"Gelecek, şimdiki zamandan çok da farklı değildir; sadece daha pahalıdır." - George Orwell"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

? Ben bir yazarım!
Belki de en önemlisi yabancı bir dil bilmenin insana sadece "dil" öğretmiyor olması. O dille gelen bütün bir kültürün de kapılarını aralıyor ve yazarken yapılması gereken çözümlemelerin ve karşılaştırmanın önünü açıyor. Dünya edebiyatını ve en az onun kadar önemli olan yaşadığımız dünyanın "tinini" referans almadan yapılmış bir yazarlık ne kadar başarılı olur, düşünmek gerekir. Halit Hüseyni (Khaled Hosseini) adlı Afgan asıllı yazar belki de son dönemde "iki kültürlülüğün" en güzel örneği. İngilizce konuşan okura batılı bir yazar gözüyle değil ama bir Afgan olarak kendi kültürünü anlatabiliyor çünkü her iki dile ve kültüre de hakim. Kite Runner ve A Thousand Splendid Suns (sonuncusu Türkçe'de çıktı) romanlarında anlattığı hikayeyi dünyanın kalanında olup biteni görmezden gelerek de anlatabilirdi belki ama ortaya bu denli çok okunan ve bu denli güzel çözümlemeler içeren kitapların çıkmayacağı kesin. Elbette İngilizce bu bağlamda bilinmesi gereken tek dil değil. Hatta edebiyat söz konusu olduğunda İngiliz ve Amerikan edebiyatının dünyaya sunabildiği bir Fransız, bir Latin ya da bir Rus edebiyatından (bana kalırsa) daha fazla değil. İngilizcenin önemi çağdaş dünyanın Latincesi olmasında ve sırasıyla önce İngiliz, ardından da Amerikan kültürünün dünyada "baskın" kültür olmasında yatıyor. Yaşar Kemal'in eşinin İsveçli olmasının önemi büyük bana kalırsa. Bu sözünün sadece eşine bir iltifat olarak söylemediği kuşku götürmez. Kitaplarında sık sık çevrecilik, insan hakları vb. temaları işliyor olmasında İskandinav kültürüyle olan göbek bağının önemli bir payı olduğuna eminim. Çoğu kez ülkenin içinde değil ama uzağında olmak yaygın kanını aksine kendi toplumunun, kendi kültürünün bu gibi konularda nerede durduğunu bize daha iyi gösterebiliyor. İçtenlikle, Diren Yardımlı
? İnternet ve Yazarlık
Onu zaman gösterecek... Tasarladığımız gibi herkes sadece yazar kimlikleriyle burada bulunursa, anlamlı bir forum olur. Güzel örnekleri dünyada çok. Boks ringi ve hüner tahtası gibi kullanmaya kalkışanlar olursa, eskisi gibi olur. Ama bu defa bu tür illetliklere karşı o kadar demokratik değiliz. Önerileriniz varsa, lütfen çekinmeyin. Yolun başındayken değişiklikler yapmak daha kolay.
? İnternet ve Yazarlık
Forumlarda yazabilmek için üyelik başvurunuzu yapmanızı rica ediyoruz. Bundan böyle daha nitelikli bir forum hizmeti sunmak için elimizden geleni yapacağız. Tüm yazarlar için hem keyifli, hem bilgilendirici bir platform olması için sizin fikirlerinizi de bekliyoruz.
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
BİR DAHA YAZMAYACAĞIMDAN EMİN OLABİLİRSİN... SANKİ ÇOK İŞ BECERİYORMUŞSUNUZ GİBİ DAVRANMAYIN İNSANLARA. BİR HALTA YARAMIYOR ŞU SİTE... ÖYLESİNE AÇILMIŞ... YAZMAYACAĞIM BİDAHAAAA
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Hem yanlış odaya, hem de gereksiz yere sadece büyük harfle yazılmış bir ileti. [[B]]Ve ben daha az önce körpe bileklerimi doğradım diyor bir şarkı...[[/B]] şeklinde yazsanız iletiniz daha zor anlaşılmayacak. [[B]]Forumlarda sadece büyük harfle yazmamanızı rica ediyorum.[[/B]] Bunun yanısıra, iletilerin doğru forum bölümlerine gönderilmesine özen gösterilirse seviniriz. Daha güzel ve nitelikli bir forum için bize yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederiz.
