"Bilim o kadar ilerledi ki, yakında hiçbir şeyin mümkün olduğuna inanmayacağız." - Oscar Wilde"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Şiir Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
aklıma dünya kadar konu geldi ama topluluk psikolojisine girdim...Neyse bir kaç tane yazıyorum. Herkes aklına yatanı seçsin bir orta yol buluruz nasılsa. Hepiniz fazlası ile yapıcı bir yaklaşımdasınız çünkü... - savaş - hasret (memleket olabilir:) - zaman - tabular (iki arada bir derede deviririz bir kaçını) - ilham Bir de Kenan'ın aktardığı konu var elbette.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Hayata dair hiçbir fikrimiz olmadığını söylüyorsunuz. Peki sormak isterim, sizin yaşama dair sonsuz sayıda, kötü sınırsızlık denen olguyla ilişki içinde, fikriniz mi var ya da şöyle diyelim siz yaşam konusunda bütün fikirlere sahip misiniz ki bizleri böyle yargılıyorsunuz ? Deneyimlemediğiniz ya da hiç bilmediğiniz fikirler olamaz mı? Olamaz diyorsanız gene sorarım, bu olamamazlıkta siz niye varsınız ? Varoluşunuz ardı ardına hangi gelişim ya da yıkım içerisinde ? Siz saltık varlık olmalısınız sanırım, böylece yokluğa da dönüşemezsiniz. Anladığım kadarıyla siz geçmiş insanlarından tutun da gelecek insanlarına kadar yaşanmış ve yaşanacak bütün yaşam birikimlerine sahipsiniz. Siz sonsuzluğun koltuk sahibi bir kral mısınız ki bizlere yaşamın göklerinden bakıyorsunuz, ölümün en yakınlarına varmışken ?
?
Şiir Atölyesi
En illegal yanımı şiirle meşrulaştırdım...Kıvılcım kıvılcım büyürken içimde ki yangın sessizlikleri...
?
Şiir Atölyesi
"Bugün aşk şiiri yazmayacağım..." türünde bir konu nasıl?
?
Şiir Atölyesi
Bende varım da... İkiniz de konu bulun diyorsunuz...Ben de konu bulun derim :)) Konuyu bulun katılmayan ne olsun :)))
?
Şiir Atölyesi
Ben varım...yalnız öyle bireysel, aşk,meşk vs olmasın...
?
Şiir Atölyesi
Olmadı. Öcelikle ortda bir konu olması lazım ve bir küme seçimi yapılmalı. (İzedebiyatta bulunan şiir kümelerinin dışında bir küme de olabilir). Uğraşırsak olur. Bulun bir konu, deneyelim. Saygılar.
?
Şiir Atölyesi
Olacak.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
SEVGİLİ ERCAN, Onlar düzeyli biçimde tartışıyorlardı, Araya balta gibi girdin dostum. Pek yararlı da olmadı. Biraz sakin ol. Yoksa seni linç etmeye başlarlar. Ben de eskiden senin gibiydim. Bir balta. Onların tartışmasından zerre kadar bişiy anlamadım. Ama bu iyi, konuşuyorlar, İki tartışmacıya da sevgilerimi yolluyorum. Açık sözlü arkadaşım, bırak tartışsınlar, Bu arada yazdığın mesajda çok pis ifadeler vardı. Dikkat!
?
Edebiyat ve Felsefe
Edebiyat Tartışmaları
SEVGİLİ ERCAN, Onlar düzeyli biçimde tartışıyorlardı, Araya balta gibi girdin dostum. Pek yararlı da olmadı. Biraz sakin ol. Yoksa seni linç etmeye başlarlar. Ben de eskiden senin gibiydim. Bir balta. (hatta pelikan gibi dalışa geçtin) Onların tartışmasından zerre kadar bişiy anlamadım. Ama bu iyi, konuşuyorlar, İki tartışmacıya da sevgilerimi yolluyorum. Açık sözlü arkadaşım, bırak tartışsınlar, Bu arada yazdığın mesajda çok pis ifadeler vardı. Dikkat! sevgiler sana.
