"Kelimelerin gücüyle dünyaları değiştirin."

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Kişisel fikrimdir. Ben kitap vs vs hiçbir şey yazmayı düşlemedim hiç! ama evin yeryerinde sayfalar uçuştu saçma sapan şeyler belkide anlamsız ama benim kelimelerim daha doğrusu doğurma yeteneği olmayan biri olsamda onlar doğanlardı benden. Nacizane tavsiyem ben şunu yapmalıyım bunu arzu ediyorumdan çık kitap yazmayı hayal etmek?böyle bir şey yok at kafandan.Sen kendini, yazmak istediklerini ,yazmaya başla bir an önce neyi akıtmak, boşaltmak istiyorsan düşünce dergahından akıt...sonra akanlarla bir kahve alıp eline arkadaş ol...Ozaman bir kitap gelirmi gelmezmi anlayabilirsin.Sana kimsenin söylediği yazdırmaz yada seni kitap sahibi yapmaz ben okadar az okuyan ama çok iyi yazan bir iki insan tanıdım kiii sen çok okuduğunu yazmışsın yinede yazmıyorsan sadece bir hayal kafanda yerleşmiş ama hiç hareket etmeden bunla yatıp kalkıyorsan oda senin sorunun! Başlamanın bir yolu yok iki saattir birşeyler yazdım ne demek istiyor bu diyorsundur eminim yolu yöntemi yok başlamanın ::içinde ,düşüncende vardır yada yoktur varsa elinde tuttuğun kalemle akar gider zaten. Saygılar yasemin deniz'e Che'den.
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
ben aranıza yeni katıldım.cocuklugumdan beri sürekli kitap okuyorum.nedense 1 yıldır sürekli bir kitap yazmayı düşlemeye başladım.o kadar yogun bir istek ki anlatamam.oturup saatlerce günlerce yazmayı istiyorum.komik olan şu ki sanırım yetenek ya da yaratıcılık eksigim var cünkü ne ne yazacagımı biliyorum ne de nasıl başlayacagımı.sizce bu nedir. aslında bir başlasam sonra şelale gibi akacagını biliyorum.bana yardımcı olup yol gösterecek biri varmı
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
Sayın İzEdebiyat yetkilileri, Bendeniz eski bir üyenizim (aynı zamanda yazar). bzilan@hotmail.com adresiyle üye olmuştum. Sayfamın adı; Bilal Zilan - Yitik Coğrafya idi. Ancak e-mailim çalındı ve ben de uzun süre internetten koptuğum için şifremi de unuttum. Şu an sayfamı değiştiremiyorum. Sizden ricam: Ya sayfamı tamamen silin ya da aşağıda vereceğim yeni e-mailime bir şifre gönderin ki sayfamın kontrolünü sağlayabileyim. Şimdiden göstereceğiniz ilgi için teşekkür ederim. Bilal Zilan bilalzilan@hotmail.com Not: E-Mail ve iletişim sayfasından ulaşamadığım için buraya yazdım. Umarım ki bu defa mesajım yerine ulaşır.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Bir arkadas cok begendigi bir köse yazısını paylasmak istiyor ve unutuyor alıntı notu düsmeyi; baska bir arkadas onu sertce kınıyor... düsünüyorum acaba: Zeynep hanım tanıyor mu imdat beyi, yüzyüze görüsmüsler mi veya bir kıllıgı mı var ki bukadar hiddet ile yükleniyor!... Halbuki biraz düsünsek benzemedik mi bizde, bu yazdıklarımızla, Yılmaz beyin elestirdiklerine ya da neden örnek almıyoruz bizden önceki üstadlarımızı... neyden mi bahsediyorum? açıklıyayım: Abidin Dino(yanlısım varsa düzeltin) söyle diyor; Ben ve Necip Fazıl atışırdık bize ayrılan gazete köselerinde ve hakarete varan sözler sarfederdi benim hakkımda, aksam bir yerde karsılastıgımızda ben ona neden böyle yaptıgını, bu yazdıklarına cok alındıgımı söyledigimde; bana sunu derdi: -Bosver Abidin simdi yazdıklarımı, onlar gazete sayfalarında kaldı, unutmaki sen benim dostumsun, ee hadi bu gece nerede ısmarlıyorsun cayımı... saygılarımla...
?
Esin Perisi
Yaratıcı Yazarlık
Siir çok güzel birsey ve sihirli ifadeleri icinde barındırmakla insanı kendine ceker fakat unutmayalım ki hicbir zaman yazının buldugu okuyucu sayısına ulasamamıs. Diyebilirsiniz ki sanat baskaları icin yapılmaz, ama bir yapıtı ortaya koyan icin baskaları tarafından begenilmesi olmazsa olmaz bir sarttır. Simdi diyebilir misiniz ben sadece kendim icin yazıyorum. Bence siir yazan biri düz yazıyı da denemelidir ve duygularını ve fikirlerini o yolla da iletmelidir okuyan insana... hem bence siir yazan insan icin daha kolaydır ifadelerini düzgün cümlelere dökmek... Tabi karakteri devrik degilse!....