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
JACK LONDON HAYRANLARINI ARIYORUM BİR ÇATIDA TOPLAMAK İÇİN.... LÜTFEN BU YAZIMI OKUYAN OKUMAYANA SÖYLESİN.... hisarbuselik_81@hotmail.com
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
Hikayeleriniz kitaplaşıyor...... Akgün Yayıncılık amatör hikayecilerin tanıtımını yapmak için her ay bir hikaye kitabı yayınlamaktadır. Yazdığınız uzun hikayeleri gönderebilirsiniz... editor-44@hotmail.com
?
Öykü Atölyesi
Ruh Katılımı (Ortak Yaratıcılık)
Akgün Yayıncılık amatör hikayecilerin tanıtımını yapmak için her ay bir hikaye kitabı yayınlamaktadır. Yazdığınız uzun hikayelerinizi gönderebilirsiniz. editor-44@hotmail.com
? Kitap Dünyası
Yayınladığınız kitap hakkında bilgi veriseniz belki size yardımcı olabiliriz. Dağıtım işi gerçekten zordur ama yapılmayacak bir iş değildir. editor-44@hotmail.com
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
kimse okumadımı yazdıklarımı... msn adrersimi hiçbir yazar dostum eklememiş... yalnız bırakılmamalı ben gibiler... hisarbuselik_81@hotmail.com
?
Devran-i Şairane
Yaratıcı Yazarlık
biz bu derde atılmışız kış ayazı buzla hani ikimiz bir tutulmuşuz son çıktığım kızla hani geniş köprü ucu güdük sümkürdükce olur düdük bre söz anlamaz hödük mal davarı yozla hani naçar kalıp oldum serçe kar etmiyor telli fırça çarşaflardan kırça kırça çul komadık bezle hani harcasan mendile yazık deliğine soktum kazık dibindeki kemik ezik çakar iken hızla hani içi sildim kuru bezle burnu yaktım ateş közle ikimizden biri fazla ne bitmedik nezle hani çekenine versin sabır burun değil sanki kubur dünya malı olsa zebil yetinmeli azla hani hekim verdi sıvı damla ben susayım sende anla yamukca bir boy var enle çekiç alıp düzle hani nezlemin ad lakab zabit yedi yıldır bende sabit ısmarladım tahta tabut mezarcıda fazla hani burun degil artık baca derya deniz umman koca ne doktor korun nede hoca her tavsiye sözle hani kıkırdağı beyaz aktan kessem burun seni kökten kanat alınmış uçaktan hapşırırken izle hani kuru yerde bile nemli sivilcesi ile namlı gayrı tüfek topun namlu arpacığı gezle hani sümükten yan pek koyuyum sanki hakkın dağ köyüyüm şükür Allah az iyiyim bahar ayı yazla hani çukuruna saldım harbi vardı gidip buldu garbi akan kanı gelip gör bi dere oldu sazla hani dere bayra karnı tokuz ders almışız gayrı yokuz denk olmazmış ıslak öküz ördek ile kazla hani bir yan kambur bir yan bombe hayra girip atın bomba yara olmuş ucu pembe geçmez merhem tozla hani burna döktüm asit hamız bakarsın ki olur temiz belki mikrop denen domuz uz gecinir bizle hani ucunada takın halka seyretsin gösterin halka getir leğen kazan helke tek kokmasın tuzla hani burnun dibe kodum tabak ağaç dikip ektim kabak suyun çeksin yedi göbek ceviz ile kozla hani sümük bezdirir beşeri hinkirmak büyük başarı bazıda çıkmaz dışarı pek aşırı nazla hani yak sobayı olsun hamam ıhlamur amenna tamam hergün hergün limon yemem istek arzu hazla hani burnu tutsan şol ateşe sel yürür şu dağa taşa donmu vurmuş ağam paşa kütle kütle buzla hani burun denen kanlı zalım göstermiyor sağım solum gömgök oldu gömlek kolum içindeki özle hani benziyor dağ yamacına çağrın gelsin börteçine bir kurt geçse arnacıma grisiyle bozla hani salya sümük tümden akıp gitsin diye boynu büküp niyaz ettim yere çöküp kırılmadık dizle hani sağlık olunca konu önemlidir erken tanı eğer korsa bu dert beni yollarımı gözle hani.. aaah amaan aman yaar.. :0((