?
Edebiyat ve Felsefe
Edebiyat Tartışmaları
"Benden daha birikimli isimlerin eklentilerini sabırsızlıkla bekleyeceğim tek forum konusu da bu olacak sanırım." Kendimi bu konu da yeterli görmediğimden benden daha bilgili kişilerin yazdıklarını okumak ve bilgi paylaşımına gitmek istiyorum dedim bu kısımda. Yanlış anlaşılma olmasın. Saygılar.
?
Edebiyat ve Felsefe
Edebiyat Tartışmaları
Sizden daha birikimli olmak kimin haddine düşmüş? Abesle iştigal olur bunu beklemeniz. Saygılarımla.
?
Edebiyat ve Felsefe
Edebiyat Tartışmaları
Bu forum konusu bence önemli bir ihtiyaçtı, özellikle şiir de hep bir yanılgı vardır, şiirler duyguyla yazılır derler ama salt bu demek değildir şiir ya da bir roman, deneme..vb. Sanatın bir duruşu vardır ve hayattaki hiçbir oluş felsefesiz olamaz. Oluşumun varlığı felsefeye giren bir çekirdektir zaten. Ben halen senelerdir olduğu gibi felsefe okuyorum, şiiri salt duygu işi olarak değil, hayat duruşum ve varlığıma dair taşların oluşturduğu bir başyapıt olarak nitelendiriyorum. Arkamda bıraktığım her iz de duygudan çok psikoloji, sosyoloji, felsefe, tarih ve mitoloji'den izler bulunacak, Çünkü bütün bu kavramlar insanın doğasından gelendir, sorgulayan ve hissederek yaşayan her insan, edebiyatın içindeki evrenleri keşfedebilmelidir. Garip akımı ve ikinci yeni şairlerinin de arasında bulunduğu şairlerin şiirlerini inceleyin, yazılma öykülerini edinin, göreceksiniz ki, yalın kelimelerin altında tarihe bir kafa tutuş, felsefi bir duruş ve önemli olaylar hakkında tutanak niteliğinde ama yumuşak dille anlatılmış sadece içeriği duygu olmayan bir var oluş evreni göreceksiniz. Şimdilik bu kadar diyelim. Faydalı bir forum olacak kanısındayım... Benden daha birikimli isimlerin eklentilerini sabırsızlıkla bekleyeceğim tek forum konusu da bu olacak sanırım ...
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Bende sizin tartışmanızı (kavganızı değil) merakla takip ettim, olması gerektiği gibi düzeyli. Sayın Dilaver'i ve Çelebi'yi az da olsa tanırım. Ama Sayın Öneş'in tavrını gerçekten gülünç buldum. Tam düzeyli bir konu tartışması oluşurken arada hep böyle şeyler çıkıyor maalesef. Yine de bilginin ön planda olduğu tartışmalar cahilce bir tebessümle örtünmeyecektir diye düşünüyorum... Saygılar.
?
Şiir Atölyesi
Şaka bir yana... Aslında bu dizelerin her biri kendi yollarında yürüselerdi nasıl büyürlerdi diye düşünmeden edemiyorum.Örnek vermek isteyen olursa hayır demem doğrusu. Yan odalardan birinde(sanırım sığamadılar yeni bir oda açıldı) beyin fırtınası kopmuş bu arada biz de oturmuş birbirimizin düşüncelerini eğip büküyoruz:) En azından, insancıkların kameralı evlere kapatıldığı, yaşayana da izleyene de gönüllü işkence eğlencesi kıvamındaki kavga ve sataşmalar cephe gerisinde kalmış görülüyor:)Çok sıkılmıştım ve okudukça güceniyordum edebiyat adına. Not: az önce yazdığım iletiyi okuyunca sözcüklere tam olarak mimik ekleyemediğimi fark ettim birden. Yazdıklarınız benim için çok değerli, tam tutmayan senkronumuza gülüyordum sadece:)
Başa Dön