"Sanat, hayatın bir yansımasıysa, bugün bir ayna kırıldı ve her parça ayrı bir roman oldu." - Oscar Wilde (kurgusal)"

?

???

July 2026 tarihinde katıldı

Son forum iletileri

?
Nietzsche okumak...
Okuma Önerileri
Böyle Buyurdu Zerdüşt, kuşkusuz, Nietzsche’nin en önemli eseridir. Gücünü çoğu kişinin zannettiği gibi yalnızca poetik anlatım yapısından değil, aynı zamanda çok güçlü toplumsal kurumlara karşı başlattığı amansız eleştirilerinden alır. Daha eserinin başında “Tanrı’nın ölümünü” ilan eden Nietzsche, eserde 19. yüzyıl Avrupa’sını kanserli bir hücre gibi içten içe kemiren Hıristiyan kurumlarını yerden yere vurur ve onların dini nasıl bir “sömürü aracı” haline getirdiklerinin altını çizer. Nietzsche’nin söylediklerinin çok büyük bir bölümü doğru olmasına rağmen, - ne yazık ki - sorumlu olarak gördüğü şey yanlıştır. Nietzsche, insanların kokuşmuş isteklerini din kılıfının arkasına saklayarak, sömürü yöntemlerini adeta “kutsallaştırdıklarını” çok başarılı bir şekilde gözlemlemiş, bu baskıcı sistemden kurtulmayan insanın başarılı ve mutlu olamayacağını gözler önüne sermiştir, fakat, tüm bu yozlaşmanın tek sorumlusu olarak Tanrı’yı göstererek büyük bir hataya düşmüş ve mükemmele yakın öğretisini kendi elleri ile adeta “yakmıştır”. Böyle Kudurdu Zerdüşt başlıklı makalemde böyle yazmışım Nietzsche ve Böyle Buyurdu Zerdüşt için... Ben yazdım diye demiyorum ama bu konuda yazılmış en ilginç makalelerden biridir... İsteyene gönderebilirim...
? Niçin yazıyorum?
Size katılıyorum genel anlamıyla.. Evet bazen yazmak bir intihardır. Bazende yaşama sarılmaktır diye ekleyeceğim. Zıtların çelişmesi bir tür.
? İzEdebiyat
YORUM GÖNDERME FORMUNDA DEĞİŞİKLİK İzEdebiyat'ta yer alan yazılarda okurları yorum yazmak için yeni bir sayfaya yönlendirmenin gereksiz olduğunu düşünerek yazılara yorum gönderme formunu yazıların altına koyduk. Aynı zamanda okurları yorum yazmaya teşvik etmek için yorumlar artık anında sayfada beliriyor; başka bir deyişle yazarın yorumu görüp onaylaması diye bir durum artık yok. Yazarlar daha sonra yorumlarda istedikleri gibi değişiklik yapabilir ya da onları yazıların altından kaldırabilir.
? İzEdebiyat
Merhabalar, Bize çıkan hata ekranında yazanları gönderebilir misiniz? Sorun şu ki bahsedilen sorun, bazı kullanıcılarda çıkıyor, çoğunlukta çıkmıyor. Bizim yaptığımız denemelerde de herhangi bir soruna rastlayamadık. Çıkan hata mesajını gönderirseniz sanırım bir çözüm bulabiliriz. Saygılarımla, Diren Yardımlı Cinius Yayınları
? Yazma Süreci
Her yazarın bir yazma düzeni vardır. Bazıları sabahın erken saatlerinde çalışmayı sever, bazıları ise gecenin geç saatlerinde. Öğle paydoslarından yararlanarak yazdıkları kitabı tamamlayan ünlü yazarlar bile var. Siz günün hangi saatlerinde daha verimli çalışıyorsunuz? Bir yazma düzeniniz var mı?
? İzEdebiyat