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
Sayın Masvip Korunak, İzEdebiyat'ın 2006 yılında açtığı bağış kampanyası sitenin bir yıllık sunucu masrafalarının bir bölümünü siteden yararlanan yazarların katkılarıyla karşılanabilmesini hedefliyordu. O zaman kimin ne kadar bağışta bulunduğu ve siteye yazarlarından ne kadar destek geldiğinin toplamı, herkese açık bir sayfada gösteriliyordu. Sitenin o yılki sunucu masrafları da aynı sayfada yer alıyordu. Nitekim toplanan meblağ sitenin o yıllık server masraflarını karşılamaktan uzaktı ve son sekiz yıldır olduğu gibi siteyi ayakta tutmak için bizler kendi ceplerimizden ciddi miktarlarda paralar harcamaya devam ettik. Böyle bir uygulamayı siteyi baştan aşağı ücretli yapmamak için denedik. Ama öyle görünüyor ki İzEdebiyat'ı ve şu anda yazmakta olduğunuz forumu baştan aşağı ücretli yapsaydık, bu, sizin gibiler için, daha yerinde bir karar olacaktı. Saygılarımla, Diren Yardımlı İzEdebiyat
? Kitap Dünyası
Haklısınız Diren Bey. Tam dediğiniz gibi. Fakat olan oldu bi kere. Maalesef kitabı bastırdık. 2000 YTL civarında para harcadım. Bu benim için iyi bir para. Şimdi ise kitabı satamıyorum. En yakınımdaki arkadaşlarım dahi kitabı beleş almanın peşinde. İnsan demez mi "Arkadaşım kitap yazdı ve yayınlattı. 10 liraysa biz 20 verip destek olalım." Gördüm ki demezmiş. Bu nedenle kitabın satılmamasına şaşırmamak lazım. En yakın arkadaşın bile kitabı alıp parasını vermiyorsa kimseye kızamıyorum. En iyisi sokağa çıkıp satmak galiba. Kitapçııııııııı kitapçı geldiiiiiiiiiiiii. Taze, ucuz kitaplarım varrrrrrr.
?
Genel Tartışma
Açık Büfe
boş yazı ve şiirler hala listelerde. bir yazar arkadaş var adı nejat mı ne. arkadaş tüm şiirlerinin ve yazılarını silmiş. hala sitede duruyor yazılar. ayıp birşey zamanımızı ukalaca çalıyor. ve hakaret eden bir yorumu var aşağıda. sefaletle diyor. ona buradan ben söylüyorum; en sefilimiz sensin ....
?
Yayınevleri
Kitap Dünyası
EVET DOSTLAR... BİR ÇOĞUNUZUN YAZILARINI OKUDUM... ÜZERİME SİNEN UMUTSUZLUK VE İNAÇSIZLIKLA YÜZYÜZE KALDIM İNANIN... BİR ARKADAŞIM, YA KİTAP BASTIRAMAMIŞ-YAZDIĞI VE İSTEDİĞİ HALDE- YADA ÇIKARMIŞ DAĞITIM PROBLEMİ İLE KOYUN KOYUNA GELMİŞ.DİĞER ARKADAŞLARIMDA AYRI SORUN YUMAKLARI... HALA NASIL ANLAMAZSINIZ KAPİTALİST DÜZEN SİZİNLE,YAZDIKLARINIZLA İLGİLENMEZ.O SADECE KENDİSİNE PARA KAZANDIRACAK OLANLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPAR.SİSTEME PARA GETİRECEK YAZILARINIZ YOKSA... BEN DE ROMAN YAZDIM.4SENE UĞRAŞTIM.UMUTSUZLUKTAN BİTTİM.DEFALARCA YAZDIKLARIMI YITTIM ATTIM.DEFALARCA İNANIN... GECELERİ SABAHLARA KADAR SOKAKLARDA MELANKOLİKÇE SÜRTTÜM... İŞE GİRMEDİM KONSANTREMİ BOZMAMAK İÇİN. PARASIZLIKTAN MAHVOLMUŞTUM Bİ ARA... NEYSE....İŞTE YAZDIM VE YAYINLATACAKTIM Kİ YAZILARINIZLA KARŞILAŞTIM... ARTIK İSTEMİYORUM. NASIL DAĞITIMI OLACAK? PARA YETER Mİ BUNLARA? HERKESLE İLETİŞİM KURMALIYIM LÜTFEN BENİ MAİLSİZ BIRAKMAYIN... hisarbuselik_81@hotmail.com
Başa Dön