklı düşünüyorsa, Türkiye'de kaymakamların emriyle konuyla alakasız kitapları toplatılır, imha edilir denmesi, bizi ne tür bir ülke sınıfına sokar? İran, Çin gibi bir ülke konumuna sokulmak hepimizin milliyetçi duygularını incitmez mi? Hepsinin ötesinde Türkiye'de tüm halk torna makinasından çıkmış gibi tek bir şekilde düşünür denmesi bile bana ağır gelirdi. Bu konuda Ermenistan'da, Avrupa'nın bir çok ülkesinde demokratik bir tartışma yapılamazken, benim ülkemde her türlü farklı fikir barış içinde tartışılabilir diyebilmek benim göğsümü kabartır, bu son konferansın yapılabilmiş olması gibi...
?
Tasvir Sanatı
Yaratıcı Yazarlık
Sözlerini tartışıyorum tabii ki. Sizin toplumsal infaz dediğiniz benim ise milli refleks olarak adlandırdığım Orhan Pamuk karşıtlığının sebebi o sarfettiği sözler çünkü. Kötü yazar olmasının verilen tepkiyle alakası mı var ?
Başa Dön