Merhabalar, Bildiğiniz gibi sahne arkasını tepeden tırnağa yeniliyoruz. Sadece makyaj değil, yazarların ve okurların birbirlerini daha rahat takip edebileceği, daha çok takip seçeneğinin sunulduğu bir hale getirmek istiyoru. Bunu başka yenilikler de izleyecek. Ama elbette yayında olan ve binlerce üyesi olan bir sitenin bir köşesini düzeltelim derken, bambaşka bir köşesini bozduğumuz oluyor. Bizim gözümüzden kaçan hatalar oluşursa, bize bildirirseniz seviniriz. Şimdiden teşekkür. Diren Yardımlı İzEdebiyat
? İnternet ve Yazarlık
Şimdi durumu inceledik, doğrusu bir sorun görünmüyor. Son bir saat içerisinde 25 tane de yeni yazı yüklenmiş. Dün de aynı şekilde sürekli yeni yazılar gelmiş. Sorun devam ederse, beni tekrar haberdar ederseniz sevinirim. Bu arada İzEdebiyat için ayrı bir oda açıyoruz. Siteyle ilgili konuşmaları oradan yapalım, bu alanları dünyanın diğer sorunlarına ayıralım. Sevgiler, Diren Yardımlı
? İnternet ve Yazarlık
Evet, sorundan haberdarız. Güncelleme çalışmaları yapıyoruz, bu tür sorunlar çıkıyor zaman zaman şu aralar. Ama en kısa zamanda düzelecek. Sabrınız için teşekkür, Diren Yardımlı
? Niçin yazıyorum?
Yazmak bazı yazarlar için dışavurumdur. Bazı yazarlar ise yazdıklarıyla çelişirler. Bu durumda kişisel tatminin ötesinde farklı düşünceler meydana gelir. Bir grup yazarda yanlızca maddi kazanç elde etmek için yazar.
? Ben bir yazarım!
Hiçbir zaman tamamlanmayan, ereğine ulaşmayan bir kendinde-şeyden bahsettiğimiz ölçüde hiç kimse "bir dili öğrendim" diyememeli zaten. Devingendir, doğası değişimdir ve son şekline ancak yok olmadan hemen önce ulaşacaktır. Son şekli de asla "tamamlanmış" değildir, sadece son şekildir. Zerberus'un mitolojideki Cerberus olduğunu varsayarak...Müdür yardımcısı bu lakaptan rahatsız değilse, hoşgörüsünden kimsenin kuşkusu olmasa gerek. İçtenlikle, Diren Yardımlı
?
StumbleUpon
Yazarlık Kaynakları
Selamlar, burada yeni olduğum için, bir eksiğim, kusurum olursa affedin. Kategori olarak "Yazarlık Kaynakları" deyince, aklıma StumbleUpon geldi. Şahsen internetle biraz fazla haşır neşir olan biriyim. Bu yüzden yeni siteleri, ya da daha geniş anlamda yeni şeyleri keşfetmek de hoş oluyor. Bu konu hakkında da "sosyal imleme" diye Türkçeye çevrilen "social bookmarking" siteleri güzel imkanlar veriyor. Benim en çok takip ettiğim ve keyif aldıklarımdan biri ise Stumbleupon http://www.stumbleupon.com Bu siteye üye olduktan sonra ilgi alanlarınızı seçiyorsunuz ve internet gezgini programınıza (Internet Explorer ya da Firefox) bir araç çubuğu yüklüyorsunuz. Ardından bu araç çubuğunda bulunan bir tuşa bastığnıza size, ilgi alanı olarak seçtiğiniz konularda sevilen site ve yazıları getiriyor. Sevdiğinize siz de bir artı puan vererek popülaritesini arttırabiliyor ya da beğenmediğiniz için eksi puan verebiliyorsunuz. Bu aslında tam olarak yazarlık kaynağı gibi olmasa da bir şekilde ilham bekleyen kişilere, ya da yazacak konu sıkıntısına düşenlere bir nebze derman olabilir diye düşünüyorum. Şahsen edebi yazılar yazmıyorum ama ilgilendiğim konularda yazılar yazmak için değişik kaynaklar bulmama yetiyor. Herkese de tavsiye ederim. Belki biraz İngilizce gerektiriyor olabilir, ama sadece Türkçe siteleri de görebilirsiniz.
Başa Dön