"Edebiyat, hayatın çirkinliklerini gösterip 'Bakın, daha da kötü olabilir!' demenin en güzel yoludur." - Franz Kafka"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Para kazandığı işi yöneticilik olan birine böyle işler vermeyin derim ben yoksa geri alamazsınız:) Şu başladığımız işi bitirelim önce, hem bu defa o kadar da kopuk gitmiyor ve evet tek dize gerçekten insanı köşeye sıkıştırıyor. İkilik, üçlük ,dörtlük teklik fark etmez sırası gelen dört dizeye kadar yazsın...Sanırım Kenan'nın ( ben artık hepinizin ismini kafama öyle kazımışım ki kimin kim olduğunu ayıramıyorum. Nida başına Hz. koyunca aklıma geldi:) otomatik dizesini sayarsak Ömür ve İsa kaldı...Araya iş güç girer kafa yoramazsanız pas deyip sonraki tura bırakın ki mecburiyet haline gelmesin... Demezseniz zaten bir süre sonra atlarız. Ayrıca sıra konusunda çok katı olmamak tercih edilir herhalde.Fikirler uçup gitmesin, zamansız yere düşmesin...Bundan sıkılılrsak başlayan konuyu bağlar, bititririz, yeni konuyu bir diğerimiz seçer... Ayrıca susmam lazım, lütfen bir daha bana top atmayın:)) Neticeye bakarsanız, ne oluyorsa beraber oluyor, ben sıramı bekliyorum... Saygılar
?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Bugün aşk şiiri yazmayacağım (Kenan) Serseri şehir ışıklarının, yıldız - avına tanık olmayacağım ( Gökçen ) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına Bir kez daha âşık olacağım. (nida) Bu iletiyi kaçırdım, isterseniz buna devam. Karar sizin
?
Şiir Atölyesi
Adı şiir veya değil… Bir şekilde yazı topluluğu oluşacak. Tek satırla bu iş zor olacak. Birer kıta olmalı. Bu yazım şekline katılmak isteyenler, belirlenmeli ve yazım sıralaması yapılmalı ki gelen iletiler birbirine geçmemeli. Kafa bulmak için katılacaklar eski form yazılarına devam etsinler. Yazmayı isteyeceklerini sandığım arkadaşlar; Gökçen İmdat Ömür Hz. Kenan İsa Nida İlk etapta yeterli gibi. Konuyu da Sn. Gökçe belirlesin ki hakkı. İlk öneri getirenlerden. Uygunsa yazım sıralaması belirlensin ve katılmak isteyen diğer arkadaşlara da yol açolsın, belki destan olur. Saygılar.
?
Şiir Atölyesi
Konu deyince, şiire bir çerçeve çizmekten mi bahsediyorsunuz? Mesela ilk dört dize bana bir şehri dönmemek üzere terk etmenin arife gününü hatırlattı...Buradan devam edelim mi? veya yol yakınken dönelim mi?:) Konu? Bİr idam görüntüsü izlemek gibi mi? İki aşk arasında kalmak gibi mi? Gelmeyecek birini beklemek gibi mi? Entellektüel klişesi ile dalga geçmek gibi mi? Kendi iki yüzlülüğümüzle yüzleşmek?
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Altın vuruş. Malzemeler: Aile baskısı, kötü arkadaşlar, uyuşturucu ve hayali cennet.
?
Şiir Atölyesi
Aslında aşk katılmayacağı yönünde fikrim var ama ...Bu emrivakiye de eyvallah olsun :)) _______Eyvallah Bugün aşk şiiri yazmayacağım (Kenan) Serseri şehir ışıklarının, yıldız - avına tanık olmayacağım ( Gökçen ) Varsın yeniden harlansın yangın Yitirilmiş yalnızlıklar inadına
?
Şiirhane
Edebiyat Tartışmaları
Konu.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Felsefe ve edebiyat sanırım en çok şiirde yakınlaşır. Tabi belli bir felsefesi olmayan roman kahramanı da düşünülemez. Denemeler zaten felsefe kırınıtılarıdır. Felsefe olmadan edebiyat yapılmaya çalışılırsa ancak popüler kültüre hizmet edilir. Hiçiliğin doktirini olmaz. Ha bir de Sayın Öneş'i boş verin. Geçer.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Felsefe ve edebiyat sanırım en çok şiirde yakınlaşır. Tabi belli bir felsefesi olmayan roman kahramanı da düşünülemez. Denemeler zaten felsefe kırınıtılarıdır. Felsefe olmadan edebiyat yapılmaya çalışılırsa ancak popüler kültüre hizmet edilir. Hiçiliğin doktirini olmaz. Ha bir de Sayın Öneş'i boş verin. Geçer.
?
Şiir Atölyesi
İlahi İmdat!! Bugün aşk şiiri yazmayacağım diye başlayan bir şiirin içine aşk katamayacağımızı düşünmüyorsundur umarım:)) Ömür'e katılıyorum bu bence de iyi bir başlangıç. Diğer konular fazla geniş ve istenirse bu dizenin ardılları olarak kullanılabilir. Hayal gücümüzü kullanalım biraz... Kısa günün karı olsun:) Bugün aşk şiiri yazmayacağım (Kenan) Serseri şehir ışıklarının, yıldız -avına tanık olmayacağım Not: Özür dilerim!Biraz oldu bittiye geldi galiba...Yeniden başlamak istiyen varsa fikrini yazsın lütfen..Sonrasını getirelim. Ya da devam edin..Yoksa soğuyacağız işin özünden:)
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Bu iki tanımın iç içe bir bütünün parçaları olduğunu düşünürsek, edebiyatta aradığımız dil yalınlığını felsefede aramak pek doğru olmaz diye düşünüyorum. Dil ne kadar karmaşık görünse de, felfefe aslında sorgulama olduğundan yalınlık barındırmaz. Bütün bu karmaşık sanılan kelimelerin bir anlamı var, biz sadece kelimelere hükmedebiliriz. Benim -doğru- yaklaşımım bu.
?
Şiir Atölyesi
Bu gün aşk şiiri yazmayacağım bence olmaz...Çünki aşk olmalı kıyısından köşesinden de olsa... zaman yerine de " devran " öneririm. hasret - olabilir. tabular - yıkılacağı için sağlam olmaz... Benim önerilerim , devran - isyanım bazen devranın kendisine günce - yaşıyoruz her yeni günü çağrışım - yüreğimizde ki çağrışımlar sızı - içimizin derinleri inat - ki benim en çok sevdiğim yazım şekli inadına :))
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
kelimeleri üst üste getirip birşeyler yapamya çalışmak elbette saygı duyulabilecek bir konu ancak, cilalı sözlerle edebiyat olmaz. olamaz. bu fikrimi her yerde savunurum. karşıcı bir tutum da olabilir belki bir tasvir de ancak anlamsız soyut somut birbirine girip alakasız yazılar aslında kirliliğe yol açar ve buda bence en büyük tehlikedir.
?
Şiir Atölyesi
Bugün aşk şiiri yazmayacağım güzel bir başlangıç olurdu bencede... İlham ve zaman da çok derin ve güzel konular bence...
Başa Dön