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
ben buranın yeni üyesiyim ve hastalıklı bir ruhum, bir bedenim var biraz asabiyim, ama emin olun iyi düşünen ve ortaya yeni birşeyler koymaya çalışan biriyim..... ben Allah'l çok seviyorum; o bana anlemle bile yüzüm örtülü olmadığı sürece sohbet edemiyecek bir hastalık vermiş olsa da, yine de onu çok seviyorum... hem bir taraftan alırken güzellikleri, d,ger bir yandan da fazlasıyla vermiş. Ne mi diyeceksiniz: Diğer insanların çoğunda olmayan bir zeka, bir görüş, bir anlatım ve mükkemmel birkaç dost vermiş... Hayatım boyunca şükretmeyi öğrendim ve tecrübeyle sabittir ki isyan etmek insana hiçbirşey kazandırmıyor... herşeye ragmen eldekiyle mutlu olmayı öğrenmeli insan!.... sadede gelirsek; neden izedebiyatta işlem yaparken dinlenecek bir müzik yok? hem böylece işlem yaparken sıkılmamış ve daha çok vakit geçirmiş oluruz... saygılarımla; musab
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Sanal Pinokyo: Bir yıllık kalkınma politikasını nasıl açık arttırma usulü sattılarsa ve bunun karşılığı insanları belirsiz, cansız editörlerin maskarası yaptılarsa ve hala cansız isimleri boş uğurlarda kullanıyorlarsa ve büyümek gibi (kilo bazında değil) bir telaşımız yok, diyen mantaliteye sorulması gereken hatta günlük vizyona hâkim bir filmde dahi (BARDA) ismini duyurabiliyor buna karşın kendi yılgınlığını ilk göz ağrısı, kurduğu bu siteye yansıtıyorsa… Diren (ç) bitmiştir. Deniz kurumuş, çöl hayal olmanın önüne geçmiş, demektir. Polemik hakemi olmanın önüne geçemeyen, kızdığında ama sadece kızdığında sarı veya kırmızı kartını göstermekten çekinmeyen oysa gözlerini her sokak köpeğine esir veren, şeytanın karısı ile kaçamak yapmaktan kaçınmayan, paletine düşen renkler ve minik fırçası ile parmaklıkları boyayan, arızalı bir şohpenin ışığını yakmak için çabalayan bir direnç olmazsa, olmaz.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
daha önce bununla ilgili çalışmalar yapmak adına girişimim oldu ama yazan ve okuyan ya da bu yolda yürümeyi seçmiş arkadaşlar , site yönetimi vs. kişiler gereken ilgiyi göstermediği için ayaklarım gerilemişti... aslında gerçekten zor değil ama nedense zorlaştırılıyor...
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
İZEDEBİYAT, DİNAMİK HALE NASIL GELEBİLİR?...Nasıl gelebilir ki!Bu sessizlikle ve bu ilgisizlikle; biraz zor sevgili Zeliha Gökkan......Baksanıza, bir soru soruyoruz, yanıt veren yok.Sevgiyle.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
YETKİLİLER BU İŞE EL ATMALI...
?
İzEdebiyat Teknik
Açık Büfe
izedebiyat dinamik hale nasıl gelebilir?
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
SEVGİLİ KAMURAN, BENDE SANA KATILIYORUM.AYNI ŞEKİLDE İYİ BİRŞEYLER ÜRETE BİLMEK İÇİN SIK SIK OKUMAK GEREKİR.BU HEM YAZILARIMIZA HEMDE DİYOLOGLARIMIZA YANSIYOR.BENDE NE YAZAIK Kİ BU ARALAR PEK SIK OKUYAMIYORUM
?
Yeni Yayınlar
Kitap Dünyası
Yalınayak’ın son sayısı çıktı!! Temin edebileceğiniz yerler için: www.yalinayakedebiyat.com Ayna, varlığı doğrudan tabiattan gelmeyen… İnsandı onu olduran. İnsandı onu sadece kendisi için var eden. Yalınayak Edebiyat – 9. sayısında; Hilmi Yavuz ile yapılan söyleşiyi, Sait Faik’in Plajdaki Ayna’sını, Edgar Allan Poe’nun Sessizlik - Bir Masal öyküsünün çevirisini, Borges’in ve Tarkovsky’nin aynalarını, mitoloji ve şiirde ayna imgelerini bulacaksınız. Ayna öyküleri ve şiirleriyle ve de değişen ebatlarıyla Yalınayak 9’u beğeneceğinizi umuyoruz. Yalınayak Edebiyat’a yazılarını göndermek isteyenler: AYNA sayımızı hazırlarken bizi son derece hoşnut eden ilginin sürmesini temenni ederek daha önce de duyurduğumuz gibi sonraki sayımızda KUYU imgesini konu edineceğiz. Yazınsal her türde yapıtlarınızı bekliyoruz. Yazılarınız için: yalinayak@yalinayakedebiyat.com Internet üzerinden satın almak için adres: http://www.imge.com.tr/index.php?cPath=218_2497 www.yalinayakedebiyat.com
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
Merhaba Sevgili Murat; Tekniğiniz gerçekten zayıf mı, bilemeyiz. Bazen bu konuda çok usta olanlar bile, kendilerinin yeterli olmadıklarını düşünürler ve söylerler. Bence, bir yazınızı gönderin siteye.Bakalım nasıl eleştiriler alacaksınız...... Aynı soruyu sorduğum ustalar bana, bol bol okumamı söylediler ilk tavsiye olarak. Ben de size - haddim olmayarak - çok okumanızı tavsiye ederim.Ben uzun süredir, eskisi kadar okuyamadığım için, pek kayda değer yazılar üretemiyorum örneğin.Başarılar dilerim size.Sevgiyle kalın.
?
İlk Roman
Yaratıcı Yazarlık
ben yeni başladım yazarlıga ve teknigimin zayıf oldugunu söylüyorum lütfen yardım edin yardım edeceklere sorum şu.Ben daha iyi bir yazar olmak için ne yapmam gerekiyor?lütfen yardım edin
Başa Dön